Повече от десетилетие PureVPN предоставя някои от най-бързата и най-последователно високоефективна виртуална частна мрежа (VPN) услуги на пазара. Базиран извън Хонконг, PureVPN е основан от GZ Systems през 2006 г. и оттогава се отличава с това, че е един от най-дълго работещите VPN доставчици в света.

PureVPN е претърпял a бързо разрастване през последните години, надграждане от само няколко избрани сървъра до над 2000 разпръснати по целия свят, повечето от които са съсредоточени в Европа и Северна Америка.

Преглед на PureVPN [2019] – Трябва ли да му се доверите? Разберете по-долу! В седалището си в Хонконг PureVPN е домакин на собствен DNS хардуер, който му осигурява значително конкурентно предимство пред други доставчици на услуги, които наемат или възлагат хардуерния си хостинг.

Бегъл поглед към някои отзиви за PureVPN, плаващи онлайн, може да ви накара да повярвате, че тази услуга е парадоксално е, но най-малко надеждната VPN там С други думи, има много разнопосочни мнения за този продукт. Така че – трябва ли или не трябва да се доверявате на тази дълготрайна VPN услуга?

За ваше щастие се сдобихме с премиум изданието на PureVPN и го тествахме, така че не е нужно. В по-голямата част от две седмици сме работили с всичко, което PureVPN може да предложи, и проведохме безброй тестове за ефективност, за да издадем окончателно решение дали си струва парите. Прочетете, за да разберете дали PureVPN издържа на проверка.

PureVPN: Crash Course

В зависимост от това кой питате, PureVPN е или най-добрата VPN услуга за грация на мрежата, или бърз продукт от китайски екип за разработка че просто не може да се вярва на вашите пари или данни. Въпреки това успехът на пазара от десетилетие е доста показателен.

На VPN пазара просто не можете да отречете, че една тринадесетгодишна компания трябва да има нещо за това. Но това само по себе си не е нещо, което търсим в Blokt. Много от старите VPN компании, които разгледахме, напълно загубиха предимството си пред по-новите VPN компании като Nordvpn, Expressvpn, Surfshark и т.н..

PureVPN – Да или Не

Като стартира в средата на 2000-те, не би трябвало да е изненадващо, че много впечатляващи функции правят PureVPN истински отличител сред своите конкуренти. От поддръжка на торенти и защита от изтичане на IP до „интелигентен“ ключ за убиване и над 180+ глобални сървърни местоположения, PureVPN може да се похвали с отлично възобновяване на предимствата на софтуера и инфраструктурата.

Може би най-голямата отличителна черта на PureVPN е неговата уникална способност за „разделено тунелиране“. Това позволява да се насочва избран трафик през вашия ISP, докато другият трафик преминава през VPN – всъщност това позволява да се изгради „Wi-Fi VPN hotspot“ на устройство, което може да бъде достъпно от други устройства във вашата мрежа.

Доста готино, а?

Падане от благодатта?

На компанията репутацията далеч не е перфектна, обаче, особено през последните години. Напоследък PureVPN е подложен на обстрел от онлайн анонимност и интернет поверителност активисти за това, че имат освободен личната информация на един от нейните потребители до правоприлагащите органи.

Въпреки че компанията твърди, че не регистрира никакви потребителски данни в своята политика за поверителност, многобройни високопрофилни дела са показали, че са били чувствителни данни събрани и споделени в миналото.

VPN дневник с данни

В отговор PureVPN има актуализира своята политика за поверителност и удвои своите принципи чрез публично изявление, публикувано след избухването на първата голяма история през 2017 г. Оттогава представителите на PureVPN ясно заявиха, че, абсолютно, при никакви обстоятелства не наблюдавайте, събирайте или споделяйте информация, свързана с дейностите на браузъра или навиците за сърфиране. “

Накратко, ясно е, че PureVPN има трябваше да работим усилено за да запазите лицето си след работа с лоша преса. Официалната политика, поддържана от корпоративния й офис, обаче е, че GZ Systems събира нула IP или данни, свързани с сърфирането.

Следователно, няма начин компанията да знае какво правите, когато използвате нейния продукт, и докато друг високопоставен случай не проникне в новините, нямаме причина да смятаме друго.

