Changelly наскоро изброи Tael (WABI), като направи токена достъпен за незабавни покупки и бързи крипто суапове до над 150 криптовалути. С помощта на блокчейн технологията екосистемата Tael има за цел да защити както марките, така и потребителите от фалшиви продукти, като по този начин създава сигурен пазар с автентични стоки.

Токенът на Tael е знак за лоялност, който потребителите получават за закупуване на стоки, проверка на автентичността на продуктите и участие в събития. Токенът вече се използва като начин на плащане от над 60 000 души.

Изпълнителният директор на Changelly, Ерик Бенц, разговаря с изпълнителния директор и съосновател на Tael Александър Бусаров, за да научи повече за името зад токена, двойната блокчейн система и какво прави WABI различен от другите токени на крипто пазара.

Ерик: Здравейте, радвам се да се запознаем и благодаря, че се съгласихте на това интервю. Сега, преди да се задълбочим в темата за крипто, бихте ли ни разказали малко за себе си? Как влязохте в блокчейн индустрията / крипто пазара?

Алекс: Удоволствието е мое. Що се отнася до образованието, изучавах философия и икономика в Лондонското училище по икономика, където срещнах моя съосновател Яз Белински. След като завърших, 4 години работех в McKinsey като мениджърски консултант. След това работих като директор по продажбите в голям производител на адаптирано мляко за бебета, като придобих дълбоко разбиране за индустрията на бързооборотни стоки (бързооборотни потребителски стоки).

Нашето въведение в блокчейн индустрията дойде, тъй като вярваме, че това е ключът към решаването на сложен проблем: как да защитим потребителите от фалшиви продукти. Blockchain е жизненоважна част от нашето решение на този проблем, но blockchain сам по себе си не е достатъчен, което е мястото, където влизат нашите високотехнологични етикети и останалите части от нашата екосистема. Използването на точки за крипто лоялност (Wabi) също ни позволява да стартираме схема за стимулиране, която гарантира, че потребителите, които защитаваме, също допринасят за нашата екосистема и са възнаградени за това.

Ерик: Защо решихте да се обадите на новия си жетон Tael? В края на краищата WaBi вече беше име на домакинство по това време.

Алекс: Таел получава името си от китайската история, където Таел е единица тегло и стара форма на парите. Това име не само представя начините, по които се използват нашите точки за лоялност / жетони, но също така е привлекателно за потребителите в Китай, които ще могат веднага да идентифицират функцията само по име. За нашата специална криптовалутна база ние запазихме името WABI като обозначение за криптовалутата извън Китай.

Ерик: Как ви дойде идеята за Tael и каква е вашата визия за нея, освен че е знак за лоялност?

Алекс: Името има много смисъл от гледна точка както на китайския контекст, така и на предвиденото ни използване на маркера. Нашата визия е да изградим екосистема, в която потребителите са защитени от рисковете от фалшиви продукти, а марките са защитени от измамна конкуренция. Tael е идеалното средство за размяна за това като форма на плащане в рамките на екосистемата и ключов градивен елемент, укрепващ безопасността на всички участници в екосистемата.

Ерик: Тъй като Wabi е знак за лоялност, растежът му е ограничен от растежа на цялата екосистема на Taeltech. Това няма ли да попречи на разширяването на вашия токен?

Алекс: Въобще не. Имаме много амбициозни планове за растеж и не избираме стратегии, които ще „ограничат“ растежа ни. Екосистемата вижда огромна възможност за растеж, както в настоящия ни бизнес модел за борба с фалшифицирането, така и в нови бизнес модели, които изследваме, така че няма ограничение за растежа на маркера..

За да го представим в перспектива, вече имаме десетки хиляди „потребителски потребители“, които държат нашите токени и извършват транзакции с тях всеки ден. Можете да видите точния номер на осиновяване.taelpay.com което се актуализира ежедневно.

Като знак за лоялност Tael ни позволява да изградим нов, по-ефективен тип система за точки за лоялност за нашите китайски потребители, което означава, че можем да им предоставим страхотно потребителско изживяване, като същевременно ги предпазваме от фалшиви стоки. Тази система от стимули от своя страна ни позволява да генерираме много по-богата информация за нашите партньорски компании.

