Speculații răsucite s-au învârtit de luni de zile în ceea ce privește mișcările și motivele unei companii din Nevada, concentrată pe blockchain, numită Blockchains LLC. Ultimul este un anunț iminent al unui proiect pilot Smart City în colaborare cu Elon Musk, în interiorul Centrului Industrial Tahoe-Reno, cel mai mare parc industrial din SUA..

De fapt, doar câteva persoane au auzit despre Blockchains LLC până acum. Mâna de informații făcută publică de companie nu pare să ofere nicio descriere detaliată sau o explicație directă cu privire la domeniul său de activitate sau planurile viitoare.

Cea mai recentă apariție publică făcută de CEO-ul companiei, Jeffrey Berns (un avocat din California, cunoscut pentru că a câștigat procese de acțiune colectivă în trecut) a avut loc pe 9 octombrie anul curent.

Pe atunci, Berns a fost invitat să ia parte la un Summit tehnic organizat în Tesla Gigafactory, la Centrul Industrial Tahoe-Reno (TRIC), organizat de guvernatorul Nevada Sandoval, Brian Sandoval. Alături de el se aflau Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX, precum și directori de vârf de la Panasonic și alte firme de tehnologie din TRIC.

Mai jos este o cronologie a evenimentelor care s-au dezvoltat pe parcursul celor nouă luni anterioare și au condus la zvonuri despre implicarea potențială a Blockchains LLC într-un proiect Smart City cu Elon Musk..

Achiziționarea terenurilor și renovarea birourilor

În ianuarie 2018, Blockchains LLC a achiziționat un teren masiv de 67.125 acri pe TRIC și a început să construiască birouri pe acesta.

Șase luni mai târziu, compania a dezvăluit unui grup de reporteri de știri locale noua sa clădire de birouri. Canalul 2 a fost raportat pe 21 iunie, Blockchains LLC a renovat complet o instalație existentă, lăsând doar carcasa clădirii.

Noua clădire, care va servi drept viitor sediu al companiei, ar fi foarte securizată, găzduiește o sală de dezvoltatori, săli de conferințe publice și private și o zonă dedicată pentru ETHNews. Este demn de menționat faptul că ETHNews este un magazin de știri și reviste online axat pe criptomonede deținut de Blockchains LLC.

De fapt, prima revelație concretă despre intenția de afaceri a companiei a venit de la Sarah Johns, directorul de relații publice de la Blockchains LLC, care a dezvăluit canalului 2:

„Vrem să fim văzuți ca un incubator nu doar pentru tehnologia Blockchain, ci și pentru A.I., imprimarea 3D și nanotehnologiile”.

Vorbind despre ceea ce va face compania cu restul de 60.000 de acri, ea a spus că Blockchains LLC are capacitatea și spațiul de a schimba lumea.

Umplerea pentru o aplicație cu fibră optică

La sfârșitul lunii august 2018, compania a trimis un aplicație de servicii de telecomunicații împreună cu Nevada Public Utilities Commission.

Documentul definește Blockchains LLC ca o companie care va dezvolta aplicații blockchain proprietare, va incuba idei, afaceri și afaceri bazate pe blockchain și ar prezenta „cazurile de utilizare din lumea reală în Blockchain în TRIC și Painted Rock” (Painted Rock este o țară adiacentă pentru TRIC compania a achiziționat, de asemenea, situat la est de Reno, NV).

Documentul de cerere spune:

„Blockchains Communication [O nouă entitate formată în mai 2018 și deținută integral de Blockchain’s LLC] încearcă să construiască să opereze și să mențină o nouă rețea de fibră optică pentru a furniza servicii de telecomunicații întreprinderilor comerciale situate în TRIC și viitorilor rezidenți ai zonei înconjurătoare”.

Mai mult, în cadrul Anexei 6, Secțiunea Proiecte potențiale, cererea afirmă că Verizon Wireless (gigantul american Telco) a angajat împreună cu compania discuții pentru a construi un turn de celule pe care Verizon intenționează să îl construiască pe proprietatea Blockchain LLC.

„Turnul va conține echipamente de telecomunicații, care vor oferi o soluție wireless care se aliniază la eforturile de comunicare ale Blockchains, angajamentul față de transformarea industriei telecomunicațiilor”.

Summit tehnic cu guvernatorul Nevada și Elon Musk

Summitul Tech din 9 octombrie, organizat de guvernatorul Nevada, Brian Sandoval, unde Jeffrey Berns a vorbit alături de Elon Musk, a fost evenimentul major care a provocat zvonuri despre o potențială colaborare între cei doi. De fapt, până acum nimic nu ar explica achiziția de către Blockchains LLC a unui teren de mărimea Noii Zeelande, o țară de cinci milioane de oameni.

În timpul unui panel de discuții la Tesla Gigafactory, guvernatorul Sandoval a dat o proclamație CEO-ului Blockchains și a numit compania „unul dintre capitolele mari” din viitorul Nevada. Vorbind despre compania sa, Berns a susținut că Blockchains LLC intenționează să construiască o „cutie de nisip” pentru tehnologia blockchain care nu a mai fost văzută până acum, fără a oferi detalii suplimentare. El a reiterat aceleași lozinci ale companiei sale, cea care va schimba întreaga planetă. El a mai susținut că Blockchains LLC va angaja „10.000 până la 20.000” în următorul deceniu.

Tweet Elon Musk

Tweetul Elon Musk a scris pe 22 octombrie, a fost o altă piesă a puzzle-ului pentru a înțelege ce îi face pe oameni să se gândească la colaborarea Smart City. Ca răspuns la o întrebare despre autentificarea cu 2 factori a contului Tesla, Musk a scris un răspuns evident în limba obrazului. Cu toate acestea, referirea la criptomonede în acest moment anume a fost suficientă pentru a pune în aplicare zvonurile.

Vreau să cumpăr ceva Bitcoin? ?? pic.twitter.com/9ZbBJ5fuVq

– Elon Musk (@elonmusk) 22 octombrie 2018

The Teaser

Pe 23 octombrie, Blockchains LLC a publicat un teaser pe canalul său oficial de YouTube, care se termină cu sloganul „Nu vreau să aștept”.

Videoclipul prezintă o fată tânără, care scrie cifre și zerouri în criptări în nisipul deșertului, vorbind despre blockchain care schimbă lumea în bine și un viitor corect pentru toată lumea.

Fie că este vorba de un proiect pilot Smart City, sau de un incubator masiv de blockchain, sau orice altceva, Berns a dezvăluit deja că compania își va anunța planurile pe 1 noiembrie în timpul unei conferințe de dezvoltare blockchain la Praga.