Glassdoor, o companie de revizuire a angajatorilor, a publicat un raport pe 18 octombrie care a arătat o creștere impresionantă a deschiderilor legate de job-uri în acest an, listele de locuri de muncă propunând un salariu mediu cu 61,8% mai mare decât cel național din SUA. Raportul a aflat, de asemenea, că angajatorii caută în principal experți în domeniu, în special ingineri de software și codificatori, mai degrabă decât roluri financiare tradiționale, cum ar fi analiștii de investiții sau comercianții.

Indiferent de incertitudinea guvernării cu privire la spațiul criptomonedelor, care provine în principal din represiunile de reglementare și volatilitatea extremă a prețurilor majorității activelor criptografice, tendințele pe termen lung tind să se îndrepte spre o piață naștere bine stabilită, care rămâne de văzut.

raport publicat de Glassdoor Economic Research Blog pe 18 octombrie, intitulat „Rise of Bitcoin and Blockchain: A Growing Demand for Talent”, s-a bazat pe un eșantion mare de oferte de locuri de muncă online de la Glassdoor și a avut drept scop evaluarea performanței pieței locurilor de muncă blockchain în acest moment, comparativ cu anul trecut.

Studiul a numărat 1.775 de locuri de muncă legate de blockchain doar în SUA, spre deosebire de doar 446 de înregistrări similare în 2017. Aceasta reprezintă o creștere impresionantă de 300%.

De fapt, creșterea constantă a cererii angajatorilor pentru profesioniști în spațiu, în ciuda tendinței descendente în curs de evaluare a majorității criptomonedelor, sugerează că angajatorii fac investiții pe termen lung și că rămân încrezători când vine vorba de această oportunitate de piață naștentă.

Locuri de muncă deschizând locații

Indiferent dacă este în SUA sau în întreaga lume, studiul raportează că majoritatea locurilor de muncă sunt situate în centre financiare și tehnologice majore. De fapt, primele 15 zone metropolitane din SUA reprezintă 79% din total job legat de blockchain înregistrări, New York și San Francisco reprezentând 24%, respectiv 21%. San Jose, Chicago și Seattle (respectiv 6%, 5% și 4%) închid lista primelor 5 orașe din SUA pentru locuri de muncă legate de blockchain.

În afara SUA, Londra, Singapore, Toronto, Hong Kong și Berlin (respectiv 16%, 7%, 7%, 6%, 4%) sunt primele cinci orașe din punct de vedere al locurilor de muncă legate de blockchain, totalizând 488 din cele 1.218 anunțuri găsite de Glassdoor.

Distribuția rolului

Rolurile inginerești, tehnice și științifice reprezintă ponderea leului cu 55% din listări. Aceste roluri tehnice se concentrează în principal pe ingineria software, dezvoltarea front-end / back-end și arhitectura tehnologică.

Pe de altă parte, studiul amintește de un vechi raport publicat de Glassdoor care pretinde o constatare bazată pe date care arată că, atunci când start-up-urile tehnologice cresc, cererea lor pentru poziții nontech crește, de asemenea. Reclamația este în concordanță cu rezultatele prezentate în prezent, cu deschiderile managerilor de relații cu analistii care totalizează 5% din listări, managerul de produs cu 4% și analistul de risc 3%.

O altă constatare interesantă susținută de datele raportului este că angajatorii de top din spațiu sunt mai degrabă companii înființate decât companii majore de tehnologie. De fapt, ConsenSys, un start-up cu mai puțin de 1.000 de angajați, are 214 de joburi legate de blockchain, la fel ca IBM, care numără deja peste 300.000 de angajați. Coinbase, Figure, Oracle și Kraken sunt, de asemenea, printre angajatorii de top care angajează pentru poziții legate de blockchain.

Absența rolurilor tradiționale în domeniul finanțelor este încă o altă descoperire interesantă a studiului. După cum se arată în raport:

„În mod surprinzător, rolurile financiare mai tradiționale, cum ar fi comercianții și analiștii de investiții, nu apar în primele 15 ocupații – arătând probabil o concentrare pe aplicațiile nefinanciare ale tehnologiilor blockchain sau ezitarea investitorilor instituționali mai tradiționali de a intra în spațiul criptomonedelor. . ”

Locurile de muncă Blockchain plătesc cu 61,8% mai mult decât salariul mediu național din SUA

Folosind un instrument de simulare numerică dezvoltat intern, datele Glassdoor au arătat un salariu de bază median de 84.884 USD pe an pentru listări legate de blockchain. Aceasta este cu 61,8% mai mare decât salariul mediu național în SUA de 52.461 USD. Cu toate acestea, aceleași date arată o distribuție largă, cu salarii cuprinse între 36.046 USD și 223.667 USD.

Distribuirea locurilor de muncă, care se realizează în principal în orașe cu costuri ridicate ale vieții, cum ar fi San Francisco sau New York, ar putea fi motivul salariilor medii ridicate în deschiderile legate de blockchain. Mai mult, faptul că majoritatea posturilor necesită experți în materie și ingineri specializați îi împinge pe angajatori să ofere salarii puternice pentru a atrage talente.