Witopia PersonalVPN е услуга, която съществува от последните няколко години, главно летяща под радара в сравнение с конкурентите си. Но може да е полезно VPN решение за вас. Прочетете нашия преглед по-долу, за да разберете защо не го препоръчваме.

Witopia PersonalVPN ПрегледWitopia PersonalVPN Преглед

Какво е Witopia PersonalVPN?

Witopia е VPN услуга със седалище във Вирджиния, САЩ (голямо не в нашите книги). Компанията предоставя на клиентите достъп до повече от 300 сървъра, базирани в 45 различни държави. Тази VPN услуга разчита на протокола OpenVPN и AES-128 криптиране. Той също така използва TLSv1.2 криптиране на ръкостискане.

Какво е Witopia PersonalVPN?Какво е Witopia PersonalVPN?

Witopia предлага множество различни ценови точки от които клиентите могат да избират. Независимо от това коя опция клиентите изберат, те ще получат достъп до пет едновременни връзки.

Те също така ще получат достъп до допълнителни тунелни протоколи, като PPTP, L2TP.IPsec, и оптимизиран супер бърз IPsec с / IKEv2. Някои планове също предоставят на клиентите напълно адаптивни шлюзове.

И накрая, други функции, които клиентите ще намерят, когато използват този продукт, включват неограничен брой честотна лента, скорост, и превключване на сървъра. Тези, които използват тази VPN, не би трябвало да имат проблем да преминат от сървър в една държава към сървър в друга.

Професионалисти

Какво ни изскочи за този продукт? По-долу ще намерите някои от нещата, които ни харесаха най-много.

Светкавично бързи скорости

Първото нещо, което ни се открояваше, беше колко бърза беше тази VPN. Използвахме изходно ниво скорост на изтегляне от 97 Mbps и скорост на качване от 53 Mbps. Скоростите на изтегляне стават по-бързи, когато тествахме продукта на базиран в САЩ сървър, което е практически нечувано при използване на VPN.

Светкавично бързи скорости Witopia PersonalVPN - Източник: Shutterstock.comСветкавично бързи скорости Witopia PersonalVPN – Източник: Shutterstock.com

Обикновено потребителите могат да очакват някакво забавяне по всяко време, когато използват VPN, но това очевидно не е случаят с Witopia PersonalVPN. Скоростите на изтегляне бяха 126 Mbps.

В този случай нашият доставчик на интернет трябва да е ограничил нашата честотна лента, което е често срещана тактика, която доставчиците на интернет услуги привличат клиентите да плащат за премиум „по-бързи“ планове. Американският сървър на PersonalVPN успя да предотврати ограничаването на тази честотна лента, позволявайки ни да се наслаждаваме на по-бързи скорости.

Когато тествахме европейски сървър, скоростите на изтегляне бяха около 74 Mbps. Скоростта на качване обаче се увеличи. След като направихме нашия преглед на Witopia, това определено е една от най-бързите VPN услуги, които сме срещали.

Възможност за избор на тунелен протокол

Хареса ни и фактът, че потребителите могат да избират от един от четирите тунелни протокола. OpenVPN е по подразбиране и по основателна причина. Това е рутинно най-надеждният тунелен протокол, наличен днес. Не работи обаче добре с всички устройства. Харесва ни, че Witopia поддържа различни VPN протоколи за да могат клиентите да изберат този, който най-добре отговаря на техните нужди.

Възможност за избор на тунелен протокол Witopia PersonalVPN - Източник: Shutterstock.comВъзможност за избор на тунелен протокол Witopia PersonalVPN – Източник: Shutterstock.com

Лесно използване

Последното нещо, което ни изскочи, беше колко лесно Witopia направи този продукт за използване. Услугата работи на Mac, iOS, Android, Windows, и Linux. Услугата не само работи на тези системи, но компанията предоставя подробни инструкции, за да можете лесно да инсталирате и експлоатирате софтуера.

