DAIHard, Fiat-to-Crypto DEX bazat pe Ethereum „Unkillable” își anunță Open Beta pe Mainnet

platforma daihard fiat-to-crypto on-ramp

Unul dintre dezavantajele majore ale economiei actuale de criptare este dependența de bursele centralizate pentru a cumpăra și tranzacționa cu criptomonede. Schimburile centralizate nu numai că există în contrast direct cu principiile fundamentale ale criptomonedelor, dar își urmăresc și utilizatorii, impun limite de retragere și sunt restricționate de jurisdicție.

Schimburi descentralizate, cum ar fi IDEX sau Noul DEX al lui Binance, oferiți tranzacționare de la egal la egal pentru tranzacțiile cripto-criptă, de exemplu, împerecherile BTC / ETH. Dar, până acum, a fost imposibil să găsim o soluție fiat-la-criptă la rampă dintr-un schimb descentralizat.

Pentru cei din jurisdicții restrânse, zonele în care cenzura este problematică sau economiile sunt slabe, cumpărarea sau încasarea criptomonedelor poate fi fie ilegală, fie imposibilă.

La fel, dacă guvernele decid să închidă bursele centralizate și să blocheze gateway-urile de plată fiat-la-criptă, utilizatorilor le-ar fi foarte greu să-și convertească deținerile în fiat și invers.

Acum, se pare că există o soluție la orizont. DAIHard este o platformă on-ramp fiat-to-crypto care permite utilizatorilor de oriunde să ocolească schimburile centralizate.

Cum funcționează DAIHard?

DAIHard este o platformă care rulează pe contracte inteligente și le permite utilizatorilor să formeze schimburi de cripto-la-fiat unice, cam așa LocalBitcoins.com, cu excepția utilizatorilor, trebuie să tranzacționeze cu jetoane DAI prin extensia MetaMask pentru Google Chrome.

Cel mai important, platforma DAIhard poate fi accesată și utilizată fără arbitri sau moderatori.

Transferul Fiat pe platformă poate fi efectuat prin orice metodă pe care ambele părți sunt de acord, de exemplu, transferuri bancare, numerar în persoană, transferuri de credit online sau orice altceva la care se poate gândi vânzătorul.

Părțile convin asupra termenilor tranzacției prin chat criptat de la un capăt la altul pe care comunică și coordonează termenii transferului fiat înainte de tranzacționare. Aceasta ar putea include detalierea locației pentru o retragere de numerar (de exemplu, o depozitare fizică reală) sau schimbarea detaliilor contului bancar.

Pentru a configura o tranzacție, utilizatorii vor trebui să dețină DAI și unele ETH pentru gaz. Pentru a cumpăra DAI, utilizatorii mizează 1/3 din suma achiziționată ca depozit ars. De exemplu, dacă un utilizator are 10 DAI, acesta poate deschide o comandă de cumpărare de până la 30 DAI, iar odată ce acest lucru s-a îndeplinit și deținerea lor este crescută, ar putea deschide o ofertă mai mare.

Risc vs. Recompensă – Teoria jocului DAIHard

Desigur, un gateway fiat-to-crypto complet anonim și de neoprit, bazat pe plăți arzătoare, nu este lipsit de riscuri.

În unele cazuri, utilizatorii platformei pot fi obligați să își ardă DAI-ul și, în fiecare tranzacție, atât pentru cumpărători, cât și pentru vânzători, există fie riscul de plată non-fiat, fie vânzătorul arde DAI după ce fiat a fost trimis.

DAIHard folosește teoria jocurilor complexă pentru a argumenta că șansele de a pierde fonduri pe platformă, deși sunt inevitabile, sunt mici, deoarece utilizatorii sunt motivați să urmeze cel mai bun rezultat posibil.

daihard fiat cryptoAmbele părți trebuie să aleagă ce cale să ia pentru cel mai mic risc și cea mai mare recompensă.

Acest lucru este cunoscut sub numele de „risc credibil de arsură,”Pe care DAIhard îl pretinde este esențial pentru ca platforma să funcționeze fără control centralizat.

Cum este „Unkillable” platforma DAIHard?

Platforma DAIHard se bazează în jurul „contractului de fabrică”, despre care echipa DAIHard spune că îi permite să ruleze continuu atât timp cât Ethereum blockchain-ul rămâne funcțional (cu excepția cazului în care există un bug necunoscut sau neprevăzut), pentru oricine dorește să-l folosească.

În mod similar, DAIHard nu necesită informații personale, detalii de card sau detalii bancare și nu trebuie să interacționeze cu niciun sistem de plată sau jurisdicție specific pentru a funcționa; deoarece este operat și utilizat în întregime prin extensia MetaMask a utilizatorului.

În plus, întrucât este o platformă fără frontiere, utilizatorii pot tranzacționa în orice monedă fiduciară doresc, atâta timp cât au mijloacele necesare pentru a o furniza.

Concluzie

Platforma DAIHard, spune echipa, este prima poartă către cripto, care este complet lipsită de componente centralizate, făcându-l incapacibil, flexibil, fără margini și privat, eludând complet schimburile centralizate..

În Anunț Reddit, DAIHard este descris ca:

„… un punct de cotitură în cripto și o descoperire pe piețele descentralizate și este o creștere ireversibilă a platformei Ethereum.”

Platforma DAIHard rulează în prezent pe Ethereum Rețeaua de testare Kovan, și în modul open-beta pe mainnet.

Deși este încă foarte în curs de dezvoltare, va fi interesant să vedem cum evoluează cazurile de utilizare pentru rețeaua DAIHard în timp.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map