Биткойн и блокчейн изкуство

Криптовалутите се превърнаха във феномен на 21 век. През 2019 г. честваме десетилетие на криптовалути в живота си. Не само търговците и инвеститорите се интересуват от тази област. Цифровите пари вдъхновяват художници и дизайнери по целия свят. Ето списъка на Changelly с най-добрите произведения на изкуството, свързани с блокчейн и новите технологии.

криптографити

криптографитите започнаха да създават криптовалутно изкуство през 2012 г. Целта му е да разпространи крипто движението. сryptograffiti изследва как криптовалутите могат да се възползват от артистите чрез алтернативни потоци на приходи. Той сравнява публичен портфейл с уличното изкуство, позволявайки на минувачите да изпращат биткойни в подкрепа на неговото изкуство.

Художникът е насърчен от това как технологията на блокчейн трансформира света на изкуството и той играе роля в популяризирането на тази нова посока.

  • криптографити, BTC скулптураBTC скулптура. Възстановена кредитна карта в смола
  • сатошиНакамото. Възстановени кредитни карти и лепило върху дърво.
  • ходл любовHODL. Автомобилна боя върху дърво. Поклон пред емблематичното произведение на LOVE на Робърт Индиана
  • децентрализирайте снимкаДЕЦЕНТРАЛИЗИРАЙТЕ! Възстановени каишки за дърво
  • MineBitcoin. Сериграф и акрил върху използваната торба с пари на Федералния резерв

Работата на Cryptograffiti е представена в Bloomberg, The New York Times, The Wall Street Journal, Forbes, International Business Times, VICE, CNNMoney, Bitcoin, CoinDesk, Art Daily, Bitcoin.com, CoinJournal, CryptoCoinsNews, CoinTelegraph, Inside Bitcoin, Free Talk На живо, SF Weekly и други медии.

Участвал е в Satoshi, CoinDesk Consensus, CoinDesk Construct, LaBitConf, годишната вечеря в Coin Center, d10e Conference, Digital Garage Conference, Distributed, Blockchain Supper Club, BlockCon, Proof of Art и Blockchain for Good.

Негови творби са в колекциите на Ledger, Blockchain Capital, Kraken, Pantera Capital, Shapeshift, Binary Financial, Digital Currency Group, Wachsman PR, Ribbit Capital, Xapo, eToro, The Montreal Bitcoin Embassy, ​​TokenSoft, Jesse Powell, Wences Casares, Matthew Roszak, Brock Pierce, Erik Voorhees, Dan Morehead, WhalePanda, Brad & Барт Стивънс, Джил Карлсън, Марк Андреесен, Мат Корало, Брайън Хофман, Чарли Шрем, Майк Новограц, Линда Си, Самсон Моу, Франсис Пулиот, Тед Роджърс, Джейсън Кинг, Маршал Хейнър и други известни крипто ентусиасти.

thisisludo

Лудо е френски художник със седалище в Париж, който е учил в Милано. Той е на 30 години и това е всичко, което знаем за личния му живот.

Неговата работа свързва света на растенията и животните с технологичната вселена и търсенето на модернизъм. Той говори за това, което ни заобикаля и какво ни влияе. Той има едно парче, посветено на криптовалутите.

Вижте тази публикация в Instagram

R.I.P Банкова система … Мощност за хората … #ludo #thisisludo #rip #dollar #rip #yuan #rip #pound #rip #euro #rip #banking #bitcoin #powertopepeople #flower #installation #paris # 2018

Публикация, споделена от ludo / ludovic vernhet (@thisisludo) на 12 февруари 2018 г. в 8:38 ч. PST

Паскал Боярт

PBOY е художник със седалище в Париж. Той е запален по рисуването от малък. Паскал Боярт е израснал близо до пустошта на Ла Шапел, люлката на европейските графити. Неговите влияния включват Bruegel, JayOne, Caravaggio, Pollock, Seurat.

Той фокусира своето мислене върху представянето на погледа и изследването на неговия експресивен потенциал. По този начин той отдава почит на безкрайната сложност на отношенията между човешкото лице и душата, като последната е едновременно най-съществената, но и най-скритата част на всеки индивид.

По същия начин, както неговият творчески подход, който е толкова наследство на градската култура, колкото и класическа чувствителност, неговият материален подход към живописта съчетава новите технологии с традиционните техники на рисуване.

Той е първият художник на стенописи, дарил подаръци Биткойн чрез QR код, прикрепен към неговите произведения. Той е и първият, който има скрита цифрова валута в стенописите си.

Кой е Сатоши

Кевин Абош

https://twitter.com/kevinabosch/status/1148248406244151297

Кевин Абош е ирландски концептуален художник. През 2018 г. Abosch създаде 10 000 000 виртуални произведения на изкуството, състоящи се от крипто жетони в блокчейна Ethereum. Художникът също отпечатва с кръвта си 100 истински „картини“ с 42-буквено-цифров блокчейн адрес, съответстващ на създаването на виртуалните му творби. Крипто жетоните се наричат ​​IAMA монети и са обозначени със символа „IAMA“ на блокчейна.

abosch кръв

Abosch създава и произведение на изкуството, наречено Forever Rose. Състои се от един ERC-20 жетон и е продаден за 1 милион долара.

завинаги се издигна

Abosch си сътрудничи с известния китайски художник Ai Weiwei. Те създадоха два стандартни токена ERC-20 на блокчейна Ethereum, наречени PRICELESS (PRCLS е неговият символ). Един от тези символи завинаги ще бъде недостъпен за никого. Друг жетон е разделен на 18 знака след десетичната запетая, тоест може да му се дава по един квинтилион наведнъж.

Номиналната сума на разпределения токен е „изгорена“ (поставена в цифрови портфейли с извадени ключове). Тези адреси на портфейла бяха отпечатани на хартия и продадени на купувачи на изкуство в поредица от 12 физически произведения. Всеки буквено-цифров адрес на портфейла е прокси сървър за споделяне между Abosch и Ai.

abosch и weiwei

Жолт Видак

Жолт Видак е художник с невероятно ярки произведения на изкуството. Той е унгарски илюстратор, живее в Будапеща. Завършва Университета за изкуства и дизайн Moholy-Nagy през 2008 г. Има няколко индивидуални и групови изложби в Унгария, Холандия, Норвегия и в Южноафриканската република.

  • Децентрализирайте всичкоДецентрализирайте всичко
  • Crypto RockstarCrypto Rockstar
  • От Борхес и блокчейнОт Борхес и блокчейн

Даниел Лавдей

Даниел Лавдей създаде произведение на изкуството, наречено Възнесение на Сатоши, което беше продадено за 2133,75 евро. Парчето е маслена картина върху платно, направено в сюрреалистичен стил.

Възнесение на Сатоши

Финални мисли

Очевидно е, че всяко явление може да вдъхнови създателите. Така и криптовалутите. Светът на крипто произведения на изкуството не е ограничен от художниците по-горе. Има и някои създатели, които правят бижута с крипто декор и други неща.

Можете да разгледате още произведения на изкуството, вдъхновени от криптовалутата BitcoinArtGallery.Com.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map