Lumea asistenței medicale se schimbă rapid, iar startupurile caută modalități noi și creative de a juca spațiul. Practic toată lumea recunoaște puterea inerentă a asistenței medicale și potențialul său de profit, dar valorificarea acestei puteri este cu totul altceva.

Acum, un nou proiect, denumit Shivom, își propune să combine promisiunea genomicii medicale cu puterea blockchain-ului. Proiectul, cu sediul în Ludhiana, își propune să creeze o nouă piață web, pe care furnizorii de servicii medicale să o poată accesa pentru a crea aplicații și servicii utile pentru clienții lor.

Proiectul Shivom încorporează, de asemenea, analize genomice de ultimă generație, toate având ca scop orientarea tendinței către o medicină cu adevărat personalizată. Am fost întotdeauna fascinați de impulsul către medicină personalizată și tratamente medicale personalizate, iar fondatorii Shivom simt cu siguranță la fel.

Shivom a fost fondată în 2016 și este ideea a trei persoane distincte – Gourish Singla, Sally Eaves și Axel Schumacher. În baza Ludhiana, valul inițial de finanțare a folosit modelul de investiții înger. Dar ideea din spatele lui Shivom este cea care îi conferă puterea, iar abordarea pe care o ia în ceea ce privește asistența medicală și medicina preventivă este cu adevărat fascinantă.

În loc să se bazeze pe abordarea tradițională a medicinei, și anume să aștepte simptome și să facă un diagnostic definitiv, Shivom întoarce lucrurile pe capul lor. Dacă proiectul va avea succes, pacienții se vor putea bucura de medicamente cu adevărat revoluționare, predicând bolile înainte ca și cele mai sensibile teste să le poată detecta.

Mediile fondatorilor Shivom ne oferă cu siguranță motive pentru speranță. Fondatorul Gourish Singla este un bancher de investiții, în timp ce Sally Eaves este un profesor experimentat de fintech, precum și un consilier strategic global. Poate mai important, fondatorul Axel Schumacher este un om de știință cu mai mult de două decenii de experiență în domeniul genomicii. Schumacher are, de asemenea, experiență în epigenetică și descoperirea biomarkerilor, domenii care se pretează bine medicinii predictive..

Azam Shaghaghi, Henry Ines și Natalie Pankova din echipa Shivom, care participă la Token Fest. Sursa: twitter.com/ProjectShivomAzam Shaghaghi, Henry Ines și Natalie Pankova din echipa Shivom, care participă la Token Fest. Sursa: twitter.com/ProjectShivom

Din 2016, fondatorii proiectului Shivom au văzut o nevoie neîndeplinită – și anume o modalitate de a împuternici pacienții și de a le oferi modalități de a se ocupa de experiențele lor de asistență medicală. Așa cum a fost conceput inițial, proiectul Shivom ar fi un ecosistem complet, unul care oferă o piață deschisă și bazată pe web în care furnizorii de asistență medicală își pot construi propriile aplicații și servicii online.

Combinând aceste aplicații și servicii cu lucruri precum analiza datelor genomice, proiectul Shivom își propune să creeze medicamente cu adevărat personalizate. Și își propune să o facă prin utilizarea unei platforme cu blockchain.

Această abordare bazată pe blockchain diferențiază proiectul Shivom de competiție. Deși domeniul medicinei personalizate nu este nou, această abordare bazată pe blockchain este cu siguranță.

Ideea de a folosi tehnologia blockchain a fost integrată în proiectul Shivom aproape de la început după ce fondatorul și CEO-ul, Alex Schumacher, a identificat nevoia de medicină de precizie într-o carte recentă.

Echipa Shivom a identificat, de asemenea, potențialul de profit al acestei noi abordări a medicinei de precizie. După cum a explicat Gourish Singla:

„Există mii de companii din întreaga lume care pot profita potențial din colaborarea cu Shivom.”

Un alt lucru care diferențiază Proiectul Shivom de încercările anterioare de medicină personalizată și asistență medicală personalizată este modul în care este finanțat. În timp ce investitorii îngeri i-au ajutat pe fondatori să își ridice runda inițială de bani, Shivom face lucrurile cu un pas mai departe cu o vânzare simbolică.

Cu această vânzare de jetoane, contribuitorii vor putea beneficia de acoperire pentru prima dată. Spre deosebire de alte proiecte recente ICO, Shivom va crea primul token acoperit din lume, lucru pe care mulți fani al criptomonedelor îl așteaptă cu nerăbdare.

Această nouă abordare va permite contribuitorilor să profite de o platformă descentralizată de acoperire a riscurilor, ceva cunoscut sub numele de DeHedge. Shivom a semnat un acord cu DeHedge, unul care va permite contribuitorilor la jetonul său OmiX să acopere riscurile asociate, lucru care până acum a fost imposibil.

Acest parteneriat între DeHedge și Shivom este primul de acest gen. Acesta va oferi investitorilor o acoperire de 50% a riscurilor, acoperind în același timp orice fel de circumstanțe neprevăzute. La rândul său, abilitatea de a acoperi riscul ar trebui să creeze un interes suplimentar pentru jetoanele OmiX, ceea ce face mai ușor pentru Shivom să strângă capitalul de care are nevoie.

Nevoia de medicină personalizată a fost evidentă de ceva timp, dar Shivom adoptă, fără îndoială, o abordare unică a subiectului. Numai timpul ne va spune dacă această abordare va avea succes, dar cu siguranță vom urmări cu atenție.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me