Ръководство за търговия с криптовалута – Как да защитим вашата криптовалута

Търговията е един от високорисковите и високо възнаграждаващи начини за печелене на пари. Крипто търговията не прави изключение от това, с единствената разлика, че търговците се занимават с криптовалути, вместо с фиат или други активи. Макар да изглежда ужасно объркващо за новодошлите, той може да предложи много на желаещите да научат тайните му. Тук събрахме малко основни съвети за хората, които искат да се задълбочат в този печеливш пазар.

Фиат към Крипто

За да започнете, трябва да имате малко криптовалута. Има много опции, които ще ви позволят да го спечелите. Най-широко известен е добивът. Също така са необходими много време, усилия и пари, за да получите дори един награден блок, особено в BTC. Платформи за обмен съществуват, за да помогнат на хората, които искат да имат крипто без майнинг. Coinbase, Bitfinex, Bitmex, Huobi и Changelly са само няколко от тях. На Changelly можете да замените вашата фиатна валута направо от вашата дебитна карта за всяка изброена крипто (има повече от 150+ от тях). Още по-доброто е, че не е необходимо да предоставяте идентификационен номер, а само номера на вашия крипто портфейл.

Как да започнете

Сега, след като имате достатъчно крипто за търговия, можете да преминете към избраната от вас платформа за търговия. Всички те работят на същия принцип като избора на платформа за търговия за всеки друг актив. Много обменни платформи вече позволяват крипто търговия, като Binance и Bitfinex. Ако решите да ги използвате, това ще ви улесни да попълните депозита си, ако е необходимо. Може да е по-добре да въведете отделна платформа за търговия, за да можете да разнообразите автобиографията си по-късно.

 • Coinbase: една от най-популярните и лесни за ползване платформи на пазара. Позволява на потребителите да купуват крипто за фиат валута. Предлага различно количество търговски двойки, в зависимост от вашето местоположение.
 • Binance: тази базирана в Малта борса предлага на своите търговци над 200 двойки за търговия, с лекота побеждавайки почти всяка друга платформа за крипто търговия.
 • Bittrex: добра платформа за начинаещи търговци, Bittrex съществува от 2013 г. и предлага голяма сигурност, поддръжка и възможности за търговия.
 • Bitfinex: има какво да предложи не само на крипто-към-крипто търговците, но и на желаещите да търгуват за фиатни пари. В момента Bitfinex предлага двойки за търговия в USD, EUR, GBP и JPY.
 • BitMEX: тази платформа за търговия се управлява от професионални алго търговци. Той е един от най-натоварените на пазара. Макар че може да е объркващо за начинаещи, опитни търговци ще намерят всичко необходимо тук.

След като сте намерили място, където ще търгувате, е време да влезете правилно в търговията. Първо, ще трябва да създадете нов акаунт. В повечето случаи ще е необходимо да попълните вашето име, държава и номера на портфейла.

Ще трябва да имате утвърден портфейл, за да попълните сметката си за търговия. Повечето платформи за търговия ви позволяват да съхранявате крипто там, но можете да изберете и отделен портфейл. В зависимост от криптовалутата, която сте избрали, има различни налични портфейли. Можете да намерите повече за опциите си в нашия блог, в нашия списък с най-добрите портфейли за криптовалута.

С избрания портфейл идва сериозна стъпка в настройването на вашата търговска сметка: независимо дали вашата платформа има KYC или не. KYC се дешифрира като „познайте своя клиент“ и по същество означава, че ще трябва да докажете самоличността си, преди да можете да търгувате. Обикновено се изисква да предоставите документ за самоличност (или подобен документ за самоличност, като шофьорска книжка) и да направите селфи, за да докажете, че сте вие. Повечето платформи за търговия имат това като задължителна стъпка, въпреки че винаги можете да намерите такава, която няма такива изисквания, ако искате да търгувате анонимно.

Как да защитим вашата криптовалута

Докато крипто светът предлага анонимност и сигурност, той също така предоставя много възможности за престъпниците да ви измами. Без подходящи стъпки за сигурност винаги сте изложени на риск да загубите трудно спечелените си монети, така че нека поговорим за това как можете да избегнете това.

