Surfshark е сравнително нов играч на VPN сцената. По-малко от три години по време на този преглед, той започва да създава име за себе си в пространството на VPN. Базиран на Британските Вирджински острови (същата държава като лидер в индустрията ExpressVPN) изглежда правят много неща нали.

Surfshark VPN прегледSurfshark VPN Review за 2020 г.

Знаем, че изборът на VPN услуга може да обърка и просто да се справи с непрекъснато нарастващия списък с играчи е предизвикателство. Ние сме тук, за да подредим тълпата и ще ви помогне да намерите правилната VPN за вашите нужди.

В този преглед, ще разгледаме ключови фактори ние винаги преглеждаме, когато решаваме дали VPN услугата заслужава допълнително внимание от ваша страна. По-конкретно ще разгледаме:

 • Поддръжка на устройство
 • Скорост
 • Сигурност и поверителност
 • Юрисдикция
 • Глобално покритие и други съображения
 • Стрийминг и торент
 • Връзки
 • Допълнителни функции
 • Ценообразуване
 • Поддръжка на клиенти

Докато приключите с четенето на това, ще разберете дали Surfshark е VPN услуга, която може да отговори на вашите нужди.

Вземете Surfshark VPN

Поддръжка на устройство

Surfshark прави a чудесна работа, когато става въпрос за поддръжка на редица устройства. Той обхваща настолни компютри с Windows, macOS и Linux, както и мобилни устройства с Android и iOS.

Поддръжка на устройствоПоддръжка на устройство

Получавате и възможността да използвате VPN в браузърите Chrome и Firefox, няколко вида Smart TV и конзоли за игри.

Скорост

Както обсъждахме в предишни рецензии, тестването на скоростта на VPN услугите е сложен процес. Има такива много фактори, които могат да повлияят на скоростта на вашата връзка че е трудно да се получат постоянни резултати. Повечето VPN показват значителни вариации на скоростта в зависимост от неща като версията на операционната система, скоростта на ISP, избора на VPN сървъри, времето на деня и т.н..

СкоростСкорост

Това може да се види с резултатите от теста за скорост Surfshark. Повечето потребители съобщават, че услугата осигурява разумни скорости през повечето време. Но сме виждали и съобщения за бавни сървъри и противоречиви резултати. Въз основа на това, което знаем сега, ако имате нужда от възможно най-бързата VPN услуга, Surfshark вероятно не е за вас.

Но ако харесвате това, което предлага Surfshark, и се нуждаете от добра, но не пламнаща скорост, може да се побере в сметката. Тъй като предлага a много добра политика за възстановяване, настояваме ви да инсталирате Surfshark във вашата собствена среда и да го тествате в продължение на няколко седмици, за да видите дали отговаря на вашите специфични нужди.

Вземете Surfshark VPN

Сигурност и поверителност

Независимо дали искате VPN, за да можете да заобикаляте правителствените цензури, да изтегляте и стриймвате видеоклипове или просто да не позволявате на snoops да проследявате това, което правите онлайн, за да успеете, VPN трябва да осигури отлична сигурност и поверителност.

Сигурност и поверителностСигурност и поверителност

В този раздел ще видим как Surfshark се справя с тези изисквания.

Сигурност

В този контекст, сигурност означава предотвратяване на неупълномощен персонал или системи да четат съобщенията които се движат напред-назад между вашия компютър и VPN. Surfshark използва първокласни технологии за това, по-специално AES-256-GCM криптиране, заедно с IKEv2 / IPsec тунелен протокол. Като алтернатива можете да използвате индустриалния стандарт за VPN OpenVPN протокол.

Настрана Technobabble, всичко това означава, че връзката на вашето устройство с Surfshark ще бъде сигурен. През ноември 2018 г. Surfshark се ангажира с Cure53 услуга за тестване на проникване, за да тества сигурността на своите разширения за браузъри Chrome и Firefox.

Сигурност - Източник: ShutterStock.comСигурност – Източник: ShutterStock.com

Без да се задълбочаваме в детайлите на резултатите от теста, резюмето на този доклад казва всичко:

„В обобщение, Cure53 е много доволен да види такъв силна сигурност позиция на разширенията Surfshark VPN, особено като се има предвид общата уязвимост на подобни продукти към проблеми с поверителността. “

Пълният доклад за това тестване е достъпен на Уебсайт на Cure53.

