Има голямо разнообразие от портфейли като хардуер и софтуер, онлайн и хартиени, студени и горещи хранилища. По време на развитието на крипто различни мрежи от злонамерен софтуер не стоят неподвижни, тъй като създават нови начини за кражба на пари.

Ако вече сте разнообразили своето крипто портфолио, трябва да пазите монетите на едно място. Събрахме най-добрите мултивалутни портфейли и описахме техните предимства и недостатъци. Продължете да четете, за да разберете.

Топ 10 мулти валутни портфейла

Броят на алткойните нараства експоненциално и някои хора имат монети с повече от една валута. Ето защо много разработчици на портфейли осъзнават необходимостта от разширяване на складовете и променят портфейла си с една валута на мултивалутен.

# 1. Ledger Nano X

Книга нано х

Ledger Nano X е добре познат хардуерен портфейл. Пуснато на пазара през 2019 г., устройството е най-новото сред семейството Ledger. Той има форма на стилно USB флаш устройство и е снабден с бутони за лесна навигация. Устройството поддържа над 1200 монети като Bitcoin, Ethereum, Ripple (XRP), Stellar и много други. Съвместим е с iOS (9+), Android (7+), Windows (8+), macOS (10.8+) и Linux.

Ledger Nano X е безжичен. Той използва функцията за свързване Bluetooth Low Energy (BLE). Конкурирайки се с Ledger Nano S, това устройство не се нуждае от никакъв кабел, за да се свърже с iOS или Android устройства.

Някой би казал, че Bluetooth не е гаранция за безопасност, тъй като е лесно да проникна нечие устройство, свързано към интернет или Bluetooth. Разработчиците на Ledger обаче се отнасят сериозно към проблемите със сигурността, затова са вградили най-съвременния Bluetooth протокол. Компанията гарантира, че дори ако Bluetooth връзката е хакната, защитата на Ledger Nano X ще поиска вашето разрешение за всяко действие.

# 2. Доверете се на портфейла

Доверете се на портфейла

Доверете се на портфейла е йерархичен детерминиран портфейл с няколко валути, който поддържа такива монети като Bitcoin, Ethereum, Ripple, Stellar, Tezos, Bitcoin Cash, Zcash, Ethereum Classic, VeChain, TRON, Theta, както и ERC20 жетони и BEP2. Портфейлът е достъпен за iOS и Android.

Trust Wallet предоставя браузъра Web3, който може да взаимодейства с всяко децентрализирано приложение (dApp) и да ви предпазва от изобретения на трети страни.

Непопечителният Trust Wallet осигурява високо ниво на сигурност. Така че единственият, който притежава информацията за частните ключове, сте вие.

# 3. Коиноми

Коиноми

Coinomi е сигурен блокчейн портфейл, който е съвместим с настолни устройства (Linux, macOS, Windows) и мобилни устройства (iOS и Android). Портфейлът поддържа над 125 блокчейна и хиляди токени. Сред тях Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Dash, Dogecoin, Monero и много други.

Портфейлът с няколко валути е удобен за потребителя, което улеснява използването на Coinomi.

Coinomi също има вградени борси, така че можете лесно да сменяте една крипто с друга точно в портфейла, без да използвате обмен.

Основното предимство на Coinomi е поверителността. За да осигури по-голяма сигурност, той създава нов адрес на портфейла за всяка транзакция, така че можете да сте сигурни, че вашият частен ключ никога няма да напусне портфейла.

# 4. Изход

Изход

Exodus е друг отличен портфейл с валута, поддържан с десктоп с прост дизайн и стилен интерфейс. Основана е през 2015 г. от JP Richardson и Daniel Castagnoli. Даниел Кастаньоли има опит в дизайна с такива гиганти като BMW, Apple, Disney, Nike и Louis Vuitton. Това обяснява защо стилът на Изход е толкова деликатен.

Портфейлът за настолен компютър е наличен за Windows, Linux и Mac. Той поддържа над 100 криптовалути, включително Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin, Bitcoin Cash и много други.

Мобилният портфейл е достъпен за iOS и Android. Тъй като Exodus стартира мобилно приложение за портфейл не толкова отдавна (през 2019 г.), то поддържа само 59 валути.

Exodus е олекотен портфейл. Това означава, че не е необходимо да съхранявате блокчейн на вашия компютър.