Вземете PureVPN

Характеристика

PureVPN може да се похвали с набор от функции и уникални предимства, но това не е достатъчно, за да направим най-добрия ни vpn списък.

По-долу се задълбочихме в най-добрите характеристики, които предлага PureVPN, което го прави привлекателна опция в сравнение с конкуренцията.

Привилегирована юрисдикция

Въпреки че си местоположението в Хонконг може да изглежда тревожно за някои, предвид непосредствената му близост до Китайската народна република (страна, известна със своята държавна цензура и Страхотна защитна стена), всъщност е прикрита благословия. Това е така, защото Хонконг попада извън юрисдикцията на държави, участващи в съюзи за споделяне на разузнавателни данни, като Петте очи (FVEY) и 14 очи.

Привилегирована юрисдикция

Накратко казано, централните сървъри на PureVPN в Хонг Конг ги правят имунизиран срещу любопитните очи за мащабно събиране на данни и сигнали за разузнавателни съюзи. За разлика от това данните, съхранявани в страни като Обединеното кралство, САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Канада и много държави-членки на Европейския съюз, са подлежат на събиране от държавните органи.

Много програми за масово наблюдение проследяват, записват и споделят лични данни за сърфиране. През последното десетилетие, няколко известни изтичания на класифицирана информация разкриха съществуването на мащабни правителствени програми за наблюдение, които се ръководят от алианса FVEY, включително:

От друга страна, Хонг Конг се слави като а нешпионска юрисдикция който има закони за поверителност в книгите си.

PureVPN може да работи законно в Хонг Конг без заплаха от изземване на данни от външни страни—Дори чуждестранни държавни участници. В нашите книги това е основен плюс.

Сървъри и местоположения

PureVPN може да се похвали 2000 уникални сървъра разпространява се 180 сайта по целия свят. Помислете за всеки по-голям град по света – от Мелбърн и Монреал до Мисисауга и Могадишу – там има уникален IP адрес, който помага за захранването на масивната мрежа PureVPN. Понастоящем PureVPN може да се похвали с поразителните 80 000 индивидуални IP адреса.

Местоположения на сървъра PureVPN

Като се има предвид широкия му глобален обхват, можете да се насладите относително бързи скорости на свързване без значение откъде влизате в мрежата. Дори в някои от най-отдалечените региони на Африка или Централна Азия можете да бъдете спокойни, че в близост до вас има мрежов сървър, така че данните няма да трябва да пътуват много далеч, за да стигнат до вас.

Струва си да се отбележи обаче, че повечето сървъри на PureVPN са групирани в Европа и Северна Америка. Това предполага, че вероятно ще се възползвате от по-бързи скорости, когато използвате мрежата му от тези местоположения.

Установихме обаче, че дори техните източноазиатски сървъри (на половината свят от нас) се връщат само незначително по-бавен PING резултати.

Съвместимост на платформата

Можете да използвате PureVPN от до пет устройства едновременно. В момента PureVPN е съвместим с всички водещи операционни системи и периферни устройства с интернет, включително следните платформи:

 • MacOS
 • iPhone
 • Android
 • Windows
 • Linux
 • Amazon Fire TV
 • Amazon Fire TV Stick

Нещо повече, потребителите на PureVPN могат да използват неговата анонимност заобикалят геоблокове на популярни платформи за стрийминг като BBC iPlayer, HBO Go, Hulu и Hulu Plus, ESPN App, YouTube и, разбира се, Netflix.

Въпреки че някои от техните сървъри работят с Netflix, ние смятаме, че можете да постигнете по-добри скорости, като изберете една от най-добре оценените ни VPN за Netflix.

Неограничен торент

Ако сте запален ентусиаст на торентите, ще се радваме да разберем, че PureVPN отнема много положителна позиция за споделяне на файлове между партньори. Въпреки че това може да изглежда, че това трябва да е норма сред VPN доставчици на услуги, това става все по-далеч от истината всяка година.

Новите закони за нарушаване на авторски права и съдебни дела с голямо значение са сплашили доставчиците на VPN да отстъпят позволяващи торенти в техните мрежи.

