De: Michael A. Goldberg, Avocat – Johnston Tomei Lenczycki & Goldberg LLC

„Activ digital” este un termen care cuprinde stocuri atât de largi precum site-uri web, cărți electronice, multimedia, canale Youtube, programe de calculator, criptomonede, biblioteci de jocuri Steam, conturi online etc. Fără îndoială, activele digitale ale multor persoane valorează sume substanțiale. Imaginați-vă dacă Jeff Bezos a murit la Amazon.com înregistrat exclusiv pe numele său. Familia sa ar dori cu siguranță să primească controlul asupra site-ului, deoarece acesta are o valoare extraordinară. Deși acesta este un exemplu supradimensionat, chiar dacă activele digitale ale unei persoane au o natură mai modestă, familiile moștenitoare ar putea foarte bine să dorească să obțină controlul asupra activelor. Întotdeauna consider că poveste a fiului care încă luptă cu mașina-fantomă literală a tatălui său decedat într-un joc video Xbox. În timp ce statele de salvare a jocurilor video online pot să nu aibă nicio valoare monetară, familia ar putea să găsească încă valoare personală în activul digital.

Luați în considerare ceea ce se poate întâmpla activelor dvs. digitale dacă nu vă planificați proprietatea

Peste jumătate dintre adulții din Statele Unite nu au nicio testament. Cu atât mai puțin au un Trust. În absența oricărei planificări imobiliare, activele care pot fi obținute de o terță parte, cum ar fi un site web, pot fi apoi predate administratorului patrimoniului decedatului. În termeni simpli, la moartea dvs. bunurile dvs. care pot fi predate moșiei vor fi predate chiar dacă ați avut intenții contrare.

Acum există câteva excepții de la această regulă generală. În statele care au adoptat o formă de RUFADAA (Legea revizuită privind accesul fiduciar uniform la activele digitale) dacă custodele contului are un „instrument” digital pentru a descrie ce se întâmplă în cazul decesului titularului contului, atunci instrumentul respectiv are prioritate. Un bun exemplu al acestei funcții este instrumentul digital al Facebook care acordă autoritatea de a controla propria pagină Facebook unei alte persoane în caz de deces. Multe site-uri web au, de asemenea, un instrument care vă permite să specificați acest lucru nimeni ar trebui să vi se ofere acces la cont la moartea dvs. Dacă prevedeți astfel, atunci această desemnare va controla.

În cazul în care nu s-a făcut nicio desemnare cu un instrument digital, atunci administratorului imobilului i se va acorda acces la cont / activ digital. Dacă nu aveți nicio planificare imobiliară, atunci administratorul va distribui activul (și toate celelalte active) conform legilor descendenței și distribuției în statul sau țara în care locuiți. Poate că nu este intenția ta ca bunica ta de 90 de ani să îți moștenească biblioteca Steam! Dar este cu siguranță o posibilitate.

Ce se întâmplă cu activele care nu sunt deținute de un custode?

Desigur, toate acestea presupun că administratorul poate accesa și obține controlul asupra activului digital. Există anumite clase de active digitale, cum ar fi criptomoneda, care sunt accesibile doar de către proprietar. De fapt, acesta este adesea apelul general al acestor active. Criptomoneda nu poate fi predată involuntar către IRS pentru neplata taxelor, nu poate fi confiscată de un administrator de faliment, nu poate fi închisă de guvern în general. Un prim exemplu este recentul boom al criptomonedei în Venezuela, după devalorizarea monedei venezuelene și represiunea guvernului împotriva opoziției politice. Desigur, dezavantajul este că, dacă decedați cu tastele portofelului criptomonedelor ascunse numai în creier, familia dvs. nu va mai vedea niciodată acele active (pentru un exemplu excelent, consultați rezultatul acest domn eșecul de a planifica trecerea lui). Vestea bună este că, cu o planificare corectă, acest lucru poate fi complet evitat.