Едно от най-вълнуващите събития, идващи в екосистемата през следващите седмици, ще бъде свързано с точно това – осигуряване на богата, ефективна информация за данни за компаниите за бързооборотни стоки, продаващи в Китай.

Вече имаме десетки хиляди потребители, които държат нашите токени и ги използват за транзакции всеки ден.

Ерик: Вече са налични хиляди жетони, като повече се появяват почти всеки ден. Какво прави Tael различен от другите символи, които имаме на пазара в момента?

Алекс: Казано по-просто: всъщност имаме потребители. Почти никой друг токен няма реалната потребителска база, която правим – вместо просто търговци или залагащи, които нямат отношение към това как този проект може да създаде реална бизнес стойност, ние имаме реални потребители, които използват нашия пазар и извършват транзакции с нашите токени всеки ден (осиновяване.taelpay.com).

Имаме и истински, доказан случай на употреба. Други символни проекти изграждат протоколи и след това се опитват да намерят случай на употреба за тяхната идея. Ние възприехме различен подход – използвайки ефективен съществуващ протокол като основа за нашата технология, за да можем да излезем на пазара възможно най-бързо.

Това се изплати – изграждаме потребителските си потребители от около година и, с изключение на неотдавнашния пробив поради спирането на търговията с вируси, нарастваме масово всеки месец оттогава.

Ерик: И така, как работи Tael: как хората могат да спечелят своите Taels, има ли ограничение за сумата, която човек може да получи, и как Taels може да се използва?

Алекс: Поради двойната блокчейн система, която изпълняваме, имаме два различни типа притежатели на токени.

За „притежатели на крипто“, които държат или търгуват с нашия ERC20 токен ($ WABI), те могат да закупят токена на борсите. За да спечелят WABI, те могат да стартират Masternode (понастоящем ще трябва да се присъединят към опашката) или като завършат дейности в WABI Academy и други събития в общността, които провеждаме.

От друга страна, „некриптодържатели“ са потребителите, които печелят нашия токен чрез редовните си покупки, сърфиране или преглед на навици в екосистемата Tael. Този маркер е на отделна блокчейн Hyperledger Fabric и се нарича shijifen.

Например, ‘Lucy’ купува малко мляко на прах Nestle NAN A2 за бебето си от нашия пазар в Taeltech. Тя печели отстъпка от 5% при покупката си и получава това в точки Wabi (Shijifen). Тя печели повече символи за сканиране на етикета на Taeltech, защитаващ опаковката й, след като млякото на прах е доставено в апартамента й, а след това получава последна награда за изпращане на рецензия за продукта на Nestle.

Токените Shijifen се закупуват и от нашите партньорски компании, за да се харчат за маркетингова дейност в екосистемата.

Няма ограничение за количеството токени, които може да има нито една група.

Ерик: Вашата компания е базирана в Китай, както и вашата целева аудитория. Какво виждате в непосредственото бъдеще на Таел? Планирате ли да го разширите извън Китай и извън неговото използване като знак за лоялност?

Алекс: Докато нашият бизнес, ориентиран към потребителите, засега е фокусиран върху Китай, разширяването на Tael вече се е разпространило по целия свят в Япония, Европа, Нова Зеландия и Австралия с партньори като Rakuten, NZ Cherry Corp. и др..

В момента сме в средата на ново разширяване в някои от най-големите универсални магазини в Азия. Можете да разберете повече за това тук

Но нека ви изложа накратко …

Универсалните магазини в и около Азия получават огромно количество пешеходен трафик от китайски потребители, нашата целева аудитория, когато пътуват. Освен че добавяме защита Tael към продукти, продавани в магазина, ние също разработваме „безопасен канал“ за тези универсални магазини на пазара. Чрез този канал ние правим продуктите на универсалния магазин достъпни извън физическото им местоположение за повече от 500 града в Китай, които обслужваме. Като такива, тези туристи се връщат у дома и могат да продължат да правят покупки на любимите си продукти от универсалния магазин, както и да разглеждат артикулите, които не са успели да видят, като всички продукти могат да бъдат проверени автентични благодарение на технологията Tael.

Също така работим върху превръщането на жетоните на Tael в опция за приемане на плащане в самите универсални магазини, когато нашите потребители пазаруват в магазина.

