Крипто търговията ботове бяха сензация преди няколко години. Те успяха да донесат значителна печалба на онези, които знаеха как да ги използват правилно. По същество те все още могат да увеличат капитала ви. Събраните основи на Changelly за ботове за крипто търговия, за да ви предоставят цялата необходима информация за това как да създадете бот за търговия, как да го настроите и как да го накарате да работи за вас. Освен това, ние избрахме трите най-добри бота за крипто търговия според нас, като вземем предвид внимателния анализ и рецензиите на потребителите:

Какво е бот за крипто търговия?

Веднага след като стана ясно, че крипто индустрията ще продължи да се развива и разширява, някои от ръководителите на индустрията въведоха биткойн и други ботове за крипто търговия в общността.

Криптографският бот е софтуерна програма, която автоматично купува и / или продава активи, когато цената му достигне определен лимит. Ботовете за крипто търговия използват API на борсите, за да обединят и получат цялата необходима информация и да направят поръчка от ваше име. Крипто ботовете обикновено анализират пазарни данни като обем, цена, поръчки, време и други жизненоважни фактори, които трябва да се имат предвид при търговията. Искате обаче вашият бот за търговия да обръща по-голямо внимание на други неща, които лесно можете да настроите според вашите предпочитания.

Търговските ботове не са прерогатива на крипто света. Те също така използват на борсата за същите цели: за да помогнат на търговците да увеличат първоначалната си инвестиция. Интернет е пълен с уроци за това как да създадете перфектен бот за търговия и да го използвате на NYSE, NASDAQ и други фондови борси.

Как работи търговският бот?

Както бе споменато по-горе, ботовете за търговия трябва да си взаимодействат с крипто борси, за да получат основни данни и да следват определен алгоритъм от действия. Почти всяка криптовалутна борса предоставя своя API за алго търговия. Понякога платформата за обмен има и уроци за това как да настроите бот за търговия.

Повечето търговски ботове работят на доста прост принцип, който може да бъде описан като „генератор на сигнали – разпределение на риска – изпълнение“.

Алгоритъмът зад ефективността на бота на търговията

Това е моделът зад всяко решение, взето от такива ботове.

Генераторът на сигнали е частта, в която бот прави своите прогнози. Данните (било то събрани от индикатори или други източници) влизат в генератора и той решава дали да издава сигнал за покупка или продажба. След това този сигнал продължава за разпределение на риска.

След като има сигнал за покупка или продажба, ботът за крипто търговия трябва да реши колко трябва да купи или продаде. Той решава дали да разпредели цял капитал за търговията или само част от нея и т.н..

Изпълнява се последната част от сделката, частта, в която сделката действително се случва. С всички процеси, установени и решени, сключването на споменатата сделка е проста задача. Макар да изглежда, че това е най-малко важната част, не е така. Ако други търговци използват същите алгоритми, за да извършват своята търговия, може да получите неблагоприятна сделка на по-ниска цена.

Тази част от алго решава как най-добре да се проведе самата сделка, независимо дали покупката / продажбата на едно парче ще донесе по-големи печалби или не. Така че, за да сте сигурни, че вашият бот за търговия работи във ваши най-добри интереси, ще ви е необходим един, който да превъзхожда и трите части на търговията.

Моля, обърнете голямо внимание на факта, че ботът за крипто търговия изисква достъп до вашия публичен и частен API ключ. Тази необходимост кара крипто борсите да вярват, че упълномощавате бот за търговия да предприеме действия от ваше име.

Защо да използваме ботове за търговия

Може да попитате: защо изобщо ще трябва да използвам бот за търговия, ако мога да го направя сам? Нека се изправим пред факта, че времето е най-ценният ресурс на нашето време в момента. Времето е пари и търговският бот го доказва перфектно. Той има няколко важни предимства пред хората.

 • Имаме ограничения, които ботовете просто нямат. Не можем да наблюдаваме пазара денонощно и дори ако търговецът създаде сложна мрежа от сигнали, той не би могъл да реагира веднага на тях. Ботовете не трябва да спят, да ядат и да не се разсейват;
 • Търговските ботове също могат да реагират по-бързо от всеки човек и всеки момент може да струва пари на търговеца;
 • Ботът за крипто търговия може лесно да обработва повече данни от всеки човек. Той може да анализира и прогнозира как пазарът ще се обърне по-рано от сделка, като му осигури предимство, а вие – печалба;
 • Ботовете за крипто търговия не само ще ви дадат свободно време, но и ще ви предоставят възможност за по-ефективна арбитражна търговия;
 • Склонни сме да се губим от тръпката, да искаме повече пари или да искаме да върнем загубите. Това може да доведе до още повече загуби. Търговският бот няма тази слабост, тъй като работи по студена логика и прави каквото е по-изгодно според статистиката. Това означава, че ботовете ще губят по-рядко и ще носят повече печалба като цяло.

