LISD și Power Ledger și-au unit forțele pentru a „democratiza puterea în Europa” conform unui raport Power Ledger publicat pe Medium.

Compania australiană Power Ledger a dezvoltat o rețea blockchain care poate fi utilizată pentru a facilita producția și distribuția de energie regenerabilă pe microgrile în comunitățile locale. Recent, Institutul Lichtenstein pentru Dezvoltare Strategică (LISD) a anunțat că va deveni prima gazdă a aplicației platformei europene Power Ledger și va oferi acces la platforma de tranzacționare a energiei peer-to-peer la microgrile electrice din Europa.

Crearea unei culturi a durabilității și abilitării locale

Ca parte a noului parteneriat, Power Ledger va sprijini LISD în „comercializarea, planificarea și dezvoltarea componentelor de măsurare, de reglementare a pieței și de reconciliere a microretei”, în timp ce LISD se angajează în procesul de dezvoltare a unor practici de producție și stocare a energiei mai durabile în microrete. Europa. LISD va lucra, de asemenea, pentru a promova și îmbunătăți alte inițiative de comercializare a energiei în Europa.

Anunțul a venit la Summit-ul European Green Australia de la Berlin la începutul acestei luni. La conferință, profesor LISD Peter Droege a vorbit despre importanța creării unor sisteme energetice curate, eficiente și ieftine pentru o dezvoltare urbană sănătoasă:

„Continuarea modelului de generație pe scară largă deținută de corporații la scară largă livrată de rețele pe scară largă ar pierde o oportunitate enormă de a face consumul de energie distribuit și local durabil pe mai multe niveluri.”

Ce este Power Ledger?

Platforma bazată pe blockchain-ul Power Ledger acceptă tranzacționarea energiei într-o rețea locală de distribuție a energiei. Cu alte cuvinte, Ledger de putere face posibilă vânzarea surplusului de energie produsă de surse rezidențiale și comerciale consumatorilor de pe aceeași rețea electrică. De exemplu, dacă dețineați o casă care folosea panouri solare pentru a-și genera electricitatea, iar acele panouri solare produceau un surplus de energie electrică, surplusul ar putea fi vândut și utilizat în mod corespunzător pentru și de către vecinii dvs..

În plus, platforma „permite urmărirea fiecărei unități de energie electrică de la punctul de producție până la punctul de consum din clădirea pe care o generează”, făcând procesul de cumpărare și vânzare a energiei electrice generate la nivel local transparent, ușor de auditat. În plus, platforma stimulează utilizarea surselor de energie regenerabile în cadrul comunităților.

În esență, Power Ledger lucrează pentru a crea ceea ce numește un „o nouă piață a energiei”Care împuternicește indivizii să producă energie care poate fi utilizată în cartierele lor. Acest lucru reduce controlul pe care îl au marile corporații pe piețele energetice din Europa și, la rândul său, oferă o sursă mai ieftină de energie regenerabilă, care împuternicește financiar comunitățile la nivel local, de la egal la egal.

Adopția timpurie a industriei Power Ledger arată o promisiune

Parteneriatul dintre LISD și Power Ledger marchează un prim pas esențial în adoptarea industriei europene pentru Power Ledger. Utilizarea și integrarea în lumea reală sunt esențiale pentru succesul financiar și tehnologic al oricărei rețele blockchain și a monedei criptografice corespunzătoare. Power Ledger și-a început integrarea în industria electrică australiană în 2016, când a anunțat prima sa platformă de tranzacționare electrică P2P.

Sistemul Power Ledger funcționează astfel: monedele fiat sunt schimbate cu „Sparkz”, care sunt apoi schimbate cu jetoane POWR. Jetoanele POWR sunt criptomoneda care alimentează ecosistemul Power Ledger, în timp ce Sparkz este moneda care este utilizată pentru a cumpăra și vinde energie electrică pe platforma Power Ledger.

În plus față de utilizarea sa ca instrument pentru descentralizare, Power Ledger are și potențialul de a fi utilizat de AI care pot folosi Power Ledger pentru a fi responsabil pentru cumpărarea și gestionarea utilizării lor electrice (de exemplu, o mașină electrică cu conducere automată pentru închiriere. )

Power Ledger ICO, care a avut loc la începutul lunii octombrie, a strâns aproximativ 34 de milioane de dolari SUA, care include 17 milioane de dolari SUA strânși în prevânzarea din septembrie. Aproximativ 15.000 de persoane au participat la ICO. Jetonul POWR a fost lansat pe bursele publice la începutul lunii noiembrie; o singură monedă POWR valorează în prezent aproximativ 0,66 USD.

O primă mișcare importantă, dar nu există test ca testul timpului

Parteneriatul cu o instituție precum LISD este un semn pozitiv că Power Ledger este capabil să îndeplinească așteptările. Cu toate acestea, pentru a avea loc o creștere reală, compania va trebui să își continue acoperirea pe piața europeană, precum și să se extindă la instituțiile și microgrile americane, asiatice și africane..