Google, ce s-a întâmplat cu mobilele gratuite? Nu vă faceți griji; Acum avem Blockchain

„Telefonul dvs. mobil ar trebui să fie gratuit.” Acestea au fost cuvintele lui Eric Schmidt încă din 2006, vorbind în calitate de director executiv Google. Dar aproape 12 ani mai târziu, Google nu a reușit să se întâmple acest lucru și nici nu există indicii că ar intenționa să facă acest lucru în curând.

Cu toate acestea, prima companie de telecomunicații mobile descentralizată din lume încearcă să revoluționeze industria mobilă cu tehnologia blockchain și să facă lucrurile cu un pas mai departe decât și-ar fi imaginat chiar Schmidt.

Viziunea timpurie a Google despre telefoanele mobile subvenționate prin publicitate

Schmidt a făcut remarca de mai sus în 2006 Interviul Reuters după un discurs la Universitatea Stanford. În timpul acestui interviu, el și-a prezentat viziunea asupra unui viitor în care telefoanele mobile ar putea fi gratuite pentru cei care acceptă forme de publicitate vizate.

Schmidt a prezis că consumatorii vor petrece până la 10 ore pe zi trimitând mesaje text, vorbind și folosind internetul pe telefoanele mobile, pe măsură ce devin mai mult computerele portabile, făcând astfel publicitatea o formă viabilă de subvenție.

El a mai declarat că Google nu intenționează să ofere telefoane de la sine și nici nu era conștient de planuri de la parteneri precum Nokia, Motorola și Vodaphone. Cu toate acestea, știm că Google a experimentat livrarea de text, imagini de marcă și videoclipuri pe telefoane mobile cu ecran mic în acel moment și Articol din 2007 spectacole oferte subvenționate publicitate au fost cu siguranță luate în considerare.

În mod clar, Schmidt și Google au avut o viziune extraordinară asupra viitorului utilizării telefonului mobil, având în vedere că abia la lansarea iPhone-ului Apple, în 2007, smartphone-urile au ajuns pe mainstream.

Avans rapid de 12 ani

… Până în prezent, Google este un jucător masiv în industria de telefonie mobilă. Au propria lor serie de telefoane premium Pixel și sunt dezvoltatorii Android, sistemul de operare mobil utilizat pe scară largă, care conține Magazinul Google Play – o piață populară pentru aplicații Android, muzică, jocuri, cărți etc..

Pe lângă aceasta, ei domină piața de publicitate mobilă alături de Facebook, cu aproximativ 60% din anunțul pentru aplicație cheltuielile pentru Google sau Facebook. Foarte profitabil, având în vedere că se estimează că publicitatea mobilă va reprezenta 75% din totalul cheltuielilor publicitare digitale din SUA în cursul anului 2018.

Industria telecom a crescut constant în ultimul deceniu, devenind una dintre cele mai mari industrii din lume, cu peste 6 trilioane de dolari din venituri anuale. Organizațiile mari controlează o porțiune semnificativă a pieței de telecomunicații, utilizatorii fiind legați de taxe lunare, costuri de roaming exorbitante și limite de date inutile.

Cu venituri din anunțuri mobile care depășesc costul serviciilor de voce și date, este posibil ca viziunea lui Schmidt să devină realitate. Însă înființarea actuală a marilor corporații care controlează cea mai mare parte a telecomunicațiilor și a publicității mobile a dus la pierderea consumatorilor finali. Este timpul ca aceste industrii să fie întrerupte și există o nouă tehnologie care pare să-și facă obiceiul de a permite acest lucru, este, desigur, tehnologia blockchain.

Soluțiile tehnologiei blockchain aduc industriei de telecomunicații

Astăzi există mai mult de 8 miliarde de smartphone-uri în circulație, cu aproape 5 miliarde de utilizatori de smartphone-uri la nivel mondial care utilizează voce, text și date. Utilizatorii de telefonie mobilă din SUA își privesc telefoanele de peste 9 miliarde de ori pe zi, cu penetrarea smartphone-urilor în creștere mai rapidă ca niciodată.