Има различни причини, поради които хората могат да превъзхождат търговските ботове при подобни сделки, тъй като поемането на рискове може да доведе до по-голямо изплащане или предчувствие може да позволи да се отгатне тенденцията. Ботовете са по-ефективни при привличането на пари от хората и само това би трябвало да е достатъчна причина да ги наемем.

Как да направите бот за търговия

Закупуването на търговски бот не е единствената възможност. Ако нищо на пазара не ви харесва, винаги можете да опитате да създадете свой собствен бот за търговия, който да отговаря на всички ваши предпочитания и желания. За да се създаде наистина ефективен, ще са необходими известни технически познания, както и познания за търговията и пазарните тенденции.

За да кодирате сам бот за търговия, ще ви трябва:

 • Провеждане на проучване: какво искате от вашия бот? Каква е основната му цел? Каква платформа бихте използвали? Отговорете на тези въпроси, създайте свой собствен профил на риска въз основа на вашите капиталови и времеви ограничения. След като създадете това, можете да започнете да кодирате.
 • Базово кодиране: търговският бот е толкова добър, колкото и неговия код. Той наистина не може да излезе извън това, което е програмиран да прави, така че трябва внимателно да обмислите какво трябва да направите и какви инструменти трябва да включите. Най-често срещаните са създаването на правила за влизане и излизане и броя на единиците за продажба / покупка.
 • Почистване на данни: за да получите точни показания по време на тестването, трябва да сте сигурни, че имате точни данни. Почистването и компилирането му, така че събраната информация да е възможно най-близо до реалната търговия, е жизненоважно там.
 • Тестване: освен ако не сте тествали щателно своя бот, не можете да кажете, че наистина работи. Трябва да се уверите, че сте открили малки грешки и проблеми, които може да ви струват пари, преди да ги използвате за търговия. Разбира се, не можете да ги хванете всички, но колкото повече получавате, преди да го настроите, толкова по-малко проблеми ще получите по-късно.
 • Дизайн: с кода, направен и тестван, трябва да се уверите, че дизайнът на вашия бот отчита рисковете и недостатъците на пазара.

След като всичко това бъде решено, трябва да се уверите, че ботът ви използва жизнеспособни стратегии за търговия. Можете да направите това, като го програмирате, за да създадете стабилни статистически модели, от които да бъдат изградени споменатите стратегии. Това ще позволи на вашия бот да следва указанията и да изпълнява команди в точното време.

Как да настроите бот за крипто търговия

С всичко това е време да реално настроите вашия бот. Независимо дали сте го купили или сте го създали сами, има няколко стъпки, които ще трябва да изпълните, преди да можете действително да го използвате.

 1. Намерете и инсталирайте Python и Python Library: ще трябва да имате поне основно разбиране за това как работи и как да стартирате прост скрипт на този език.
 2. Вземете API ключове от брокери: в зависимост от избрания от вас брокер ще трябва да знаете различни езици, за да ги интегрирате с вашия бот. Добра идея би била да се подготвите не само за Python, но и за MQL4 / 5 и C #.
 3. Уверете се, че не разрешавате тегления от акаунта си: ако позволите на бота да го направи, ще бъде изложен на риск да похарчи повече пари, отколкото сте възнамерявали, или дори да бъде атакуван от хакер. Криптографски бот с разрешение за теглене представлява риск за сигурността и финансите.
 4. Настройте процедури за оценка: това ще ви позволи да проследявате ефективността на бота си, така че лесно да можете да отстраните евентуални проблеми или просто да подобрите ефективността му въз основа на данните.
 5. Дръжте под ръка хартиено копие на генерираните двойки ключове и го пазете в безопасност.

Вашият търговски бот е готов да излезе и да започне да печелите. Трябва само да го проверите и да приложите надстройки и поправки, ако е необходимо, и той ще ви послужи добре.

Най-добрите ботове за крипто търговия за използване през 2021 г.

Ако не искате да отделяте време и усилия за изграждане на търговски ботове, винаги можете да използвате вече съществуващите решения. Крипто индустрията е готова да предложи широка гама от платформи за търговия с ботове.

TradeSanta Търговски бот

TradeSanta е облачен софтуер за търговия с криптовалути, който ви помага да се възползвате от волатилността на крипто пазара. Това е готово решение за търговия с ботове, което ви спестява много нерви. С родния UX / UI, TradeSanta осигурява бърз достъп до алго търговия на такива крипто гиганти като HitBTC, Binance, Bitfinex, Huobi и много други. Според TradeSanta вашият бот за крипто търговия може да бъде настроен само за две минути и това е, което буквално ви спестява време.

Предлагат се четири пакета за търговия: минимален (безплатен пробен период), основен, усъвършенстван и максимален. Последният струва $ 30 на месец и дава достъп до разширени възможности. Предлага се за мобилни устройства с iOS и Android.

CryptoHopper Търговски бот

CryptoHopper е платформа, която позволява избора на перфектен бот за крипто търговия

Вероятно една от най-известните платформи за търговия с ботове, CryptoHopper предоставя на търговците алго търговия на високо ниво. Също така е идеалното място за управление на вашите биткойни, ефириум и други крипто активи.

