Deși Ethereum este a doua cea mai populară criptomonedă, cu o capitalizare de piață de 21,47 miliarde de dolari și are cea mai puternică rețea comunitară de dezvoltatori, o lucrare de cercetare de la Universitate a descoperit recent că majoritatea contractelor din rețeaua Ethereum sunt copii directe sau aproape directe ale altor contracte. . Deținerea unui cod disponibil pe scară largă poate fi forța motrice a popularității Ethereum. Cu toate acestea, pune întreaga rețea în pericol, mai ales dacă există vulnerabilități și erori în codul original.

Reutilizarea codului substanțial în Ethereum

Potrivit la lucrarea intitulată „Analiza topologiei contractelor Ethereum,”Publicat de Universitatea Northeastern și Universitatea din Maryland pe 31 octombrie 2018, în timp ce platforma Ethereum este foarte populară printre dezvoltatori, există o reutilizare substanțială a codului în rețea.

Analiștii au descoperit că cele 1,2 milioane de contracte create de utilizatori pot fi reduse la grupuri de 5.877 de contracte care au un cod foarte similar. Lipsa diversității și variației arată că un mic bug dintr-un contract ar putea avea ca rezultat un impact larg răspândit asupra comunității de utilizatori și dezvoltatori Ethereum. Aceste bug-uri și vulnerabilități din sistem au fost descoperite în trecut, care, din păcate, au dus la atacuri, care au costat comunitatea Ethereum sute de milioane de dolari ca valoare pierdută. În ritmul creșterii rețelei, lipsa unui cod diferit de către Ethereum devine o problemă din ce în ce mai presantă.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, analiștii de la ambele universități au colectat codul secundar din toate contractele publicate pe blockchain-ul Ethereum în primele 5 milioane de blocuri care au avut loc acum trei ani, în 2015, în timpul lansării inițiale a Ethereum. De asemenea, au colectat date modificate de pe mașina virtuală Ethereum, cunoscută sub numele de Geth, și au înregistrat toate interacțiunile dintre contracte și utilizatori.

Lipsa diversității în ceea ce privește creșterea Ethereum

Ethereum este în prezent cea mai populară platformă blockchain pentru dezvoltatori. Capitalizarea de piață și cursul de schimb al Ethereum, care a crescut de peste 1.000 de ori de la înființare. Există, de asemenea, aproximativ trei ori mai multe contracte inteligente pe rețeaua Ethereum decât orice altă rețea blockchain. Utilizarea Ethereum, măsurată prin numărul de tranzacții din sistem, a crescut, de asemenea, exponențial, numărul mediu de tranzacții pe zi crescând de la 40.000 la peste 1 milion.

Deși Ethereum a înregistrat o scădere a prețului de la maximul său istoric în ianuarie 2018 la 1.477 USD, la 208,09 USD în noiembrie 2018 ca văzut pe CoinmarketCap, lucrarea a menționat că creșterea și numărul tranzacțiilor pe zi au rămas relativ stabile.

Raportul ICO 2017 al lui Ernst și Young demonstrat descoperiri similare. În timp ce NEM, NEO, Waves și Stellar au atras multă atenție în 2017, nicio altă platformă blockchain nu a reușit să rivalizeze cu Ethereum. Comunitatea dezvoltatorilor Ethereum rămâne cea mai puternică pe Github și are cea mai mare activitate de social media pe Facebook, Twitter și Reddit.

În ritmul actual, platforma Ethereum va continua să atragă mai multe contracte. Lucrarea de cercetare, cu toate acestea, a subliniat preocupările lor de a utiliza în mod repetat coduri foarte similare. Aceștia au menționat că puțini creatori în comparație cu numărul contractelor globale vor avea ca rezultat refolosirea extensivă a codului, afectând fiabilitatea generală a ecosistemului contractual. În plus, într-un sistem blockchain precum Ethereum, contractele inteligente nu pot fi schimbate, deoarece se separă de starea blockchain. Creatorii trebuie să încheie contracte complet noi și să migreze codul existent sau vechi.

Analiștii îngrijorați din cauza atacurilor din trecut

Lucrarea de cercetare a Universității a menționat că Ethereum a suferit multe atacuri în trecut din cauza vulnerabilităților din codul lor. Un mare exemplu este hack-ul Organizației Autonome Descentralizate (DAO). Cunoscută drept „mama tuturor hacks-urilor de contracte inteligente”, DAO a fost un fond de capital de risc pentru companiile de criptomonede care au funcționat fără o autoritate guvernamentală centrală. Au finalizat totul prin contracte inteligente și au codat toate regulile și tranzacțiile financiare pe blockchain.

În timp ce DAO a strâns 12,7 milioane de eter (aproximativ 150 de milioane de dolari la acea vreme) în mai 2016, făcându-l unul dintre cele mai mari proiecte de crowdfunding, în curând a fost spart o lună mai târziu, în iunie 2016. Din păcate, au existat o eroare și o lacună în DAO cod, care a permis hackerului să golească fonduri de la companie. În primele ore, hackerul a furat 3,6 milioane de ETH (aproximativ 79,6 milioane de dolari la acea vreme).

Hack-ul DAO este, din păcate, doar un exemplu. Printre altele se numără hack-ul Parity, un incident din iulie 2017, în care un hacker a atacat organizația Parity Wallet și a sustras 150.000 Ethereum (aproximativ 30 de milioane de dolari SUA la acea vreme), în ciuda faptului că a fost revizuit de un expert în soliditate și a fost supus unui amplu proces de audit și evaluare inter pares..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me