A Go-Globe.com 2018-as jelentése szerint, A világ minden internet-felhasználójának közel 25% -a használt VPN szoftvert számítógépeiken vagy mobileszközeiken nemrégiben. Megkapják a VPN szolgáltatás minden nagy előnyét, de csak az adott eszközhöz.

Ez fejfájást okoz, ha több eszköze van a védelemre. Valakinek, mint nekem (és valószínűleg neked is) több eszköze van, amelyek csatlakoznak az internethez és részesülhet egy VPN-ben. Például, amikor ezt írom, két számítógépem, egy okostelefonom és egy táblagépem van csatlakoztatva az internethez.

A VPN-útválasztó beállítása

Ez azt jelenti, hogy 4 eszközre kell telepíteni a VPN szoftvert. Négy eszköz naprakészen tartása. És négy eszköz, ahol elfelejtettem bekapcsolni a VPN-t (vagy elveszíteni a VPN-kapcsolatot), és távozni eszközöm és otthoni hálózatom bármikor ki van téve.

A VPN-útválasztó az egyik lehetséges megoldás erre a problémára. Olvassa tovább, hogy megtudja, mi a VPN-útválasztó, és mit csinál másképp, mint az okostelefonjára vagy más eszközökre telepített VPN-szoftver.

Gyorsan megnézzük miért érdemes beállítani egy VPN-útválasztót a sajátod, és miért nem akarod. Végül áttekintjük a VPN-útválasztó megszerzésének két módját, és magas szinten megvizsgáljuk, hogyan állíthatná be ezt a VPN-útválasztót otthona vagy irodája kiszolgálására.

Mi a VPN-útválasztó?

Abban az esetben, ha nem találta ki a nevét, a VPN Router a router, amely VPN szoftvert futtat. Az útválasztón futó VPN szoftver használatával az útválasztóhoz csatlakoztatott összes eszköz az útválasztó VPN szolgáltatásán keresztül csatlakozik az internethez.. Ez igaz, függetlenül attól, hogy magában az eszközben van-e telepítve VPN szoftver.

Mi a VPN-útválasztó?

Van-e 10 olyan eszköze, amely csatlakozik az internethez?? Mind a 10 az útválasztó VPN-jén keresztül fog csatlakozni szoftver anélkül, hogy VPN szoftvert telepítene ezekre az eszközökre. Még a látogatók is védettek lesznek, amennyiben csatlakoznak az útválasztóhoz. Miután beállította a VPN-útválasztót, nincs egyszerűbb módja annak adjon minden eszközének előnyöket és védelmet a kiválasztott VPN-szolgáltatás.

Bár ez remek megoldásnak hangzik (és sok esetben így is van), a Lehet, hogy a VPN Router nem mindig a legjobb megoldás az Ön konkrét helyzetéhez. A következő két lista ismerteti a VPN-útválasztó telepítése mellett és ellen felhozott eseteket.

Miért érdemes VPN-útválasztót beállítani?

Az alábbiakban felsoroljuk azokat az okokat, amelyek miatt a VPN-útválasztó beállítása megfelelő megoldás lehet az Ön számára:

 • Nem kell külön telepítse és konfigurálja a VPN-t szoftver minden saját eszközén
 • tudsz több eszköz védelme így, mint egy szokásos előfizetéssel
 • Ön nem felejtheti el engedélyezni a VPN-t szolgáltatás egy adott eszközön
 • Az útválasztóhoz csatlakoztatott eszközök mindegyike automatikusan védett, akkor is, ha az eszköz általában nem működik ezzel a VPN-lel
 • Minden útválasztóhoz csatlakoztatott eszköz rendelkezik ugyanolyan hozzáférés a külső tartalomhoz

Elég meggyőző eset. De mielőtt elindulna, nézzük meg azokat a körülményeket, amikor a VPN-útválasztó nem biztos, hogy az Ön számára megfelelő válasz.

