Наскоро наблюдаваме биткойн (BTC) вилици. С тези термини, Bitcoin Cash (BCH) е един от най-успешните разделяния на Bitcoin, който продължава да набира популярност и да привлича нови потребители. Бидейки на пазара в продължение на две години, Bitcoin Cash позволява по-голям размер на блока (8MB) и следователно може да обработва до 116 транзакции в секунда. 

Повече за криптовалутата Bitcoin Cash (BCH).

Поради този факт някои потребители могат да предпочетат BCH мрежата пред Bitcoin. Но как да настроите портфейл Bitcoin Cash за безопасно и сигурно съхранение? Ще предоставим изчерпателно ръководство за различни видове BCH портфейли. Качвай се!

Научете всичко за бъдещето на Bitcoin Cash (BCH) през следващите пет години.

Bitcoin Cash (BCH) софтуерни портфейли

Софтуерните портфейли могат да бъдат инсталирани на вашия компютър (настолен компютър, уеб портфейл) или мобилни устройства. Моля, обърнете внимание, че всеки портфейл, с който се доверявате на средствата си, е необходим за задълбочени проучвания. Също така Ви припомняме любезно да съхранявате личните си ключове безопасно и да не ги споделяте с никого.

Биткойн кеш (BCH) настолни портфейли

Exodus осигурява ефективен и удобен портфейл за настолни компютри, който съхранява BCH монети по студен начин (офлайн).

엑소더스

Портфейлите за настолни компютри са по-трудни за хакване от портфейла за мобилни устройства или браузъри. И все пак, всеки път, когато искате да поставите активите си в определен портфейл, е жизненоважно да направите някои проверки: проучете историята на портфейла, проверете най-новите актуализации в дневниците за промени или в GitHub, прочетете отзивите (особено отрицателните тези), обърнете внимание на социалните мрежи (те трябва да предоставят най-новите публикации).

Електрон Кеш предлага BCH настолен портфейл, наличен за Linux, Windows и macOS. Това е SPV портфейл (опростена проверка на плащането), който не изисква пълно изтегляне на възел.

Според Electron Cash определение на SPV, този метод позволява на портфейла да осигури силна сигурност, без да е необходимо да изтегляте блокчейна или да изпълнявате пълен възел. SPV ви позволява да валидирате транзакциите си, като се уверите, че те са потвърдени в блокчейна. Той използва най-добрата заглавна верига с най-кумулативно доказателство за работа и правилното ниво на трудност за хеширане.

електронен портфейл

Указанията за създаване на портфейл за настолни компютри Bitcoin Cash са доста ясни:

 • Изберете портфейл, който изглежда ви подхожда добре;
 • Изтеглете портфейл от официалните източници. Изберете този, съвместим с вашата операционна система;
 • Започнете да управлявате крипто чрез портфейла на работния плот по сигурен начин.

Мобилни портфейли за Bitcoin Cash (BCH)

Почти всеки мобилен портфейл за криптовалута има вграден интерфейс за по-добро потребителско изживяване. Повечето от тях са портфейли с няколко валути, което означава, че можете да съхранявате множество цифрови активи само в едно приложение.

Освен че са настолни крипто портфейли, Jaxx и Изход предлагайте първокласни мобилни портфейли за удобно управление на вашите BCH средства в движение.

Друга възможност за безопасно съхранение на Bitcoin Cash е Коиноми. Портфейлът позволява съхранение на редица крипто активи и осигурява интуитивен дизайн и UX.

bch freewallet

Freewallet се счита за портфейл с няколко валути. Той обаче предлага отделно приложение за някои монети, включително BCH. Имайки предвид удобния дизайн, Freewallet се предлага за мобилни устройства с Android и iOS.

Как да настроите BCH мобилен портфейл:

 • Изберете мобилен портфейл BCH. Не забравяйте, че му се доверявате със своите притежания;
 • Изтеглете мобилно приложение на конкретен портфейл в GooglePlay (за Android) или AppStore (за iOS);
 • Настройте акаунта си или импортирайте частни ключове за бърз старт;
 • Управлявайте криптовалутата на една ръка разстояние.