Лесна употреба Witopia PersonalVPNЛесна употреба Witopia PersonalVPN

Минуси

Въпреки че има много неща, които харесваме в PersonalVPN на Witopia, има и някои неща, които не харесваме.

Остарял

PersonalVPN съществува от началото на 2000-те и това показва. Платформата е остаряла и няма елегантен, модерен външен вид. Това вреди на продукта от повече от естетическа гледна точка.

Остаряла Witopia PersonalVPN - Източник: Shutterstock.comОстаряла Witopia PersonalVPN – Източник: Shutterstock.com

Например, ако искате да превключвате мрежи, докато използвате тази услуга, трябва да излезете от един сървър, преди да се свържете с друг. Няма превключвател за убиване за да ви защити по време на този процес. Това е стар начин за превключване на сървъри.

Информация за регистрационните файлове

При преглед VPN услуги, мразим, когато попаднем на надежден продукт, само за да открием, че компанията регистрира данни. Това е точно случаят тук. Макар че PersonalVPN не събира регистрационни файлове по отношение на вашата история на сърфиране, тя ще поддържа записи на неща като вашия имейл адрес и информация за плащане. Никога няма да препоръчаме VPN, която съхранява всякакви журнали.

Информация за регистрационните файлове Witopia PersonalVPN - Източник: Shutterstock.comИнформация за регистрационните файлове Witopia PersonalVPN – Източник: Shutterstock.com

Информация за цените

Клиентите могат да закупят PersonalVPN Basic за около $ 3 на месец ако изберат 36-месечен план. В противен случай цената е $ 6 на месец, което все още е изключително достъпно в сравнение с цената на някои други VPN доставчици. Други възможности за закупуване включват:

Информация за цените Witopia PersonalVPN - Източник: Shutterstock.comИнформация за цените Witopia PersonalVPN

  • $ 80 за две години
  • $ 50 за една година
  • $ 29 за шест месеца

освен това, клиентите имат възможност да надстроят до PersonalVPN Pro. В допълнение към функциите, намерени в основния пакет, клиентите също ще получат Стелт режим с TOR технология. Това е полезна функция, тъй като прави VPN да изглежда като обикновен уеб трафик.

Тази технология може да бъде полезна при торент или поточно предаване, но не позволявате торент или поточно предаване, тъй като е базирана в САЩ! За добра VPN, която приема торенти, вижте статията ни „Най-добри vpns за торент“.

Този план е малко по-скъп, струва $ 160 за три години или $ 40 за шест месеца. Няма налична едномесечна опция.

Последният план, който клиентите могат да закупят, е планът Premier. Потребителите могат да свържат до осем устройства едновременно, когато използват тази услуга. Освен това, те могат да добавят VPN рутер, което позволява на услугата да работи с неща като конзоли за игри и интелигентни телевизори.

Клиентите ще получат достъп и до SecureMyMail Encrypted Email. Този план струва $ 60 за шест месеца или $ 210 в продължение на три години. Witopia предоставя a 30-дневни безусловни пари гаранция за връщане с всеки един от плановете му.

Окончателна присъда

След като направихме нашия преглед на Witopia, ние не препоръчваме продукта, тъй като смятаме, че други VPN услуги са по-сигурни и предлагат повече функции.

Не позволява торентинг, не можете да го използвате за неща като онлайн казина и крипто обмен (като bitmex), защото е базиран в САЩ и вашите данни се регистрират.

The невероятни скорости на качване и изтегляне са страхотни, но вие сте ограничени да ги използвате.

Окончателна присъда Witopia PersonalVPN - Източник: Shutterstock.comОкончателна присъда Witopia PersonalVPN – Източник: Shutterstock.com

ттой остаряла система също е голямо червено знаме. Не ни харесва, че данните ви ще бъдат уязвими при превключване от един сървър на друг. Трябва да можете да очаквате основни функции като убийствен ключ при плащане на такава премия за VPN.

Вместо това вземете една от най-добрите ни препоръки за vpn.

Препратки