Miért nem lehet a VPN-útválasztó beállítása a válasz az Ön számára

Íme néhány hátrány vagy probléma, amelyek megakadályozhatják a saját VPN-útválasztó beállítását:

 • Használnia kell a Az útválasztókon történő telepítést támogató VPN; nem mind
 • Használnia kell a router, amely támogatja a VPN-t használni kívánt szoftver; nem mind
 • Hacsak nem külön telepíti a VPN szoftvert egy eszközre, az eszköz csak akkor védett, ha csatlakozik a VPN-útválasztóhoz
 • Ön nem tilthatja le a VPN-t bizonyos eszközökön vagy különböző eszközök vannak csatlakoztatva különböző VPN-kiszolgálókhoz
 • A VPN-ek mindig lassítják az internetkapcsolatot; minden, ami az útválasztójához csatlakozik, szenvedni fog ebben a lassulásban
 • Minél nagyobb az útválasztóra csatlakoztatott eszközök száma, annál nagyobb hatással van a kapcsolat sebességére

Mint látható, a VPN-útválasztó használata nem mindig jelent tökéletes megoldást. Ennek ellenére sok esetben jó választás.

Tehát hogyan állíthatja be a VPN-útválasztót? Először el kell döntenie, hogy a előre konfigurált VPN Router vagy a telepítse a VPN szoftvert egy útválasztóra saját magad.

Csináld magad, vagy vásárolj előre konfigurált VPN-útválasztót?

Ha úgy dönt, hogy VPN routerrel megy, lehetőségei némileg korlátozottak. A legtöbb útválasztón nincs telepítve VPN-szoftver, és nem támogatják a VPN-szoftverek telepítését sem. Tehát valószínűleg meg kell vásárolnia legalább egy routert, hogy ez megvalósuljon. Ha nincs szerencséd, át kell váltania a VPN-szolgáltatásokat is.

Tegyük fel, hogy a VPN-szolgáltatása biztosítja a szoftver olyan verzióját, amely egyes útválasztókon működik. Most el kell döntenie, hogy akarja-e vesz egy routert a VPN szoftverrel előre telepítve és konfigurálva, vagy szeretné-e vásároljon kompatibilis útválasztót és maga telepítse a VPN szoftvert.

Előnyök és hátrányok a VPN szoftver normál útválasztóra történő telepítéséről

Az előre konfigurált VPN-útválasztó megvásárlása eleinte semmitmondónak tűnik. Csak csatlakoztassa a vadállatot, csatlakoztassa az összes cuccot az új routerhez, és kész. De a döntés nem olyan egyértelmű, mint elsőre tűnhet.

Íme néhány előnye és hátránya az előre konfigurált VPN-útválasztó megvásárlásának:

Előnyök Hátrányok
Gyors és egyszerű beállítás Új routert kell vásárolnia
Kevés műszaki szakértelem szükséges Meg kell találnia egy olyan útválasztót, amelyre telepítve van a VPN-je, vagy meg kell változtatnia a VPN-eket
Tudja, hogy a VPN szoftvert tesztelték az útválasztó hardverével

Előnyök és hátrányok a VPN szoftver normál útválasztóra történő telepítéséről

Íme néhány előnye és hátránya a VPN szoftver tipikus útválasztóra történő telepítésének:

Előnyök Hátrányok
Használhatja kedvenc VPN szolgáltatását; sok legnépszerűbb VPN-szolgáltatás támogatja az útválasztóra történő telepítést Szükség van bizonyos számítógépes ismeretekre a szoftver telepítéséhez és futtatásához
Az útválasztónak olcsóbbnak kell lennie, mint az előre telepített VPN-szoftver Csak bizonyos típusú útválasztók teszik lehetővé harmadik féltől származó szoftverek (például a VPN) telepítését rajtuk; valószínűleg új útválasztót kell vásárolnia.

Most, hogy tudja, melyik irányba fog ugrani, vessen egy pillantást arra, hogy valójában hogyan nézhet ki ez. Vannak túl sok variáció hogy itt részletesen lefedjük az összes alapot, de adhatunk Önnek egy magas szintű megjelenés abban, amibe belekeveredne, ha egyik vagy másik útvonalat választja.

