Biologie Blockchain: Aducerea transparenței și responsabilității în laboratorul modern

În timp ce mulți din afara comunității științifice presupun că laboratorul este simbolul deschiderii și transparenței, cei din interior știu că nu este întotdeauna cazul. Prea des, cercetarea științifică a fost un magazin închis, cercetătorii păstrându-și cu atenție rezultatele și personalul de laborator detestând să-și împărtășească secretele..

Această lipsă de transparență și deschidere a dus adesea la blocaje științifice, întârzierea descoperirilor și uneori chiar punând viețile în pericol. Dar toate acestea se pot schimba, datorită unei noi abordări de cercetare științifică cu blockchain.

Un sistem de stocare descentralizat

Acest startup se numește Orvium, conceput ca un centru de compensare descentralizat și un site de stocare pentru publicații științifice. Procesul de publicare a fost mult timp un semn distinctiv al progresului științific și al cercetării, dar sortarea tuturor acestor articole și citate a fost până acum un proces greoi și plictisitor. Prin schimbarea modului în care sunt scanate și accesate publicațiile, Orvium speră să schimbe toate acestea.

Abordarea Orvium este diferită de multe încercări anterioare de a aduce transparență și deschidere științei. În timp ce alții s-au bazat pe tehnologia școlii vechi pentru a-și face treaba, Orvium valorifică puterea blockchain-ului. Acest concept este deja utilizat pe scară largă pe piața criptomonedelor, dar experții din industrie văd aplicații care depășesc cu mult formele virtuale de plată.

Prin exploatarea blockchain-ului, Orvium construiește un sistem de stocare descentralizat pentru lucrări științifice și publicații. Acest sistem de stocare unic este proiectat cu transparență încorporată, dar este, de asemenea, extrem de sigur. În acest fel, Orvium poate proteja în mod eficient toate publicațiile de cercetare pe care le deține.

Compania este, de asemenea, capabilă să țină evidența acestor publicații, este o manieră mai eficientă, lucru care sa dovedit dificil până acum. Persoanele din spatele Orvium aduc o putere de foc puternică în industrie, în special sub forma experienței în analiza big data și analiza software. Pe lângă acele domenii de expertiză, fondatorii Orvium sunt și experți în blockchain, lucru care se va dovedi fără îndoială vital în viitor.

În plus față de acel blockchain și cunoștințe specifice software-ului, echipa de la Orvium include o serie de indivizi cu expertiză reală în comunitatea științifică, inclusiv unii care au fost împiedicați de lipsa de transparență și deschidere în mare parte din comunitatea cercetătorilor. Acești indivizi înțeleg implicațiile acestei lipse de transparență și își consideră rolul în noul startup ca o șansă de a schimba lucrurile în bine.

Nevoia de schimbare

Industria publicării științifice este profitabilă. În mod uimitor, este mai profitabil decât giganții tehnologici precum Google și Amazon. O mare parte din această rentabilitate nu se filtrează niciodată pentru cercetătorii din laborator sau oamenii de știință din domeniu. În schimb, aceste profituri se înscriu însuși companiile editoriale, adesea în detrimentul chiar autorilor și recenzorilor care fac posibilă publicarea în primul rând.

Întrucât bărbații și femeile de pe prima linie a publicațiilor și cercetărilor științifice, echipa de la Orvium a văzut în mod direct tcostul ridicat al publicării în reviste obscure, și au suferit sub regulile arcane și deseori exploatatoare ale drepturilor de autor care guvernează lucrările pe care le-au prezentat.

Din acea frustrare s-a născut Orvium, iar compania se dedică schimbării lucrurilor. Tehnologia blockchain le oferă posibilitatea de a răsturna scenariul și de a recompensa geniile științifice a căror cercetare este atât de esențială în lumea modernă.

Orvium lucrează cu multe companii și organizații științifice, inclusiv cu astfel de hitters grei, cum ar fi CERN, organizația din spatele colosalului supercollider. Alți colaboratori includ Amazon, Oracle și Universitatea din Cantabria. Toate aceste organizații, reunind împreună, speră să creeze un ecosistem de publicare mai științific și mai prietenos cu cercetătorii, unul în care autorii să poată împărtăși fructele muncii lor pe un teren mai echitabil..

Cercetarea științifică ne-a îmbunătățit viața în nenumărate moduri, de la prelungirea vieții prin cucerirea bolilor ucigașe, până la a ne face mai productivi la locul de muncă, la a ne distra în casele noastre. Acum, oamenii de știință și cercetătorii ar putea în cele din urmă să-și îndeplinească datoria, iar Orvium este liderul.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map