Блокчейн съвет на деривати (BBOD) е хибридна и полудецентрализирана платформа за търговия с фючърси за криптовалута.

Обявен на 8 декември 2018 г. борсата позволява стабилни депозити и не контролира или съхранява крипто притежанията на клиентите.

След няколко месеца упорита работа, тестът за платформа за търговия на BBOD вече работи на живо, като се очаква основната мрежа да започне скоро.

BBOD Основни характеристики

BBOD е платформа за търговия с фючърси за криптовалута, която има стабилни депозити на валута, акаунти без попечителство, наличен марж и др..

Ние разглеждаме някои от тези ключови предимства по-подробно по-долу.

Биткойн и Altcoin търговия с до 50 пъти ливъридж

Търговската платформа позволява на потребителите да купуват и продават фючърсни договори за 16 цифрови активи.

Това включва Bitcoin, Ethereum, Ripple, EOS, Binance, Litecoin, Stellar, Cardano, IOTA, Monero, NEM, ICON, Elastos, Decred, Digibyte и TUSD.

Всички договори за търговия са обозначени срещу стабилкойн TrueUSD (TUSD). Много търговци ще намерят това за изгодно пред другите платформи за търговия с фючърси, които в момента използват биткойн като валута за сетълмент.

Като цяло BBOD дава на търговците достъп до над 100 различни договора за криптовалута и възможност да се възползват както от нарастващи, така и от спадащи цени.

Екранна снимка на платформата за търговия с крипто фючърси BBOD

Депозити в Stablecoin

Стабилният TUSD се използва за деноминиране на всички печалби, загуби и салда по сметки.

Това стабилизира печалбите и премахва значителния риск от обменния курс, който възниква от използването на силно нестабилни криптовалути като Bitcoin и Ethereum.

Сметки без попечителство

Това е много важна характеристика, защото се фокусира върху сигурността и спокойствието на търговците. BBOD няма да съхранява крипто притежания на потребителите на платформата, а вместо това ще създаде на потребителите собствен личен портфейл за интелигентен договор, съхраняван в блокчейн мрежата Ethereum.

Това означава, че потребителите съхраняват и управляват свои собствени частни ключове. Безопасността на борсите за криптовалути беше в центъра на вниманието наскоро поради скандали с борси, включващи частни ключове и потребителски средства.

Индустрията преминава в ера, в която потребителите трябва да имат по-голям контрол върху собствените си криптохолдинги, вместо да ги предават на борси, които постоянно са насочени от хакери с подли намерения.

Източник: BBOD.io

Няма KYC

Платформата поддържа анонимна търговия, тъй като не се изисква процедура Know-Your-Customer (KYC).

Потребителите просто трябва да се подпишат на платформата, използвайки своите имейл адреси и веднага да започнат да търгуват.

Високопроизводителен двигател за съвпадение

Борсата разполага с високоефективен двигател, който може да изпълнява до 1,25 милиона съобщения в секунда. Двигателят е известен със своята ниска латентност и голям капацитет.

Сделките се изпълняват незабавно в книга извън веригата, така че потребителите не трябва да чакат блокчейн, за да потвърдят транзакциите.

Уреждане на блокчейн

Борсата поддържа онлайн разплащания. Салдата на сметките на интелигентния договор на потребителите се актуализират веднъж на ден в блокчейна. Условията за актуализацията са програмирани в интелигентния договор. Разплащанията по веригата имат някои от традиционните предимства на блокчейн:

 • Прозрачност – съобщенията се излъчват публично, така че всеки да може да ги види
 • Неизменим – данните не могат да бъдат променяни, след като са въведени
 • Напълно автономен
 • Сигурно – процесът на актуализация използва математически свойства на векторите за сетълмент, за да предпази хакерите

Транзакциите в блокчейна са известни с това, че са бавни и се разработват решения от втори слой, за да се сведе до минимум времето за изчакване.

