Robinhood, o aplicație mobilă de investiții și tranzacționare care este evaluată în prezent la 5,6 miliarde de dolari, dorește să obțină o ofertă publică inițială (IPO). Deși aplicația mobilă a fost relativ nouă și necunoscută în 2017, capacitatea sa de a permite investiții în companii cotate la bursă, criptomonede și fonduri tranzacționate la bursă (ETF) pe bursele din SUA fără un comision a catapultat rapid start-up-ul unor succese majore. CEO-ul Robinhood, Baiju Bhatt, a menționat la TechCrunch Disrupt SF că Robinhood nu numai că este interesat de IPO, dar este, de asemenea, în căutarea unui director financiar adecvat (CFO).

Pe calea către o IPO

Conform TechCrunch, Bhatt a menționat la TechCrunch Disrupt SF că Robinhood este supusă mai multor audituri din partea Securities and Exchange Commission și a Financial Industry Regulatory Authority. Robinhood efectuează, de asemenea, audituri interne de la echipa sa de securitate pentru a se asigura că totul este clar la final.

TechCrunch a menționat că angajarea unui nou director financiar ar fi o mișcare foarte strategică pentru companie. Robinhood s-ar putea prezenta publicului ca o alternativă nouă, mai ieftină și îmbunătățită la E * Trade sau la brokerii tradiționali. În prezent, aplicația mobilă are cinci milioane de clienți activi care cumpără și vând acțiuni, ETF-uri, opțiuni și criptomonede. Robinhood are de două ori numărul de clienți în comparație cu concurentul său E * Trade. E * Trade are 4.000 de angajați, comparativ cu numărul de 250 de membri ai Robinhood la nivel global.

Robinhood a strâns până acum 539 de milioane de dolari

Robinhood a strâns 539 milioane dolari în total de la diverse firme și investitori de capital de risc. Printre acestea se numără Kleiner Perkins, Andreessen Horowitz, Google’s Capital G și Sequoia. Cantitatea ridicată permite Robinhood să își lanseze rapid produsele și să câștige cote de piață înainte ca concurenții săi să poată răspunde.

În timp ce Robinhood percepe comisioane zero, aplicația mobilă are trei abordări principale de generare de bani. Compania câștigă dobândă pentru orice bani pe care îi au utilizatorii în contul lor Robinhood. Aplicația mobilă vinde, de asemenea, fluxul de comenzi către numeroase burse de valori care doresc mai multă lichiditate pentru comercianți și oferă, de asemenea, pachete de abonament de membru aur. Aceste pachete costă de la 10 USD în fiecare lună și oferă o putere de cumpărare de 2.000 USD. Poate ajunge până la 200 USD în fiecare lună pentru o tranzacție în marjă de 50.000 USD. Robinhood a reușit extrem de bine cu strategia sa de monetizare. Începând cu anul 2018, numărul abonamentelor de aur a crescut cu 17% pe lună. Oferirea de tranzacții gratuite și taxe pentru servicii suplimentare a devenit un model de afaceri extrem de profitabil pentru companie.

Suprafețe noi de concurență pentru aplicație și schimb de criptare

Deși Robinhood se comportă bine, se confruntă, de asemenea, cu o concurență acerbă a start-up-urilor emergente și a titularilor mari. Un exemplu extraordinar este Revolut, un start-up fintech din Londra care caută, de asemenea, să ofere un serviciu de tranzacționare fără comisioane. Revolut are acum două milioane de utilizatori, la doar câteva luni după ce a declarat că a atins un milion în noiembrie 2017. CNBC a remarcat că start-up-ul va ajunge să concureze cu Trading212 și Robinhood.

Revolut, la fel ca Robinhood, a reușit să profite de frenezia criptomonedelor și să câștige cote de piață mai mari. Cu toate acestea, Nikolay Storonsky, CEO Revolut, a menționat:

„În timp ce funcția de criptomonedă a jucat cu siguranță un rol în creșterea noastră, piața noastră financiară de produse a ajutat, de asemenea, enorm să atragă oamenii să se alăture Revolut.”

În timp ce Revolut este disponibil în principal în Europa și este utilizat mai ales în Marea Britanie, TechCrunch raportat că start-up-ul dorește să se extindă la nivel internațional în Singapore, Hong Kong, Canada, Noua Zeelandă și Australia în acest an.

În plus față de Revolut, Titan, un start-up combinator Y, a lansat și o aplicație care îi ajută pe utilizatori să achiziționeze un portofoliu gestionat de acțiuni de top. Marele gigant al industriei financiare JPMorgan oferă acum și utilizatorilor 100 de tranzacții gratuite pentru a rămâne competitivi în spațiu.

În timp ce Robinhood a reușit să rămână slabă și să crească extrem de rapid cu o aplicație mobilă virală, depășind mulți dintre concurenții săi actuali și noi în 2017 și 2018, TechCrunch consideră că compania ar putea crește la noi niveluri cu un CFO eficient la bord.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me