Spionii auto-conducători ai lui Tesla traversează străzile, urmărind viața de zi cu zi în 3D de înaltă definiție

Dubai Emiratele Arabe Unite - 08032018 Interiorul mașinii electrice Tesla Model S P100D pe un drum gol din Dubai la apus - Imagine

În calitate de cetățeni moderni, ne-am obișnuit să fim urmăriți. Mergeți pe orice stradă din majoritatea zonelor urbane de pe glob și este foarte probabil să pierdeți numărul de camere de supraveghere care păstrează o supraveghere tăcută asupra împrejurimilor..

De la clădiri împodobite cu camere de luat vederi, Google Street View care oferă imagini sincere ale vieții de zi cu zi sau imagini prin satelit care pot fi văzute în grădina dvs., supravegherea secolului 21 este peste tot.

Nici nu este o distopie orwelliană; este pur și simplu norma. Dar acum, există o nouă rasă supraalimentată de camere care sunt pe cale să colecteze cantități enorme de date de imagine publică și este foarte probabil ca cetățeanul urban mediu să fie capturat în privirea lor de sute de ori pe zi.

Sunt vehicule autonome și au mai multe camere pe roți – care vin în curând pe o stradă din apropiere.

Vehicule autonome

Această reconstrucție 3D arată cantitatea imensă de informații de adâncime pe care o poate colecta Tesla din doar câteva secunde de video de pe cele 8 camere ale vehiculului pic.twitter.com/w2x6pkM2Eb

– Tesla (@Tesla) 23 aprilie 2019

În timp ce mașinile fără șofer sunt încă o tehnologie incipientă, un videoclip recent lansat pe Twitter de cel mai mare producător de mașini electrice autonome, Tesla, a dezvăluit amploarea datelor colectate de unul dintre vehiculele sale în doar câteva secunde de condus.

Videoclipul 3D, care a fost capturat pe măsură ce mașina naviga pe o stradă plină de viață a orașului, a arătat o redare detaliată a clădirilor din jur, vehiculelor parcate, lămpilor de stradă și chiar a semnelor magazinelor..

Vitalik Buterin, fondatorul blockchain-ului Ethereum, a postat pe Twitter:

Surprins că puțini iau "Supravegherea în masă înfricoșătoare OMG" unghiul pe acesta. Gândiți-vă doar la cât de des veți fi în linia vizuală a unei mașini care conduce singură, mergând doar pe stradă în 20 de ani. https://t.co/h3HR45rxi4

– Vitalik care nu dă eter (@VitalikButerin) 24 aprilie 2019

El a remarcat, de asemenea, că pentru cei care locuiesc în orașe, intimitatea personală nu mai era o „luptă câștigabilă”.

Pentru cei cărora le place să facă paralele cu 1984 fantezie și realitatea noastră de zi cu zi, acest lucru a evocat în mod evident viziuni ale spionilor auto-conducători ai Tesla care traversează străzile, urmărind cetățenii în 3D de înaltă definiție în timp ce își desfășoară viața de zi cu zi.

Acest lucru vine la scurt timp după ce Tesla a anunțat recent lansarea tuturor vehiculelor Tesla brevete, pentru a încuraja alți producători de automobile să încorporeze tehnologia Tesla în flotele lor și se crede că în următorii 20 de ani, 95% de autoturisme vor fi autonome.

Dotat cu avansat sisteme optice, inclusiv radar cu rază lungă de acțiune, camere 3D, viziune de noapte, LIDAR, cu ultrasunete și camere standard, vehiculul autonom mediu are 8 camere separate în jurul mașinii, care pot genera până la 100 GB de date brute pe secunda.

Acest lucru a condus în mod firesc la unele dezbateri acerbe cu privire la cine deține aceste date și ce drepturi au persoanele care sunt capturate inevitabil în obiectivele mașinii fără șofer?

Cine deține date despre mașină fără șofer?

Popularitatea în creștere a mașinilor fără șofer și probabilitatea adoptării lor în masă ridică mai multe întrebări vitale din partea grupurilor preocupate de confidențialitatea persoanelor și de cele mai bune practici de colectare a datelor. Principalul dintre aceste preocupări este cine deține aceste date și cum sunt utilizate?

Datele vizuale, precum Tesla, au demonstrat recent, sunt pur și simplu un aspect al enormității datelor pe care vehiculele autonome le pot colecta. Șaptesprezece state americane au adoptat deja legi care acoperă problemele de confidențialitate ale colectării datelor de la „înregistratoare de date de evenimente,”Care sunt montate în majoritatea autovehiculelor cu conducere automată.

Lobbyiștii spun că așa colectare de date, care poate include statistici privind modelele de frânare a șoferului, informații despre coliziune, comportamentul șoferului, numărul de pasageri și viteză, poate fi utilizat de grupuri, cum ar fi firmele de asigurări, pentru a viza șoferii pentru prime mai mari sau de către oamenii legii pentru a urmări persoanele de interes.

Există și multe în joc. Experții prezic că până în 2030, valoarea datelor colectate de la vehiculele autonome va varia de la 450 până la 750 miliarde dolari, cu părțile interesate, inclusiv benzinării, comercianții cu amănuntul, mecanici și chiar puncte de vânzare a alimentelor – toate concurând pentru informații despre locul în care se îndreaptă oamenii.

Comunitatea de conducere automată din 2025, care promovează cele mai bune practici din industrie, a raportat că 48% dintre consumatorii americani nu știau că mașinile conectate pot stoca și partaja datele lor personale, care includ chiar date sensibile, cum ar fi adresa de domiciliu a șoferilor și numerele de securitate socială..

Este clar că trebuie făcut mai mult pentru a educa șoferii cu privire la datele colectate de mașinile fără conducător și pentru a forma un cadru solid pentru modul în care aceste date colectate din domeniul public sunt utilizate.

Calea de urmat

Este greu de ignorat faptul că mașinile fără șofer deschid câteva întrebări imense fără răspuns despre confidențialitatea datelor și drepturile individuale. Amenințarea continuă împotriva confidențialității noastre a dus la multe căutări de modalități de a evita supravegherea din partea guvernelor și a marilor firme de tehnologie, cum ar fi utilizarea Servicii VPN și evitarea rețelelor sociale.

Cu toate acestea, ca o tehnologie viitoare, potențialul vehiculelor autonome pentru a face conducerea mai sigură și pentru industria noastră de transport mai eficientă este imens, organismele din industrie menționând că tehnologia fără șofer ar putea reduce accidentele rutiere cu până la 80% până în 2040.

În primul rând, însă, agențiile guvernamentale și publicul larg vor trebui să decidă asupra modului în care acceptăm și reglementăm aceste vehicule adăugând un nou strat de supraveghere rutinelor noastre zilnice deja puternic monitorizate; înainte, așa cum spune Vitalik Buterin, intimitatea personală este complet erodată.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map