Custodia este încă un obstacol în calea investitorilor instituționali care îi împiedică să intre cu încredere în spațiul criptomonedelor. Pe măsură ce mai multe întreprinderi de custodie orientate către cripto întreprind acțiuni pentru a fi un custode calificat, viitorul apropiat va asista probabil la cantități uriașe de capital instituțional care se revarsă în clasa de active..

Vorbind despre riscul ascuns al hacks-urilor asociate investițiilor în monedă digitală, Kyle Samani, partener administrativ la Multicoin Capital – un fond de acoperire criptografic – i-a explicat Bloomberg că asigurarea faptului că nu îi sunt furate deținerile a fost o îngrijorare profundă că criptofondurile încă trebuie să se ocupe.

Intervievat pe 18 iunie, el a declarat:

„Există mulți investitori în care custodia a fost bariera finală. În anul următor, piața va ajunge să recunoască faptul că custodia este o problemă rezolvată. ”

Cu toate acestea, el a adăugat că, în cazul în care acest lucru se va întâmpla, un val imens de bani instituționali va curge în clasa de active, unde multe instituții financiare din Wall Street au manifestat deja interesul de a intra pe piață odată confirmate suficiente garanții.

Ce este custodia în spațiul cripto?

Conceptul de custodie în domeniul criptomonedelor este încă teorizat și prinde contur. Cu toate acestea, ar fi un tip calificat de instituție financiară care deține activele digitale ale clienților pentru a minimiza riscul de furt. Un custode obișnuit ar deține titlurile de valoare ale clienților în formă electronică sau fizică și ar oferi servicii conexe, cum ar fi administrarea contului, colectarea și distribuirea dividendelor și dobânzilor, procesarea decontării tranzacțiilor și așa mai departe. Custodele percep o taxă în funcție de tipul de servicii solicitate de un client și de valoarea activelor deținute în custodie.

Mai mult decât atât, deținerea activelor în valoare de miliarde de dolari este o responsabilitate semnificativă care necesită, de obicei, ca firmele cu renume să fie la înălțimea sarcinii. Și această sarcină este făcută și mai dificilă prin faptul că criptomonedele sunt doar active digitale care nu pot fi protejate sub nicio formă fizică și, astfel, vulnerabile la hackeri.

Logo-ul Bank of New York Mellon pe site. Sursa: shutterstock.comLogo-ul Bank of New York Mellon pe site. Sursa: shutterstock.com

Bank of New York Mellon, cea mai mare bancă de custodie din lume și companie de servicii de active, cu Activ în valoare de 33,3 trilioane de dolari aflat sub custodia sa din decembrie 2017, ar fi arătat interesul de a oferi servicii de custodie fondurilor criptografice și investitorilor. Banca ar fi explorat conceptul de depozitare la rece și cum să păstreze cheile private pentru activele criptografice la îndemâna criminalilor cibernetici.

Cursa către serviciile de custodie

Potrivit aceluiași post, Coinbase era încă în curs de obținere a aprobării ca custode calificat de către autoritățile de reglementare americane pentru a proteja activele digitale, a dezvăluit un purtător de cuvânt al companiei. La începutul acestui an, în timp ce vorbeai la Fortune’s Balancing the Ledger în 22 mai, Adam White, vicepreședinte Coinbase, a susținut că, după cea mai bună estimare a companiei, nu mai puțin de 10 miliarde de dolari din capitalul instituțional așteptau încă pe margine doar pentru a trece la un produs de custodie sigur.

Sigla Coinbase afișată pe site. Sursa: shutterstock.comSigla Coinbase afișată pe site. Sursa: shutterstock.com

El a explicat că compania sa a lansat deja și dezvoltă încă un set de produse de nivel instituțional destinate să atragă capital instituțional și să ofere tipul de servicii pe care le caută acest tip de investitori.

Mai mult, Sam McIngvale, liderul produsului din spatele acestuia Custodia Coinbase, a susținut că activele criptografice în valoare de aproximativ 20 de miliarde de dolari vor reveni în serviciile de custodie odată ce produsul potrivit există. El a adăugat că Coinbase a purtat discuții cu binecunoscute bănci custode din Wall Street fără a oferi mai multe detalii.

Pe de altă parte, alți concurenți Coinbase au făcut mișcări similare. Circle și BitGo au lucrat, de asemenea, cu autoritățile de reglementare pentru a lansa un serviciu de custodie. În plus, se credea că JP Morgan și Northern Trust Corp fie lucrează, fie explorează custodia cripto. De fapt, A dezvăluit BitGo în ianuarie 2018, a semnat deja un acord de achiziție a Kingdom Trust Company, o companie de încredere reglementată și calificată, care gestionează active aflate în custodia sa în valoare de peste 12 miliarde de dolari. Achiziția era în așteptarea aprobării de reglementare. Și se spune că BitGo încă lucrează pentru a obține compania de încredere de stat din Dakota de Sud, deținută de Mike Belsh, CEO-ul companiei.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me