Texas Securities Commission Issues încetează și încetează să oprească escrocheriile cu criptomonede

Compania rusă de extracție a criptomonedelor Coins Miner Investments și compania digitală de portofel din criptomonede din Belize, Digital Bank, au primit recent ordine de încetare și renunțare de către Texas Securities Commissioner (TSC). Potrivit TSC, aceste două oferte frauduloase de investiții în criptomonede au fost concepute pentru a păcăli, induce în eroare și înșela investitorii cu tactici de falsificare și mărturii false.

Organizația criptomonedă rusă Spoofs Investors

Potrivit lui Joe Rotunda, directorul de aplicare a Comitetului pentru valori mobiliare din Texas, TSC a luat de urgență pași pentru a opri Coins Miner Investments de la manipularea mass-media online și falsificarea e-mailurilor. Compania rusă de criptomonede a încercat, de asemenea, să creeze iluzia unei companii miniere de criptomonede reale, autentice și sofisticate care operează din Marea Britanie. Coins Miner Investments este, totuși, o schemă de investiții frauduloasă care operează la 600 de mile sud-est de Moscova.

Când vine vorba de falsificarea e-mailurilor, Coins Miner a trimis aceste e-mailuri cu aparența că au fost trimise de Coinbase un schimb de criptomonede recunoscut la nivel internațional. Mai mult, Ana Julia Laram, un afiliat al Coins Miner și creatorul e-mailurilor falsificate, a mai spus în mod fals potențialilor investitori că este comerciantă pentru Coinbase și vicepreședinte al Cointelegraph Media Group.

Rotunda a menționat în e-mail că:

„Parodierea și deturnarea identității celorlalți este o practică extrem de periculoasă și se dovedește deosebit de amenințătoare atunci când este direcționată către potențiali investitori.”

El a adăugat că atunci când comunicarea externă vine de la companii de renume sau de la părți de încredere, investitorii cu amănuntul sunt mai predispuși să fie receptivi și să aibă încredere în aceste surse, deoarece ar considera compania sau persoana o sursă de încredere. În această situație, este deosebit de periculos pentru investitorii cu amănuntul, deoarece schema frauduloasă poate duce la pierderea întregii investiții principale.

Pe lângă falsificarea e-mailurilor, asociații false și ascunderea locației acestora, Coins Miner a folosit și fotografii false pentru a-i păcăli pe investitori să creadă că deține un birou de ultimă generație. A folosit imagini de stoc pentru a reprezenta angajații companiei și videoclipuri de stoc pentru a-și reprezenta instalația existentă și echipamentele miniere de criptomonede.

Coins Miner, de asemenea, a însușit în mod greșit un videoclip al unui scriitor senior din Fortune, făcând să pară că ar fi fost filmat de companie și că scriitorul este asociat cu Coins Miner. Videoclipul este publicat în prezent pe pagina de destinație a companiei miniere de criptocurrency și pe contul Youtube.

DigitalBank folosește videoclipul președintelui Obama pentru a induce în eroare investitorii

TSC a luat, de asemenea pași activi pentru a opri DGBK, cunoscută acum sub numele de DigitalBank, o companie din Belize care a pretins că dezvoltă un portofel extern de criptomonede. Compania ar fi susținut că portofelul, cunoscut sub numele de cheie Photon Encrypted Ledger, permite utilizatorilor să tranzacționeze în fiat și criptomonede într-un nivel incomodabil, anonim, de la egal la egal. DigitalBank caută, de asemenea, să strângă capital prin vânzarea acțiunilor companiei și va oferi, de asemenea, o ofertă inițială de monede (ICO) anul viitor.

TSC a raportat că DigitalBank le-a spus deschis investitorilor că vor genera un profit de 1.900 la sută dacă își cumpără jetoanele DGBK. Cumpărând jetoanele DGBK astăzi la 0,50 USD, aceștia le-ar putea vinde cu 10,00 USD în cursul ICO anul viitor. TSC a menționat că, pe baza acestor afirmații, oricine investește peste 50.000 de dolari în jetoane DGBK ar deveni milionar după ce a vândut jetoanele în ICO-ul DigitalBank anul viitor.

TSC a luat măsuri imediat când au văzut că schema de investiții frauduloase a companiei ar putea aduce un prejudiciu semnificativ publicului larg. TSC a acuzat firma din Belize că a indus în eroare investitorii cu privire la profitabilitatea investiției lor în companie și a jetoanelor lor. Mai mult, DigitalBank a omis și a ascuns informații importante, cum ar fi operatorii companiei, compania care sprijină DigitalBank și funcționarea din spatele cheii Ledger criptate cu fotoni. De asemenea, DigitalBank nu a reușit să descrie riscurile asociate cu astfel de investiții.

DigitalBank a folosit, de asemenea, un videoclip care îl prezenta pe președintele Barack Obama care descria portofelul extern al companiei. Videoclipul este înșelător și extrem de înșelător. De fapt, videoclipul a fost filmat înainte ca DigitalBank să apară. A fost filmat în timpul festivalului de muzică și film Sud-de-Sud-Vest 2016.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map