Lumens (XLM) е родна криптовалута на платформата Stellar – мрежа, която осигурява бърз, евтин и сигурен начин за трансфер на средства през границите. Това е децентрализирана екосистема с платежна инфраструктура с отворен код, която амбициозно се стреми да бъде най-малкото следващата PayPal. XLM е от съществено значение за процъфтяването на Stellar, тъй като тези монети захранват мрежата.

За тези, които съхраняват и търгуват със Stellar Lumens, Changelly подготви списък с популярни XLM портфейли. Но първо ще припомним основната информация за платформата Stellar и нейната родна цифрова валута.

Какво представлява звездната платформа?

От създаването си през 2014 г. мрежата Stellar помага на потребителите да прехвърлят средствата си по целия свят. Платформата начислява невероятно ниски такси за транзакции (около 0,00006 долара) и осигурява скорост на операция за части от секундата. По принцип Stellar е подобрена и децентрализирана банкова система на бъдещето.

Крайната цел на платформата е доста благородна. Той не отговаря на нуждите на мощни корпорации, а се опитва да създаде нова, по-добра, приобщаваща глобална икономика.

Ние разгледахме всички подробности за XLM крипто в нашето ръководство за Stellar.

Портфейли Stellar Lumens

По време на писането, Stellar Lumens е сред топ 15 криптовалути с най-висока пазарна капитализация. Тази монета се търгува на различни платформи и е съвместима с редица портфейли. Има хранилища за всички, от напреднали потребители на крипто до нови начинаещи, така че се потопете и не се колебайте да изберете този, който ви подхожда най-добре. Ако искате да научите повече за портфейлите за други дигитални монети, разгледайте статията ни Най-добри портфейли с няколко валути.

Мобилни портфейли Stellar Lumens (XLM) (iOS и Android)

Портфейлите, които могат да бъдат инсталирани на вашия смартфон, са сред най-популярните, тъй като са удобни и удобни за потребителя. Повечето приложения имат версии за Android и iOS.

Доверете се на портфейла

Доверете се на логото на Wallet

Както се предполага от името му, Доверете се на портфейла е надеждно и безопасно съхранение. Той позволява на потребителите да купуват, продават, съхраняват, обменят и печелят крипто, както и да преглеждат цените. Този портфейл е съвместим с Ethereum жетони, например ERC20 и ERC223, и това включва Stellar Lumens. Той има опростен и ясен интерфейс, така че този портфейл е доста подходящ за начинаещи.

През 2018 г. Trust Wallet беше придобит от Binance, което добави стойност към марката и я направи още по-достоверна за по-широката публика. Trust Wallet позволява на потребителите да съхраняват частни ключове на собственото си устройство, което се оказва важна функция за сигурност. Той също така включва резервно съоръжение за лесно възстановяване. Потребителите могат да получат достъп до DApps директно от приложението чрез вграден браузър Web3.

Lobstr

lobstr лого за крипто портфейл

The Портфейл Lobstr е доста интуитивен и лесен за използване. Подобно на всички горещи портфейли, той има определени проблеми със сигурността, но в същото време Lobstr може да се похвали с прилично ниво на безопасност в сравнение с конкурентите, тъй като е портфейл без лични права.

Lobstr работи с всички водещи валути, включително fiat. Този портфейл ви дава бърз и лесен достъп до вашите Stellar Lumens. Потребителите имат няколко мнения за безопасност, когато става въпрос за отключване на този портфейл: 2FA, функция за пръстови отпечатъци или 4-цифрен щифт за сигурност.

Портфейл Stargazer

Stargazer е друг безплатен портфейл, който може да съхранява Stellar Lumens. Той има мобилно приложение и настолна версия и е доста популярен избор сред притежателите на Stellar Lumens. Приложението може да се инсталира само на смартфони, базирани на Android, но любителите на Apple са свободни да го използват на своите компютри, тъй като версията за настолни компютри е напълно съвместима с macOS.

Този портфейл Stellar Lumens има опростен дизайн и лесни за употреба функции; идеално подхожда на новаците в крипто света. Stargazer е с отворен код и поддържа както лични, така и споделени акаунти. Както всяко друго горещо хранилище, това може да не е най-безопасният вариант на пазара, но е отличен избор за притежателите на XLM, които тепърва започват да увиват главите си около тази цифрова монета.

Звезден портфейл от Freewallet

пример за екранна снимка на freewallet

Freewallet е мулти валутен портфейл и онлайн платформа, която предлага широка гама от продукти, включително удобен Звезден портфейл от Freewallet. Приложението е съвместимо със смартфони с Android, а има и уеб версия. Екипът за разработка на Freewallet се отнася сериозно към безопасността: Stellar Wallet използва потвърждение с много подписи за всяка транзакция, силно криптиране, двуфакторно удостоверяване, пин-код и поддръжка на достъп до пръстови отпечатъци.

Stellar Wallet е отличен избор както за професионалисти, така и за начинаещи в крипто индустрията. Притежава лесно разбираем интерфейс и набор от полезни функции. Потребителят може да създаде портфейл, като го свърже с имейл, Facebook или Google акаунт и да осъществи достъп до портфейла чрез мобилно приложение или от браузър на операционни системи, базирани на OSX, Windows и Linux.