SurfShark също наскоро добави възможността да използва двуфакторно удостоверяване (2FA). Както вече писахме, 2FA е наистина прост, но много ефективен начин да предпазите акаунта си от хакерство и други проблеми. Наличието на силна парола също е важно, но с 2FA създавате допълнителен слой, който прави хиляди пъти по-труден за нападателя да получи достъп до вашия акаунт.

поверителност

Да предоставя онлайн поверителност, а VPN трябва скрийте реалния си IP адрес, без да го оставяте да бъде изложен (изтичане) към вашата интернет връзка. Surfshark функционира прекрасно тук, без съобщения за течове при нормални обстоятелства. За тези необичайни обстоятелства Surfshark предлага Kill Switch.

Поверителност - Източник: ShutterStock.comПоверителност – Източник: ShutterStock.com

Kill Switch блокира компютъра ви да се свързва с интернет, ако и когато някакъв проблем прекъсне връзката. Към този преглед, превключвателят за убиване е включени в Windows, macOS, Android и iOS Surfshark клиенти.

Устройството с Android дори се предлага с безплатна функция за спуфинг на GPS, което е чудесно за предотвратяване на гео проследяване на вашето мобилно устройство.

Допълнително защитавайки вашата поверителност, Surfshark следва стъпките на лидерите в бранша използвайки свои собствени частни DNS сървъри. Търсене на адреси не излиза извън защитената мрежа, така че snoops не може да ги използва, за да види кои сайтове посещавате.

Политика за поверителност

Политиката за поверителност на Surfshark е написана достатъчно ясно, за да разберат не-адвокатите то. Те: „… не събират IP адреси, история на сърфиране, информация за сесии, използвана честотна лента, времеви печати за връзка, мрежов трафик и други подобни данни.“

Политика за поверителностПолитика за поверителност

Не забравяйте също, че това е VPN, базирана в BVI. Това означава няма налагани от правителството изисквания за регистриране на потребители. Въпреки че не сме адвокати, не видяхме нищо тревожно в Политиката за поверителност на Surfshark, въпреки че ви препоръчваме да го направите прочетете го сами.

Вземете Surfshark VPN

Юрисдикция

Както вече споменахме, Surfshark е със седалище на Британските Вирджински острови (BVI). Докато част от Британска общност, законодателната, съдебната система и националните полицейски сили се избират от и под контрола на гражданите на БВИ, а не от Обединеното кралство.

Този местен контрол важи и за законите, които управляват дружествата в БВИ. Британските Вирджински острови предоставят силна подкрепа за поверителността в Интернет и не изискват VPN услуги, за да записват всички дневници на активността на потребителите.

ЮрисдикцияЮрисдикция

И тъй като БВИ няма чуждестранна разузнавателна служба, това е по дефиниция не е част от Петте очи, Девет очи, четиринадесет очи, или други международни разузнавателни съюзи.

Всичко това прави BVI един от най-добре места по света за VPN услуга.

Глобално покритие и други съображения

Ние предпочитаме VPN услуги с големи, глобално разпределени сървърни мрежи. Повече сървъри в повече държави давам ти Ползи като тези:

 • Достъп до съдържание, което е ограничено до определени местоположения. Не цялото интернет съдържание е достъпно в световен мащаб. Някои уебсайтове и услуги ограничават кой има достъп въз основа на географското местоположение. Те ще се свързват само с устройства, които показват IP адрес, присвоен на „приемливо“ географско местоположение. Ако вашата VPN има сървъри, които са в правилните региони, можете да използвате VPN, за да се свържете, когато иначе бихте били блокирани.
 • Достъп до съдържание, което вашето правителство не харесва. Много правителства искат да контролират това, което техните граждани могат да видят в Интернет. Те блокират съдържанието, което не им харесва, да влизат някога в интернет частта на страната. VPN може да ви позволи да се свържете с това забранено съдържание чрез сървър, който не е в цензурираната част на Интернет.

