O femeie australiană în vârstă de 23 de ani a fost acuzată că a furat Ripple (XRP) în valoare de 450.000 de dolari. Potrivit articolului Business Insider Australia publicat pe 25 octombrie 2018, Ripple furat este considerat unul dintre cele mai mari furturi de criptomonede din Australia..

Arestarea urmărește investigația de nouă luni

Business Insider Australia raportat că, pe 25 octombrie 2018, poliția din NSW a arestat-o ​​pe femeie la ora 8 dimineața în casa ei din Epping, nord-vestul Sydneyului. În timpul mandatului de percheziție, poliția NSW a confiscat computerele, hard disk-urile, documentele și telefoanele mobile ale femeii. Femeia a fost arestată și dusă la secția de poliție Ryde, unde a fost acuzată că „s-a ocupat cu bună știință de produsele infracțiunii”.

Poliția NSW și detectivii de la echipa de criminalitate cibernetică a Comandamentului de stat au investigat Ripple furat (XRP) de peste nouă luni, de la dispariția sa din portofelul victimei în ianuarie 2018. Femeia se află în prezent sub o garanție condiționată strictă. Pe 29 noiembrie 2018, ea va apărea la Curtea Locală Burwood. Cu toate acestea, poliția a menționat că anchetele continuă.

În ianuarie 2018, valoarea jetoanelor Ripple a fost de 3,18 USD. Din păcate, pe parcursul a nouă luni, simbolul și-a pierdut aproape 90 la sută din valoare în comparație cu vârful său din ianuarie, la 3,39 USD. Cele 100.000 de jetoane XRP pierdute sunt evaluate în prezent la 65.000 de dolari spre deosebire de valoarea lor de 450.000 de dolari din ianuarie. În timp ce valoarea XRP a scăzut semnificativ, potrivit la Coinmarketcap, Cu toate acestea, Ripple (XRP) și-a menținut popularitatea ca al treilea cel mai popular token de criptocurrency cu o capitalizare de piață de 18,36 miliarde de dolari..

Importanța protejării informațiilor personale

Victima în vârstă de 56 de ani a menționat poliției și anchetatorilor NSW că cineva i-ar fi putut fura informațiile personale atunci când i-au spart e-mailul. Victima a fost blocată din contul său timp de două zile la mijlocul lunii ianuarie. Când și-a redobândit accesul, a pierdut aproape toate jetoanele sale criptomonede.

Echipa poliției și a criminalității cibernetice de stat consideră că femeia a piratat și compromis contul bărbatului și l-a blocat schimbând parola și activând un nou dispozitiv de autentificare cu doi factori, cum ar fi un nou număr de telefon mobil. Femeia a profitat de situație recuperând apoi informații din portofelul său de criptomonede. Apoi, ea a transferat cele 100.000 de jetoane Ripple (XRP) din contul său într-un schimb de criptomonede chineze și a transformat Ripple (XRP) în Bitcoin.

Potrivit lui Arthur Katsogiannis, superintendentul de detectiv și comandantul echipei de criminalitate cibernetică, toată lumea ar trebui să permită autentificarea cu mai mulți factori pe mai multe conturi pentru a-i proteja de hackeri și escroci. „Un cont de e-mail este mai valoros decât își dau seama oamenii – escrocii vizează din ce în ce mai mult e-mailurile, deoarece leagă persoana respectivă de conturile financiare și alte informații personale”, a spus Katsogiannis.

„Există adesea informații valoroase salvate în articolele trimise sau în coșul de gunoi, iar escrocii vor căuta orice ar putea ajuta la preluarea identității tale sau la accesarea finanțelor tale.”

Katsogiannis a adăugat că obținerea accesului la e-mailul unei persoane este echivalentul modern al trecerii prin gunoiul gospodăriei cuiva sau al furtului corespondenței. Deoarece ne sfărâmăm documentele, același lucru ar trebui să se facă și cu conturile de e-mail. Superintendentul a avertizat că orice e-mail care conține informații personale și financiare ar trebui să aibă cel puțin o autentificare cu doi factori. Întrucât informațiile personale sunt extrem de valoroase pentru infractori, este esențial să tratăm informațiile personale așa cum tratăm numerarul.

Criptomonede Hacks în creștere cu schimburi

Din păcate, cu lacune de reglementare și niveluri insuficiente de apărare, hacks criptomonede sunt în creștere. Chiar dacă persoanele își securizează conturile și informațiile personale, acestea sunt totuși în pericol dacă își păstrează criptomonedele într-un portofel fierbinte la un schimb online. Potrivit la Wall Street Journal, hackeri care reușesc să obțină acces la schimburi de criptomonede, să aibă acces la mii de conturi și jetoane.

Spre deosebire de bursele care facilitează procesul de tranzacționare, dar nu dețin titlurile de valoare ale investitorilor, bursele de criptomonede percep taxe pentru tranzacționarea și stocarea criptomonedelor. Astăzi, criptomonedele sunt „ușor de încălcat, cu eforturi și cheltuieli minime din partea atacatorului și cu rentabilitate maximă a investiției”, a declarat Robert Statica, președintele BLAKEX, o firmă de securitate cibernetică din New York..