Az első 5 kriptovaluta a Market Cap szerint

2018-at sokak számára a kriptopénzek árának majdnem egy évig tartó csökkenése jellemezte. Azok azonban, akik aktívan dolgoznak a kriptográfia területén, többnyire jókedvűek voltak, és úgy vélik, hogy az év során valós előrelépés történt a fejlesztés és az elfogadás terén.

Az ipar számos érintettje úgy véli, hogy a kriptovaluta medvepiac pozitív dolog, mert kiöblíti a gyenge kezeket, és elősegíti a piac érlelését.

Ami a létező legnagyobb kriptovalutákat illeti, a piaci felső korlát szerint az első 5 ma 2019 elején nagyon hasonló ahhoz, ami 2018 elején volt, az 5 kriptovalutából 4 ugyanolyan maradt, de a rangsorban némi változás történt.

2018. január 7-én az első 5 kriptovaluta a CoinMarketCap szerint voltak:

# 1 Bitcoin, # 2 XRP, # 3 Ethereum, # 4 Bitcoin Cash, és # 5 Cardano

2019. január 7-én az első 5 kriptovaluta piaci korlát szerint:

# 1 Bitcoin, # 2 Ethereum, # 3 XRP, # 4 Bitcoin Cash, és # 5 EOS

Tehát mi vár ezekre a vezető kriptovalutákra 2019-ben? Technikai és alapvető pillantást vetünk az első 5 kriptovaluta piacra jutás szerint, hogy kilátást nyújtsunk 2019-re.

Bitcoin árelemzés

Bitcoin [BTC] heti diagram – Forrás: Tradingview.comVizsgáljuk meg először a Heti diagramot, hogy megpróbáljunk vázlatot adni a Bitcoin jövőbeli áráról.

Price támogatást talált a 200 hetes mozgó átlagnál, amely megközelíti a 3000 dollárt, és egy kis visszapattanás következett be, amikor megérintette.

Az ár azonban ellenáll a 7, 21 és 50 hetes MA-nak, és a 7 és 50 MA éppen egy bearish keresztet tett (sárga nyíl).

Továbbá az RSI az <30, ami jelzi a túlértékesített körülményeket és bőséges teret kínál a jövőbeli növekedésre.

A bullish divergencia azonban még nincs.

A MACD negatív, de bullish divergencia alakul ki 2018 áprilisa óta.

A fő ellenállási terület a korábbi 6000 dolláros támogatás, míg a következő támogatási terület 2000 dollár, amelyet a 2018. júliusi mélypont alakított ki..

Bitcoin fejlesztések előtt

Az új fejlesztéseket illetően két izgalmas dolog történik jelenleg a Bitcoin esetében: Megnövelt skálázhatóság / tranzakciós sebesség és az intézményi befektetők fokozott érdeklődése.

Villámhálózat

A Bitcoins tranzakciók feldolgozási sebessége másodpercenként maximum 10 tranzakciót tartalmaz. A történelmi átlag megközelíti a másodpercenként 3-at. Ez előnyt biztosít a versengő alternatív érméknek.

A Bitcoin fejlesztői bejelentették a Lightning hálózat lehetséges használatát. A hálózat beépített intelligens szerződéses funkcionalitást használ annak érdekében, hogy lehetővé tegye a kereskedelmet a láncon kívüli közreműködők biztonságos hálózatán keresztül.

Ez gyakorlatilag lehetővé tenné, hogy a tranzakciók egy külön blokkláncon történjenek, mint a fő. Dióhéjban ez lehetővé tenné a Bitcoin tömeges elfogadását.

A Lightning Labs, a Lightning Network fejlesztője a. Segítségével megmutatta optimizmusát a 2019-es eseményekkel kapcsolatban csipog:

Mekkora éve volt a Villámnak, és 2019 annyi mindent tartogat: Neutrino, őrtornyok, összekapcsolás, útválasztás, adatvédelem, mobil és még sok más! ?? ⚡️

Boldog új évet, még csak most indulunk! ? https://t.co/0DjI9pk4eU

– Lightning Labs⚡️ (@ lightning) 2019. január 1

Intézményi bevonás

A pénzügyi intézmények a megnövekedett kereslet kielégítése érdekében kezdik felmelegedni a kriptovalutákat, és viszont termékeket bocsátanak ki.

A digitális eszközök platformját a Fidelity indította el 2018 végén, és a Fidelity Digital Asset Services (FDAS) platform várhatóan 2019 első negyedévében jelenik meg a növekvő kereslet kielégítése érdekében..

A bevezetés biztosítaná ügyfeleinek a legtöbb kriptovaluta hozzáférését a Bitcoin és az Ethereum helyett.

Végül várható a Bakkt bevezetése is, amely biztosítja a szabályozás betartását, és határidős szerződéseket kínál a Bitcoin számára.

