Exploatarea GPU a criptomonedelor rămâne populară, în special printre minerii la scară mică sau la domiciliu, dar când vine vorba de operațiuni pe scară largă, minerii tind să favorizeze cipurile de minare ASIC construite special..

În comunitatea criptografică au existat, de asemenea, unele certuri în ceea ce privește mineritul GPU vs minarea ASIC, cu probleme legate de descentralizare, utilitate și securitate..

Cu toate acestea, un jucător de frunte în industria minieră criptografică consideră că există diferite concepții greșite atunci când vine vorba de mineritul GPU și că este nevoie de informații mai exacte despre acest subiect..

Următorul comentariu este al lui Marco Streng, CEO și cofondator al Genesis Group și Genesis Mining, una dintre cele mai mari companii de cripto-exploatare din lume, cu privire la concepțiile greșite despre mineritul GPU:

Acolo unde există hype, există informații proaste.

Oamenii din întreaga lume sunt înțelepți de entuziasm minerit propria lor criptomonedă. Primesc recursul la fel de bine ca oricine – am ajuns adânc în acest domeniu la scurt timp după apariția Bitcoinului în 2009 și am început să extrag singuri. Acele zile de început au dat în cele din urmă locul unei cariere la Genesis Mining, compania de minerit în cloud, unde servesc în prezent ca șef al operațiunilor miniere.

Crypto a câștigat popularitate și notorietate doar în timpul de atunci, iar afacerea noastră a crescut chiar odată cu aceasta. În zilele noastre, Genesis este una dintre cele mai mari companii miniere din lume și ne închiriem puterea de calcul către persoanele care exploatează competitiv pentru ei înșiși.

Utilizatorii noștri se bucură de accesul la puterea minieră mult mai mare decât pasionatul de acasă, dar acest lucru nu înseamnă că minerii de mici dimensiuni care își exploatează propriul hardware își închid pălăriile. Majoritatea acestor oameni se sprijină pe o bucată de computer de zi cu zi numită GPU-uri sau unități de procesare grafică, pentru a-și extrage criptomoneda. GPU-urile rulează în general matematica care determină milioanele de pixeli care apar pe un monitor de computer, fie că afișează un screensaver lipicios sau un film de acțiune de înaltă definiție.

În comparație cu cipurile de minare ASIC construite special, GPU-urile sunt abundente, utile pe mai multe arene și sunt cai de lucru perfect acceptabili pentru a contracara matematica criptografică care produce recompense financiare pentru mineri. Dar este timpul să clarificăm câteva concepții greșite despre aceste instrumente iubite.

Concepție greșită 1 – „Exploatarea GPU este mai descentralizată decât extracția ASIC”.

Chiar ar trebui să nu fiu de acord cu asta. Operațiunile miniere care trăiesc în interiorul centrelor de date mari vor câștiga întotdeauna împotriva operațiunilor de acasă, indiferent dacă rulează configurări ASIC sau GPU. Pe măsură ce ecosistemul cripto s-a maturizat, aceste facilități au devenit centrele sale de greutate fundamentale. Deşi Al lui Satoshi Nakamoto viziunea inițială a fost descentralizarea, starea minelor criptografice este în tendință spre centralizare.

Persoanele care conduc aceste întreprinderi miniere la scară largă beneficiază foarte mult de economiile de scară. Se bucură de electricitate ieftină și reduceri la vrac la hardware-ul pentru minerit.

Doar pentru că extrageți o anumită monedă acasă, nu înseamnă că contribuiți semnificativ la descentralizare. Un tip care face bere în cadă nu poate concura niciodată la preț cu o fabrică de bere industrială mare.

Concepția greșită 2 – „Exploatarea GPU este mai sigură decât extracția ASIC”.

Nu îl cumpăr în totalitate. Da, mineritul GPU este văzut ca un efort comunitar important, în care toată lumea participă și contribuie la un etos open-source. Dar acest lucru face ușoară denigrarea cipurilor ASIC ca un fel de fiară cu sursă închisă controlată de companii opace care ar putea include în hardware-ul lor uși rău intenționate pentru a vă fura criptomoneda. Această critică ipotetică nu funcționează cu adevărat.

Nu numai că majoritatea minerilor GPU folosesc software-ul de exploatare cu sursă închisă, dar întreaga piață GPU este controlată de doar două companii: AMD și Nvidia. Această pereche deține un duopol distinct asupra acestei categorii de cipuri de computer și sunt teoretic capabile să exercite orice influență pe piață doresc. Aceasta înseamnă că minerii GPU și etosul lor open-source sunt la fel de mult la mila marilor afaceri ca cineva care utilizează mineri ASIC.

Nici GPU-urile, nici ASIC-urile nu sunt complet antiglonț în ceea ce privește securitatea cibernetică.

Concepție greșită 3 – „Hardware-ul pentru extragerea GPU-ului este mai mult hardware ASIC multifuncțional”.

Acest lucru este adevărat în imaginea de ansamblu – cipurile GPU sunt utile atât pentru minerit, cât și pentru multe alte tipuri de calcule – dar există o tendință clară spre specializarea unor GPU-uri pentru a fi utilizate în minerit în mod specific..

Nvidia vinde plăci grafice high-end precum GTX 1080, bine cunoscute comunității de jocuri. Dar a început, de asemenea, lansarea versiunilor reduse ale acestui hardware, care excelează în minerit în mod specific. Aceste cipuri ar putea fi excelente pentru exploatarea Litecoin, de exemplu, dar nu vor oferi o grafică puternică pentru Doom Eternal. Producătorii de GPU își specializează o parte din hardware-ul lor pentru utilizare în criptare. Exact asta au făcut producătorii ASIC de la început.

Acest lucru reduce costul general al unui miner GPU, dar compromite utilizarea cipului pentru alte proiecte. Plăcile grafice de extragere rapidă de la Nvidia ar putea fi bune pentru extragerea Dogecoin, dar nu vor funcționa bine la redarea videoclipurilor într-o suită de editare sau la alimentarea cercetărilor la un laborator de AI..

În orice caz, GPU-urile și ASIC-urile sunt deopotrivă aici. Fie pentru minere criptografică sau alte aplicații în întregime, lumea dezvoltată depinde de aceste cipuri pentru a alimenta tipurile de tehnologie care face lumea modernă.

Si ca criptomonedă continuă să urce în mainstream, parem obligați la o definiție complet nouă a „modernului”. Iată cum să întâlnești epoca modernă cu informații bune la îndemână.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me