Robinhood, care este aplicația mobilă de tranzacționare fără comision pentru acțiuni, fonduri tranzacționate la bursă (ETF), opțiuni și, recent, criptomonede, se impune ca una dintre startup-urile cu mai mult succes din Silicon Valley. Compania a stârnit un interes mai mare în ultima vreme de când a anunțat un produs de cripto-tranzacționare în februarie care s-a dovedit a avea succes.

Un nou produs de servicii bancare va fi lansat în curând

Intervievat de Fortune’s Balancing the Ledger pe 22 iunie, Vlad Tenev, cofondator Robinhood, a explicat că compania intenționează să-și extindă setul de produse și servicii cu un nou serviciu bancar online.

De fapt, Robinhood intenționează să ofere un produs bancar online cu servicii complete, un concept în creștere în ultima perioadă. Alte companii precum Revolut, N26 Bank, Chime și VARO Bank conduc toți acest tip de inițiative care s-au dovedit a contesta status quo-ul marilor instituții financiare existente.

Acesta din urmă constă în oferirea unui cont bancar complet mobil, similar cu orice cont de verificare pe care l-ați deschide într-o bancă fizică. În plus, ar permite doar depuneri și retrageri folosind o aplicație mobilă.

Conceptul oferă avantaje atractive, de la servicii bancare fără comisioane, fără comisioane pentru tranzacții străine, fără comisioane de retragere la bancomate, până la împrumuturi personale care pot oferi alternative interesante cardurilor de credit.

Tenev a explicat că inițiativa Robinhood a apărut din rezolvarea problemelor clienților firmelor de brokeraj de modă veche, legate de comisioane și comisioane mari pentru tranzacții. De fapt, lansarea serviciilor financiare din Palo Alto a început prin dezvoltarea unei aplicații de tranzacționare mobilă care permite clienților să tranzacționeze acțiuni și ETF listate la bursele din SUA fără a percepe comision pentru serviciile sale..

Tenev a explicat că necesitatea produsului de stoc provine din faptul că clienții „au fost înșelați” în investițiile în tranzacționare. El a adăugat că clientul mediu plătea până la 10 USD pe tranzacție sau mai mult și că ar trebui să păstreze un sold minim al contului în orice moment, doar pentru a avea acces la un serviciu învechit care nu a fost schimbat de aproape 20 de ani..

Tenev a spus:

„Tranzacționarea criptografică? Aceeași poveste. Majoritatea portofelelor și schimburilor, clienții plătesc taxe exorbitante chiar acum, de la 1,5% la 5%. Ceea ce este o taxă foarte considerabilă. ”

Strategia Robinhood pentru Crypto Trading

Întrebat despre modelul de afaceri al companiei și structura de preț a serviciilor de cripto-tranzacționare, Tenev a explicat că Robinhood nu intenționează să obțină mult profit direct din acesta pe termen scurt. El a adăugat că compania își propune strategia de a se desfășura în decursul a zece ani și că se concentrează asupra companiei este stabilirea unui nume de marcă drept „cel mai bun furnizor de servicii financiare”, mai degrabă decât profit pe termen scurt..

El a subliniat:

„Ne propunem să o exploatăm ca o afacere echilibrată. Gândirea din spatele acestui lucru este ceea ce facem cu adevărat este construirea unui ecosistem. În prezent, produsele investesc produse. Sloturile criptografice sunt foarte frumoase alături de alte 10.000 de instrumente pe care oamenii le pot tranzacționa. ”

Se pare că, atunci când compania a anunțat oferta criptografică în februarie, mișcarea a atras 1 milion de clienți noi în primele patru zile după lansare, după cum a raportat TechCrunch. Unii dintre ei au început să utilizeze alte produse, cum ar fi investițiile în ETF-uri și acțiuni, în timp ce alții s-au abonat la serviciul Premium plătit, Robinhood Gold. Acesta din urmă oferă un set mai larg de servicii financiare, cum ar fi orele extinse de tranzacționare și puterea de cumpărare suplimentară.

Mai mult, chiar și fără a percepe comisioane, opțiunile și produsele de stoc Robinhood sunt încă profitabile, prin împrumutarea stocurilor către vânzătorii scurți de pe piața globală de împrumut de valori mobiliare, colectarea ratelor dobânzii la depozitele în numerar și abonamentele lunare pentru serviciile premium.

Pe de altă parte, integrarea I.T. și automatizarea în lanțul valoric al firmelor de brokeraj, au redus substanțial costurile operaționale legate de munca manuală.

Tenev a explicat:

„Costul a ajuns la practic zero. Practic este costul exploatării infrastructurii, centrelor de date, rețelelor. Este foarte mic în comparație cu un comision de 10 dolari. “

Vorbind despre faptul dacă Robinhood intenționează să ofere mai multe criptomonede, în afară de opțiunile disponibile Bitcoin în Ether, Tenev a susținut că compania lucrează activ pentru aceasta.

Cu toate acestea, el a explicat că compania sa ia în considerare mai mulți factori, cum ar fi părerea autorităților de reglementare despre active, cât de legitimă este echipa din spatele lor, dacă clienții o cer sau nu, și stratul de securitate și cât de rezistent este activul împotriva hacks și 51 % atacuri.