TransferWise nu este în prezent interesat de tehnologia blockchain până când mai multe bănci nu folosesc Ripple

Deși tehnologia blockchain are potențialul de a transforma rețeaua bancară și de plată internațională, co-fondatorul și actualul președinte al TransferWise, Taavet Hinrikus, rămâne destul de sceptic față de tehnologia emergentă..

Potrivit la interviul lui Hinrikus cu Avere difuzat pe 19 noiembrie 2018, cofondatorul TransferWise consideră că, deși blockchain poate arăta grozav pe hârtie, este foarte greu să folosești și să implementezi tehnologia într-un mod practic real.

Blockchain este grozav pe hârtie, dar dificil în realitate

TransferWise, startup-ul de transfer de bani cu sediul la Londra nu este în prezent interesat de tehnologia blockchain, deoarece compania nu vede beneficiile tangibile ale tehnologiei emergente. Hinrikus a menționat că, deși mulți susțin că tehnologia blockchain este revoluționară, tehnologia este încă la începuturile sale.

În timp ce cofondatorul a explorat diferite rețele blockchain, el nu a găsit o rețea care să permită TransferWise să ofere serviciile lor la un nivel mai ieftin sau mai rapid. O mare parte a problemei provine din faptul că tehnologia blockchain nu a realizat o adopție suficient de mare pentru ca băncile să o facă mai eficientă decât sistemele de plăți vechi existente.

Deși TransferWise a fost lansat acum doar șapte ani în 2011, compania are performanțe foarte bune. TransferWise se poate asigura că banii sunt trimiși internațional din Australia în Regatul Unit în 15 secunde, cu o taxă de 1% sau mai mică. Viteza și costul sunt semnificativ mai rapide și mai mici în comparație cu băncile tradiționale care durează de obicei zile și ar percepe comisioane semnificativ mai mari, mai ales atunci când vine vorba de tranzacții internaționale.

În ciuda comisioanelor mici, compania a fost profitabilă timp de doi ani la rând. În timp ce TransferWise este deschisă și dispusă să exploreze tehnologia blockchain și Ripple, nu au văzut un caz în care noua tehnologie să ofere o propunere mai bună decât ceea ce oferă în prezent.

„Dacă fiecare bancă din lume ar trece prin rețeaua Ripple, ar fi uimitor”, a spus Hinrikus.

„Cu toate acestea, câte bănci folosesc Ripple astăzi în producție? Este o listă foarte scurtă. În acest sens, suntem mari susținători ai Ripple sau orice altceva … și dacă oricare dintre acestea primește suficientă adoptare și, de fapt, ne ajută material să facem lucrurile mai ieftin și mai repede, ne-ar plăcea, dar până acum nu am găsit unul . ”

Ripple este prea scump, spune Western Union

La fel ca TransferWise, Western Union vede, de asemenea, o lipsă de beneficii financiare din implementarea sistemului de plăți Ripple. Potrivit la un articol publicat de Avere în iunie 2018, compania de transfer de bani a testat Ripple acum 6 luni. În timp ce CEO-ul Western Union, Hikmet Ersk a menționat că Western Union încă experimentează cu xRapid, un sistem de plăți Ripple care transferă bani între valută pentru a deconta plățile, din păcate, Ripple nu a oferit niciun câștig financiar clar pentru Western Union.

“Suntem mereu criticați că Western Union nu este rentabilă, bla bla bla, dar nu am văzut încă această parte a eficienței în timpul testelor noastre”, a spus Ersek într-un interviu acordat Fortune.

„Problema practică este că este încă prea scumpă. El a menționat că Western Union ar fi interesat de serviciul Ripple și de utilizarea XRP pentru plăți numai dacă ar exista dovezi clare că Ripple ar putea reduce costurile organizației “.

Cu toate acestea, Ersek a menționat că lipsa rezultatelor la pilot ar putea fi, de asemenea, deoarece testul a fost prea mic și a fost efectuat prea devreme pentru a trage concluzii semnificative. Western Union a menționat că au testat doar zece plăți folosind xRapid și au testat doar Ripple pentru transferul între pesos mexicani și dolari SUA.

Asheesh Birla, vicepreședintele senior al produsului pentru Ripple, a menționat că, în timp ce experimentul a durat aproximativ șase luni, a durat aproape șase luni până când Western Union a fost supus pregătirilor interne și a alocat resursele adecvate pentru aceste teste, astfel încât pilotul efectiv a durat doar un săptămână sau două. Dacă Western Union a mutat volumul la scară, Birla consideră că există potențialul de a vedea beneficii și îmbunătățiri financiare, totuși, cu doar zece plăți, nu este o surpriză faptul că compania nu a văzut nicio economie clară a costurilor.

Experiența dezamăgitoare din Western Union evidențiază un obstacol semnificativ pentru adoptarea generală a tehnologiei blockchain. Tehnologia emergentă trebuie să fie semnificativ superioară sistemului existent, în acest caz, instrumentelor de plată existente. Este dificil pentru Ripple să demonstreze acest lucru, deoarece sistemul actual de transfer de plăți al Western Union este extrem de eficient.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map