Facebook a anunțat recent, pe 26 iunie 2018, că își anulează interdicția de a face reclame la criptomonede. Noua schimbare a stârnit zvonuri conform cărora Facebook ar putea fi interesat să achiziționeze schimbul global de criptomonede Coinbase.

Gigantul social media a implementat o criptomonedă interzicerea reclamei în ianuarie 2018. Facebook, însă, menționat într-un actualizare recenta că vor „actualiza politica noastră pentru a permite reclame care promovează criptocurrency și conținut conex de la agenții de publicitate pre-aprobați”.

Prin urmare, agenții de publicitate în legătură cu criptomonedele pot trimite o cerere de publicitate pe Facebook. Cu toate acestea, compania de socializare va interzice în continuare reclamele care promovează ofertele inițiale de monede și opțiunile binare.

În timp ce Facebook a menționat în ianuarie 2018 că vor revizita interdicția criptomonedelor în viitor, probabil că ridicarea interdicției a avut mai mult de-a face cu ambițiile Facebook decât cu reclamele pentru industria criptomonedelor..

Iqbal Gandham, director general britanic la eToro, platforma globală de investiții a declarat:

„Am susținut întotdeauna o abordare mai sofisticată a publicității cu criptomonede, deoarece credem că furnizorii legitimi nu ar trebui să fie însoțiți de operatori necinstiți. Siguranța clienților și educația cu privire la piață ar trebui să rămână o prioritate, dar interdicția generală este o abordare slabă a noilor idei. ”

„Giganții tehnologici precum Facebook sunt conștienți de potențialul tehnologiei blockchain de a schimba fundamental sistemul financiar, așa că este bine să vedem că le oferă clienților lor șansa de a contribui.”

Facebook ar putea fi interesat să achiziționeze Coinbase

Facebook are o istorie a achiziționării de start-up-uri în creștere, inclusiv Instagram, WhatsApp și Oculus Rift. TechWyse a remarcat că, în ianuarie 2018, Facebook a efectuat peste 66 de achiziții de la înființare, cu un cost total al achizițiilor la peste 23 de miliarde de dolari. Unii consideră surprinzător faptul că, odată cu creșterea industriei criptomonedelor, Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, nu a achiziționat încă un startup cu creștere rapidă a criptomonedelor sau și-a pus amprenta asupra industriei.

Facebook, însă, recent a anunțat în mai, a creat o divizie blockchain pentru compania de socializare. Responsabilitatea diviziei blockchain este explorarea diferitelor cazuri de utilizare a tehnologiei și modul în care Facebook ar putea să o aplice. David Marcus, fostul șef al Facebook Messenger și membru al consiliului de administrație al Coinbase este în prezent șeful diviziei blockchain. Divizia raportează direct lui Mike Schroepfer, directorul tehnic al companiei. Crearea diviziei blockchain a dus la cea mai mare remaniere de conducere a Facebook.

Economistul și Independentul Prin urmare, se întreabă dacă Facebook ar putea fi interesat să cumpere o companie de criptomonede precum Coinbase. Credința lui Zuckerberg în tehnologia blockchain, interesul său pentru criptomonede și actualizarea recentă a politicii companiei cu privire la reclame la criptomonede arată că Facebook s-ar putea încălzi în sectorul criptomonedelor. Dacă Facebook ar dobândi Coinbase, ar crește semnificativ valoarea și utilitatea Facebook și ar adăuga o legitimitate imensă piețelor criptomonede..

„Nu m-ar surprinde dacă Facebook ar încerca să achiziționeze Coinbase”, a spus Oliver Isaacs, un antreprenor în tehnologie în timp ce vorbea cu The Independent. „Dacă [CEO-ul Coinbase] Brian Armstrong și echipa ar fi de acord este o altă întrebare.”

Scopul Coinbase este de a vedea un miliard de oameni adoptând criptomonede

Deși Coinbase nu a răspuns la o cerere de comentariu din partea The Independent, Armstrong a menționat anterior că vrea să vadă un miliard de oameni adoptând criptomonede. „Astăzi deservim poate 10 milioane de clienți”, a spus Armstrong într-un videoclip promoțional Coinbase.

„Am dori să ajungem la un miliard de oameni din lume care folosesc zilnic moneda digitală.”

Facebook are în prezent peste 2 miliarde de utilizatori. Dacă Facebook ar decide să achiziționeze Coinbase, ar putea introduce criptomonede pentru majoritatea mai mare și ar putea duce la adoptarea sa principală. Phillip Nunn, CEO al firmei de investiții Blackmore Group, a fost de acord. El a declarat pentru Independent că:

„Dacă platforme precum Google, Twitter și Facebook și-ar lansa propria criptomonedă, aceasta ar putea fi imensă din cauza bazei de utilizatori.”

De asemenea, Facebook a refuzat să comenteze. Purtătorul de cuvânt al Facebook s-a referit totuși la Zuckerberg post în ianuarie unde a menționat criptomonedele. Mark Zuckerberg a afirmat că criptomonedele și tehnologia de criptare ar putea elimina puterea din sistemele centralizate „și să o readucă în mâinile oamenilor”. El a încheiat exprimându-și interesul pentru tehnologii și modul în care ar putea „să le folosească cel mai bine prin intermediul platformei Facebook”.