Ако търсите VPN, която можете да използвате на мобилното си устройство, една от опциите, които ще срещнете, е Star VPN. Струва ли си да изтеглите тази опция? Съставихме обширен преглед на Star VPN, да ви помогне да определите дали да използвате тази VPN.

Преглед на Star VPNПреглед на Star VPN през 2020 г.

Какво е Star VPN?

Звезда VPN е услуга, която се предлага на iOS, Android и Mac OS. Компанията казва, че криптира вашата интернет връзка, когато сте свързани с обществен WiFi. За съжаление компания не предоставя никаква информация за това какви протоколи за криптиране използва, така че няма как наистина да разберем дали сигурността на Star VPN си струва или не.

Единственото нещо, което успяхме да открием, беше фактът, че Star VPN използва сертификат TLS.

Какво е Star VPN? - Източник: Shutterstock.comКакво е Star VPN? – Източник: Shutterstock.com

Просто казано, Star VPN е пряк напред, голи кости VPN доставчик. Star VPN не предлага неща като kill-switch, които биха помогнали за защита на потребителите в интернет, ако загубят своята VPN връзка. Също така не успяхме да намерим информация за който тунелен протокол използва Star VPN.

Успяхме обаче да открием това Star VPN не използва OpenVPN. OpenVPN е най-надеждният наличен тунелен протокол. Повече от 90 процента от доставчиците на VPN услуги изберете да използвате този тунелен протокол. Изглежда, че Star VPN попада в категорията на десетте процента от доставчици, които не използват протокола.

Професионалисти

При провеждането на нашия VPN преглед не открихме много неща, които да се открояват. По-долу са няколко уникални функции че открихме за продукта.

P2P връзка

Star VPN позволява peer-to-peer (P2P) връзки на три сървъра. Три сървъра обаче са достъпни само за клиенти, които плащат, тези, които използват безплатната версия, ще имат достъп само до един сървър. 

2P Connection Star VPN - Източник: Shutterstock.comP2P Connection Star VPN – Източник: Shutterstock.com

Лесно инсталиране и използване

Другото нещо, което ни се открои при прегледа на този продукт, беше колко лесно беше да се инсталира. Можете да изтеглите продукта незабавно. Освен това компанията ви улеснява да възстановите покупките си, ако искате прехвърлете абонамента си от едно устройство на друго.

Лесно инсталиране и използване Star VPN - Източник: Shutterstock.comЛесно инсталиране и използване Star VPN

В приложението VPN ще намерите табло, което е лесно за използване. Свързването със сървър е толкова лесно, колкото щракването с един бутон. Компанията предлага и лесно достъпно падащо меню, което можете да използвате, за да смените сървъра, към който сте свързани.

Минуси

Прегледът на този продукт беше предизвикателство, защото имаше толкова много неща, които издигнаха червени знамена. По-долу ще намерите разбивка на „Минуси“ че открихме за Star VPN.

Липса на обслужване на клиенти

Едно от най-значимите неща, които ни се откроиха в Star VPN, беше липсата на поддръжка на клиенти. Докато някои VPN доставчици ви позволяват да комуникирате незабавно чрез чат на живо, Star VPN просто Ви предоставя имейл адрес на уебсайта, който можете да използвате, за да се свържете с компанията. Трябва да изпратите имейл външно чрез личния си имейл акаунт. На уебсайта на компанията няма формуляр за прием на обслужване на клиенти.

Липса на VPN услуга за обслужване на клиенти - Източник: Shutterstock.comЛипса на VPN услуга за обслужване на клиенти – Източник: Shutterstock.com

Регистрация на данни

Star VPN твърди, че не записва или съхранява вашите данни. Въпреки това, при задълбочаване на компанията политика за поверителност, открихме споменаването на факта, че услуги на трети страни наблюдават данни за целите на проучването и рекламата. Това означава, че маркетинговите фирми могат да разгледат историята ви на сърфиране. За съжаление, това е нещо, което се среща твърде често при работа с безплатни доставчици на VPN услуги. Изглежда, че Star VPN не е по-различен.

Като цяло това прави вашето Поверително сърфиране опит не много личен.

Регистрация на Data Star VPN - Източник: Shutterstock.comРегистрация на Data Star VPN – Източник: Shutterstock.com

Слабо представяне

Друго нещо, което ни се открояваше, беше колко лошо се представи този доставчик на VPN. По време на тестване на американския сървър, установихме, че скоростта на изтегляне е около 1 Mbps, което е ужасно, дори в сравнение с други безплатни доставчици на VPN услуги.

VPN с лошо представяне - Източник: Shutterstock.comVPN с лошо представяне – Източник: Shutterstock.com

Липса на сървъри

Ако използвате безплатната версия на Star VPN, ще имате достъп само до един сървър, която е базирана в Съединените щати. Наличие на сървър, базиран в Съединените щати затрудняват постигането на неща като гео-фалшифициране. Ако закупите премиум версията, ще получите достъп до още няколко сървъра. Броят на сървърите обаче е блед в сравнение с тези, които бихте намерили, когато използвате други доставчици.

Липса на сървъри Star VPN - Източник: Shutterstock.comЛипса на сървъри Star VPN – Източник: Shutterstock.com

Информация за цените

Star VPN е безплатна VPN услуга, която е достъпна за незабавно изтегляне. Въпреки това, компанията крие много от своите функции зад „Премиум“ съдържание стена. За да получите достъп до Star VPN Premium, трябва да платите $ 10 на месец. Ако решите да закупите годишен абонамент, разходите ви се сриват до около $ 3 на месец.

обогатяване на Info Star VPN - Източник: Shutterstock.comценообразуване Info Star VPN – Източник: Shutterstock.com

По време на прегледа на Star VPN не успяхме да намерим информация за политика за възстановяване или гаранция за връщане на парите. Единственото нещо, което успяхме да открием, е фактът, че Star VPN предлага a седемдневен безплатен пробен период за своята Premium услуга.

Окончателна присъда

След като направихме обширен преглед на Star VPN, можем категорично да кажем това не трябва да обмисляте тази опция. На първо място, фактът, че не знаем нищо за политиките за сигурност на компанията, е доста обезпокоителен. Когато използвате VPN доставчик, трябва да имате някаква представа за какъв тип програма инсталирате. Скривайки своите функции за сигурност, Star VPN оставя твърде много “във въздуха.”

Окончателна присъда Star VPN - Източник: Shutterstock.comОкончателна присъда Star VPN – Източник: Shutterstock.com

Комбинирането на това със забележимата липса на скорост на изтегляне и качване прави тази VPN опция, която ще искате да пропуснете. Има много други VPN доставчици, базирани на мобилни устройства, които бихте могли да разгледате вместо това.

Що се отнася до закупуването на VPN услуга, в наши дни има толкова голям избор. Също така страхотната VPN може да бъде наистина достъпна, между 2 и 6 долара на месец за наистина най-високо ниво. Така че, ако сте сериозни по отношение на поверителността си, помислете за услуга като NordVPN ExpressVPN или друга VPN в нашето най-добро ръководство за VPN.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me