Digibyte се брои сред онези криптовалути, които са останали дълго време. За първи път стартира през 2014 г., макар и без ICO, което е доста необичайно за крипто. Въпреки че е по-малко известен от други крипто бегемоти като Bitcoin, Ethereum или Dogecoin, той успя да остави своя отпечатък и да създаде своя собствена икономическа екосистема.

Докато екипът на Changelly го наблюдаваше, ние проследявахме възхода му към успеха. В тази статия ще говорим за самия Digibyte и къде е най-добре да го съхранявате.

Накратко за Digibyte (DGB) криптовалута

Въпреки че стартирането без ICO не помогна за първоначалната популярност на Digibyte, то не спря екипа. През 2017 г. те добавиха поддръжка на SegWit към своята блокчейн и в момента DGB се провежда като 40-та крипто по пазарна капитализация.

Това, заедно с непрекъснатата подкрепа и развитие на мрежата, я прави една от добрите възможности за инвестиране. И ако планирате да инвестирате в Digibyte, ще ви трябва място за съхранение на вашите монети. Ето къде влиза нашият списък с 5-те най-добри портфейла на Digibyte.

Прочетете повече за криптовалутата Digibyte в DGB Review на Changelly.

Топ 5 портфейла от Digibyte (DGB)

Въпреки че Digibyte често се пренебрегва в полза на по-популярните криптоси, той се поддържа от голям брой портфейли. Това може да доведе до объркване кой портфейл би бил най-подходящ за вас и вашите планове. В крайна сметка различните портфейли имат различни функции, които може да искате или да пропуснете. За да ви помогнем при избора, ние съставихме нашия списък с най-добрите портфейли на Digibyte (DGB), така че няма да е необходимо да губите време да ги разресвате сами.

# 1. Ядро на DigiByte

Основен портфейл на Digibyte

Официален портфейл на Digibyte от екипа зад DGB, DigiByte Core е създаден, за да съхранява тази монета специално. Това означава, че за съжаление не е в състояние да съхранява други монети, така че ако планирате да притежавате повече от един тип крипто, ще трябва да ги съхранявате отделно. Но той има свои собствени предимства, например, той работи и като пълен възел, поддържащ самата блокчейн. Подобни неща често гарантират, че портфейлите като този могат да се конкурират с мултивалутни портфейли.

DigiByte Core е настолен портфейл, което означава, че ще трябва да го изтеглите и инсталирате. Този портфейл позволява на потребителите да имат основен контрол над своя акаунт и има удобен за потребителя интерфейс. Като цяло, този портфейл не е лош избор за тези, които искат да се насладят на DGB.

# 2. Нано портфейли Ledger

Ledger Nano Digibyte Wallet

Ledger Nano е широко известна серия хардуерни крипто портфейли. Основната причина за тази слава е нейната сигурност, надеждност и възможността да се съхраняват различни крипто. Тъй като е хардуерен портфейл, Ledger също така държи личния си ключ на устройството, като го предпазва от хакери.

С повече от 700 криптовалути, достъпни за потребителите на Ledger портфейли, потребителите могат лесно (и безопасно) да държат повече от една монета, така че това е добър избор за търговците.

# 3. Jaxx Liberty

Лого на Jaxx Liberty

Ребранд на по-стария портфейл Jaxx, Jaxx Liberty се стреми да преодолее недостатъците на своя предшественик. И според потребителската му база, те се справят добре отпред. Екипът на Jaxx подобри защитата, добавяйки нови функции и мултивалутна поддръжка (в момента над 85 монети). Портфейлът също има интеграции за обмен, което позволява на потребителите да разменят валути в движение.

Jaxx Liberty има три версии: уеб, мобилна и настолна, така че добавя гъвкавост към своите потребители, без да ги ограничава до една платформа.

# 4. Digibyte Go

Портфейл Digibyte Go

Друг портфейл от екипа на Digibyte, Digibyte Go е онлайн версията на портфейла Digibyte Core. За да бъдем по-конкретни, това е разширение на Google Chrome, което позволява на потребителите да съхраняват и имат достъп до своите монети в движение (оттук и името). Счита се за доста сигурен портфейл сред останалите онлайн портфейли, така че не би трябвало да се притеснявате, че ще загубите цялата си крипто срещу хакерската атака, но би било по-разумно да държите голямо количество DGB в хладилно хранилище.

# 5. Изход

Exodus Digibyte Wallet

Друг портфейл за настолни компютри, Exodus предлага на своите потребители следните функции: мултивалутна поддръжка, добри протоколи за сигурност и удобен (и доста красив) интерфейс. С всичко това и колко лесно е да се използва и разбира, това е добър избор както за начинаещи крипто холери, така и за крипто експерти. Можете да го използвате на Windows, OSX и Linux.

Обобщение

Като цяло Digibyte има много опции за съхранение на често пренебрегвана крипто монета. Знаейки, че вече можете да планирате какво искате да правите с вашия DGB и кой портфейл би бил най-подходящ за вашите планове. Ако искате да опитате и използвате Digibyte, винаги можете да го направите чрез нашата джаджа.

Искате ли да го търгувате на едро? Или може би искате да опитате да го направите, докато чакате по-добри цени или просто по-добра ситуация за инвестиране на крипто пазара? С това решение можете да изберете правилната опция и да влезете точно в този крипто влак. Следете за още ръководства, свързани с крипто и портфейла!

Относно Changelly