CryptoHopper не изисква от вас да имате усъвършенствани умения за кодиране. Има множество инструменти, които ви помагат да създадете подходяща стратегия за по-добро търговско изживяване. Правене на пазари, арбитражна търговия и много други са готови да ви предоставят множество предимства.

3Commas Търговски бот

Друга популярна платформа за търговия с ботове 3Commas е на пазара от 2017 г. Родена по времето на бърза оферта за първоначално предлагане на монети (ICO), 3Commas успя да оцелее в тези луди дни и да се превърне в по-добра версия на себе си. Платформата непрекъснато се надгражда. 3Commas предлага набор от функции и инструменти за крипто търговия, за да бъде гладка и ефективна.

Платформата е лесна за навигация и позволява на потребителите да изберат бот за търговия, който да отговаря на всички техни нужди. Платформата поддържа големи и малки крипто борси (общо 23) и ви позволява да управлявате крипто портфолиото в рамките на един акаунт. Мобилното приложение 3Commas може да бъде изтеглено от App Store и Google Play. 

Обобщение

Опитахме се да отговорим на най-ярките въпроси като какво представляват търговските ботове, защо търговците биха ги използвали и как да създадете и настроите такъв за себе си. Крипто пазарът е този, който се възползва най-много от търговията с ботове, тъй като повечето криптовалути са наистина нестабилни активи. По този начин търговците ще трябва да вземат бързи решения. Дори една или две секунди закъснение може да предизвика катастрофа за тяхната инвестиция.

Търговските ботове не са толкова ограничени във възприятието си, така че те могат да направят вашата търговия по-печеливша като цяло, за цената на печелене на малко по-малко пари за сделка. Както биха казали много опитни търговци, постоянната по-ниска печалба е много по-добра от непоследователната. Следете за повече информация за търговия и крипто.

Ботове за търговия с криптовалути – Q&A

Тук сме събрали най-честите въпроси относно ботовете за крипто търговия и сме предоставили отговорите на тях.

Кой е най-добрият бот за крипто търговия?

Що се отнася до нас, най-добрите ботове за търговия с крипто са TradeSanta, Cryptohopper и 3Commas. Можете също така да помислите за бот Zignaly.

Печеливши ли са ботовете за крипто търговия?

Ако го конфигурирате по правилния начин, търговските ботове могат да бъдат изключително печеливши.

Работят ли ботове за крипто търговия?

Абсолютно! Те ви позволяват да забравите за колебанията на пазара и да получите пари за крипто търговия.

Легитимни ли са търговските ботове?

Да. Трябва обаче да изберете проекта, който искате да използвате: прочетете рецензиите и опитайте продукта с малко пари.

Какво представляват ботовете за крипто търговия?

Ботът за крипто търговия е софтуерна програма, която работи като търговец. И двамата можете да го купите или да се кодирате от нулата. Ботът купува и продава криптовалути според настройките.

Опровержение: Тази статия не трябва да се разглежда като предлагаща препоръки за търговия. Пазарът на криптовалута страда от висока волатилност и от време на време произволни движения. Въпреки че анализът на цените е полезен инструмент, той не трябва да се счита за предсказващ за бъдещите резултати на който и да е инвестиционен инструмент.

{

"@context": "https://schema.org",

"@Тип": "Често задавани въпроси Страница",

"mainEntity": [{

"@Тип": "Въпрос",

"име": "Кой е най-добрият бот за крипто търговия?",

"приетОтговор": {

"@Тип": "Отговор",

"текст": "Що се отнася до нас, най-добрите ботове за крипто търговия са TradeSanta, Cryptohopper и 3Commas. Можете също така да помислите за бот Zignaly."

}

}, {

"@Тип": "Въпрос",

"име": "Печеливши ли са ботовете за крипто търговия?",

"приетОтговор": {

"@Тип": "Отговор",

"текст": "Ако го конфигурирате по правилния начин, търговските ботове могат да бъдат изключително печеливши."

}

}, {

"@Тип": "Въпрос",

"име": "Работят ли ботове за крипто търговия?",

"приетОтговор": {

"@Тип": "Отговор",

"текст": "Абсолютно! Те ви позволяват да забравите за колебанията на пазара и да получите пари за крипто търговия."

}

}, {

"@Тип": "Въпрос",

"име": "Легитимни ли са търговските ботове?",

"приетОтговор": {

"@Тип": "Отговор",

"текст": "Да. Трябва обаче да изберете проекта, който искате да използвате: прочетете рецензиите и опитайте продукта с малко пари."

}

}, {

"@Тип": "Въпрос",

"име": "Какво представляват ботовете за крипто търговия?",

"приетОтговор": {

"@Тип": "Отговор",

"текст": "Ботът за крипто търговия е софтуерна програма, която работи като търговец. И двамата можете да го купите или да се кодирате от нулата. Ботът купува и продава криптовалути според настройките."

}

}]

}

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me