Няма повече хора, които не са чували за биткойн. Тази криптовалута позволява на някои да спечелят екстремни богатства, а други да понесат големи загуби. В зората си биткойн струваше стотинка в сравнение със стойността, която имаше през 2017-2018 г., така че само онези, които някога в миналото са взели решение да вярват в криптовалутата и са придобили поне няколко биткойни, са имали късмет. Имаше и такива, които избраха да купят не два или три, а хиляди BTC и днес тези хора се наричат ​​биткойн милионери.

В тази статия ще ви разкажем за милионерите и милиардерите, които са направили своето богатство в крипто.

Сатоши Накамото

сатоши накамото

Очакван брой притежавани биткойни: 1 милион.

Би било погрешно да се създава списък с хора, които са изградили своето богатство върху Биткойн с всеки друг, освен с неговия създател, който естествено държи голямо количество криптовалута. Сатоши Накамото е псевдонимът на човека, който е изобретил биткойн през 2008 година.

В началото наградата за блока беше 50 BTC, а сложността на копаенето беше толкова ниска, че всеки обикновен лаптоп можеше да се справи. Не е известно дали фамилията „Nakamoto“ е псевдоним на един човек или група хора и какво е тяхното текущо местоположение. Биткойните, които принадлежат на Накамото, обаче никога не са били изразходвани или прехвърляни. Според различни доклади активите на Satoshi включват около 1 милион BTC.

Тайлър и Камерън Уинкълвос

Тайлър и Камерън Уинкълвос

Очакван брой притежавани биткойни: 1.5 милиона.

Изненадващо Тайлър и Камерън Уинкълвос не са известни с това, че имат биткойни на стойност повече от милиард долара (около 1% от общата криптовалута) – те са известни с това, че са олимпийски медалисти, професионални спортисти по гребане.

Близнаците Уинкълвос станаха известни, когато съдиха Марк Зукърбърг за предполагаемо открадната идея на Facebook Inc. Те получиха 65 милиона долара след процеса. През 2013 г. те използваха част от тези пари за сетълмент, за да купят 1,5 милиона BTC. Оттогава тези инвестиции са нараснали с повече от 31 000%. Предполага се, че Winklevosses са първите милиардери в света, които са спечелили своето състояние от биткойн.

Близнаците Winklevoss обаче не са само инвеститори в биткойн. Те също така стартираха един от водещите уебсайтове за обмен (Gemini Bitcoin exchange) и разработиха предложение за Winklevoss Bitcoin Trust, което Американската SEC отхвърля няколко пъти.

Winklevosses умишлено не продават своите монети, което показва, че планът им включва дългосрочна инвестиция. Те наричат ​​биткойн подобрена версия на златото.

Роджър Вер

Роджър Вер

Очакван брой притежавани биткойни: 0,3 милиона.

Роджър Вер беше един от първите поддръжници на биткойн. Той дори беше наречен Bitcoin Jesus. Още през 2011 г., когато BTC се търгуваше за около 10 долара, той смело прогнозира, че през следващите две години цифровата валута ще стане сто пъти по-ценна от всички останали класове активи. В края на 2013 г. цената на биткойните се повиши от 100 до 1200 долара за по-малко от четири месеца и така думите на Роджър Вер се оказаха верни.

Вер, известен либертарианец, напусна колежа, за да се съсредоточи върху криптопроекти. За разлика от други богати хора, които купуват острови и самолети, Вер мечтае да създаде своя собствена либертарианска държава, където всеки човек е едноличен собственик на живота си и може да прави каквото си иска с него и собствеността си.

През 2013 г., в пика на своя растеж, биткойнът беше 300 пъти по-ценен от другите активи. През този период Ver също инвестира в много стартиращи компании, базирани на Bitcoin. Днес той е главен изпълнителен директор на Bitcoin.com, популярен уебсайт, насочен към запознаване на хората с Bitcoin. През 2014 г. той се отказа от американското си гражданство и се премести на малък остров в Карибите.

Чарли Шрем

Чарли Шрем

Очакван брой притежавани биткойни: 0,1 милиона.

