Ce este Ripple & amp; Ce este XRP?

Currencies Direct din 29 mai 2018 a confirmat că au avut a finalizat un transfer de plată în străinătate peste platforma xRapid de la Ripple. Folosind platforma descentralizată, plata care durează de obicei 3-5 zile acum durează doar câteva secunde.

Brian Harris, directorul financiar al Currencies Direct care face aluzie la succesul întregii tranzacții, a făcut aceste observații:

„Procesul nostru cu XRP a fost un succes răsunător. În prezent, evaluăm următorii pași, dar dovezile pe care le-am adunat indică faptul că utilizarea XRP este un schimbător de jocuri, efectuând plăți aproape imediat și îmbunătățind semnificativ serviciile către clienții noștri. ”

Ripple a dezvoltat xRapid pentru a lega instituțiile financiare de tehnologia blockchain care va ușura serviciile interbancare utilizând tokenul XRP al Ripple. Această evoluție este o abatere de la omniprezentele tranzacții speculative care au caracterizat criptomonedele pentru a le oferi un nou scop: – ca mecanism de transfer de valoare.

Ce este xRapid Platform?

Simplu definit, xRapid este o soluție de lichiditate. Companiile care utilizează platforma pot schimba cu ușurință activele. XRapid folosește activul digital XRP pentru a furniza lichidități la cerere. Utilizarea activului digital XRP reduce lichiditatea și, prin urmare, reduce costurile, facilitând în același timp plățile în timp real pe piețele emergente. XRP este conceput pentru utilizarea întreprinderii și oferă instituțiilor financiare o opțiune de lichiditate pentru a facilita plățile transfrontaliere.

Folosind xRapid de la Ripple, o instituție financiară se poate conecta direct la schimburile din țările expeditorului și destinatarului. ”Moneda expeditorului se schimbă imediat în jetonul XRP care se schimbă simultan, în câteva secunde, în moneda destinatarului în al doilea schimb de active digitale. La finalizarea tranzacției, fondurile sunt trimise în contul destinatarului în moneda nativă. Întreaga tranzacție poate fi urmărită cap la cap din motive de siguranță. Rezultatul utilizării jetonului Ripple xRapid și XRP pentru această tranzacție este un mod mai ieftin și mai rapid de transfer de bani.

XRapid ar putea fi viitorul transferului de bani?

Ripple a colaborat cu mai multe instituții financiare, inclusiv bănci centrale și bănci comerciale din întreaga lume, pentru a-și implementa produsele orientate spre blockchain. În special, instituții precum Bursa din Emiratele Arabe Unite, Banca Centrală a Arabiei Saudite, RakBank, Santander și Cuallix au implementat deja tehnologia de tip blockchain în operațiuni. De fapt, Cuallix a fost prima bancă care a testat xRapid și XRP și a confirmat că testele au fost un succes.

Ce-i drept, recenta prăbușire a pieței pe piața criptomonedelor i-a lăsat pe cei mai mulți investitori având în vedere pozițiile lor. Cu toate acestea, instituțiile financiare sunt optimiste în ceea ce privește tehnologia Ripple. Numai în martie, trei companii de transfer de bani: Mercury Group, IDT Telecom și MoneyGram s-au înscris pentru a testa serviciul de transfer de bani xRapid.

Mercury FX, un furnizor global de schimb valutar, a fost una dintre companiile care a fost implicată într-un studiu pilot al fazei pilot xRapid. Făcând aluzie la succesul tehnologiei, Alastair Constance, fondatorul Mercury FX a declarat:

„Mercur este încântat de viteza incredibilă și de rentabilitatea fazei pilot xRapid și este încântat de lansarea producției în viitorul apropiat”

Într-un interviu cu Forbes, Constance a afirmat că „ratele de schimb au fost foarte competitive.” În plus, ea a declarat: „… și timpul tranzacției a fost incredibil”.

Succesul transferului de bani în străinătate de către Currencies Direct va anunța, fără îndoială, adoptarea la nivel de industrie a tehnologiei Ripple. În mod previzibil, este probabil să existe o creștere a cantității de bani instituționali care pătrund în arena criptomonedelor.

Viitorul remitențelor

Proiecțiile Băncii Mondiale indică faptul că remitențele la nivel mondial sunt de așteptat să crească cu 4,6% în 2018. Mergând după numărul de parteneriate, Ripple devine din ce în ce mai mult serviciul preferat pentru majoritatea instituțiilor financiare. Transferul cu succes al Currencies Direct și-a consolidat poziția de tehnologie rapidă, fiabilă și ieftină.

În mod clar, majoritatea instituțiilor financiare adoptând tehnologia Ripple, mai multe instituții de transfer de bani vor alege în mod inevitabil utilizarea xRapid și XRP pentru a rămâne relevante. Dacă Ripple reușește să obțină o cotă de piață de 10% din toate remitențele globale, va exista un flux mai rapid de bani. Fluxul mai rapid de fonduri se va traduce în profituri mari pentru companiile care au adoptat tehnologia Ripple.

Rămâne neclar modul în care jucătorii din serviciul de transfer de bani vor beneficia de tehnologia Ripple pentru a reduce costurile. Totuși, ceea ce rămâne clar este că vom asista la o scădere a prețului remitențelor. Currencies Direct are deja un avans în serviciu și ceilalți jucători trebuie să-și crească jocul.

Bine ați venit în lumea transferurilor de bani rapide, ieftine și fiabile în 2018!