Портфейлът осигурява високо ниво на сигурност. Вашите данни винаги остават поверителни, така че не е необходимо да се регистрирате или да създавате акаунт.

# 5. Jaxx

Jaxx

Jaxx е портфейл за настолни и мобилни мултивалути. Създаден е от Антъни Ди Лорио, съосновател на Ethereum, през 2014 г. Портфейлът е съвместим с Windows, macOS X, Linux, iOS и Android. Има и разширение за Google Chrome, което означава, че можете лесно да получите достъп до Jaxx, където и да се намирате.

Jaxx поддържа широк спектър от крипто. Има над 85 различни активи като Bitcoin, Ethereum, Dash, Ethereum Classic, Bitcoin Cash, Litecoin, OmiseGO, Dai и много други.

Портфейлът на Jaxx има вграден API за ShapeShift и Changelly. Те са услуги за обмен на криптовалута на трети страни. Те ви позволяват да обменяте една криптовалута с друга, без да напускате приложението Jaxx.

# 6. Трезор

Трезор

Trezor е първият хардуерен портфейл, пуснат от чешката компания SatoshiLabs през 2014 г. Той поддържа над 1000 криптовалути като Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, Tether, Litecoin, EOS, Tezos и много други.

Портфейлът има сериозни защитни функции:

  • Всички операции, свързани с частни и публични ключове, могат да се извършват само след удостоверяване с ПИН.
  • Портфейлът използва пропуски BIP39.
  • Паролите никога не се съхраняват на хардуера.
  • Ако сте загубили портфейла си, можете да възстановите семена за възстановяване и да си върнете активите.

# 7. BRD

BRD

BRD е горещ мобилен портфейл, който е достъпен както за iOS, така и за Android. Стартира през 2015 г. в Швейцария.

Въпреки че портфейлът BRD се счита за един от най-добрите биткойн портфейли, той също е отлично съхранение в много валути. BRD поддържа няколко монети като Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash и голям брой токени ERC20.

BRD не изисква от вас разрешение. Децентрализираното приложение се свързва с блокчейна с помощта на вашия хартиен ключ.

# 8. Портфейл Infinito

Портфейл Infinito

Портфейл Infinito е портфейл с много активи с вградена борса. Той поддържа няколко валути, включително Bitcoin, Ethereum, Cardano, EOS, Cosmos, Tron, Binance, USDT-Omni, DASH, Ethereum Classic, Bitcoin Cash, Litecoin, NEO, Doge, Ontology, Tomochain и 2000+ токени като INFT, ERC -20, NEO NEP-5 & NEO Global Asset, EOS токени, BEP2, TRC10 и TRC20.

Разработчиците на портфейла подчертават преди всичко неговата безопасност. Сигурността на Infinito Wallet съчетава парола, парола и ID на докосване.

Той е достъпен в GooglePlay и AppStore.

# 9. Coinbase

Coinbase

Coinbase е портфейл с цифрова валута, основан през 2012 г. Първоначално той беше пуснат като портфейл, но след това разработчиците създадоха и GDAX борсата за криптовалута на негова основа. GDAX е включен в ТОП 20 на най-големите борси.

Coinbase поддържа различни монети като Bitcoin Ethereum, Ripple, Tether, Bitcoin Cash, Bitcoin SV, Litecoin, Binance Coin, EOS, TEZOS и други. Приложението за портфейл е достъпно за Android и iOS.

# 10. Ръб, край

Лого на Edge Wallet

Ръб, край е HD портфейл, който не е лишен от лишаване от свобода. Той беше пуснат като биткойн портфейл (AirBitz) през 2014 г. През 2017 г. AirBitz беше преименуван на Edge и портфейлът стана мултивалутен с вградена борса.

Edge е частен портфейл. Той няма достъп до акаунтите на потребителите. За да осигурят много поверителност, акаунтите не се свързват с никоя личност. Освен това Edge е децентрализиран портфейл без изобретение на трета страна.

Портфейлът поддържа различни крипто активи, а именно Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Monero, Ripple, Bitcoin Cash, Dash, Augur REP, Wings, Zcoin, Stellar и много други.

Можете да закупите криптовалута, като кликнете върху бутона по-долу

Относно Changelly

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me