Уеб портфейли на Stellar Lumens

Уеб портфейлите са вид горещи портфейли, така че потребителят винаги трябва да е наясно с възможни проблеми със сигурността. Независимо от това, онлайн портфейлите са популярни сред притежателите на крипто, тъй като техните уязвимости са повече от надвишени от техните предимства.

Blockchain.com

лого на портфейла blockchain.com

Blockchain.com Портфейл е един от най-популярните крипто продукти в мрежата. Той поддържа пет монети, включително Stellar Lumens, разполага с над 52 милиона инсталирани портфейла и работи на 20 езика. Тази платформа е на пазара от 2013 г. и се оказа удобен и сигурен вариант за закупуване, задържане и използване на крипто. Съществува и под формата на мобилно приложение.

Blockchain.com включва няколко опции за сигурност: 2FA, проверка на имейл, 4-цифрен код и дори биометрични данни. Той е удобен за новобранци и лесен за използване. Крипто към фиат транзакции са възможни на Blockchain.com в 30 държави.

Астрален портфейл

лого на астрален портфейл на звездни лумени

Този портфейл е лесна за използване и сигурна уеб опция за съхранение на XLM. Астрален портфейл предлага няколко интересни функции, включително изплащане на дивиденти чрез инфлационен пул. Тя ви позволява да получите допълнителни Stellar Lumens за съхранение на вашите средства в портфейла.

Този портфейл позволява множество адреси, но трябва да потвърдите имейла си за всеки нов адрес. Astral Wallet използва двуфакторна идентификация и криптира данни с AES-256. Това е сравнително безопасен портфейл за горещо съхранение, но никога не може да навреди да бъдете в допълнителна безопасност.

Настолни портфейли Stellar Lumens

Портфейл Foxlet

Фокслет е портфейл, който е създаден специално за Stellar Lumens и се препоръчва от екипа за разработка на Stellar. Работи на macOS, Linux и Windows. Foxlet Wallet се фокусира върху едно единствено нещо – поддържането на вашите Stellar Lumens в безопасност.

Смята се, че този портфейл е доста сигурен и надежден. Потребителите обаче трябва да помнят, че студеният портфейл е също толкова надежден, колкото и техният персонален компютър. Това се случва, защото там се съхранява вашият таен ключ. Интерфейсът на Foxlet е малко оскъден, но, от друга страна, той повишава скоростта на приложението и не притеснява очите на потребителите. Този портфейл е лесен за използване и има основен набор от функции.

Хардуерни портфейли на Stellar Lumens

Известно е, че хардуерните портфейли са най-надеждните и безопасни сред опциите за съхранение. Ето най-добрите студени хардуерни портфейли за съхранение на XLM.

Ledger Nano S

интерфейс на портфейла на счетоводната книгаLedger Nano S

Този портфейл е добре познат и уважаван в крипто общността. Той поддържа над 1200 дигитални монети и Stellar Lumens не е изключение. Ledger Nano S е една от най-(ако не и най-сигурните) опции на пазара през 2020 г..

Частният ключ се съхранява офлайн, което осигурява максимална сигурност за вашата крипто. Ако загубите ключа, има начин да си върнете монетите – портфейлът ви позволява да използвате специална начална фраза, за да възстановите средствата си. Ledger Nano S предлага и двуфакторно удостоверяване за по-сигурен достъп до вашия XLM.

Устройството струва около $ 75-80 и може да бъде закупено онлайн. Съвместим е с 64-битови настолни компютри (Windows 8+, macOS 10.10+, Linux) с изключение на ARM процесори, а също и със смартфони с Android 7+.

BC Vault

bc трезор за xlm съхранение

BC Vault е хардуерен портфейл, известен с най-високото си ниво на сигурност. Смята се за толкова надежден, че всеки портфейл BC Vault се зарежда предварително с един биткойн: ако потребителят може да хакне криптирания биткойн, той може да го запази. Портфейлът е интуитивен и лесен за използване; той поддържа всички токени ERC-20. BC Vault може да бъде закупен онлайн и струва около 150 долара.

Обобщение

Има няколко солидни опции за съхранение на Stellar Lumens. Foxlet е портфейл, посветен изключително на XLM и един от най-добрите портфейли за настолни компютри за тази монета. Най-доброто хардуерно хранилище за Stellar Lumens е, безспорно, Ledger Nano S, добре обичан и достоверен портфейл. Изброихме четири най-добри портфейла за мобилни приложения, съвместими с XLM: Trust Wallet, Lobstr, Stargazer Wallet и Stellar Wallet от Freewallet. Някои от тези портфейли също имат настолни и уеб версии. Най-известните онлайн хранилища са Blockchain.com и Astral Wallet.

Можете да закупите Stellar Lumens на Changelly за фиатни пари чрез кредитна карта (Visa или Mastercard), банков превод или плащане от Apple. За да научите повече за закупуването на XLM, вижте нашата статия за Как да закупите Stellar.

Относно Changelly и Changelly PRO