Este posibil ca o nouă alianță între Tendermint și Kava Labs să fi pregătit calea pentru ca Rețeaua Cosmos să evolueze într-un „internet al blockchain-urilor” complet funcțional și optimizat. Presupunând că noul parteneriat se ridică la înălțimea așteptărilor, acest lucru s-ar putea dovedi a fi un mare pas către îndepărtarea problemelor de interoperabilitate care împiedică Cosmos să își îndeplinească viziunea de „un ecosistem extrem de antrenant de active care lucrează împreună”.

Kava aduce compatibilitatea interledgerului la Cosmos

Tendermint urmărește proiectul Cosmos pentru a găsi o soluție practică și fiabilă la trei dintre cele mai minuțioase probleme care afectează comunitatea blockchain mai largă: scalabilitate, utilizare și interoperabilitate. Echipa de proiect a început experimentarea cu Protocolul Interledger (ILP) în urmă cu aproape un an pentru a face plățile interoperabile și transferul de valoare între diferite blockchains mai ușor și mai eficient.

ILP este conceput pentru a facilita transferurile sigure între registre mari într-un mod în care oricine are conturi pe două registre diferite să le poată conecta perfect. Pentru a simplifica procesul și a fi de încredere, ILP implementează ceea ce se numește escrow-furnizor de contabilitate, care, așa cum sugerează și numele, permit blocarea condiționată a fondurilor la fel ca și escrow-urile normale..

Pur și simplu, ILP încearcă să ocolească proliferarea aparent inevitabilă a rețelelor de plată, conectându-le pe toate cu un protocol de internet care este independent de orice rețea, monedă sau companie. În acest fel, rețelele blockchain precum Ripple, Bitcoin sau Stellar nu trebuie să convingă fiecare altă rețea să se conecteze prin rețeaua lor pentru a realiza o interoperabilitate reală..

ILP adaugă farmec suplimentar soluțiilor de plată existente bazate pe blockchain, permițând utilizatorilor să transfere fonduri în siguranță prin conectori de încredere. În plus, capacitatea de a transfera fonduri între diferite registre generează un grafic global al lichidității.

Un alt avantaj semnificativ al ILP – unul cu care alte protocoale de interoperabilitate nu se pot lăuda – este faptul că poate reduce cu ușurință decalajul dintre sistemele de plată cryptos și non-blockchain.

Observând că „organizații precum Ripple și Bill & Fundația Melinda Gates a văzut potențialul ILP și îl folosește în producție în rețele private ”, a declarat recent Zaki Manian, consilier al echipei de dezvoltatori Cosmos. Evidențiat că „provocarea cu ILP a fost stabilirea unei implementări blockchain publice care a fost viabilă și scalabilă din punct de vedere comercial”. Și tocmai aici intervine rolul Kava.

Kava este primul furnizor de soluții de tip interledger care adaugă lichiditate și interoperabilitate blockchain-urilor, schimburilor criptografice și portofelelor. A creat o descoperire prin stabilirea legăturilor ILP între blockchain-uri publice, cum ar fi cele care alimentează Bitcoin și Ethereum.

Kava, startup-ul blockchain care aspiră să apară un sistem de plată deschis pentru criptomonede, lansează beta-ul public al Switch, primul produs major al companiei. Switch-ul este în esență o interfață multi-valută cu interleter care permite utilizatorilor să schimbe activele digitale într-un mod minimizat de încredere.

(Kevin Davis al lui Kava explică conceptul frumos folosind fișiere torrent ca analogie. Puteți găsi acest lucru în Kava Labs oficial blog pentru o mai bună înțelegere a conceptului de bază care alimentează comutatorul.)

Având la dispoziție tehnologia Kava, rețeaua Cosmos își poate extinde și conecta ecosistemul la comunitatea mai largă de blockchain.

David Schwartz de la Ripple, entuziasmat de noua dezvoltare

În timp ce anunțul de la Tendermint privind dezvoltarea cu Kava și Cosmos nu a primit o acoperire mass-media, a atras atenția CTO-ului Ripple, David Schwartz aproape instantaneu.

David Schwartz părea entuziasmat de dezvoltarea proiectului fostului său coleg Evan Schwartz (co-inventator al Interledger), deoarece ar putea crește gradul de utilizare a XRP. D Schwartz a retweeted anunțul în aceeași zi, precum și a postat numeroase comentarii legate de acesta.

La citat Schwartz:

„ILP permite XRP (și toate celelalte active) să fie utilizate pentru plată și reținute pentru decontare oriunde funcționează cel mai bine. Acest lucru nivelează terenul de joc și îmbunătățește utilizabilitatea cryptos pentru toată lumea. ”

„Așadar, ILP fiind disponibil pe mai multe platforme este bun pentru XRP, deoarece permite mai multor aplicații să aibă posibilitatea de a utiliza XRP dacă funcționează cel mai bine pentru ele. Și este bine pentru XRP, deoarece crește spațiul, permițând proiectelor să aleagă un activ care se potrivește mai bine, chiar dacă nu XRP ”.

Un alt fan al protocolului interledger pare să fie Michael Arrington, cofondator al TechCrunch și un cunoscut susținător al tehnologiilor cripto / blockchain, întrucât a provocat utilizatorii Twitter să-l convingă că Interldger nu este „absolut fantastic”.

cred @Interledger este absolut fantastic. Convinge-mă că mă înșel.

– Michael Arrington (@arrington) 30 noiembrie 2018

Până în prezent, niciun utilizator nu a reușit să-l convingă.

Kava și Tendermint vor găzdui un webinar pe 11 decembrie 2018, pentru a discuta despre impactul tehnic și potențial al colaborării lor asupra ecosistemului blockchain existent.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me