Soluții de planificare pentru transferuri de active digitale la moarte

 Confruntați cu posibilitatea de a pierde milioane nespuse, dezvoltatorii codifică soluții ingenioase pentru problemele activelor digitale care nu sunt custodiale. Următoarele tipuri de soluții sunt disponibile astăzi pentru criptomonede:

 1. Comutatorul Dead Man

  Un „Dead Man Switch” este un program de computer care necesită introducere periodică de la utilizator. Dacă intrarea nu are loc, se ia o acțiune predefinită. De exemplu, dacă ați configurat un comutator pentru om mort, este posibil să primiți un e-mail o dată pe lună. În fiecare lună veți răspunde la e-mail. Când nu reușiți să faceți acest lucru, programul de computer transferă automat conținutul portofelului dvs. Bitcoin soțului / soției dvs. Această soluție nu este ideală din mai multe motive. Primul motiv este că, dacă apare o eroare în program și nu primiți un e-mail, este posibil să primiți toți banii digitali către o altă persoană, deoarece nu ați răspuns. Această soluție necesită adesea introducerea cheilor de portofel criptomonede private în program. Acest lucru face ca portofelul dvs. să fie susceptibil de terțe părți rău intenționate. În plus, dacă sunteți incapacitat pentru o lună, spuneți în comă și apoi ieșiți din comă, veți găsi toate bunurile distribuite. Nu există încă o modalitate bună de a verifica de fapt cineva este decedat.

O problemă mai mare este că partea destinatară trebuie să aibă propriul său portofel de criptomonede pentru a primi activele și trebuie să fie conștient de criptomonede. Este încă extrem de ușor să pierzi conținutul unui portofel din cauza unei erori a utilizatorului. În timp ce se dezvoltă soluții pentru acest lucru, poveștile încă abundă despre pierderea digitală. O soluție bună ar fi crearea unei companii ca „receptor digital”. O astfel de parte poate avea un portofel public care primește active la moartea unei persoane printr-un comutator de om mort și apoi deține acele active până când se administrează moșia decedatului. Acesta este un serviciu care nu există încă, dar poate fi la orizont.

 1. Transferuri M – N

  Un transfer M-N este destul de simplu. Este configurat un portofel de criptomonede care necesită un anumit număr de părți să semneze transferul înainte de efectuarea unui transfer. De exemplu, puteți numi cinci persoane ca semnatare pentru un transfer și puteți solicita ca cel puțin trei dintre aceste persoane să semneze un transfer înainte de a avea loc un transfer. Într-un astfel de scenariu, dacă ați decedat, cele cinci persoane pot accesa portofelul și trei de comun acord pot transfera activele. Aceasta este o soluție bună pentru criptomonede / portofele care acceptă o caracteristică. Cu toate acestea, este posibil ca persoanele pe care le-ați numit să conspire împotriva dvs. fără știința dvs. și în timp ce sunteți încă în viață pentru a vă scurge portofelul de active. Folosind o astfel de schemă este important să aveți încredere substanțială în persoanele cărora le dați acces.

 1. Portofel hardware sau portofel de hârtie blocat

  Poate că cea mai ușoară soluție pentru transferurile de criptomonede la moarte este să ai un portofel de hârtie sau un portofel hardware cu chei de acces la fonduri, care poate fi accesat la moartea ta. Portofelul de hârtie sau portofelul hardware poate, de exemplu, să fie depozitat într-o cutie de valori de la banca dvs., cu instrucțiuni ca conținutul să poată fi accesat la decesul dvs. atunci când familia dvs. prezintă un certificat de deces valabil și scrisori de birou (sau o declarație de moșie mică ). Desigur, această soluție poate să nu se potrivească cu mulți oameni din comunitatea criptomonedelor, care tind să privească cu neîncredere băncile. Dar până când va fi disponibilă o soluție mai bună, aceasta poate fi cea mai bună opțiune.