Глобално покритиеГлобално покритие

 • Ограничаване на забавянето причинени от VPN. VPN по своята същност забавят вашата интернет връзка. Избирайки да се свържете с VPN сървър, който е физически близо до вас (или близо до съдържанието, което искате), можете да сведете до минимум въздействието на VPN върху вашата обща скорост и латентност на връзката.
 • Съкращаване в случай, че сървърът не работи. Понякога сървърите не работят за поддръжка. А някои VPN сървъри са блокирани от някои услуги. И понякога сървърът е просто претоварен с потребители и работи по-бавно от нормалното. Ако вашата VPN има много сървъри, имате по-голям шанс просто да изберете друг и да продължите с него.

Вземете Surfshark VPN

Колко сървъри и къде са те?

Това ни връща към Surfshark. Към началото на април 2020 г. Surfshark заяви 800+ сървъра в 50+ държави. Въпреки че тази мрежа не съвпада с тези на мега услуги като ExpressVPN (94 държави) или NordVPN (5100+ сървъра), IPVanish (1300) със сигурност е прилично, особено за млада компания.

Колко сървъри и къде са те?Колко сървъри и къде са те?

Повечето страни със сървъри Surfshark се намират в Европа и Азия. Surfshark разбива само покритието си по държави, без да изброява конкретни градове или точния брой сървъри във всяка държава.

Освен това, разбира се, има солидно покритие в САЩ. Според екипа му за поддръжка, това единствено влизане на САЩ в списъка със сървъри представлява над 250 сървъра.

Ако се намирате в Южна Америка или Африка, няма да намерите твърде много поддържани държави. Това е често срещано за нова услуга, която все още изгражда своята мрежа. Ако подкрепата за държави от тези континенти е важна за вас, предлагаме ви да прочетете нашата Преглед на ExpressVPN. ExpressVPN има най-пълното покритие, което сме виждали за Южна Америка и Африка.

За да видите текущия списък с държави, които съдържат един или повече сървъри Surfshark, посетете уебсайта им.

Стрийминг и торент

Стриймингът и / или торентът са много популярни приложения на VPN услугите. И двете попадат в леко сиви правни / морални области. Нека да видим как Surfshark се справя с тях.

Стрийминг

Поточното съдържание е добре, когато го правите в географския регион, одобрен от услугата за стрийминг. Но техните Общи условия обикновено ви забраняват да преглеждате съдържанието им ако сте навън този регион.

В такъв случай, можете да използвате Surfshark, за да получите достъп, като използвате един от неговите сървъри, който е в рамките на одобрения регион. С много стрийминг медийни услуги всичко, от което се нуждаете, е приемлив IP адрес и вие сте в.

Поточно предаване - Източник: ShutterStock.comПоточно предаване – Източник: ShutterStock.com

Netflix не е толкова сговорчив. Бие се усилено за откриване и блокиране на VPN сървъри, които хората използват, за да фалшифицират местоположението си. Много VPN услуги вече не могат да се свържат с Netflix ако някога биха могли.

Поне засега, Surfshark VPN сървъри може да се свърже с Netflix без проблеми. Войната между услугите на Netflix и VPN е безкрайна, така че няма гаранции, че Surfshark винаги ще може да се свърже. Но засега това е една от малкото услуги, които успяват.

Торент

Торентите са незаконни в много страни. Някои VPN услуги се справят с това, като ограничават сървърите, които можете да използвате за торент или изобщо забраняват практиката. Но някои VPN позволяват торент.

Surfshark официално поддържа Torrenting (P2P) на всички свои сървъри. И неговата политика за не-регистрация, заедно със силна сигурност и Kill Switch ще ви направят по-безопасни, ако решите да поток съдържание. Независимо дали искате да изтеглите торенти или да играете в нелицензирано онлайн казино, можете да го направите на surfshark.

ТорентТорент

Към началото на май не всички сървъри на Surfshark VPN поддържат P2P активност. Според страница за поддръжка:

„Можете да постигнете първокласни P2P скорости, докато използвате нашите САЩ, Великобритания, Калифорния, Германия, IT или NL сървъри. Можете също да използвате P2P на всеки друг сървър, но ще бъдете пренасочени към нашите сървъри, разположени в Холандия или Канада, в зависимост от физическото ви местоположение. “

Връзки

VPN обикновено ограничете броя на едновременните връзки можете да имате към тяхната мрежа. Те обикновено ви позволяват да инсталирате техния софтуер на всяко ваше устройство, но само няколко от тях могат да бъдат свързани към услугата едновременно.