PureVPN за неограничен торент

Сред онези доставчици на VPN услуги, които предлагат P2P споделяне на файлове, много от тях го толерират само в ограничена степен, като поставят ограничения за използването на данни на техните услуги. За щастие има няма такива ограничения, налагани от PureVPN, така че можете да споделяте файлове далеч, като използвате любимия си софтуер Torrent, без да се притеснявате за нарушаване на условията му за ползване. Това определено е предимство, въпреки че трябва да кажем, че има по-добри VPN услуги за торент от Purevpn.

Отидете на PureVPN

Технология за шифроване с военен клас

PureVPN използва 256-битово криптиране, което е отрасловият стандарт, използван от военни органи, експерти по киберсигурност и др. Този стандарт е последната итерация на Разширен стандарт за шифроване (AES), който се използва за криптиране и декриптиране на съобщения и данни с фиксирана дължина на блока от 256 бита.

Шифроване с военен клас PureVPN

Според 256-битовия стандарт за криптиране AES хакер, който извършва атака с груба сила, ще бъде принуден да опита 2 256 комбинации от клавиши ако искаха да познаят правилния ключ. С други думи, ще отнеме много милиарди години за суперкомпютър, който да пробие 256-битов ключ – повече години, отколкото познатата вселена съществува.

Следователно, това е практически невъзможно да се пробие стандартът за шифроване на PureVPN. Поради тази причина можете да бъдете сигурни, че вашите данни са защитени и непроницаеми от натрапници, хакери и злонамерени участници, които искат да получат вашата самоличност или данни.

Бързо инсталиране и персонализиране

Настолно приложение PureVPN

За разлика от някои от по-техническите VPN доставчици на услуги на пазара, Интерфейсът на PureVPN е бриз да се използва и може да се настрои за броени минути. За да започнат, клиентите инсталират клиентския софтуер директно от уебсайта на компанията и следват поредица от подкани на екрана. Оттам нататък можете създайте акаунт за секунди.

В момента, в който стартирате приложението за настолни компютри PureVPN, вие получавате изключително интуитивен потребителски интерфейс (UI), който ви дава четири цветни опции, които помагат да приспособите вашето изживяване според вашите нужди:

 • искам да ПОТОК (Червен)
 • аз искам СВОБОДА В ИНТЕРНЕТ (Зелено)
 • аз искам СИГУРНОСТ / ЛИЧНОСТ (Лилаво)
 • аз искам СПОДЕЛЯНЕ НА ФАЙЛОВЕ (Син)

Потребителите са помолени да изберат една от горните опции, за да помогнат да оптимизират своя опит при използване на мрежата. От таблото можете също да изберете предпочитаното от вас местоположение на сървъра от глобалната карта и да получите достъп до блога на PureVPN за актуализации и новини.

Защитни стени, тунели и ключове за убиване (О, Боже!)

Може да звучи като нещо от филм на ужасите, но някои от неизпъкнатите функции на PureVPN включват NAT защитна стена, IKS (Internet Kill Switch) възможности и разделен тунел.

Защитна стена PureVPN

Като начало, вградената NAT защитна стена на PureVPN предотвратява работата на програми и скриптове в бекенда на уебсайта за събиране на личните ви данни. Това прави PureVPN ефективен за предотвратяване на рансъмуер и злонамерен софтуер от завладяване на вашето устройство и заразяване на вашия компютър.

Можете да помислите за NAT защитна стена като „секретар”, Който сортира добрите от лошите скриптове, които се случват във фонов режим по време на вашето сърфиране в мрежата.

Второ, технологията за разделено тунелиране ви позволява изберете и изберете данните, които искате да стартирате през VPN, и кои данни искате да насочите през вашия IP адрес. Една допълнителна полза от тази практика е, че тя предлага DDoS защита и предпазва вашето устройство срещу други заплахи от потенциално злонамерени участници.

Ключове за убиванеКлючове за убиване

Последно, an превключвател за интернет убийства може да се включва и изключва, за да помогне защитете връзката си с мрежата като безотказен по време на мрежови повреди или прекъсвания. Накратко, превключвателят за интернет убийство гарантира, че достъпът ви до интернет се прекратява, ако връзката ви с VPN неочаквано падне, добавяйки още един слой защита във вече железна услуга.

Често задавани въпроси (ЧЗВ)

Сега, след като знаете техническите спецификации и функции, предлагани от PureVPN, може да ви помогне да се справите с някои от най-много често задавани въпроси за този продукт. По-долу сме изброили отговорите си на няколко от нерешените въпроси, които може да са в ума ви.

