Comunitatea blockchain este un spațiu de colaborare, unul în care meritele și beneficiile unei tehnologii de registru descentralizate necesită abilitățile multora peste eforturile herculene ale unui singur dezvoltator. Construind din succesul cutii de nisip, codarea taberelor de boot și platforme open source precum Github, tehnologia blockchain preia impulsurile egalitare și de colaborare latente în aceste inițiative și le extinde într-un număr atrăgător cazuri de utilizare potențiale.

Tehnologia de bază este diferită de paradigmele anterioare ale dezvoltatorilor și se află încă în faza sa de dezvoltare timpurie. În timp ce atracția de a obține un DApp rapid și ușor pe piață este întotdeauna acolo, esențialul este că, pentru DApp-uri rezistente la viitor, nu puteți tăia colțurile arhitecturii subiacente – lucru care se va întâmpla dacă angajați un dezvoltator pentru construiește-ți întreaga aplicație blockchain. Acesta este motivul pentru care ar trebui să evitați angajarea unui singur dezvoltator pentru a construi o aplicație blockchain și, în schimb, să recrutați serviciile unui companie profesională de dezvoltare blockchain care are resursele și procesele interne pentru a crea aplicații conform specificațiilor dvs. exacte.

Funcționalitatea aplicației poate să nu se alinieze la obiectivele afacerii dvs.

Una dintre cele mai frecvente probleme în ciclurile de dezvoltare a produsului este comunicarea greșită între vizionarii produsului (adesea fondatorii) și echipa de dezvoltatori. Unii fondatori cred că angajarea unui singur dezvoltator va ajuta la comunicarea cu privire la specificațiile produsului, funcționalitatea caracteristicilor și experiența utilizatorului; în timp ce această abordare ar putea funcționa pentru aplicațiile construite cu limbaje consacrate, cum ar fi Java, C ++ sau Python și găzduite în cloud, lucrul în acest fel pe o aplicație blockchain este plin de ineficiențe și probleme de dezvoltare a produselor. Există o serie întreagă de funcții și funcții diferite pentru care poate fi proiectată o aplicație blockchain. Doriți dovada muncii sau dovada protocolului de miză? Cum se va realiza prelucrarea normală a informațiilor în contabilitate? Vor putea utilizatorii să investească și să tranzacționeze cripto și monede fiat? Executarea tuturor acestora fără întârziere este dificil de realizat pentru un singur dezvoltator; va duce fără îndoială la întârzieri și poate la un produs final care nu se aliniază obiectivelor dvs. de afaceri.

Securitatea este o preocupare majoră pe care dezvoltatorii singulari nu o pot lua în considerare în mod corespunzător

Protocoalele Blockchain nu sunt un bastion suficient împotriva actorilor răi. Preocupările de securitate nu pot fi cu siguranță trecute cu vederea din primele etape de planificare ale aplicației dvs., mai ales dacă facilitați transferuri de bani sau simboluri prin rețea. În timp ce utilizatorii își pot proteja averea personală păstrând un portofel rece, codul aplicației dvs. este legat de rețea și vizibil pentru toți dezvoltatorii (în ciuda imuabilității tranzacțiilor). Crearea conexiunilor sigure în ecosistemul blockchain va fi un factor determinant fundamental în ceea ce privește dacă aplicația dvs. reușește sau nu, și totuși securitatea nu este de obicei un lucru pe care un singur dezvoltator îl poate lua în considerare. Acestea pot instala niște straturi subțiri de apărare împotriva erorilor și escrocilor, dar, în general, securitatea nu intră în sfera unui dezvoltator de aplicații blockchain. Companiile profesionale de dezvoltare blockchain au experți în securitate cibernetică pentru a se asigura că aplicația dvs. este construită ca o fortăreață, rezistentă împotriva bug-urilor și a actorilor răi care încearcă să smulgă datele consumatorilor.

Aplicațiile Blockchain necesită o întreținere constantă

Pentru a vă asigura că aplicația dvs. blockchain este viitoare, trebuie să aibă întreținere și optimizare zilnică. Fiecare blockchain creat este ușor diferit și, ca atare, fiecare necesită diferite tipuri de actualizări ale caracteristicilor în timp. Menținerea aplicației pentru performanțe la niveluri optime în cadrul rețelei este absolut crucială, iar acest lucru înseamnă verificarea și echilibrarea constantă a ceea ce este necesar pentru a funcționa mai bine și a ceea ce se transformă în datorii tehnologice. Interogările locale și la distanță vor trebui să fie posibile; eforturile miniere (dacă există) vor trebui economizate acolo unde este posibil, în timp ce menținerea la curent cu actualizările de software și sistem este esențială pentru verificarea în viitor a unei aplicații construite pe un protocol blockchain care ar trebui să arate foarte diferit în doi ani, comparativ pentru astazi.

Un singur dezvoltator nu va putea niciodată să țină pasul cu viteza pe toate aceste fronturi. Aici intervine din nou o companie profesională de dezvoltare a blockchain-ului, asigurându-se că gama de servicii de dezvoltare, proiectare și analiză pentru proiectele dvs. de aplicații blockchain sunt implementate și completate cu cele mai bune practici din industrie în timp..