Заседнали ли сте, опитвайки се да решите между PureVPN и Частен достъп до Интернет? И двете VPN мрежи са добре известни и уважавани, но дали едната е по-добра от другата за обикновения потребител? За да Ви помогнем да Ви насочим в правилната посока, ние съставихме това ръководство, сравняващо тези две сдвоени VPN мрежи.

PureVPN срещу частен достъп до ИнтернетPureVPN срещу частен достъп до интернет – сравнение на VPN услуги за 2020 г.

Ще разгледаме задълбочено как се класират за няколко различни функции и в крайна сметка ще вземем решение за победител. Без повече шум, нека се потопим направо в PureVPN срещу частен достъп до интернет (PIA) сравнение.

Запознайте се с конкурентите

Ще започнем с кратък преглед на днешните конкуренти, за които сигурно вече сте чували. Те съществуват от няколко години и всеки от тези ветерани предлага отлична стойност.

PureVPN

PureVPN е един от най-популярните VPN услуги налични и има причина за това. Той може да се похвали с впечатляващ брой сървърни локации по целия свят, гъвкаво криптиране и предлага забележителни скорости, които радват потребителите. Новаците намират интерфейса на PureVPN за лесен за използване, което прави тази VPN чудесна за неопитни потребители. PureVPN е съвместим и с много системи, включително Windows, iOS, OS X, Linux, Android и Xbox.

Частен достъп до интернет (PIA)

Частният интернет достъп е друга широко използвана VPN услуга и конкурент на PureVPN. Известен е с това, че е лесен за използване, както и със своите икономични цени и високи скорости. PIA не е най-перфектната VPN там, тъй като има някои недостатъци, които би могъл да подобри, но разполага с много функции, които я правят фантастичен избор за обикновения потребител.

Запознайте се с конкуренти PureVPN срещу PIAЗапознайте се с конкуренти PureVPN срещу PIA

Можем дори да кажем, че частният достъп до интернет е един от най-добрите VPN за почти всеки. PIA, подобно на PureVPN, също е съвместим с много системи, включително Windows, OS X, Linux, iOS и Android.

Сравнение на характеристиките

Какви характеристики отличават тези двама конкуренти? И двамата предлагат пет едновременни връзки, и двете са добър избор за торент (но само PIA прави най-добрия ни торент списък). И двамата също фигурират в нашия списък с най-добрите VPN за iPhone. Тук обаче приликите между тях свършват.

Характеристики на PureVPN

 • Базирана в Хонг Конг компания
 • 256-битово криптиране на данни
 • Няма регистрационни файлове за трафика, но има някои регистрационни файлове
 • Характеристиките включват специален IP и ключ за убиване
 • Протоколи: OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP, STTP и IKEv2

Сега нека да разгледаме някои от нещата, които харесваме и не харесваме в PureVPN.

Професионалисти Минуси
 • Неограничена честотна лента
 • Отлична сигурност
 • Силни скорости
 • Ниска цена
 • Деблокира Netflix и други сайтове за стрийминг
 • Не нулево регистриране
 • Ограничения на политиката за възстановяване
 • Проблеми с течове
 • Проблеми с връзката

Сравнение на характеристикитеСравнение на характеристиките

Вземете PureVPN

Частни функции за достъп до интернет

 • Базиран в САЩ
 • 256-битов AES криптиране
 • Строго няма дневници за трафика
 • Характеризира се с ключ за защита и защита от изтичане на DNS
 • Протоколи: OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP

Сега нека видим някои неща, които харесваме в PIA, а някои неща, които не харесваме.

Професионалисти Минуси
 • Лесен за използване
 • Висока скорост
 • Няма потребителски дневници
 • VPN ключ за убиване
 • DNS защита от течове
 • Пет едновременни връзки
 • Ниска цена
 • Без безплатен пробен период
 • Базиран в САЩ
 • Ограничени функции
 • Няма чат на живо

Вземете PIA

Производителност / скорост

Въпреки че защитата на потребителските данни е централна VPN функция, защитата често идва с цена: намалена скорост на мрежата. Някои VPN предлагат по-добра производителност и скорост от други – как се класират тези две в тази категория?

Изпълнение на PureVPNИзпълнение на PureVPN

И двамата ни състезатели съвпадат доста равномерно в тази категория.

PureVPN поддържа 500 сървъра в 141 държави, което дава на потребителите отлична производителност, скорост и неограничена честотна лента. Чудим се за скоростта на някои от тези места, тъй като 141 страни изглеждат високи и ще има много със супер бавни връзки.

PIA, от друга страна, има впечатляващите 3260 сървъра само в 25 държави, а също така осигурява отлична скорост, производителност и неограничена честотна лента.

И двете са макар и бледи в сравнение с цялостната ни най-високо оценена VPN услуга Nordvpn, която има над 5000 сървъра в над 50 държави.

Надеждност

Въпреки че нито едното, нито другото превъзхожда останалите по производителност и скорост, надеждността е мястото, където започваме да виждаме някои очевидни разлики. Нито един от двамата ни конкуренти не е най-надеждната налична VPN, но можем да кажем, че PureVPN е по-ненадеждният от двата.