Чарли Шрем без съмнение е един от най-противоречивите биткойн милионери. Той инвестира големи суми в криптовалутата още в зората на нейното съществуване. Шрем беше активен член на Биткойн фонда и основава BitInstant на 22-годишна възраст.

В края на декември 2014 г. той беше осъден за пране на пари и получи двугодишна присъда в затвора. След като това приключи, той създаде стартъп Intellisys Capital, който продава инвестиционни портфейли, съставени от блокчейн проекти. Не е точно известно колко крипто Shrem притежава. Според различни доклади той е купил няколко хиляди биткойни, когато цената им не надвишава няколко стотин долара. Сега те ще струват милиони.

Ерик Финман

финман

Очакван брой притежавани биткойни: 450

Ерик Финман е един от най-младите биткойн милионери и не е срамежлив да разкаже на целия свят за това. Профилът в Instagram на 19-годишния тийнейджър е пълен със снимки, направени в частни самолети или на легло, покрито с пари.

Ерик Финман е роден в семейство на учени. Родителите му са докторанти по електротехника и физика. Майката на Ерик си сътрудничи с НАСА през 80-те години и дори почти се превръща в един от астронавтите, които отиват на мисията Challenger. За щастие обаче тя забременява с брат на Ерик и по този начин се спасява от тази ужасна трагедия.

За първи път Финман купи биткойни на 12-годишна възраст, използвайки 1000 долара, подарени от баба му. Той научи за биткойните, когато по-големият му брат го заведе на протестен митинг, наречен Capture Wall Street. По думите на Ерик той е вдъхновен от революционния потенциал на криптовалутата. Финман, точно както другите пионери, купи първия си биткойн, когато беше само 10 долара.

В един момент Финман продаде монетите си и инвестира приходите в създаването на онлайн училище, наречено Botangle. През 2015 г. Ерик продаде въображението си за 300 биткойни. До декември 2017 г. Финман имаше около 400 BTC. След като настъпи първият бум, общите активи на младия инвеститор надвишиха 8 милиона долара.

Предприемачи, които забогатяха с Altcoins

Много хора също са получили статут на милионер благодарение на криптовалути, различни от Биткойн. От 2009 до 2019 г. се появиха много алткойни, които също използват технологията блокчейн. Някои от тях се оказаха много успешни и техните създатели (и ранни инвеститори) получиха огромни печалби.

Виталик Бутерин

бутерин

Виталик Бутерин е руски канадец, който се прочу с създаването на един от най-успешните алткойни, наречен Ethereum. Състоянието му се оценява на около 500 милиона долара. Той получава доход не само от Ether, но и от проекти на трети страни, но все пак лъвският дял от капитала му е ETH монети.

Крис Ларсен

Крис Ларсен

Крис Ларсен е създателят на сайта Ripple и неговата вътрешна монета XRP. Той направи богатство след растежа на биткойните през 2017 г. Днес капиталът на Ларсен е 8 милиарда долара. Крис е вторият най-богат криптомилиардер след Сатоши Накамото.

Чанпенг Джао

Чанпенг Джао

Changpeng Zhao е основателят на крипто борсата Binance. Състоянието на Джао се оценява на 2 милиарда долара, а броят на търговците на борсата му нараства почти всеки ден. Освен това Чанпен Джао вдъхна нов живот в разработването на обещаващи блокчейн проекти. През февруари 2019 г. в Binance се проведе един от първите IEO. След този успешен IEO, много борси последваха примера и започнаха сами да провеждат такива събития.

Дан Ларимър

Дан Ларимър е успешен програмист, работил в Министерството на отбраната на САЩ. В един момент той започна да участва в обещаващи блокчейн стартиращи компании, един от които е проектът EOS. Сега, според различни източници, Лаример има приблизително 700 милиона долара.

Долна линия

Както можете да видите, има много, които са успели да забогатеят с крипто. Примерът на тези хора ни учи, че човек не трябва да се страхува от нови неща. Трябва да се интересувате от технологични иновации и да се опитате да инвестирате в тях. Въпреки че не всички обещаващи стартиращи компании носят милионни печалби, ако се занимавате с аналитична работа и имате късмет, може би сте следващият на линия, който ще бъде наречен Биткойн милионер.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me