 1. Transfer pe Cryptocurrency

  Din câte știu, niciun portofel de criptomonede nu are prevederi „transfer la moarte” sau denumiri de beneficiari. Aceasta ar fi o dezvoltare interesantă și, în opinia mea, una care va deveni necesară. Problema cu activele digitale, în general, este că, la fel ca o mare cantitate de numerar sub saltea, este un activ de probă care poate declanșa o instanță de judecată care trece la moarte dacă are o valoare suficientă. În Illinois, de exemplu, dacă aveți mai mult de 100.000 de dolari în criptomonedă, o moștenire de probat trebuie deschisă în instanță pentru a determina distribuția criptomonedei. Nu contează dacă aveți un comutator mort sau vreun alt mecanism. Din punct de vedere tehnic, criptomoneda este un activ al patrimoniului și ar trebui lichidată și utilizată pentru a plăti mai întâi creditorii și apoi transferată conform testamentului, trustului sau, dacă nu există, legilor descendenței și distribuției statului.

Luați în considerare modul în care asigurarea de viață are denumirea de beneficiar. O astfel de desemnare îi permite, prin lege, să evite testamentarea și, în schimb, să o transfere persoanei desemnate. Portofelele cu criptomonedă ar putea avea, probabil, aceeași denumire și apoi se pot transfera în consecință. Și dacă se poate face la unison cu un comutator de om mort care verifică înregistrările publice de deces pentru a verifica decesul, soluția ar fi rapidă și eficientă (chiar mai eficientă decât desemnările de beneficiari pentru asigurările de viață sau conturile de investiții). În opinia mea, aceste soluții trebuie să fie coapte într-un portofel sau platformă criptomonedă.

Primirea criptomonedei ca moștenire

 Presupunând că decedatul a stabilit corect un transfer de criptomonede prin anumite mijloace, ce ar trebui să facă o persoană care moștenește criptomoneda? De multe ori nu este ușor de cheltuit pentru achiziționarea de bunuri și servicii, deci lichidarea este în general o necesitate. Acest lucru ne aduce înapoi la soluția receptorului digital. Dacă în loc să primiți criptomonedă, receptorul digital primește criptomoneda în numele dvs., receptorul digital poate lichida criptomoneda și vă poate trimite numerar. Acest lucru previne riscul pierderii de la deținătorii de criptomonede începători. De asemenea, poate preveni gestionarea necorespunzătoare în mai multe scenarii ale beneficiarilor.

În starea actuală, dacă doriți să tranzacționați sau să vindeți criptocurrency pe un schimb, trebuie să treceți printr-un proces Know Your Client (KYC) mandatat de guvern. Pentru o persoană care dorește doar să încaseze o moștenire, aceasta poate fi destul de oneroasă și inutilă. În schimb, receptorul digital poate efectua toți pașii necesari lichidării.

Desigur, o astfel de soluție poate să nu fie potrivită pentru toată lumea. Pentru cei care moștenesc criptomoneda care doresc să o păstreze ca criptomonedă, nu este nevoie de un receptor digital. Și pentru cei care sunt cunoscuți în domeniul criptomonedelor, este posibil să nu existe niciun beneficiu dacă Receptorul digital lichidează activele. Și să nu uităm de cei care sunt preocupați de confidențialitate. Cei care moștenesc 1.000.000,00 USD într-o criptomonedă care nu poate fi urmărită, cum ar fi Monero (XMR), ar putea dori să o păstreze acolo și ascunsă în scopuri ilegale (aceasta nu este o lovitură la Monero – Îmi plac caracteristicile de confidențialitate ale Monero. Dar caracteristicile de confidențialitate îl fac deosebit de atractiv celor care se angajează în activități ilegale).

Soluțiile de moștenire a criptomonedelor sunt la orizont

Deși nu este încă disponibilă nicio soluție ideală pentru planificarea imobiliară cu criptomonede, nu există nicio îndoială că mulți dezvoltatori îndrăzneți vor crea soluțiile necesare. Aceste soluții se vor dovedi mai eficiente și mai puțin costisitoare decât soluțiile bancare tradiționale actuale. Și acesta este întregul punct al criptomonedei – retragerea unui sistem bancar scump în favoarea unui program de computer simplificat și automatizat. Aceasta este oricum speranța.