НадеждностНадеждност

Потребителите на PureVPN съобщават за много проблеми. Някои от най-често срещаните са прекъснати връзки, изтичане на IP адрес и DNS и проблеми при свързване с много VPN сървъри. Предвид тези проблеми, PIA излиза на първо място в категорията за надеждност.

поддържа

Както може да се очаква, и двете компании предоставят повече от адекватна поддръжка на клиенти.

Поддръжка на клиенти на PureVPNПоддръжка на клиенти на PureVPN

Уебсайтът на PureVPN има обширна секция с често задавани въпроси, както и страници, пълни с ресурси за често срещани проблеми, които потребителите изпитват. Ако срещнете някакви проблеми, когато използвате PureVPN, можете да говорите и с неговия персонал по имейл и чат на живо.

PIA също има страхотна страница с често задавани въпроси на уебсайта си и предлага ресурси, за да помогне на своите клиенти, точно както PureVPN. PIA предлага денонощен чат на живо със своя помощен персонал и улеснява партньорска помощ чрез онлайн форум.

Поверителност / Регистрация / Сигурност

PureVPN разполага с превключвател за убиване, ако случайно се изключите от VPN мрежата, както и надеждно криптиране. Въпреки това има много проблеми, когато става въпрос за поверителност и сигурност, главно с течове – IPv6, IPv4 и DNS.

Потребителите на PureVPN могат да плащат с биткойн, за да запазят своята анонимност, но трябва да споменем, че тази компания поддържа някои дневници.

Сигурност при регистриране на поверителностСигурност при регистриране на поверителност

PIA има основния недостатък, тъй като е базирана в САЩ VPN, което създава риск за данните и поверителността на клиентите. Като PureVPN, PIA разполага с превключвател за убиване на VPN и приема биткойн, но не води дневници за трафика.

За съжаление, както виждате, нито един от тези VPN доставчици не предлага изключителни опции за поверителност и сигурност. Предлагаме да разгледате нашия списък с най-добрите VPN за VPN, които наистина предлагат истинска поверителност.

Вземете PureVPN Вземете PIA

Лесно използване

Няма съмнение, че VPN мрежите могат да бъдат трудни за използване, особено ако сте начинаещ, който се опитва да ги използва на множество устройства. Лесното използване е подходяща категория, която трябва да имате предвид, ако сте VPN начинаещ, както и наличието на ръководства за потребителя, които да ви помогнат да се настроите.

Изпълнение на PureVPNЛесна употреба – Източник: ShutterStock.com

За щастие, PureVPN и PIA се класират високо, когато става въпрос за лекота на използване. И двете имат удобен за потребителя интерфейс, както и различни системи за поддръжка на клиенти, за да улеснят инсталацията. Не бихме класирали едното над другото в тази категория.

Цена

Има някои малки разлики в цените между PureVPN и PIA, но нищо, което прави един вариант значително по-икономичен от другия. PureVPN, както е обичайно в света на VPN, предлага абонаментни планове, които са по-евтини годишно, отколкото ако плащате от месец на месец. Той има четири плана: месечно ($ 9.95), шест месеца ($ 7.49 на месец), годишно ($ 4.99 на месец), и двугодишен план, което при предварително плащане се получава $ 2.08 на месец.

Всичко има цена - Източник: ShutterStock.comВсичко има цена – Източник: ShutterStock.com

PIA има подобна структура, въпреки че няма двугодишен план. The месечният план струва $ 6,95, на шестмесечен план е $ 5.99 на месец, и годишният план струва $ 39,95, което в крайна сметка струва на потребителя $ 3.33 на месец.

Деблокиране на услуги за стрийминг

Една от основните причини хората да се обръщат към VPN услугите е за способността им да деблокират стрийминг услуги като Netflix и Hulu. Тази функция класира ли се високо във вашия списък? Ако е така, нека да разгледаме колко добре тези два VPN доставчика деблокират услуги за стрийминг.

Деблокиране на услуги за стриймингДеблокиране на услуги за стрийминг

В борбата за изпреварване Нетфликс, Частният достъп до интернет не винаги излиза на върха. Потребителите съобщават, че само понякога са в състояние да стриймират Netflix и подобни сайтове, поради което препоръчваме PureVPN, ако имате нужда от тази функция. PureVPN последователно отблокира Netflix, така че е нашият победител в тази категория.

И победителят е

И двата доставчика на VPN имат подобни услуги и функции, като ценообразуване, анонимен регистър и скорост, но когато дойде натиск, трябва да изберем Частен достъп до Интернет като наш победител.

Победителят е частен достъп до интернетПобедителят е частен достъп до интернет

Това решение се свежда главно до факта, че PIA строго няма регистрационни файлове и гарантира, че потребителите остават анонимни онлайн, което е две от най-важните причини да има малко предимство пред PureVPN. Ако обаче деблокирането на услуги за стрийминг е високо в списъка ви с приоритети, PureVPN има предимството на PIA.

В крайна сметка и двете услуги са надежден избор и ако все още не сте сигурни коя е подходяща за вас, препоръчваме да се регистрирате за безплатен пробен период – и двата предлагат няколкодневни гаранции за връщане на парите – и да видите коя ви харесва най-много . Който и да изберете, не можете да сбъркате.

Препоръчва се

PureVPN ОТИВАМ
PIA ОТИВАМ

Препратки

 • L2TP Обяснено
 • PPTP Обяснено
 • IKEv2 Обяснено