Előre konfigurált VPN-útválasztó beállítása

Így kell menni, ha csak egy VPN Routerrel akar felállni és futni és nem akarja tesztelni tudását számítógépes technikusként. Ha egy előre konfigurált VPN-útválasztó van a kezében, akkor egyszerűen csatlakoztassa az eszközeit mint bármely más útválasztó esetén, mondja el az útválasztónak melyik VPN-kiszolgáló azt szeretné, hogy csatlakozzon ehhez, és kezdje el a böngészést.

A trükk az, hogy keressen egy előre konfigurált VPN-útválasztót, amely támogatja a VPN-szolgáltatást. Úgy gondoljuk, hogy a legjobb megoldás, ha ellátogat a VPN Routerek oldalra a következő címen: Flashrouters.com. Ez a vállalat forgalmaz olyan útválasztókat, amelyek számos VPN-szolgáltatásból előre telepítettek VPN-szoftvert. A cikk írásakor ez biztosíthatja Önnek routerek, amelyeket előre konfiguráltak a 19 legnépszerűbb szolgáltatáshoz, és további tucatok támogatása.

ExpressVPN-képes routerek

Például annak ExpressVPN oldal lehetőséget ad a négy router bármelyikének megvásárlására három különböző gyártó modellje. Mindegyikük Flashrouters-től származott ExpressVPN telepítve és tesztelve, csak az Ön számára szükséges adja meg ExpressVPN bejelentkezési adatait és a használni kívánt ExpressVPN útválasztót, majd csatlakoztassa az eszközeit.

Ha talál egy tetszés szerinti VPN szolgáltatást / útválasztót, akkor valóban nincs egyszerűbb módja annak, hogy elinduljon és elinduljon egy VPN útválasztóval.

VPN szoftver telepítése normál útválasztóra

A VPN-szoftver telepítése és beállítása egy szokásos útválasztóra lehet lényegesen nehezebb, mint a VPN szoftver beállítása a telefonra vagy a számítógépre. De ha szerencséd van, akkor képes lehet arra, hogy ezt a folyamatot rövidre állítsák.

Feltételezzük, hogy ennek megvalósításához új routert kell vásárolnia. Szinte mindig az internetszolgáltató által biztosított útválasztó van nem fogadja el, hogy VPN szoftvert telepítsen rá.

VPN telepítése szokásos útválasztóra

Feltételezve, hogy ez a helyzet, az első lépésnek azt kell tennie nyomon követni egy olyan útválasztót, amely a VPN-szolgáltatással működik. Minden szerencsével VPN-szolgáltatása olyan lesz, mint NordVPN (az egyik kedvenc VPN-szolgáltatásunk), és ehhez hasonló oldalt kínál ez az oldal segít megtalálni, melyik útválasztók támogatják a szoftverét. Ha nem, próbálja meg ellenőrizni a VPN dokumentációját hátha támogatja a OpenVPN ügyfél.

A VPN-szolgáltatása támogatja az OpenVPN-t

Ebben az esetben előfordulhat, hogy eltalálta azt a parancsikont, amelyet korábban említettünk. Sok ASUS a routerekhez tartozik valami ún Az ASUSWRT előre telepítve. Jellemzői között az ASUSWRT tartalmaz egy beépített OpenVPN klienst. Ha VPN-szolgáltatása sikeresen képes együttműködni az ezen útválasztókba épített OpenVPN-ügyféllel, Az útválasztó konfigurálása a szolgáltatással való működésre csak néhány percet vesz igénybe.

Ha ez lehetőségnek tűnik, javasoljuk vegye fel a kapcsolatot a VPN-szolgáltatásának támogató személyzetével és kérdezze meg tőlük, hogy kompatibilis-e az ASUSWRT-ben található OpenVPN klienssel. Ha igen, kérd meg őket, hogy küldjenek neked lépésről lépésre a beállításhoz. Valójában szerencsés ember vagy.

