Raport anual CoinGecko 2018: Stablecoins, Dapps și NFT în creștere, Bitcoin crește dominanța pieței

CoinGecko a publicat pe 15 ianuarie raportul său anual de criptare din 2018. Documentul de 83 de pagini a furnizat informații valoroase care acoperă tendința descendentă care s-a întins pe parcursul anului trecut și implicațiile sale asupra pieței.

Acesta a cuprins 13 capitole și o secțiune din anexă, care rezumă toate lucrurile criptografice din 2018, de la dinamica pieței și schimburile criptografice până la hacks și furturi de criptare care au avut loc în cursul anului.

Capitolele rămase s-au concentrat pe creșterea monedelor stabile, divizarea Bitcoin Cash, împreună cu analiza și comentariile la datele relevante culese despre proiectele care au lansat cu succes ICO-uri în 2018 și modul în care datele s-au schimbat în comparație cu anul precedent..

Dinamica pieței cripto 2018 și schimburi de cripto

raport a scăzut cifrele din ultimii ani scăderea bruscă a prețurilor observată în majoritatea activelor criptografice și a estimat -78,85% ca fiind scăderea totală a capitalizării pieței criptomonedei în 2018. Aceasta s-a bazat pe primele 30 de criptomonede în funcție de capitalizarea pieței.

Cu toate acestea, documentul a precizat că, în ciuda recesiunii, volumele de tranzacționare au rămas consistente pe tot parcursul anului 2018. Acest lucru s-a explicat prin creșterea numărului de schimburi și a schimburilor care efectuează exploatarea trans-comisionară.

Un accent special a fost acordat scăderii grave a capitalizării totale a pieței înregistrată spre sfârșitul lunii noiembrie, înainte de ușoara redresare în jurul mijlocului lunii decembrie. De fapt, pierderea totală de valoare doar în T4 a fost evaluată la 44,25%, conform documentului. Cu toate acestea, Q4 ar fi înregistrat o ușoară creștere a volumelor de tranzacționare.

CoinGecko a prezentat o reducere a veniturilor din 2018 ale Top 5 criptomonede, care au înregistrat toate randamente negative. Potrivit cifrelor prezentate de cercetare, Bitcoin Cash s-a dovedit a fi prima monedă care pierde, cu o pierdere de 93% din evaluarea sa de piață..

Pe de altă parte, prețul Bitcoin a scăzut cu 73%, Eterul cu 82%, XRP-ul Ripple cu 84% și EOS (cea mai volatilă monedă dintre primele 5 active criptografice) au scăzut cu 66%. În plus, dominația Bitcoin a crescut de la 40% la începutul anului 2018 la 55% până la 31 decembrie.

Interesant, controversata monedă stabilă Tether a încheiat anul ca al 7-lea cel mai mare activ criptografic.

De fapt, documentul a raportat o creștere semnificativă a monedelor stabile, ajungând pe lista primelor 100 de monede.

În cadrul capitolului Schimburi criptografice și pe baza volumelor raportate din bursele în sine, CoinGecko a oferit o listă a primelor 30 de schimburi pe volume medii de tranzacționare. Bithumb, ZB.com și Binance s-au situat în fruntea listei, în timp ce schimbul Purcow a fost clasat pe locul 30.

O privire mai atentă asupra volumelor de tranzacționare înregistrate a dezvăluit că creșterea și scăderea schimburilor miniere trans-comisionale au beneficiat de piață în jurul celui de-al treilea trimestru al anului 2018, când astfel de schimburi au fost introduse pentru prima dată și au crescut apoi în popularitate, reprezentând 60% din volumul total de tranzacționare până la Q4.

Evenimente majore care afectează piața în 2018

Raportul a oferit o prezentare generală a evenimentelor majore care au avut consecințe de anvergură pe piață în 2018 și a publicat o listă completă a acestor evenimente și articole de știri conexe în secțiunea Anexă.

Incidentele au fost împărțite între Știrile Globale și Titlurile de reglementare, unde CoinGecko a realizat un raport detaliat despre cele mai multe dintre cele întâmplate pe piață în ultimul an.