Наличен ли е PureVPN на мобилни устройства?

Да. Тествахме PureVPN на устройства с iOS и Android и въпреки че процесът на настройка и конфигуриране беше по-сложен от настолната версия, установихме, че той е ефективен и работещ. Още по-добре, неговите мобилни версии предлагат сървъри „Ozone“, които са специално насочени към осуетяване на злонамерени реклами, зловреден софтуер и вируси.

Мобилни приложения PureVPN

Колко бързи са PureVPN сървърите (Mbps)?

PureVPN’s скоростите на мрежата варират значително в зависимост от местоположението—И двете по отношение на това къде се намирате вие ​​(потребителят) и къде е сървърът. По-долу изброихме скоростите, с които се сблъскахме въз основа на нашето тестово местоположение в североизточната част на САЩ.

Ню Йорк сървър

 • Изтегли: 30.06 Mbps
 • Качване: 28.90 Mbps
 • Пинг: 102ms

Лондонски сървър

 • Изтегли: 59.43 Mbps
 • Качване: 44.09 Mbps
 • Пинг: 50ms

Сървър на Алжир

 • Изтегли: 5.11 Mbps
 • Качване: 5.60 Mbps
 • Пинг: 205ms

Бангладеш сървър

 • Изтегли: 7,71 Mbps
 • Качване: 5,59 Mbps
 • Пинг: 257ms

Не е изненадващо, че най-бързи тестове за производителност са записани на сървъри в географски региони, където се хоства по-голямата част от тяхната сървърна инфраструктура (Европа и Северна Америка).

Като цяло това са скромни скорости това няма да впечатли онези, които търсят възможно най-бързата връзка. Те обаче могат да примамят тези, които искат стабилна и надеждна мрежа.

Има PureVPN има изтичания на DNS, IPv4 или IPv6?

За съжаление има такива непроверени анекдоти и потребителски опит онлайн документиране на това как данните на клиентите са изтекли при използване на PureVPN. Поради тези изтичания, потребителите са получили своите IP адреси и DNS адреси са публично достояние. Тези течове обаче са далеч и малко между тях, и екипът за разработчици на PureVPN е предприел стъпки, за да отстрани проблемите и да гарантира, че те остават изолирани инциденти.

Има ли PureVPN 24-часова поддръжка на клиенти?

Да, PureVPN има екип от Представители на обслужването на клиенти на разположение денонощно за да помогнете с основните заявки за поддръжка чрез текстов чат на живо. Намерихме обаче тази услуга за оставете много да се желае.

Поддръжка на клиенти на PureVPN

Първоначално дори не успяхме да определим дали с кого разговаряме чатбот или истинско човешко същество. След като ги попитахме, те отговориха, като ни казаха, че наистина са хора, но продължиха да отговарят на нашите въпроси, използвайки общи и привидно консервирани отговори това наистина не откроява сърцевината на нашия проблем.

Отидете на PureVPN

Професионалисти

Нека да разгледаме съответните положителни страни и недостатъци на продукта на PureVPN. Подобно на всяка друга, мрежата на PureVPN има много неща и също има значителни възможности за подобрения. По-долу сме изброили няколко от ключовите точки за продажба на PureVPN, които можете да прецените срещу неговите дефекти.

 • Строга политика за задържане на данни без регистрационен файл за истинска анонимност
 • Относително бързи скорости на качване / изтегляне при използване на Euro / N.A. сървъри
 • Над 2000 сървъра се разпространяват в 140 страни
 • Функцията за разделно тунелиране може да създаде „Wi-Fi VPN hotspot“ за допълнителни устройства
 • Използва желязна 256-битова технология за криптиране за защитена от куршуми
 • Поддържа всички основни протоколи (L2TP, IPSec, OpenVPN и др.)

Минуси

Въпреки че има какво да се празнува за PureVPN, има и повече от няколко причини за безпокойство. За да разберете за какво говорим, разгледайте някои от основните недостатъци и уязвимости на PureVPN по-долу и вижте дали си струват риска или неудобството за вас.