 1. Проверете услугите, преди да ги използвате. Има много ресурси, които предлагат да съхранявате вашите монети. Повечето от тях са измами, примамващи ви с фалшиви обещания. Преди да изберете услуга, прочетете за нея в надеждни услуги и социални медии (като Reddit), за да получите по-ясна картина.
 2. Не слагайте всичките си яйца (крипто) в една кошница. Това, макар да ви улеснява достъпа до вашите монети, рискува да загубите всичко наведнъж. Така че, за да сведе до минимум възможните загуби, той съхранява вашата крипто на няколко различни портфейла. Ако нещо се случи, ще загубите съдържанието само на един портфейл и не на цялата си крипто.
 3. Съхранявайте и архивирайте кодовете си за сигурност. Въпреки че те са чудесен начин да запазите портфейла си в безопасност от всички, вие няма да имате достъп до него, нито ако забравите частния ключ и началната фраза. Така че, дръжте ги на сигурно място, отделно от резервно копие, за всеки случай.
 4. Пазете нисък профил. Въпреки че може да е изкушаващо да обработите голяма сделка и да се похвалите с нея в социалните медии, това също ви поставя в кръста на престъпниците. Запазете го, провеждайте по-малки сделки и това ще намали вероятността те да ви насочат.
 5. Използвайте надеждни мрежи. Това трябва да е очевидно: търговията в публична мрежа е голям риск за сигурността. Правенето на нещо чувствително в публична мрежа рискува да получи злонамерен софтуер и е твърде голям риск, ако имате работа с пари.

Как да използвам търговски ботове

Търговските ботове са инструменти за автоматизиране на вашата търговия, повишаване на нейната ефективност и рентабилност. Дори и с основните си настройки, той ще работи достатъчно добре, но за да го направите по-добре ще трябва да го настроите правилно.

Трябва да изберете бота, който ви подхожда най-добре. След като го инсталирате успешно, е време да настроите стратегията си. В зависимост от въпросния бот, той може да варира от избора на такъв от вече списъка с рецепти до самото писане на алгоритъма. Така че, ако не искате да кодирате сами, ще трябва да изберете бота, в който са вписани стратегии. След това ботът обикновено е готов за стартиране и търговия.

На пазара има много налични и всъщност можете да напишете сами, ако не намерите такъв, който ви харесва. За тези, които не искат да го направят обаче, ще разгледаме нашия списък с готови ботове, които можете да използвате.

 • Криптохопър

Лого на Cryptohopper Крипто търговия

Един от най-популярните търговски ботове и поради добра причина, Cryptohopper е един от малкото базирани в облак ботове, който му позволява да продължи да търгува дори когато компютърът е изключен. Освен това е лесен за ползване, така че новите потребители могат лесно да го вземат. В същото време опитни търговци могат да модифицират Cryptohopper според своите вкусове.

Започни с Криптохопър.

 • 3 Комаси

3Commas лого търговия

3Commas е интелигентен бот за търговия, способен да се адаптира към внезапни промени на пазара. Само това гарантира популярността му, но други функции, като изчистен интерфейс, автоматична търговия, онлайн хостинг и различни интеграции на обмен, правят сделката още по-сладка.

Започни с 3 Комаси.

 • Kryll.io

Лого на Kryllio

Този бот за търговия се предлага с функции, които позволяват на потребителите да се възползват от променливия крипто пазар и гъвкав редактор, за да могат да добавят още повече. Свързването на логически оператори, пазарни индикатори и задействащи стойности никога не е било толкова лесно.

Започни с Kryll.io.

 • Зигнали

Zignaly Logo Крипто търговия

Zygnaly е относително новодошъл на сцената на търговските ботове. Въпреки това той успя лесно да спечели признание и доверие от пазара. Засега тя работи на борсата Binance и предлага някои уникални функции, като например без ограничение за използване на двойки за търговия и опция за редактиране на позиция за търговия по всяко време.

Започни с Зигнали.

 • Gunbot

Лого на Gunbot

Този бот се предлага с различни вградени стратегии за търговия, което позволява на начинаещите търговци да ги използват без никакво кодиране. Докато в други аспекти това е доста стандартно по отношение на други ботове, Gunboat също позволява да се плаща за него в биткойн, с налични 3 абонаментни плана.

Започни с Gunbot.

 • TradeSanta

Tradesanta Logo Crypto Trading

Друг базиран в облак бот, TradeSanta позволява на своите потребители да се възползват от колебанията на пазара. Той е лесен за инсталиране, има няколко вградени шаблона и ви позволява да използвате различни борси с него. Минималният абонаментен план е безплатен и ви позволява да използвате всички стратегии, само ограничавайки обема на търговията.

Започни с TradeSanta.

Обобщение

Имате всичко необходимо, за да започнете да търгувате с крипто. Сега знаете как да изберете портфейл, къде да търгувате и как да създадете нов акаунт на платформа за търговия. Не само това, но вече можете да увеличите печалбите си от търговия, като използвате търговски ботове. С подходящата сигурност ще запазите печалбите си в безопасност, увеличавайки ги, докато вървите. Надяваме се, че тази публикация е информативна за вас и ако искате да научите повече, можете да прочетете други ръководства и съвети в нашия блог. Следете за още!

Относно Changelly

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map