Az eredeti kiadás dátuma 2019. január 24. volt, de azóta későbbre halasztják a CFTC jóváhagyását.

A Bakkt szilveszterkor teljesítette első finanszírozási körét, 182,5 millió dollárt gyűjtött a nagy jelentőségű befektetőktől mint például a Galaxy Digital, a Microsoft és az Intercontinental Exchange.

Ez minden bizonnyal pozitív helyzetbe hozta Bakkt a 2019-es kezdéshez.

Örömmel nyugtázhatjuk, hogy befejeztük az első finanszírozási kört, 182,5 millió dollárt https://t.co/Cc2EsoQMcT

– Bakkt (@Bakkt) 2018. december 31

Ethereum árelemzés

Ethereum [ETH] diagram – Forrás: Tradingview.com Az Ethereum heti grafikonjának áttekintése azt mutatja, hogy az ár mind a mozgó átlagok, mind az ellenállási zónák ellen jelentős ellenállásba ütközik.

Először is ott van a 200-220 dolláros terület, amelyet a 2017. augusztusi és a 2018. augusztusi mélypont alakított ki. Ez a terület ráadásul egybeesik a 7 hetes mozgóátlaggal.

Végül a 7, illetve a 21-50 hetes MA-k bearish kereszteket képeztek.

Az RSI volt <30 rövid ideig, jelezve a túladott feltételeket, mielőtt az árral együtt 38-ra pattanna.

Továbbá a MACD bullish keresztet hajtott végre, és felfelé halad. A 2017. márciusi csúcs képezi a következő támogatási területet, közel 50 dollárra.

Ethereum fejlesztések előtt

Fejlesztéseit illetően a következő Ethereum frissítést 2019 januárjában tervezik kiadni.

Konstantinápoly névre hallgat, és célja a blokklánc hatékonyságának javítása és ASIC-ellenállóbbá tétele (vagyis nem lesz jelentős sebességnövekedés, ha az algoritmust CPU helyett ASIC formában valósítják meg).

A frissítés kemény villa, és végül egy új Ethereum blokkláncot hoz létre, amely tartalmazza az EIP megvalósításait. Feltételezzük azonban, hogy a bányászok sok vita nélkül válnak az új blokkláncra.

Az intelligens szerződéseket, amelyek a jelenlegi blokkláncon vannak, szimulálni fogják az új. Az eredeti blokkláncra nem terveznek új frissítéseket.

Később, 2019-ben, egy meg nem határozott időpontban, az Ethereum egy második frissítést tervez. Magában foglalja a Casper protokoll megvalósítását és a szilánkosítást is.

A Casper protokoll célja a blokklánc biztonságának növelése és egyúttal a centralizációs kockázat csökkentése. Célja továbbá a környezeti és pénzügyi szempontból fenntarthatatlan bányászati ​​gyakorlat felszámolása.

Míg a frissítés a tétbiztosításra való áttérést jelzi, végül hibridnek indul a jelenlegi protokollal.

A megosztás lehetővé teszi, hogy a blokklánc nagyobb tranzakciós sebességet nyerjen, a hálózati erőforrások felosztásával oly módon, hogy egy új tranzakció létrehozása érdekében nincs szükség egyetlen csomópontra a blokklánc történetében szereplő minden egyes tranzakció feldolgozásához..

Számos kriptovaluta a legmagasabb alternatív érme (altcoin) helyért vívott csatában, az Ethereumnak a következő év legtöbbet kell kihoznia, ha meg akarja tartani első helyét.

A ConsenSys, az Ethereum-központú blockchain technológiai megoldásokkal foglalkozó vállalat, amelyet Joseph Lubin alapított, aki az Ethereum projekt társalapítója volt, elmélkedett 2018-ról és 2019-re tekintett előre legutóbbi cikk.

Szerezzen betekintést a @ConsenSysMesh az áttörésekről, kihívásokról, elvárásokról és célokról #Ethereum és #blokklánc technológiát, amikor 2019-be lépünk. #ConsenSys https://t.co/VRjOa6yXRZ

– ConsenSys (@ConsenSys) 2019. január 3

XRP árelemzés

XRP Heti diagram – Forrás: Tradingview.com

Ha megnézzük a Ripple heti grafikonját, az azt mutatja, hogy az ár szeptember elején nagyon jó, közel 300% -os emelkedést élvezett, ami viszont szinte teljesen visszakövetkezett.

Jelenleg az ár nagy ellenállással néz szembe mind a mozgó átlagok, mind az ellenállási zónák részéről.

Először is ott van a 0,4–0,45 dolláros ellenállási terület, amelyet az előző támogatás augusztus 2018-ban és szeptemberben alakított ki.

Ez a terület egybeesik a 7 hetes mozgóátlaggal. Ellentétben a legtöbb más alternatív érmével, az XRP RSI-je soha nem került túlzottan eladott területre, és jelenleg 40 és 50 között mozog jelzői határozatlanság között.

