Bakkt, o viitoare bursă de criptomonede susținută de Intercontinental Exchange (ICE), proprietar al Bursei de Valori din New York (NYSE), va oferi un contract futures Bitcoin reglementat fizic, sub rezerva revizuirii și aprobării reglementărilor. Noua ofertă va oferi un acces mai mare investitorilor instituționali printr-o infrastructură de piață reglementată.

Bitcoin Futures va începe tranzacționarea pe 12 decembrie

Potrivit unui comunicat de presă, Bitcoin futures va fi disponibil pentru tranzacționare pe 12 decembrie, în aceeași zi cu Bakkt’s lansa. Contractul va fi tranzacționat pe platforma electronică de tranzacționare a ICE, care este reglementată de Comisia de tranzacționare pe viitor a mărfurilor (CFTC). Contractul va fi, de asemenea, deținut în Digital Asset Warehouse al ICE și va fi compensat, validat și garantat de ICE Clear US, contrapartea centrală pentru toate tranzacțiile viitoare cu valabilitate ICE..

În ceea ce privește contractul, documentul emis de ICE preciza:

„Fiecare contract futures necesită livrarea unui bitcoin deținut în Bakkt Digital Asset Warehouse și va fi tranzacționat în dolari SUA. Un contract zilnic va fi listat pentru tranzacționare în fiecare zi lucrătoare de schimb. ”

Bakkt: Aducerea activelor digitale pe piața principală

Spre deosebire de schimburile de criptomonede existente, Bakkt este o platformă globală și un ecosistem care va include piețe și depozite reglementate federal. Prin utilizarea unei infrastructuri de piață de încredere, obiectivul lui Bakkt este de a dezvolta un mediu deschis și reglementat pentru piața activelor digitale și de a ajuta criptomonedele să evolueze în siguranță și eficient într-un mod sigur.

Platforma a devenit o ofertă foarte atractivă pentru investitorii instituționali, deoarece tranzacționează la bursele reglementate la nivel federal și are, de asemenea, servicii de compensare și custodie de la un furnizor important de servicii. După cum se vede din CEO-ul Bakkt, Kelly Loeffler’s Post mediu, viitorul schimb de criptomonede găsește toate oportunitățile de a atenua riscul, oferind în același timp oportunități pentru investitorii instituționali de a-și servi clienții într-un mod reglementat.

Bakkt a fost o întreprindere de parteneriat între ICE și o serie de companii precum Starbucks și Microsoft. Bakkt va valorifica soluțiile cloud Microsoft și va colabora cu multe organizații pentru a crea o platformă deschisă în care consumatorii și instituțiile își pot achiziționa, vinde, stoca și cheltui criptomonedele într-o rețea globală.

Jeffrey C. Sprecher, fondator, președinte și CEO al Intercontinental Exchange, consideră că aducerea infrastructurii de încredere și conectarea acestora la o rețea globală va avea ca rezultat o mai mare încredere în clasa de active emergentă..

Fostul executiv Coinbase se alătură Bakkt

Pe măsură ce Bakkt se pregătește pentru lansarea sa în decembrie 2018, Aventul menționat pe 15 octombrie, Adam White, al cincilea angajat al Coinbase, a devenit recent ofițerul-șef la Bakkt. White a observat o schimbare semnificativă în 2017, când interesul pentru industria criptomonedelor a început să se schimbe de la investitorii cu amănuntul la investitorii instituționali. Deși infrastructura schimburilor de criptomonede existente nu a reușit să îndeplinească așteptările instituțiilor mari, el este încrezător că investitorii instituționali se vor alătura industriei odată ce infrastructura este sigură și este similară cu cea de care se bucură aceștia atunci când tranzacționează alte active, cum ar fi acțiuni, obligațiuni sau aur.

Deși evaluarea totală pe piață a industriei criptomonedelor a scăzut cu 70%, White consideră că prețurile pe termen scurt sunt o valoare slabă pentru a măsura creșterea industriei. El încurajează investitorii să privească traiectoria pe termen lung a pieței și să analizeze fundamentele, volumul tranzacționării, precum și progresul general și dezvoltarea tehnologiei.

Poate Bakkt să schimbe punctul de vedere al SEC?

Intrarea lui Bakkt în industria criptomonedelor în decembrie 2018 poate avea totuși un impact mai substanțial decât se anticipase. Deși poate deschide ușile pentru investiții instituționale, poate influența, de asemenea, poziția Comisiei de securitate și schimb (SEC) cu privire la criptomonede.

După cum a subliniat Joseph Young, un cunoscut analist al criptomonedelor Stare de nervozitate, SEC SUA a respins nouă ETF-uri Bitcoin care și-au bazat prețul pe piața futures. SEC era îngrijorată de lipsa de lichiditate a pieței futures Bbitcoin, de măsurile de protecție a investitorilor limitate și de procedurile de spălare a banilor. Intrarea lui Bakkt în sectorul criptomonedelor ar putea aduce totuși o lichiditate, o legitimitate și o credibilitate mai mari în industrie.

Indiferent dacă Bakkt poate influența decizia SEC privind ETF-urile Bitcoin, sosirea bursei în sectorul criptomonedelor va contribui la consolidarea și stimularea industriei și a clasei de active emergente..