Също така наскоро стартирахме множество партньорства с големи марки, които разшириха категориите, които защитаваме, както онлайн, така и офлайн. Например, наскоро си партнирахме с новозеландската Cherry Corp., един от най-големите и най-добрите производители на череши в света! Ние сме много горди да защитим плодовете им от световна класа, докато пътуват до Китай и биват погълнати от потребителите тук.

Ерик: Срещали ли сте някакви правни затруднения, работещи в Китай? Правната структура около криптовалутите е доста сложна.

Алекс: Нашата структура с двойни символи ни позволи да управляваме правната среда в Китай. Както споменах, ние изпълняваме две блокчейни с два различни токена, свързани 1: 1 помежду си.

– Tael / Wabi е токен ERC-20, който може да се търгува извън Китай.

– Tael лоялност / Shijifen е точка за лоялност, базирана на блокчейн Hyperledger и използвана в екосистемата Tael в Китай.

Потребителите не могат да търгуват с Shijifen на борси, заедно с други ограничения, подобни на повечето програми за лоялност: те не могат да се прехвърлят на други потребители и не могат да се обменят за фиат. По принцип Shijifen не е криптовалута, а блокчейн точка за лоялност.

Това е един от ключовите елементи на нашата токеномика: връзката 1: 1 между крипто токена и точката за лоялност означава, че с всеки Shijifen, присъден на потребител, равно количество Tael / Wabi се изважда от обращението на ERC-20 и се заключва. Можете да погледнете нашата страница за осиновяване за текущата статистика.

Повече потребители означават, че по-голямата част от циркулиращите доставки на Tael / Wabi се заключват – символът е естествено дефлационен. Като пример, към 9 април 2020 г. над 46 800 потребители с регистрирани акаунти в Китай притежават средно по 51 токена всеки. Това означава, че 46 800 * 51 = 2 386 800 токена вече са изчерпани.

Това е почти 2,4% от общото предлагане на символи и този брой продължава да расте.

Ерик: Тъй като настоящата ситуация на крипто пазара е нестабилна, как смятате, че сегашният дъмпинг на цените ще напредне? Какъв модел на бизнес и приходи има, за да се гарантира, че екосистемата Таел е едновременно устойчива и печеливша??

Алекс: Настоящият дъмпинг ще доведе до проекти, които разчитат на изкуствено завишени цени на символите, за да оцелеят окончателно умирайки. Както казах по-рано, с течението ще видим кой е плувал гол. Това се случва във всяка зараждаща се индустрия и ще доведе до по-добро разпределение на ресурси и капитал за проекти, които се оказват достатъчно силни, за да оцелеят, благодарение на своите екипи и бизнес модели.

За нас имаме страхотен, доказан случай на употреба. Нашият пазар се използва ежедневно от хиляди потребители, закупуващи защитени продукти. Бързият растеж на потребителите ни е осезаемо доказателство за стойността, която придават на възможността да купуват стоки, без да се страхуват от подправяне или фалшифициране. Това доказателство се подсилва от много високите нива на взаимодействие, които виждаме с нашите етикети, след като потребителите получат своите продукти.

Ние също така непрекъснато проучваме нови пътища за развитие и има някои много вълнуващи неща в хоризонта в това отношение – ние изграждаме ново обслужващо звено на екосистемата, което има за цел да промени коренно начина, по който компаниите за бързооборотни стоки могат да се ангажират със своите потребители и да вземат информирани стратегически решения.

Ерик: Преди време си партнирахте с Ракутен. Как са напреднали отношенията с тях и предстоят ли предстоящи съобщения или партньорства за Tael?

Алекс: Нашето партньорство с Rakuten беше фантастично. Към края на миналата година преминахме през още едно огромно разширяване с тях – добавяне на над 200 нови продуктови линии на пазара. Това е доказателство за тяхната вяра в нашето решение и успеха, който видяхме до момента, като им помогна да достигнат до десетките хиляди потребители в нашата екосистема.

Предстоят много неща и ние искаме да поддържаме нашата общност в течение с всичко, което се случва в екосистемата Tael. Това означава, че веднага щом можем да обявим развитието, ние го правим; така че най-доброто място да бъдете в течение с това, което се случва, е чрез Twitter или на нашия блог.

Благодаря за четенето, Changellions! Абонирайте се за нашите социални медийни канали, за да не пропускате нови интервюта от нашата редовна рубрика „Crypto Talk“!

Twitter

Facebook

Телеграма

Reddit

Youtube

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me