Ethereum (ETH), a doua cea mai mare criptomonedă după capitalizarea pieței, tranzacționează în prezent cu puțin peste 605 USD – recuperându-se de la minimul de 564 USD de săptămâna trecută. În ciuda creșterii recente, ETH a scăzut cu 25% față de luna precedentă. Piața criptomonedelor a avut o lună volatilă, deci acest lucru nu este un lucru care trebuie îngrijorat pe termen lung.

Acțiunea actuală a prețurilor ETH, la fel ca BTC, pare să fie un impuls alcista mai slab, determinat de volatilitatea din volumul de tranzacționare destul de plat. Tendința presiunii descendente a prețurilor devine o normă, deoarece nu am reușit să vedem piața revenind la culmile amețitoare din ianuarie 2018, unde ETH a înregistrat maximul său istoric de puțin peste 1400 USD.

Nu există nicio îndoială că Ethereum a avut un impact enorm asupra blockchain-ului și a pieței în general, astfel încât evaluarea sa actuală nu se datorează lipsei capacității sau adoptării. La începutul anului 2017, ETH stătea în jurul valorii de 8 USD înainte ca investitorii să declanșeze o grabă pentru altcoin. La prețul de astăzi, ETH s-a apreciat cu 7500% de la începutul anului 2017. Aceasta este o anumită rentabilitate.

Deși piața este acum redusă, majoritatea entuziaștilor criptomonedelor sunt incredibil de urcători pe Ethereum, o mulțime de oameni prezicând prețuri de până la 10.000 USD în următorii cinci ani.

De ce prezic experții un viitor atât de urcător?

Comunitate activă pentru dezvoltatori

 Volumul, sentimentul pieței, condițiile economice și alți factori contribuie la valoarea viitoare a unei criptomonede. Activitatea dezvoltatorilor este adesea trecută cu vederea ca un alt principiu cheie de evaluare.

Conform statisticilor publicate de Consensys la începutul acestei luni, Ethereum este „cea mai descentralizată platformă blockchain existentă”, cu 17.000 de noduri care rulează pe șase continente. Comunitatea de dezvoltare este estimată la peste 250.000, ceea ce o face cea mai mare din lume, în timp ce există peste 1500 de DApp-uri vii, cu multe altele în dezvoltare.

Revoluționează Blockchain pentru Enterprise

Ethereum Enterprise Alliance (EEA) s-a format în urmă cu aproximativ 18 luni cu 30 de membri – acum are 500. Alianța a fost creată pentru a „defini software de nivel enterprise capabil să gestioneze cele mai complexe și extrem de solicitante aplicații la viteza afacerii” de către unele dintre cele mai mari organizații din lume. Acestea includ BP, Microsoft, Santander, J.P Morgan și Intel.

Adoptarea blockchain-ului în cadrul întreprinderii mari ajută la legitimarea tehnologiei în mai multe industrii. De exemplu, Amazon Web Services a anunțat recent „Șabloane AWS Blockchain pentru Ethereum”. Pe AWS blog, au zis:

„Lansăm astăzi șabloane AWS Blockchain. Aceste șabloane vă vor permite să lansați o rețea Ethereum (publică sau privată) sau Hyperledger Fabric (privată) în câteva minute și cu doar câteva clicuri. Șabloanele creează și configurează toate resursele AWS necesare pentru a vă orienta într-un mod robust și scalabil. ”

Poate că Bitcoin ne-a introdus în blockchain, dar de la lansarea sa în 2015, Ethereum și-a revoluționat aplicabilitatea în cadrul întreprinderii.

Îmbunătățiri critice ale scalării

Scalabilitatea rămâne o problemă critică pentru tehnologia blockchain. VISA, de exemplu, procesează în prezent până la 50.000 de tranzacții pe secundă: Ethereum 13, Bitcoin 7. Problema destul de mare dacă aceste rețele doresc să înlocuiască procesatorii de plăți.

Cel puțin pentru Ethereum, problema scalării a venit în prim plan atunci când creșterea traficului pentru dApp-ul CrypoKitties a determinat creșterea taxelor pe gaz, întrucât toată lumea a concurat pentru validarea tranzacțiilor..

Vestea bună este că soluțiile de scalare sunt aproape de finalizare, deschizând calea pentru dApp-uri la scară largă și adoptarea pe scară largă. Una dintre aceste soluții, Plasma, își propune să proceseze 100.000 de tranzacții pe secundă la lansare, în timp ce scalează la 1 milion de tranzacții în fiecare secundă în timp..

ICO-urile care determină prețul

Majoritatea ICO utilizează simbolul Ethereum standardizat (ERC-20). Acest lucru le permite să profite de infrastructura Ethereum atunci când își lansează simbolul. Pentru ca investitorii să participe la un ICO care emite un jeton ERC-20, trebuie mai întâi să cumpere ETH. În 2017, acest tip de cerere a ajutat la creșterea prețului ETH de 10 ori la peste 400 USD și, cu un număr semnificativ de ICO-uri preconizate în următoarele 12 luni, este puțin probabil ca cererea să scadă.

Drumul înainte

Fără îndoială, volatilitatea va continua pe termen scurt. Unele dintre proiectele de scalare Ethereum prezintă un grad ridicat de risc pentru implementare, astfel încât este posibil să vedem întreruperea rețelei dacă se întâmplă acest lucru. Așteptați o instabilitate suplimentară a prețurilor în jurul perioadei de implementare.

Dacă continuăm să vedem creșterea utilizatorilor, dezvoltatorilor și a aplicațiilor dApp, implementarea cu succes a scalării rețelei și frenezia continuă a ICO, pe termen mediu și lung arata bine Ethereum.