VPN-szolgáltatása nem támogatja az ASUSWRT OpenVPN klienst

Ha nem volt szerencséje az utolsó szakaszban leírtak szerint, akkor egy olyan routert szeretne keresni támogatja a DD-WRT vagy a Tomato firmware-t. Mindkettő a firmware típusa az útválasztókhoz, és fejlett funkciókat kínál, beleértve a VPN szoftver támogatását.

A DD-WRT-t támogató útválasztó megtalálásához használja a keresési funkció a DD-WRT.com címen.

DD-WRT által támogatott útválasztók

Ennek az eszköznek a használatához egyszerűen adjon meg bármilyen információt, amely rendelkezik a a fontolóra vett útválasztó gyártmánya és típusszáma. A webhely visszaadja azon kritériumok listáját, amelyek megfelelnek a kritériumoknak és támogatják a DD-WRT-t.

A Tomato firmware-t támogató útválasztók kis gyűjteménye található itt.

Ha van valamilyen valós technikus tapasztalata, érdemes kipróbálnia router villogása a DD-WRT vagy a Tomato firmware-rel saját magad. Úgy gondoljuk azonban, hogy egy okosabb lépés lenne, ha megtennénk ez az oldal a Flashrouters-nél, és vásároljon olyan routert, amelyre már telepítve van a DD-WRT. Az útválasztó villogása az egész folyamat legkockázatosabb része, miért ne engedné, hogy néhány szakértő ezt megtegye az Ön számára.

Ha van routere a működő DD-WRT vagy Tomato firmware telepítve van, a VPN-szolgáltatás utasításait követve fejezheti be a VPN-szoftver útválasztóval való munkáját.

Itt található a DD-WRT beállítás egy részének képernyőképe PrivateInternetAccess.com:

PIA DD-WRT OpenVPN beállítása

Amint láthatja, kissé technikai jellegű, de közel sem olyan kemény, mint a BIOS villogása az útválasztó telepítésével a DD-WRT telepítéséhez.

jegyzet: Ha további részletekre kíváncsi, nézze meg az ExpressVPN alkalmazás routerekhez a Linksys WRT1200AC telepítésének lépéseit:

Következtetés

Sok ember számára VPN-útválasztó beállítása remek megoldás lehet több eszköz megbízható csatlakoztatásának problémájához az internethez VPN-en keresztül.

Miközben felfedezte ezt az ötletet, megtanulta mi a VPN Router és mit csinál. Ezután megvitattuk a VPN Router beállításának előnyeit és hátrányait, hogy eldönthessük, hogy az Ön számára megfelelő megoldásnak tűnik-e.

Ezután a előnyök és hátrányok egyik sem előre konfigurált útválasztó vásárlása kedvenc VPN szoftverével, vagy Ön a VPN szoftver telepítése maga egy routeren.

Következtetés – Forrás: Shutterstock.com

Abban az esetben, ha érdekelne a „csináld magad” megközelítés, beszéltünk róla router villogása, és miért gondoljuk, hogy valóban csökkentheti a projekt kockázatát router vásárlása már DD-WRT-vel villant rajta.

Összefoglaltuk azzal, hogy a munka befejezéséről beszélgettünk a VPN támogató csoportjának tanácsával.

Egy VPN-útválasztó beállítása mindenképpen túlmutat a VPN kezdő terén, de a körülményeitől függően mindenképpen ez lehet a megfelelő válasz az Ön számára. Sok szerencsét.

És ne feledje, hogy mielőtt útválasztót választana és végigvenné ezt az egész folyamatot, egy nagyon jó VPN szolgáltatást kell választania. Szerencsére a mai világban teljesen elkényeztetett a választás, és útmutatónkban vázoltuk a véleményünk szerint a legjobb vpn szolgáltatásokat. Két kedvencünkként közvetlenül ajánlhatjuk a Nordvpn-t és az Expressvpn-t is. Folyamatosan vezeti a listát minden olyan területen, mint a legjobb a Mac-hez, a Torrentekhez, a Gaminghez és egyebekhez.