Az első 5 kriptovaluta a Market Cap szerint

2018-at sokak számára a kriptopénzek árának majdnem egy évig tartó csökkenése jellemezte. Azok azonban, akik aktívan dolgoznak a kriptográfia területén, többnyire jókedvűek voltak, és úgy vélik, hogy az év során valós előrelépés történt a fejlesztés és az elfogadás terén.

Az ipar számos érintettje úgy véli, hogy a kriptovaluta medvepiac pozitív dolog, mert kiöblíti a gyenge kezeket, és elősegíti a piac érlelését.

Ami a létező legnagyobb kriptovalutákat illeti, a piaci felső korlát szerint az első 5 ma 2019 elején nagyon hasonló ahhoz, ami 2018 elején volt, az 5 kriptovalutából 4 ugyanolyan maradt, de a rangsorban némi változás történt.

2018. január 7-én az első 5 kriptovaluta a CoinMarketCap szerint voltak:

# 1 Bitcoin, # 2 XRP, # 3 Ethereum, # 4 Bitcoin Cash, és # 5 Cardano

2019. január 7-én az első 5 kriptovaluta piaci korlát szerint:

# 1 Bitcoin, # 2 Ethereum, # 3 XRP, # 4 Bitcoin Cash, és # 5 EOS

Tehát mi vár ezekre a vezető kriptovalutákra 2019-ben? Technikai és alapvető pillantást vetünk az első 5 kriptovaluta piacra jutás szerint, hogy kilátást nyújtsunk 2019-re.

Bitcoin árelemzés

Bitcoin [BTC] heti diagram – Forrás: Tradingview.comVizsgáljuk meg először a Heti diagramot, hogy megpróbáljunk vázlatot adni a Bitcoin jövőbeli áráról.

Price támogatást talált a 200 hetes mozgó átlagnál, amely megközelíti a 3000 dollárt, és egy kis visszapattanás következett be, amikor megérintette.

Az ár azonban ellenáll a 7, 21 és 50 hetes MA-nak, és a 7 és 50 MA éppen egy bearish keresztet tett (sárga nyíl).

Továbbá az RSI az <30, ami jelzi a túlértékesített körülményeket és bőséges teret kínál a jövőbeli növekedésre.

A bullish divergencia azonban még nincs.

A MACD negatív, de bullish divergencia alakul ki 2018 áprilisa óta.

A fő ellenállási terület a korábbi 6000 dolláros támogatás, míg a következő támogatási terület 2000 dollár, amelyet a 2018. júliusi mélypont alakított ki..

Bitcoin fejlesztések előtt

Az új fejlesztéseket illetően két izgalmas dolog történik jelenleg a Bitcoin esetében: Megnövelt skálázhatóság / tranzakciós sebesség és az intézményi befektetők fokozott érdeklődése.

Villámhálózat

A Bitcoins tranzakciók feldolgozási sebessége másodpercenként maximum 10 tranzakciót tartalmaz. A történelmi átlag megközelíti a másodpercenként 3-at. Ez előnyt biztosít a versengő alternatív érméknek.

A Bitcoin fejlesztői bejelentették a Lightning hálózat lehetséges használatát. A hálózat beépített intelligens szerződéses funkcionalitást használ annak érdekében, hogy lehetővé tegye a kereskedelmet a láncon kívüli közreműködők biztonságos hálózatán keresztül.

Ez gyakorlatilag lehetővé tenné, hogy a tranzakciók egy külön blokkláncon történjenek, mint a fő. Dióhéjban ez lehetővé tenné a Bitcoin tömeges elfogadását.

A Lightning Labs, a Lightning Network fejlesztője a. Segítségével megmutatta optimizmusát a 2019-es eseményekkel kapcsolatban csipog:

Mekkora éve volt a Villámnak, és 2019 annyi mindent tartogat: Neutrino, őrtornyok, összekapcsolás, útválasztás, adatvédelem, mobil és még sok más! ?? ⚡️

Boldog új évet, még csak most indulunk! ? https://t.co/0DjI9pk4eU

– Lightning Labs⚡️ (@ lightning) 2019. január 1

Intézményi bevonás

A pénzügyi intézmények a megnövekedett kereslet kielégítése érdekében kezdik felmelegedni a kriptovalutákat, és viszont termékeket bocsátanak ki.

A digitális eszközök platformját a Fidelity indította el 2018 végén, és a Fidelity Digital Asset Services (FDAS) platform várhatóan 2019 első negyedévében jelenik meg a növekvő kereslet kielégítése érdekében..

A bevezetés biztosítaná ügyfeleinek a legtöbb kriptovaluta hozzáférését a Bitcoin és az Ethereum helyett.

Végül várható a Bakkt bevezetése is, amely biztosítja a szabályozás betartását, és határidős szerződéseket kínál a Bitcoin számára.