Hasonló mozgás tapasztalható a MACD-ben is, mindkét vonal bizonytalan abban, hogy bullish vagy bearish keresztet csinálnak-e..

Ripple fejlesztések előtt

Számos más alternatív érméhez hasonlóan a Ripple esetében sem létezik a nyilvánosan elérhető részletes ütemterv.

Ezért annak érdekében, hogy megértsük, mit tartogat a 2019-es év a Ripple számára, fel kell mérni, hogy a Ripple csapata mit tervezett és milyen új főbb partnerségeket hoz létre.

Az XRP a valós életben több használati esetet élvez, mint a legtöbb kriptovaluta, és 2019. január 2-án használták fel a BytePower, a Soar Labs és az ausztráliai ASX Crypto Exchange összekötő megállapodás kifizetésének véglegesítésére..

A BytePower megállapodást kötött a SoarLabs-szal az online fizetésről a Ripple által nyújtott fizetési szolgáltatás segítségével.

Ezenkívül Ripple megállapodást kötött Kuvait Nemzeti Bankjával annak érdekében, hogy segítsen az NBK által nyújtott átutalási szolgáltatásban..

A bank az Xcurrent használatát tervezi közvetlen átutalások lebonyolítására Jordánia országával.

Végül az American Express partnerrel és a LianLian kínai csoporttal együtt a vállalat sikeresen belépett a kínai piacra, és az XRP jelzőt várhatóan hamarosan felhasználják a pénzváltásban.

A Ripple termékvezetője nemrégiben felvázolta, mit vár 2019-től egy nemrégiben készült videó:

Néz @ashgoblue megvitassák, hogyan fejlődtek Ripple termékei, köztük az xRapid 2018-ban, és mit vár az új évtől. pic.twitter.com/3R4nttnbOa

– Ripple (@Ripple) 2018. december 28

Bitcoin Cash Price elemzés

Bitcoin Cash [BCH] 3 napos diagram – Forrás: Tradingview.comA Bitcoin Cash 3 napos diagramjának megnézése komorabb képet ad, mint más alternatív érmék. Az ár több jelentős ellenállási területtel néz szembe.

A legtöbb kriptovalutával ellentétben az ár minden fő támogatási terület alá esett, és jelenleg feltérképezetlen területen van.

Először is, az ár ellenáll a 7-21 periódus mozgó átlagainak és a felhőnek.

Az első nagyobb ellenállási terület a 400–410 dolláros területen található, amelyet az előző, 2019 szeptemberétől novemberig tartó támogatás alakított ki.

A második fő ellenállási terület 600-620 dollár, 2018 április havi mélypontja és az azt követő szeptember-novemberi csúcsok által alkotott.

Az RSI egy hónapra 30 alá esett, ami a túladott feltételeket jelzi, de egyelőre nincs bullish divergencia.

A MACD-ben azonban július óta jelentős bullish divergencia alakult ki.

Előtt a Bitcoin Cash fejlesztések

A Bitcoin Cash továbbra is a negyedik helyen rejtett kriptovaluta a piaci korlátok szerint, annak ellenére, hogy 2018-ban a hash-t és a kemény villát két érmére, Bitcoin Cash-re és Bitcoin SV-re osztották..

Az ütemterv három fő szakaszra oszlik: Használhatóság, méretezés és bővíthetőség.

A csapat több fejlesztést is gondosan meg akar valósítani az ütemtervben megfogalmazott cél elérése érdekében, amely „szilárd pénzzé válás, amelyet mindenki használhat a világon”.

Három fő céljuk a következő:

  1. Növelje a Bitcoin Cash képességeit 100 Tx / s-ről 5 000 000 Tx / s-re.
  2. Javítsa a fizetési élményt annak érdekében, hogy megbízható és azonnali legyen. Egy tranzakciót legfeljebb három másodperc alatt kell lezárni.
  3. Tegye a BCC-t bővíthetővé. A kibővíthető protokoll a jövőbeni fejlesztéseket kevésbé kellemetlenné teszi, és a fejlesztők számára szilárd alapot nyújt a továbbépítéshez.

A 2019 májusában tervezett ütemezett karbantartás mellett a másik fejlesztési frissítést, amelyet 2019-ben határozatlan időpontban indítanak el, Coin Shuffle néven hívják.

Ez a protokoll növeli az adatvédelmet, további adatvédelmi réteggel egészíti ki a tranzakciós adatokat, külön díj nélkül.