ВръзкиВръзки

С Surfshark не е така. Тези момчета ви дават неограничени едновременни връзки! Можете да имате всички устройства, които притежавате, свързани едновременно с VPN, без да създавате проблеми. Ако имате бърза интернет връзка (за пренасяне на много трафик) и много устройства, които искате да използвате едновременно, това ще ви хареса. Хубава функция Surfshark!

Допълнителни функции

Както обсъдихме, Surfshark има много неща за това. То също отива отгоре и отвъд с редица функции че не виждате на твърде много от конкурентите му. Ето няколко от тях:

 • Whitelister ™ – Позволете на някои приложения (като мобилно банкиране) да Околовръстен път VPN.
 • Multihop ™ – Вземете допълнителна защита (докато се отказва от известна скорост) чрез предаване на съобщения през низ от два VPN сървъра.
 • NoBorders ™ – Заобиколете блоковете и ограниченията наложени от някои държави.

Допълнителни функцииДопълнителни функции

За да научите повече за тези и други функции на Surfshark, отидете на тази страница.

Вземете Surfshark VPN

Ценообразуване

Ако сте готови да помислите да поемете ангажимент към Surfshark, това е така готови да си заслужават времето. Към април 2020 г. Surfshark беше оценен по следния начин:

Дължина на плана Цена Обща цена, фактурирана отпред
1 месец $ 11.95 на месец $ 11.95 на месец
Една година $ 5,99 на месец $ 71,88 на година
2-годишен $ 1.99 на месец $ 47,76 на 2 години

Да, добре сте прочели. Двугодишен абонамент за Surfshark струва по-малко общо отколкото 1-годишен абонамент!

Това наистина го прави чудесен избор за хора, които не разполагат с пари в брой. И докато преживяваме пандемията на вируса Corona и хората са заключени и далеч от работата си, те ще се нуждаят от опции като Surfshark, които са едновременно евтини и се предлагат с всички звънци и свирки, необходими за добра VPN.

ЦенообразуванеЦенообразуване

The ценообразуването тук е наистина структурирано, за да ви насърчи да получите дългия абонамент. С времето може да ви спести много пари. И с Surfshark политика за възстановяване на средства, има много малък риск да продължиш дълго.

Политика за възстановяване

Наскоро преглеждаме VPN услугите с досадно ограничени политики за възстановяване (или изобщо няма възстановяване). Surfshark ви дава a хубава, практична, 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Политика за възстановяване - Източник: ShutterStock.comПолитика за възстановяване – Източник: ShutterStock.com

Това трябва да бъде повече от достатъчно време за тестване на услугата на вашето оборудване, като го използвате, за да правите нещата, които искате да направите. Определен плюс за тази млада услуга.

Начини на плащане

Начини на плащанеНачини на плащане

Като се има предвид колко добра е парите от абонамента за Surfshark досега, не е изненада, че е така по-гъвкави от повечето, когато става въпрос за опции за плащане.

В допълнение към основните кредитни карти (Mastercard, Visa, Amex и Discover), можете да платите абонамента си с PayPal, Google Pay и няколко криптовалути.

Поддръжка на клиенти

Бяхме впечатлени и от поддръжката на клиенти на Surfshark. Страниците за поддръжка съдържат много полезна информация, подредена по категории. И е Поддръжката на чата на живо беше изключително отзивчива.

Поддръжка на клиентиПоддръжка на клиенти

По време на този преглед ги удрях с произволни въпроси. Никога не отне повече от минута, за да получите отговор. Тези отговорите явно идват от представители на човешката поддръжка, не чат ботове като някои други услуги.

Въпреки че сме чували оплаквания, че отговорите по имейла са бавни, не сме тествали това. С такива бърза и полезна поддръжка на чат на живо, защо да се занимавам?

Заключение

ЗаключениеЗаключение

Surfshark е една от ново поколение VPN услуги търси да предизвика лидери като ExpressVPN и NordVPN. Ако търсите качествена VPN услуга с голяма поверителност и сигурност, убийствена ниска цена, възможност за поддържане на партиди (прочетете това като неограничен брой) едновременни връзки и прилична, ако не и изключителна скорост, трябва да помислите за Surfshark VPN.

Вземете Surfshark VPN