Ръководство за портфейли за криптовалута Electroneum (ETN)

Electroneum е криптовалута, създадена, за да помогне на населението на планетата с подбанки да получи достъп до финансови инструменти. Хората могат да използват продуктите на Electroneum, за да държат и прехвърлят активи по целия свят за нула време, включително през границите. Мрежата начислява невероятно ниски такси за транзакции, които понякога се равняват на малка част от американски цент. Потребителите могат да харчат ETN в над 140 държави.

Тук, в Changelly, ние подкрепяме инициативи, които предоставят модерни технологии и икономическа свобода на масите. В тази статия ще говорим за платформата Electroneum и ще разгледаме различните видове портфейли Electroneum.

Къде да съхранявате Electroneum (ETN)?

Единственият начин да съхранявате ETN е в собствен портфейл Electroneum. Има няколко вида портфейли ETN, насочени към различни потребители. Някои от тях се считат за по-сигурни, други са по-подходящи за начинаещи поради някои дребни тънкости при използване, а някои са напълно универсални за всички потребители на крипто Electroneum.

Ето четирите вида портфейли Electroneum:

  • Мобилно приложение Electroneum Wallet
  • Портфейл за хартия Electroneum
  • Уеб портфейл Electroneum
  • Портфейл Electroneum CLI

Мобилно приложение Electroneum Wallet

Приложението за смартфон е най-популярната опция сред притежателите на Electroneum: повече от 2,5 милиона души са изтеглили приложението, като се има предвид, че има общо около 4 милиона регистрирани потребители на ETN. Портфейлът е вградена част от приложението. Има версии за iOS и Android.

Приложението ви позволява сигурно да съхранявате и лесно да прехвърляте монетата. Вашият ETN е достъпен по всяко време и плащането в ETN директно в портфейла е парче торта. Можете да получавате средства чрез QR код: просто го покажете на друг потребител на приложение.

екранна снимка на мобилното приложение electroneumЕкранна снимка на портфейла Electroneum

Портфейлът е много удобен за потребителя и има интуитивен дизайн без излишни функции. Едно от най-добрите неща за мобилния портфейл ETN е, че потребителите могат да копаят монетата директно от своите смартфони чрез приложението. Няма да станете милиардер, който прави мобилен добив, това е сигурно, но може да плати телефонната ви сметка в края на месеца.

Приложението Electroneum е относително безопасен портфейл за съхранение на вашия ETN. Трябва да въведете парола, за да получите достъп до средствата си. Не бива да оставаме неизказани, че портфейлите за мобилни приложения не са най-сигурните хранилища като цяло. Те могат да бъдат хакнати чрез софтуер или чрез вашето лично устройство. Ако сте прекалено притеснени за безопасността на вашите ETN активи, по-добре ги съхранявайте в хартиен портфейл Electoneum.

Портфейл за хартия Electroneum

екранна снимка на хартиен портфейл electroneumПортфейл за хартия Electroneum

Тази опция за съхранение Electroneum е най-сигурната от всички. Хартиеният портфейл съхранява ключа на вашия акаунт буквално на хартия, напълно непроменим материал. Портфейл от хартия Electroneum не е за начинаещи, тъй като е доста трудно да се създаде, а цената на грешката е сигурността на вашите средства.

Чувствайте се свободни да прочетете повече за хартиените портфейли в нашето ръководство Обяснен хартиен портфейл.

Уеб портфейл Electroneum

Снимка на екрана на Electroneum Web WalletУеб портфейл Electroneum

Уеб портфейл Electroneum е отлична възможност за тези, които предпочитат да съхраняват активите си онлайн. За да получите достъп до средствата си, трябва да преминете двуфакторна идентификация (ПИН код и CAPTCHA). Както всички горещи портфейли, този уеб портфейл може да има някои проблеми със сигурността, така че потребителите, които планират да съхраняват големи количества от стойността на Electroneum, трябва да обмислят други опции.

Портфейл Electroneum CLI

Портфейл Electroneum CLI е технически усъвършенствана опция за съхранение. CLI означава интерфейс на командния ред. Този вид портфейл основно превръща устройството ви в напълно синхронизиран блокчейн възел Electroneum. За да съхранява Electroneum в този портфейл, потребителят ще трябва да инсталира доста сложен софтуер на своя лаптоп и да се научи как да го използва. Тази опция би била по-подходяща за притежателите на про-крипто. Портфейлът Electroneum CLI работи на персонални компютри, базирани на macOS, Windows и Linux.

Хардуерни Electroneum портфейли

Към септември 2020 г. няма хардуерни портфейли, които да поддържат монетата Electroneum. Световната крипто общност и по-специално общността Electroneum с нетърпение очакват деня, в който разработчиците решават този проблем и ни дават възможност да съхраняваме Electroneum на хардуерен портфейл безопасно.

Долна линия

Ако искате да научите повече за бъдещето на монета Electroneum, разгледайте статията ни Предвиждане на цената на Electroneum за 2020, 2023 и 2030.

Между другото, Changelly току-що е изброил криптовалутата Electroneum. Това означава, че можете лесно да разменяте ETN монети, ако искате да разнообразите портфолиото си с ETN криптовалута. Чувствайте се свободни да проверите нашите кръстосани цени и да намерите най-добрата оферта.

Относно Changelly & Changelly PRO

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map