Az eredeti kiadás dátuma 2019. január 24. volt, de azóta későbbre halasztják a CFTC jóváhagyását.

A Bakkt szilveszterkor teljesítette első finanszírozási körét, 182,5 millió dollárt gyűjtött a nagy jelentőségű befektetőktől mint például a Galaxy Digital, a Microsoft és az Intercontinental Exchange.

Ez minden bizonnyal pozitív helyzetbe hozta Bakkt a 2019-es kezdéshez.

Örömmel nyugtázhatjuk, hogy befejeztük az első finanszírozási kört, 182,5 millió dollárt https://t.co/Cc2EsoQMcT

– Bakkt (@Bakkt) 2018. december 31

Ethereum árelemzés

Ethereum [ETH] diagram – Forrás: Tradingview.com Az Ethereum heti grafikonjának áttekintése azt mutatja, hogy az ár mind a mozgó átlagok, mind az ellenállási zónák ellen jelentős ellenállásba ütközik.

Először is ott van a 200-220 dolláros terület, amelyet a 2017. augusztusi és a 2018. augusztusi mélypont alakított ki. Ez a terület ráadásul egybeesik a 7 hetes mozgóátlaggal.

Végül a 7, illetve a 21-50 hetes MA-k bearish kereszteket képeztek.

Az RSI volt <30 rövid ideig, jelezve a túladott feltételeket, mielőtt az árral együtt 38-ra pattanna.

Továbbá a MACD bullish keresztet hajtott végre, és felfelé halad. A 2017. márciusi csúcs képezi a következő támogatási területet, közel 50 dollárra.

Ethereum fejlesztések előtt

Fejlesztéseit illetően a következő Ethereum frissítést 2019 januárjában tervezik kiadni.

Konstantinápoly névre hallgat, és célja a blokklánc hatékonyságának javítása és ASIC-ellenállóbbá tétele (vagyis nem lesz jelentős sebességnövekedés, ha az algoritmust CPU helyett ASIC formában valósítják meg).

A frissítés kemény villa, és végül egy új Ethereum blokkláncot hoz létre, amely tartalmazza az EIP megvalósításait. Feltételezzük azonban, hogy a bányászok sok vita nélkül válnak az új blokkláncra.

Az intelligens szerződéseket, amelyek a jelenlegi blokkláncon vannak, szimulálni fogják az új. Az eredeti blokkláncra nem terveznek új frissítéseket.

Később, 2019-ben, egy meg nem határozott időpontban, az Ethereum egy második frissítést tervez. Magában foglalja a Casper protokoll megvalósítását és a szilánkosítást is.

A Casper protokoll célja a blokklánc biztonságának növelése és egyúttal a centralizációs kockázat csökkentése. Célja továbbá a környezeti és pénzügyi szempontból fenntarthatatlan bányászati ​​gyakorlat felszámolása.

Míg a frissítés a tétbiztosításra való áttérést jelzi, végül hibridnek indul a jelenlegi protokollal.

A megosztás lehetővé teszi, hogy a blokklánc nagyobb tranzakciós sebességet nyerjen, a hálózati erőforrások felosztásával oly módon, hogy egy új tranzakció létrehozása érdekében nincs szükség egyetlen csomópontra a blokklánc történetében szereplő minden egyes tranzakció feldolgozásához..

Számos kriptovaluta a legmagasabb alternatív érme (altcoin) helyért vívott csatában, az Ethereumnak a következő év legtöbbet kell kihoznia, ha meg akarja tartani első helyét.

A ConsenSys, az Ethereum-központú blockchain technológiai megoldásokkal foglalkozó vállalat, amelyet Joseph Lubin alapított, aki az Ethereum projekt társalapítója volt, elmélkedett 2018-ról és 2019-re tekintett előre legutóbbi cikk.

Szerezzen betekintést a @ConsenSysMesh az áttörésekről, kihívásokról, elvárásokról és célokról #Ethereum és #blokklánc technológiát, amikor 2019-be lépünk. #ConsenSys https://t.co/VRjOa6yXRZ

– ConsenSys (@ConsenSys) 2019. január 3

XRP árelemzés

XRP Heti diagram – Forrás: Tradingview.com

Ha megnézzük a Ripple heti grafikonját, az azt mutatja, hogy az ár szeptember elején nagyon jó, közel 300% -os emelkedést élvezett, ami viszont szinte teljesen visszakövetkezett.

Jelenleg az ár nagy ellenállással néz szembe mind a mozgó átlagok, mind az ellenállási zónák részéről.

Először is ott van a 0,4–0,45 dolláros ellenállási terület, amelyet az előző támogatás augusztus 2018-ban és szeptemberben alakított ki.

Ez a terület egybeesik a 7 hetes mozgóátlaggal. Ellentétben a legtöbb más alternatív érmével, az XRP RSI-je soha nem került túlzottan eladott területre, és jelenleg 40 és 50 között mozog jelzői határozatlanság között.