Documentul a organizat hacks și incidente de furturi în 2018 într-o cronologie a „furturilor criptografice”. A dat o estimare de 867,45 milioane dolari în fonduri pierdute. Conform datelor raportate, pierderile totale în 2018 reprezintă doar peste 50% din totalul pierderilor înregistrate în anii precedenți combinate (pierderi totale de la „începutul criptografiei”: 1,516 miliarde USD)

Cercetând peisajul ICO, CoinGecko a raportat o scădere cu 67,91% a „randamentului mediu al jetonului” printre cele 943 de proiecte care au finalizat cu succes strângerea de fonduri ICO.

De fapt, un total de 1941 proiecte au încercat să lanseze un ICO în 2018 comparativ cu 913 în 2017, cu o rată de succes ușor mai bună de 48,58% în 2018 (47,65% în 2017). Suma totală strânsă de aceste proiecte a fost calculată la 16,5 miliarde, de 3 ori mai mult decât în ​​anul precedent (5,6 miliarde în 2017).

Raportul susține că atingerea plafonului hard sa dovedit deosebit de provocator pentru majoritatea proiectelor ICO în 2018. De fapt, procentul de proiecte care și-au finalizat oferta și au atins plafonul hard au scăzut de la peste 53,32% la începutul anului la 10,42% în Decembrie 2018.

Documentul a explicat motivele care stau la baza faptului că provin dintr-un sentiment de investiții deteriorat, creșterea reglementărilor guvernamentale care vizează ofertele ICO și scăderea accentuată a prețurilor Bitcoin și Ether.

2018: Anul monedelor stabile

Documentul a definit o monedă stabilă ca un activ digital care urmărește să ofere stabilitate prețurilor pieței prin reflectarea valorii monedelor fiduciare sau a altor active / mărfuri fizice. De fapt, prin atenuarea volatilității criptomonedelor, monedele stabile ar putea reprezenta un mijloc excelent de schimb de valoare.

CoinGecko a raportat că primele 5 monede stabile în funcție de capitalizarea pieței sunt toate corelate cu valoarea în dolari SUA. În plus, 2018 a fost anul în care s-a lansat patru noi monede stabile reglementate, care s-au bucurat de o creștere constantă și au reușit să capteze cote de piață de la Tether.

Bitcoin Cash Split, Dapps, jetoane de securitate și alte segmente

O secțiune a raportului a fost dedicată evenimentelor care au precedat împărțirea Bitcoin Cash în Bitcoin Cash ABC și Bitcoin SV (Bitcoin Satoshi Vision) și care a atras piața în săptămâni de scăderi accentuate ale prețurilor și de polemici accentuate..

Diferențele tehnice între Bitcoin Cash ABC și Bitcoin SV au fost detaliate în secțiunea anexă, iar prețurile, volumele de tranzacționare și ratele de hash ale rețelei au fost comparate.

Următoarele capitole au oferit informații importante despre numărul de Dapps dezvoltate pe platformă (Ethereum, EOS, TRON și Steem) în 2018, dominanța pieței pe categoria Dapp și evenimentele cheie care au avut loc în 2018 și au avut impact asupra celor patru contracte majore de dapp și smart platforme.

Ethereum a fost listat ca fiind platforma de top cu cele mai mari numere raportate de Active Dapps (1045) și portofele de portofel (peste 51 de milioane de portofele unice).

Secțiunile rămase ale documentului s-au concentrat asupra creșterii jetoanelor de securitate și a beneficiilor pe care le-ar putea aduce pe piață, precum și a reglementărilor care sunt susceptibile de a fi aplicate acestei noi forme de strângere de fonduri pentru a proteja atât proiectele, cât și utilizatorii..

Creșterea semnificativă a masternode și monede masternode, în ciuda unei scăderi severe a valorii globale, a fost, de asemenea, discutată în raport. De fapt, sa constatat că plafonul total de piață pentru monedele masternode a scăzut de la peste 12,5 miliarde de dolari în 1 ianuarie la 530 milioane de dolari până la 31 decembrie.

Ultimul capitol a discutat ecosistemul de jetoane nefungibile și creșterea înregistrată a numărului de adrese active și comunități emergente.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map