Nevoia de servicii mai fiabile și mai bune pune o presiune pe cheltuielile de capital, deoarece multe procese sunt efectuate manual și instalarea unei noi infrastructuri este costisitoare. Tehnologia blockchain are potențialul de a aduce multe soluții în industrie, inclusiv:

  • Detectarea fraudei & managementul identității – Frauda costă industria 38 de miliarde de dolari anual. Blockchain-ul și contractele inteligente pot fi utilizate pentru a stabili încrederea între rețea și utilizator.
  • Reduceri de costuri – Operatorii pot utiliza blockchain-ul pentru a automatiza funcții precum roaming-ul, fără a avea nevoie de terțe părți pentru a valida drepturile de roaming sau pentru a verifica identitatea.
  • Activarea micro tranzacțiilor – Criptomonedele permit plăți instantanee de orice dimensiune, cu taxe de tranzacție mici. Acest lucru elimină intermediarii, cum ar fi băncile și procesatorii de carduri de credit.
  • Simplificarea publicității mobile – Blockchain poate fi folosit pentru a elimina intermediarii și pentru a permite agenților de publicitate să plătească direct utilizatorii de telefonie mobilă pentru a vizualiza reclame.

Voce și date mobile gratuite în întreaga lume

Cu blockchainul setat pentru a perturba industria telecomunicațiilor, o companie caută să o folosească pentru a readuce puterea consumatorului. Mobilink, primul furnizor de servicii de telefonie mobilă descentralizat, oferă utilizatorilor săi „voce și date mobile nelimitate gratuite la nivel mondial”, utilizând veniturile din publicitate mobilă pentru a plăti serviciile mobile.

Deși este posibil să nu ofere telefoane mobile gratuite așa cum prevedea Eric Schmidt în 2006, intenționează să redistribuie veniturile din publicitate în toată rețeaua Mobilink prin intermediul Mobilink-Coins după acoperirea costurilor serviciilor mobile. Cu venituri proiectate de partajare a profitului de 40 USD sau mai mult pe lună pentru deținătorii activi de carduri Mobilink-SIM, utilizatorii ar putea acoperi costul unui contract exclusiv pentru telefon sau pot economisi și cumpăra un telefon direct.

Deținătorii de SIM Mobilink nu trebuie să îndeplinească cerințele privind vizionarea anunțurilor pentru a se califica pentru serviciul gratuit și nu există anunțuri suplimentare decât ceea ce utilizatorii de smartphone-uri văd deja atunci când utilizează aplicații, motoare de căutare și site-uri video.

Am contactat Mobilink și au fost mai mult decât fericiți să răspundă la câteva întrebări:

Î: Numai vocea și datele gratuite din întreaga lume ar atrage cu siguranță mulți clienți către Mobilink, ceea ce determină decizia dvs. de a împărți veniturile și cu utilizatorii?

A: Companiile de publicitate și agențiile de publicitate folosesc companiile de telecomunicații ca mediu pentru a difuza reclame pe internet, iar utilizatorii primesc și văd reclame în mai multe formate diferite. Întrucât utilizatorii vor deveni în cele din urmă consumatori, credem că este corect ca unele dintre aceste venituri să fie împărțite utilizatorilor. Vrem să educăm oamenii despre modul în care funcționează de fapt telecom și dorim să redăm o parte din puterea oamenilor prin împuternicirea utilizatorilor de a participa la o parte din ecosistemul de telecomunicații și difuzare.

Î: Cum vă simțiți că marile companii care domină o mare parte din industria de telecomunicații și publicitate mobilă vor reacționa la această perturbare?

A: Modelul de afaceri complimentează atât companiile de telecomunicații, cât și companiile de publicitate și, ca urmare, acest lucru va conduce mai multe afaceri și venituri. Companiile de telecomunicații vor beneficia de o utilizare mai mare a telecomunicațiilor de către utilizatori pe dispozitivele lor mobile, prin urmare vor fi generate mai multe venituri din telecomunicații. Companiile publicitare și agențiile publicitare vor difuza mai eficient cu rate de conversie mai mari, prin urmare, acest lucru va crește și veniturile din publicitate, iar clienții lor vor vedea rezultate mai bune ale conversiilor.

Se pare că telefoanele mobile subvenționate pentru publicitate devin în sfârșit o realitate, chiar dacă au trecut 12 ani de când Eric Schmidt le-a imaginat pentru prima dată și Google nu face acest lucru. Cu o lume din ce în ce mai interconectată și globalizată, eliminarea de către Mobilink a taxelor de roaming și crearea unei cartele SIM globale a venit exact la momentul potrivit. Blockchainul continuă să perturbe multe industrii și, în acest caz, pare să aducă beneficii considerabile consumatorilor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map