CDRX ar putea iniția în curând o schimbare de paradigmă în investițiile de capitaluri proprii, prin jetoanele sale de titluri de valoare securizate, etichetate cu încasări de depozitare criptografice (CDR). Compania introduce o alternativă pentru a înlocui instrumentele tradiționale de investiții, cum ar fi acțiunile și obligațiunile, oferind oportunități de investiții tuturor celor care achiziționează simbolul, nu numai persoanelor bogate și investitorilor acreditați.

Într-o post mediu distribuit de CDRX  intitulat „8 motive pentru care CDR-urile sunt aplicația ucigașă a blockchain”, compania definește CDR-urile ca jetoane securitizate emise pe un blockchain care dețin o clasă de acțiuni. În plus, CDR-urile permit proprietatea fracțională a acțiunilor, eliminând astfel necesitatea divizărilor de acțiuni. CEO-ul companiei, David Ward, sugerează că CDR-urile sunt, într-un fel, o adaptare a chitanțelor de depozit americane.

Ward a spus, într-un articol publicat pe Reuters:

„Suntem mulțumiți să vedem mari brokeri / dealeri care ne îmbrățișează acum ideea. SAL sunt o abordare dovedită și de încredere veche de 90 de ani, care, combinată cu tehnologii perfecte pentru utilizarea pe piețele financiare, va spori drastic eficiența atât pentru investitori, cât și pentru emitenți. ”

El a adăugat că CDR-urile se încadrează în cadrele tehnologice și juridice existente și că, odată ce se va acorda aprobarea de reglementare în anumite jurisdicții, compania va începe să tranzacționeze pe nume de uz casnic de la începutul anului 2019.

CDRX explică faptul că CDR-urile provin dintr-o nevoie comună atât a emitenților de valori mobiliare, cât și a investitorilor. Compania folosește blockchain-ul ca un registru descentralizat pentru a ține evidența drepturilor de proprietate și a contractelor inteligente pentru a executa marea majoritate a acțiunilor corporative, mai degrabă decât munca greoaie, lentă și manuală pe hârtie. În plus, CDRX promite decontări aproape în timp real și costuri de tranzacție extrem de mici.

Modul în care funcționează CDR-urile

Deținerea de acțiuni la companii mari este de obicei un proces care implică bariere ridicate la intrare, costuri de tranzacție exuberante, comisioane ridicate și perioade de decontare lente.

Prin CDRX, acțiunile companiilor cotate la bursă sunt cumpărate de la o anumită piață sau entitate corporativă și plasate într-un trust sau o bancă custodie. Custodii emit apoi CDR-uri bazate pe blockchain împreună cu CDRX sub formă de jetoane. Aceste jetoane sunt codificate cu mecanisme încorporate de respectare a reglementărilor și protecție a integrității pieței. Alte funcționalități încorporate ale CDR-urilor includ acordarea de drepturi de vot proprietarilor și dreptul acestora de a primi plăți de dividende.

CDRX afirmă că fiecare CDR emis de către custode este garantat unul pentru unul. CDR-urile oferă proprietarilor beneficiile inerente care apar odată cu deținerea de acțiuni, împreună cu o soluție la ineficiențele tradiționale ale pieței financiare.

Potrivit site-ului oficial al companiei, În prezent, CDRX lucrează la propriul său schimb, unde „instrumentele criptografice (monede, jetoane și CDR-uri) pot fi tranzacționate în mod liber”.

Beneficiile presupuse ale CDR-urilor

Prin reducerea taxelor administrative, de gestionare și operaționale prin utilizarea blockchain-ului și a proceselor computerizate, CDRX scade comisioanele cu o marjă semnificativă, aducându-l până la 15 cenți, potrivit unui video realizat de CDRX.

Avantajele CDR-urilorAvantajele CDR-urilor

În plus, compania susține că alocările de dividende sunt semnificativ mai ieftine de administrat investitorilor prin CDR, deoarece funcționalitățile „On-Token” permit emitenților să plătească dividende direct evitând în același timp comisioanele bancare greoaie.

Compania sugerează că miliarde de dolari în acțiuni corporative ar putea fi evitate oferind în același timp un mijloc ușor de participare a acționarilor la deciziile corporative prin drepturi de vot acordate de proprietatea CPR.

CDRX a subliniat că capabilitățile de decontare bazate pe blockchain o depășesc pe cea a tranzacțiilor tradiționale de capitaluri proprii și că o schimbare de proprietate ar putea fi înregistrată în mai puțin de două ore folosind CDR-uri, comparativ cu 2-3 zile pe piețele tradiționale

Prin proprietate fracțională, CDR-urile ar putea, de asemenea, să deschidă piața către micul investitor individual, care altfel nu ar putea ocoli barierele ridicate la intrare, care sunt tipice pieței de capitaluri proprii..

CDRX susține că este în discuții în curs cu autoritățile de reglementare. Acesta din urmă ar fi arătat un interes real pentru blockchain „mai ales atunci când se aliniază la un mandat de reglementare”. CDRX și-a reiterat angajamentul de a lucra îndeaproape cu autoritățile de reglementare din toate jurisdicțiile.

Compania din Singapore își desfășoară în prezent faza pre-ICO care a început pe 5 noiembrie 2018 și se va încheia pe 19 noiembrie 2018. Principalul eveniment ICO va avea loc între 19 noiembrie 2018 și 23 decembrie 2018, dar se poate închide devreme dacă cele 200 de milioane de jetoane utilitare ERC20 puse în vânzare sunt alocate integral.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me