Hasonló mozgás tapasztalható a MACD-ben is, mindkét vonal bizonytalan abban, hogy bullish vagy bearish keresztet csinálnak-e..

Ripple fejlesztések előtt

Számos más alternatív érméhez hasonlóan a Ripple esetében sem létezik a nyilvánosan elérhető részletes ütemterv.

Ezért annak érdekében, hogy megértsük, mit tartogat a 2019-es év a Ripple számára, fel kell mérni, hogy a Ripple csapata mit tervezett és milyen új főbb partnerségeket hoz létre.

Az XRP a valós életben több használati esetet élvez, mint a legtöbb kriptovaluta, és 2019. január 2-án használták fel a BytePower, a Soar Labs és az ausztráliai ASX Crypto Exchange összekötő megállapodás kifizetésének véglegesítésére..

A BytePower megállapodást kötött a SoarLabs-szal az online fizetésről a Ripple által nyújtott fizetési szolgáltatás segítségével.

Ezenkívül Ripple megállapodást kötött Kuvait Nemzeti Bankjával annak érdekében, hogy segítsen az NBK által nyújtott átutalási szolgáltatásban..

A bank az Xcurrent használatát tervezi közvetlen átutalások lebonyolítására Jordánia országával.

Végül az American Express partnerrel és a LianLian kínai csoporttal együtt a vállalat sikeresen belépett a kínai piacra, és az XRP jelzőt várhatóan hamarosan felhasználják a pénzváltásban.

A Ripple termékvezetője nemrégiben felvázolta, mit vár 2019-től egy nemrégiben készült videó:

Néz @ashgoblue megvitassák, hogyan fejlődtek Ripple termékei, köztük az xRapid 2018-ban, és mit vár az új évtől. pic.twitter.com/3R4nttnbOa

– Ripple (@Ripple) 2018. december 28

Bitcoin Cash Price elemzés

Bitcoin Cash [BCH] 3 napos diagram – Forrás: Tradingview.comA Bitcoin Cash 3 napos diagramjának megnézése komorabb képet ad, mint más alternatív érmék. Az ár több jelentős ellenállási területtel néz szembe.

A legtöbb kriptovalutával ellentétben az ár minden fő támogatási terület alá esett, és jelenleg feltérképezetlen területen van.

Először is, az ár ellenáll a 7-21 periódus mozgó átlagainak és a felhőnek.

Az első nagyobb ellenállási terület a 400–410 dolláros területen található, amelyet az előző, 2019 szeptemberétől novemberig tartó támogatás alakított ki.

A második fő ellenállási terület 600-620 dollár, 2018 április havi mélypontja és az azt követő szeptember-novemberi csúcsok által alkotott.

Az RSI egy hónapra 30 alá esett, ami a túladott feltételeket jelzi, de egyelőre nincs bullish divergencia.

A MACD-ben azonban július óta jelentős bullish divergencia alakult ki.

Előtt a Bitcoin Cash fejlesztések

A Bitcoin Cash továbbra is a negyedik helyen rejtett kriptovaluta a piaci korlátok szerint, annak ellenére, hogy 2018-ban a hash-t és a kemény villát két érmére, Bitcoin Cash-re és Bitcoin SV-re osztották..

Az ütemterv három fő szakaszra oszlik: Használhatóság, méretezés és bővíthetőség.

A csapat több fejlesztést is gondosan meg akar valósítani az ütemtervben megfogalmazott cél elérése érdekében, amely „szilárd pénzzé válás, amelyet mindenki használhat a világon”.

Három fő céljuk a következő:

  1. Növelje a Bitcoin Cash képességeit 100 Tx / s-ről 5 000 000 Tx / s-re.
  2. Javítsa a fizetési élményt annak érdekében, hogy megbízható és azonnali legyen. Egy tranzakciót legfeljebb három másodperc alatt kell lezárni.
  3. Tegye a BCC-t bővíthetővé. A kibővíthető protokoll a jövőbeni fejlesztéseket kevésbé kellemetlenné teszi, és a fejlesztők számára szilárd alapot nyújt a továbbépítéshez.

A 2019 májusában tervezett ütemezett karbantartás mellett a másik fejlesztési frissítést, amelyet 2019-ben határozatlan időpontban indítanak el, Coin Shuffle néven hívják.

Ez a protokoll növeli az adatvédelmet, további adatvédelmi réteggel egészíti ki a tranzakciós adatokat, külön díj nélkül.