Търговията с BBOD се потвърждава на сървърите на борсата и се изпраща до блокчейна за сетълмент само веднъж на ден. В резултат на това няма нужда да чакате блокчейнът да потвърди сделките на платформата.

BBD Token

Родният маркер в екосистемата BBOD е BBD токенът. Това е ERC20 токен, издаден на Ethereum, пионер в блокчейн интелигентните договори.

BBD е маркер на помощна програма с няколко основни функции на помощната програма, включително:

 • Всички такси за търговия на борсата BBOD могат да бъдат платени в BBD
 • Отстъпки за такси за търговия
 • Участвайте в раздавания на BBD по лотарийната система BBOD
 • Участвайте в търговски състезания
 • Платете курсове по стратегия за търговия
 • Купете или наемете алгоритмични ботове за търговия

Общото предлагане за BBD токени е 117 382 569, а максималното предлагане 275 803 582. Екипът на BBOD казва, че общото предлагане на токени е по-малко от максималното предлагане поради миграция на токени, извършена през 2018 г..

Според BBOD:

„Притежателите на BBD токени мигрираха токените от стария адрес на договора към текущия адрес за контакт. В резултат на това притежателите на BBD токени получиха допълнителни BBD токени. Съотношението на разделяне беше 100 за 1. “

Борсата планира да организира BBOD Lottery събития на седмична база. Това излага потребителите на платформата на атрактивни награди. Разпределението на BBOD токена е много концентрирано, като водещите 5 притежатели представляват 70,34% от предлагането на токени.

Регистрация и търговия на борсата BBOD

Регистрацията е гладка, тъй като не включва KYC процедури. Потребителите трябва само да имат имейл адресите си под ръка, за да се регистрират.

След това борсата създава личен портфейл за интелигентен договор и депозира TUSD в него. Търговците вече могат да купуват и продават различни видове фючърсни договори за криптовалута, получени до 50 пъти за най-ликвидните договори. Други редовни договори са с ливъридж до 20 пъти.

Борсата има два финансови инструмента:

 1.    Безсрочни фючърсни договори – договори без срок на годност
 2.    Стандартни фючърсни договори – за тези договори е посочена датата на изтичане

Двата финансови инструмента приютяват както краткосрочни търговци, така и дългосрочни инвеститори. Краткосрочните търговци обикновено търгуват с вечни фючърсни договори, докато дългосрочните спекуланти като хеджъри и миньори предпочитат стандартните фючърсни договори, тъй като не заплащат такси за финансиране.

Конкуренти на BBOD

BBOD навлезе на пазар, вече зает от някои от най-големите имена в бранша, включително Huobi, OKEx, Bitmex и Bitfinex. BBOD твърди, че има конкурентно предимство от това, че е полудецентрализиран, когато всички платформи за търговия с фючърси са централизирани.

Понастоящем BBOD е единствената платформа за търговия с ливъридж, която позволява на търговците да поемат контрола върху собствените си частни ключове.

Предимствата на платформата за търговия с фючърси на BBOD спрямо нейните конкуренти – Source medium.com/bbod

Пътна карта на BBOD

Борсата твърди, че е консервативна, когато става въпрос за споделяне на бъдещите си планове. BBOD обаче сподели три ключови функции, които ще бъдат добавени към платформата му от 2019 до 2020.

 •         Q2 2019 – фючърси на крипто индекс
 •         Q4 2019 – добавяне на нови валути за депозит / обезпечение
 •         Q1 2020 – ванилови опции за фючърсни договори

Заключение и оценка

BBOD има екип от 30+ членове, разпространени в различни страни по света. Това е индикация за силен проект, който ще продължи да развива своя продукт и в бъдеще.

Малка извадка от екипа на BBOD – Източник BBOD.io

Проектът има потенциала да завладее справедлив дял от пазара поради своите уникални характеристики, като решения, които не са за попечителство, търговци, високоскоростна търговия с ливъридж и стабилни депозити.

Тъй като платформата събира само таксите за търговия в BBD токена, търсенето на токена има голям шанс да се увеличи в бъдеще.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me