Smart Containers Group, un furnizor de frunte de containere cu temperatură controlată utilizate pentru transportul produselor farmaceutice și alimentare, își propune să revoluționeze industria logistică „pregătită pentru întreruperi”.

Ei cred că au descoperit ocazia de a crea un ecosistem complet integrat, fără sudură, bazat pe tehnologia blockchain, care ar putea fi un schimbător de jocuri pentru industria logistică.

Starea actuală a logisticii

Comerțul global a crescut exponențial în ultimii 100 de ani, iar serviciile logistice au fost motorul care l-a condus. De asemenea, logistica a devenit mai ieftină în fiecare an consecutiv din 1970. Cu toate acestea, majoritatea companiilor din spațiu nu sunt foarte profitabile.

Richard Ettl, CEO al Smart Containers afirmă:

„Dacă te uiți la rentabilitatea Kuehne + Nagel sau DHL, este de fapt uimitor de scăzut … DHL tocmai a anunțat o reducere masivă de 2 miliarde de euro. ”

Deoarece industria este extrem de competitivă, creșterea prețurilor nu este ceva ce acești jucători de logistică doresc să facă. De fapt, abordarea multor companii logistice de vârf a fost de a utiliza economiile de scară, cumpărând concurenți și devenind conglomerate masive – în mod eficient putere mai centralizată.

Cu toate acestea, cea mai ineficientă parte a logisticii este administrarea, iar abordarea de mai sus nu abordează direct acest lucru. Pentru a trimite o expediere dintr-o țară în alta, este nevoie de până la 200 de documente și comunicări prin e-mail, toate procesate manual, ceea ce necesită mult timp. Administrarea unui transport este în prezent mai costisitoare decât transportul în sine.

Întreruperea logisticii cu un ecosistem blockchain

Aici containerele inteligente au reușit să se gândească în afara cutiei sau a containerului dacă doriți și să vină cu o soluție bazată pe blockchain care ar putea aduce eficiențe masive. Soluția lor este un ecosistem logistic descentralizat numit LOGI CHAIN.

Vor să mute urmele de hârtie ale unui container pe două blockchains. Primul este un blockchain public pentru documente de cunoaștere publică, cum ar fi greutatea, fișele cu date de siguranță și condițiile de stocare etc., iar al doilea este un blockchain permis pentru documente private, cum ar fi un conosament sau facturi de contract inteligent..

Fiecare container va fi reflectat practic creând o identitate cunoscută sub numele de „cip” pe infrastructura blockchain. În acest fel, părțile relevante pot atașa documente la container în sine decât la o altă persoană, creând un sistem autonom descentralizat. Părțile interesate dintr-o expediere (de exemplu, antreprenori, ofițeri vamali, lucrători din depozite etc.) vor avea acces la documentele necesare și vor putea procesa acțiunile relevante.

O altă caracteristică a ecosistemului LOGI CHAIN ​​va fi plățile folosind criptomonede pentru a crește securitatea și a reduce taxele. În cadrul cărții albe Smart Containers, acestea oferă un exemplu de lucru cu un client cu sediul în India, unde datorită proceselor bancare, plățile ajung la șase săptămâni după expediere, cu o taxă de transfer bancar de 5% dedusă din sumă.

Containerele lor au deja senzori și tehnologie încorporată care le permite să urmărească o expediere și să știe când a sosit și când a fost descărcat conținutul acesteia. Contractele inteligente integrate în ecosistemul LOGI CHAIN ​​vor permite automatizarea facturării și plăților. De îndată ce containerul este descărcat, plățile cu criptomonede vor fi executate imediat, reducând timpul de transmisie și taxele la un nivel minim.

LOGI CHAIN ​​va avea propria fundație neutră, independentă, cu un consiliu de experți credibili din industrie pentru a gestiona economia. Majoritatea funcționalităților vor fi gratuite și vor fi open-source.

Containere inteligente pentru a strânge fonduri prin eliberarea a două monede

Containerele inteligente știu că întreruperea nu va veni de la marile conglomerate, ci de la o entitate mai mică și mai agilă ca ei. Containerele inteligente și-au construit deja reputația de companie inovatoare, devenind al 4-lea cel mai mare jucător de pe piața globală de transport farmaceutic B2B și producând cele mai sigure containere farmaceutice disponibile pe piață în doar cinci ani.

Crearea acestui ecosistem descentralizat nu numai că va perturba industria logistică, ci va completa și propriile interese comerciale. Acesta este motivul pentru care caută investiții din partea comunității cripto.

Containerele inteligente vor strânge fonduri prin vânzarea a două monede:

Monedă LOGI – Aceasta este moneda care va alimenta ecosistemul LOGI CHAIN. Moneda LOGI va fi metoda de plată pentru tranzacțiile cu contract inteligent. Companiile logistice îl vor folosi pentru a avea acces la procesul de expediere fără probleme și descentralizat, cu documente stocate pe blockchain. Acestea urmăresc să strângă 4 milioane de dolari pentru dezvoltarea LOGI CHAIN.

Monedă SMARC – Acesta este un jeton de participare la profit, iar deținătorilor li se vor acorda 20% din dividende și profiturile viitoare de ieșire plătite în ETH. Aceștia își propun să strângă 36 de milioane de dolari din vânzarea de token-uri la scară Smart Containers Group.

După cum afirmă CEO-ul Smart Containers:

„Se crede că Blockchain are putere perturbatoare în două sectoare. Una este industria financiară, iar a doua este logistica. ”

Containerele inteligente par a fi prima companie care folosește blockchain-ul pentru a perturba industria logistică, iar cu expertiza lor, realizările din trecut și accesul la industrie, mulți investitori vor fi, fără îndoială, atrași de cele două oportunități pe care le oferă.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me