Roger Ver, a Bitcoin induló vállalkozásainak befektetője tweetelt egy linket a Bitcoin Cash 2018. december 22-i ütemtervére:

A Bitcoin Cash egy civilizációt megváltoztató technológia, amely drámai módon növeli az emberi szabadságot és jólétet.https://t.co/g2px6Ey7Xi

– Roger Ver (@rogerkver) 2018. december 22

EOS árelemzés

EOS 3 napos diagram – Forrás: Tradingview.com

Az EOS 3 napos diagramjának megtekintése azt mutatja, hogy az ár nagy ellenállással néz szembe a 7, 21 és 50 hetes mozgó átlagoktól és a felhőtől.

Az első nagyobb ellenállási terület 4–4,2 USD, amelyet a korábbi támogatás 2018. áprilisban és 2019. szeptemberében alakított ki.

Ezenkívül két bearish kereszteződés történt az 50, illetve a 7-21 periódus mozgóátlagai között.

Az RSI 20-ban mélyen túlzottan eladott területen volt, mire enyhe visszapattanás történt, de még nincs bullish divergencia.

Jelentős bullish divergencia alakul ki a MACD-ben, amely 2018 májusa óta először próbál pozitívvá válni.

EOS fejlesztések előtt

A jelenleg elérhető EOS ütemterv nem ad sok részletet a dátumokat illetően; feltételezhetjük azonban, hogy a Dapps fejlesztése és az EOS ökoszisztémán belüli megnövekedett finanszírozás lesz a fő hangsúly.

Jelenleg számos DApps van fejlesztés alatt, amelyek számos kategóriába sorolhatók, például a Szavazás & Irányítás, játék, reklám & Média, identitás, oktatás, egészségügy & Fitness, Közösségi Hálózatok, Cserék, Adatvédelem & Biztonság és még sok más.

A #EOS a blockchain alapú alkalmazások ökoszisztémája #BuiltOnEOSIO tovább növekszik. Van egy projekt, amelyet meg szeretne osztani velünk? Írjon nekünk a [email protected] e-mail címen pic.twitter.com/HL1xagUvw9

– Block.one (@block_one_) 2018. december 20

A szerencsejáték DApps szintén népszerű terület, például az EOSbet, az EOSpoker és az EOSdice.

Az egyik legígéretesebb fejlesztés alatt álló DApps a Sense, amely lényegében egy decentralizált üzenetküldő szolgáltatás, amelyet jelenleg fejlesztenek Crystal Rose.

Ezenkívül további frissítések várhatók a mainchainon annak érdekében, hogy ez egy kívánatosabb lehetőség legyen a blockchain technológia fejlesztői számára.

Az EOS ütemterve meghatározza, hogy a klaszter megvalósítási szakasza (5. szakasz) a jövőben egy meg nem határozott időpontban fog bekövetkezni. A méretezhetőségi problémák megoldása érdekében az EOS befejezi az Inter-Blockchain Communication protokollt az oldalláncok hasznosítása érdekében.

Ban,-ben 2019 első negyedéve, a Meet.one csapata oldalláncot bocsát ki az EOS fő hálójába. Ez igazi oldallánc lesz, és nem igényel új fiók regisztrálását.

Következtetés:

Hogy mi fog történni 2019-ben, lehetetlen megjósolni, és még várat magára. Az azonban biztos, hogy a jelenlegi felső hat kriptovaluta a piaci korlátok szerint rengeteg jelentős fejlemény előtt áll.

Az áraikat tekintve mindannyian kijönnek a 2018-ban megfigyelt éves visszaesésből. Ez a csökkenés 2019-ig folytatódik-e, vagy újabb nagyszerű év lesz a befektetők számára, mint 2017?

Vajon az első 5 kriptovaluta piaci korlát alapján nagyon hasonlít-e a mostani helyzetre 2020 elején, ahogyan 2019 is nagyon hasonlóan kezdődik 2018-hoz? Vagy emelkedni fognak más rangos kriptovaluták, például a Tron vagy a Stellar a rangsorban, és jelentős keveréseket eredményeznek az első 5 pozícióig.

Hisz abban, hogy 2019 végén a Bitcoin továbbra is a legnagyobb kriptovaluta lesz piaci kapitalizáció szerint? Kérjük, ossza meg velünk gondolatait az alábbi megjegyzések részben.

NYILATKOZAT: A digitális eszközökbe történő befektetés vagy kereskedelem, például az itt bemutatottak, rendkívül spekulatívak és jelentős kockázatot hordoznak. Ez az elemzés nem tekinthető befektetési tanácsadásnak, csak tájékoztatási célokra használja fel. A tárgyalt eszközök múltbeli teljesítménye nem jelzi a jövőbeni teljesítményt. A bloktra és a kapcsolódó vagy linkelt webhelyekre vonatkozó állítások, elemzések és információk nem feltétlenül egyeznek a blokt véleményével. Ez az elemzés nem értelmezhető vételi, eladási vagy tartási tanácsként, és nem tekinthető egy adott eszköz jóváhagyásának vagy ajánlásának.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me