Най-известният в света стабилен валутен портфейл, Tether, се поддържа от по-голямата част от платформите и се използва широко за търговия, особено в крипто-на-крипто борси като Changelly PRO. Но какво да кажем за съхранението?

Това ръководство, създадено от Changelly, ще ви помогне да изберете най-надеждния и функционален портфейл за съхранение на USDT без притеснения.

Как да изберем портфейл Tether (USDT)?

Изборът на крипто портфейл зависи от безброй фактори. Няма абсолютен лидер – трябва да изберете решение, което отговаря на вашите специфични изисквания и нужди. Когато търсите портфейл на USDT, обърнете внимание на такива фактори като броя на поддържаните монети, защитните функции, наличните инструменти и вида на съхранението.

Има три най-популярни вида портфейли за USDT:

 • Хардуер портфейлът е най-надеждният вариант. Защо? Тъй като устройството (нещо подобно на флаш устройство с бутон) съхранява частен ключ (парола), така че няма да е възможен достъп до портфейла през мрежата. Хардуерният портфейл струва пари, но ~ 100 $ не са толкова много за спокойствие, нали?
 • Студено (местно) съхранение не е 100% надежден, но безплатен. Хладилното хранилище може да се инсталира на компютри или мобилни телефони. Частният ключ се съхранява на вашия компютър (или флаш устройство), въпреки че може да се съхранява и на хартиен носител (като разпечатка или QR код), което увеличава сигурността, но намалява използваемостта.
 • Онлайн (горещо) съхранение е най-малко сигурната опция, защото вашият частен ключ се съхранява или на сървър на трета страна в мрежата, или може да бъде прехвърлен от вашия компютър, когато е свързан с портфейла. Във всеки случай вероятността криптовалута да бъде открадната се увеличава значително. Портфейлът Online Tether е по-удобен за използване: той осигурява достъп до крипто от всяко устройство от всяка точка на света.

Без повече шум, нека прегледаме портфейлите за монети Tether.

Съхранение на хардуер

Ledger Nano X

портфейл на книга нано

The Ledger Nano X е новият хардуерен портфейл, който поддържа технологията Bluetooth, която позволява сигурни транзакции в движение с помощта на смартфон и придружаващото приложение Ledger Live. По този начин можете да управлявате портфейла си USDT Tether навсякъде, без да е необходимо да се свързвате с компютър. Новото устройство струва около 160 долара.

Благодарение на Bluetooth връзката можете да използвате този хардуерен портфейл с устройство с Android (версия 7.0 или по-нова) или iOS устройство (версия 9.0 или по-нова); не е необходим USB кабел. Тъй като сигурността е най-важният аспект от политиката на компанията, функцията Bluetooth не излага Ledger Nano X на никакви уязвимости: частните ключове никога не напускат защитения чип, а Bluetooth връзката е криптирана, за да осигури поверителността ви. Дори ако Bluetooth връзката е компрометирана по някакъв начин, нападателят пак няма да може да извлече частен ключ или да направи транзакция.

Предимства на Ledger Nano X:

 • Налични много криптовалути;
 • Най-безопасният вариант за хладилно съхранение;
 • Не се изисква USB връзка – можете да управлявате USDT чрез приложението.

Уеб портфейли

Портфейл Tether

Ако искате да създадете портфейл USDT само за съхранение на Tether, използвайте техния официален портфейл. Разработчиците на криптовалута Tether първоначално планираха да разработят собствен софтуер, така че инвеститорите да могат да съхраняват своите монети. Ето защо Tether Wallet е официалният софтуер, разработен за съхранение на USDT в приложения за Android и iOS. Основните предимства са:

 • Простота;
 • Удобство;
 • Сигурност.

Портфейлът Tether е най-лесният и удобен начин за съхранение на USDT. Tether позволява преводи в щатски долари, без да се посочват данните за банковата сметка, което прави транзакциите анонимни и безопасни.

Официален портфейл на TetherОфициален портфейл на Tether

HitBTC

лого на hitbtc

HitBTC е друга платформа за търговия с криптовалута. Създаден е през 2013 г. Проектът е създаден за крипто потребители от цял ​​свят. Това е удобна услуга за професионални търговци и тези, които се нуждаят от борса за съхранение и размяна на множество криптовалути. Интерфейсът е зареден с инструменти за напреднали потребители, така че е малко вероятно да бъде разбираем за начинаещи. Потребителите получават двуфакторно удостоверяване, за да защитят своите акаунти.