Още портфейли с няколко валути, за да съхранявате активите си в прегледа на Changelly.

Биткойн кеш (BCH) хардуерни портфейли

Хардуерните портфейли осигуряват по-добра сигурност за съхранението на криптовалута, тъй като пазят вашите лични ключове офлайн. Хардуерният портфейл е малко и преносимо устройство, което има за цел да защити вашата криптовалута в най-добрия случай. Тя ви позволява да съхранявате голямо разнообразие от криптовалути, което не е съвсем възможно в софтуерните портфейли.

портфейл на книга нано

Ledger Nano модел X / S е синоним на хардуерен портфейл за цялата индустрия. Стилен дизайн и удобен размер, позволяват ви да вземете своята криптовалута, където и да сте.

Трезор е основният конкурент на Ledger и третира си BCH и стотици други активи сигурно.

Портфейл Trezor

 • Изберете хардуерен портфейл, който работи идеално за вашите нужди;
 • Отнема ви известно време, за да поръчате, купите и доставите устройството;
 • Настройте ПИН кода за хардуерното устройство. Запишете фразата за възстановяване и я подсигурете. Това е резервното копие на вашите лични ключове, в случай на спешност;
 • Изтеглете приложение за конкретна криптовалута, ако е необходимо;
 • Управлявайте си монети BCH сигурно.

Чудите се каква е разликата между Ledger Nano и Trezor? Отговорът е в статията за сравнение на портфейли.

Хартиени портфейли за Bitcoin Cash (BCH)

Ако се страхувате от хакери колкото милиони интернет потребители, възможно е да използвате хартиения портфейл BCH.

В основата си хартиеният портфейл за криптовалута представлява лист хартия с отпечатани публични и частни ключове. Никой уеб хакер не може да открадне вашите данни. Важно е обаче да се отнасяте добре с този лист хартия. В противен случай не можете да възстановите средствата си, след като хартиеният портфейл е повреден и не може да отразява правилно ключовете ви. Някои от напредналите потребители на крипто предпочитат да ламинират хартията с отпечатани ключове за частен / публичен / QR код и да я съхраняват в хранилище след това.

Как да създадете хартиен портфейл и да го запазите в безопасност?

Създаването на портфейл за Bitcoin Cash (BCH) изисква да бъдат предприети някои мерки за сигурност.

 • Проверете устройството си с антивирусен софтуер. Уверете се, че на вашия компютър / мобилно устройство липсват програми за злонамерен софтуер;
 • Изтеглете генератор на хартиени портфейли и повторете стъпка 1;
 • Когато генераторът бъде изтеглен, изключете вашата интернет връзка
 • Генерирайте хартиен портфейл BCH, запишете или отпечатайте вашите публични и частни ключове;
 • Изтрийте последните си пари в браузъра и сканирайте отново устройството си с антивирусен софтуер;
 • Ето хартиен портфейл, който съхранява вашите BCH средства по студен и офлайн начин. Отнасяйте се към него като към скъпоценно бижу (което всъщност е).

Портфейл от хартия

Долна линия

Преди да взаимодейства с криптовалути, потребителят трябва да получи солидна база от знания за основни дефиниции на криптовалута. Крипто портфейлът е сред най-важните. Предоставяйки услуга без попечителство, Changelly се грижи за вашата сигурност и предлага над 150 криптовалути за незабавни суапове и покупки. Купете BCH с кредитната си карта (Visa, Mastercard), банков превод или ApplePay и се абонирайте за нашия блог за най-новите образователни статии.

Относно Changelly

Changelly е незабавна услуга за незабавна размяна на криптовалути, която действа като посредник между крипто борсите и потребителите, като дава възможност на последните да обменят над 150 криптовалути при най-добрите пазарни курсове. Changelly предлага своя API и адаптивна джаджа за плащане за всяка крипто услуга, която иска да разшири своята аудитория и да внедри нови опции за обмен.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me