Roger Ver, a Bitcoin induló vállalkozásainak befektetője tweetelt egy linket a Bitcoin Cash 2018. december 22-i ütemtervére:

A Bitcoin Cash egy civilizációt megváltoztató technológia, amely drámai módon növeli az emberi szabadságot és jólétet.https://t.co/g2px6Ey7Xi

– Roger Ver (@rogerkver) 2018. december 22

EOS árelemzés

EOS 3 napos diagram – Forrás: Tradingview.com

Az EOS 3 napos diagramjának megtekintése azt mutatja, hogy az ár nagy ellenállással néz szembe a 7, 21 és 50 hetes mozgó átlagoktól és a felhőtől.

Az első nagyobb ellenállási terület 4–4,2 USD, amelyet a korábbi támogatás 2018. áprilisban és 2019. szeptemberében alakított ki.

Ezenkívül két bearish kereszteződés történt az 50, illetve a 7-21 periódus mozgóátlagai között.

Az RSI 20-ban mélyen túlzottan eladott területen volt, mire enyhe visszapattanás történt, de még nincs bullish divergencia.

Jelentős bullish divergencia alakul ki a MACD-ben, amely 2018 májusa óta először próbál pozitívvá válni.

EOS fejlesztések előtt

A jelenleg elérhető EOS ütemterv nem ad sok részletet a dátumokat illetően; feltételezhetjük azonban, hogy a Dapps fejlesztése és az EOS ökoszisztémán belüli megnövekedett finanszírozás lesz a fő hangsúly.

Jelenleg számos DApps van fejlesztés alatt, amelyek számos kategóriába sorolhatók, például a Szavazás & Irányítás, játék, reklám & Média, identitás, oktatás, egészségügy & Fitness, Közösségi Hálózatok, Cserék, Adatvédelem & Biztonság és még sok más.

A #EOS a blockchain alapú alkalmazások ökoszisztémája #BuiltOnEOSIO tovább növekszik. Van egy projekt, amelyet meg szeretne osztani velünk? Írjon nekünk a [email protected] e-mail címen pic.twitter.com/HL1xagUvw9

– Block.one (@block_one_) 2018. december 20

A szerencsejáték DApps szintén népszerű terület, például az EOSbet, az EOSpoker és az EOSdice.

Az egyik legígéretesebb fejlesztés alatt álló DApps a Sense, amely lényegében egy decentralizált üzenetküldő szolgáltatás, amelyet jelenleg fejlesztenek Crystal Rose.

Ezenkívül további frissítések várhatók a mainchainon annak érdekében, hogy ez egy kívánatosabb lehetőség legyen a blockchain technológia fejlesztői számára.

Az EOS ütemterve meghatározza, hogy a klaszter megvalósítási szakasza (5. szakasz) a jövőben egy meg nem határozott időpontban fog bekövetkezni. A méretezhetőségi problémák megoldása érdekében az EOS befejezi az Inter-Blockchain Communication protokollt az oldalláncok hasznosítása érdekében.

Ban,-ben 2019 első negyedéve, a Meet.one csapata oldalláncot bocsát ki az EOS fő hálójába. Ez igazi oldallánc lesz, és nem igényel új fiók regisztrálását.

Következtetés:

Hogy mi fog történni 2019-ben, lehetetlen megjósolni, és még várat magára. Az azonban biztos, hogy a jelenlegi felső hat kriptovaluta a piaci korlátok szerint rengeteg jelentős fejlemény előtt áll.

Az áraikat tekintve mindannyian kijönnek a 2018-ban megfigyelt éves visszaesésből. Ez a csökkenés 2019-ig folytatódik-e, vagy újabb nagyszerű év lesz a befektetők számára, mint 2017?

Vajon az első 5 kriptovaluta piaci korlát alapján nagyon hasonlít-e a mostani helyzetre 2020 elején, ahogyan 2019 is nagyon hasonlóan kezdődik 2018-hoz? Vagy emelkedni fognak más rangos kriptovaluták, például a Tron vagy a Stellar a rangsorban, és jelentős keveréseket eredményeznek az első 5 pozícióig.

Hisz abban, hogy 2019 végén a Bitcoin továbbra is a legnagyobb kriptovaluta lesz piaci kapitalizáció szerint? Kérjük, ossza meg velünk gondolatait az alábbi megjegyzések részben.

NYILATKOZAT: A digitális eszközökbe történő befektetés vagy kereskedelem, például az itt bemutatottak, rendkívül spekulatívak és jelentős kockázatot hordoznak. Ez az elemzés nem tekinthető befektetési tanácsadásnak, csak tájékoztatási célokra használja fel. A tárgyalt eszközök múltbeli teljesítménye nem jelzi a jövőbeni teljesítményt. A bloktra és a kapcsolódó vagy linkelt webhelyekre vonatkozó állítások, elemzések és információk nem feltétlenül egyeznek a blokt véleményével. Ez az elemzés nem értelmezhető vételi, eladási vagy tartási tanácsként, és nem tekinthető egy adott eszköz jóváhagyásának vagy ajánlásának.