 • Изтичането на IP / DNS адреси се е случвало (рядко) в миналото
 • Функцията за превключване на интернет убийства е била ненадеждна по време на престой в мрежата
 • Високопрофилни случаи за обмен на информация през 2017 и 2018 г., изложени потребителски данни
 • Бавни скорости от повечето конкуренти при използване на азиатски и африкански сървъри
 • Поддръжката за обслужване на клиенти на живо може много да звучи като чат бот

Информация за цените

Въпросът, който със сигурност е бил в много от съзнанията ви, е свързан с един основен фактор: парите. С толкова много налични доставчици на VPN услуги, това е пазар на купувача. Това означава, че се случва нещо като състезание с най-ниския ефект, при което колкото по-ниски са разходите за услугата, толкова по-вероятно е тя да остане конкурентна поради насищане на пазара.

PureVPn Ценообразуване

По-долу сме изброили различните предложения, които понастоящем предлага премиум моделът за абонамент PureVPN.

 • 2-годишен абонамент: $ 2.88 на месец
 • 1-годишен абонамент: $ 4.08 на месец
 • 6-месечен абонамент: $ 8.95 на месец
 • 1-месечен абонамент: $ 10.95 на месец
 • Безрисков тридневен пробен период: $ 2,50

Ясно е, че най-добрата стойност се намира в двугодишния ангажимент. Това обаче е прекалено много, за да може обикновеният немощен потребител да дъвче. В крайна сметка никой не иска да остане в договор за няколко години, освен ако не е напълно сигурен, че продуктът е подходящ за него.

A шестмесечен срок може да е по-добър вариант за тези, които искат да балансират стойността и риска.

Тези, които са силно склонни към риск, може би е по-добре да изберат безрисково тридневно изпитание на PureVPN. Това ви дава шанс да опитате какво представлява продуктът, без да се ангажирате с нищо в дългосрочен план или да харчите повече от няколко долара.

Гаранция за връщане на пари PureVPN

За щастие, PureVPN има 100% гаранция за удовлетворение подкрепяйки своя водещ продукт. Това означава, че ако не обичате продукта, за който сте платили, можете да анулирате абонамента си в рамките на един месец от датата на покупката и да получите пълно възстановяване на сумата. Тази сделка се прилага за всички абонаменти– дори тези са по-малко от един месец.

начини за плащане

Една от отличителните черти на PureVPN е, че има налични са безброй възможности за плащане. Това е основен плюс за тези, които са особено загрижени поверителност и анонимност, тъй като е невъзможно да се регистрират лични данни за плащане за тези, които решат да плащат с помощта на криптовалути.

PureVPN приети плащания

Въпреки че огромният брой начини на плащане са твърде големи, за да бъдат изброени изцяло, ние предоставихме бърза разбивка на някои от многото форми на плащане, които PureVPN приема по-долу.

 • Всички основни кредитни карти
 • PayPal и Alipay
 • Криптовалути (Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Monero и др.)
 • PaymentWall (GiroPay, WebMoney и др.)
 • BlueSnap (Sofort, eNETS, Skrill и др.)

Тези, чиято основна грижа са анонимността и сигурност са по-добре плащайте чрез криптовалути или алтернативни обработчици на плащания като BlueSnap които са специално насочени към потребителите, които се грижат за поверителността.

Присъда

Отначало бяхме скептични относно това дали PureVPN може да спечели нашето доверие. Това е особено вярно в светлината на неотдавнашните разкрития за изтичане на данни и споделяне на информация, които се появиха през последните няколко години.

Общата ни присъда обаче, че използвахме продукта през по-голямата част от месеца, е такава това е надеждна и способна частна мрежова услуга това би трябвало да е достатъчно за обикновения потребител без енергия.

Присъда

Бихме препоръчали PureVPN за случаен потребител, който иска да заобиколи международните ограничения на ИС и геоблокове. въпреки това, не бихме предложили да използвате този продукт ако се занимавате с възможно най-бързата скорост на качване или изтегляне или ако основната ви мотивация е анонимност от външни страни.

В крайна сметка има причина защо PureVPN е одобрен от CNET, Mashable и New York Times—Той предлага надежден продукт на солидна цена. И с 31-дневна гаранция за връщане на парите, това е продукт, който си струва да се рискува, ако е случаен поверителност защитата е това, което търсите.

Вземете PureVPN