Предимствата на HitBTC:

 • Поддържа много криптовалути;
 • Възможно е да се работи без проверка (без преминаване на етапа на проверка на самоличността);
 • Висока сигурност.

Binance

лого на binance

Binance Китайската борса за криптовалути започна да работи през 2017 г. Успешният старт позволи на проекта да спечели веднага огромна аудитория. Днес Binance е един от най-обещаващите проекти и приличен портфейл USDT. Препоръчваме да използвате тази платформа, ако планирате не само да съхранявате, но и да търгувате редовно Tether. Binance поддържа над десет езика и има всички основни функции за сигурност, включително двуфакторно удостоверяване.

Предимствата на Binance:

 • Огромна ликвидност;
 • Ниски комисионни;
 • Незадължителна проверка;
 • Иновативна платформа за търговия;
 • Голям избор на криптовалути за съхранение.

Мобилни портфейли

Коиноми

Лого на Coinomi Wallet

Днес, Коиноми работи с повече от 1770 блокчейн активи, включително някои стабилни монети. Доскоро беше достъпна само версията за Android, но сега Coinomi е достъпна за iOS, Android, Mac, Windows и Linux. Освен това, сред всички полезни функции на това приложение, има вградена програма за конвертиране на валута Changelly, която ви позволява да обменяте валути, без да използвате допълнителни услуги. Coinomi поддържа няколко езика.

Няма фиксирана комисионна за Coinomi. Таксите за транзакции се изчисляват динамично, така че можете свободно да изберете най-доброто съотношение цена.

Ако в момента се интересувате от съхранение на Tether, можете да опитате да работите с горните портфейли за криптовалута. За много начинаещи и дори опитни потребители такива портфейли са най-балансираната, печеливша и удобна опция.

Предимствата на Coinomi:

 • Присъства на всички платформи;
 • Гъвкави комисионни;
 • Разширени функции за сигурност;
 • Богат избор от поддържани токени.

MyEtherWallet

меу лого

Този портфейл се предлага в две версии, мобилно приложение и уеб – както лесен за ползване, така и ясен. MyEtherWallet работи с монети, базирани на Ethereum, е безплатен за използване и има интуитивен интерфейс. Стартира през 2015 г., бързо набира популярност сред потребителите на Ethereum.

Предимствата на MyEtherWallet:

 • Приятелски интерфейс;
 • Сигурно;
 • Поддръжка на хардуерно съхранение;
 • Тя позволява съхранение на студено.

Настолни портфейли

Изход

изход крипто портфейл лого

За разлика от повечето подобни решения, особено мултивалутните, интерфейсът на този портфейл е толкова прост и ясен, че дори крипто новичките могат да го използват. Изход портфейлът предоставя всички необходими инструменти на едно място и поддържа множество криптовалути (над 100 крипто активи), така че няма нужда да използвате много портфейли и да съхранявате огромна база данни с частни ключове или семенни фрази за всяка от тях.

Тъй като е настолен портфейл USDT, Exodus съхранява частни ключове само на компютъра на потребителя – тези данни не се съхраняват на външни сървъри. Няма такси за депозит / теглене – Exodus начислява само транзакции за добив (прилага се динамична такса). Този портфейл има и версия за мобилно приложение.

Предимствата на Изход:

 • Не се изисква регистрация;
 • Без проверка на самоличността;
 • Частните ключове се съхраняват само на компютъра на потребителя;
 • 24/7 поддръжка на клиенти;
 • Работи с около 100 криптовалути.

Има няколко начина за получаване на Tether. Една от най-удобните опции е да закупите USDT с кредитната си карта (Visa, Mastercard), банков превод и Apple Pay на Changelly.

Финални мисли

Преди да търсите USDT портфейл, дефинирайте вашите изисквания и вида на съхранението, от което се нуждаете. След като решите как точно ще използвате вашите монети Tether, изберете един от горепосочените портфейли и се насладете на максимална безопасност и удобство при използване.

Относно Changelly и Changelly PRO