A VPN-ek hatékony eszközök a online adatvédelem biztosítása. A többugrásos VPN-ek ezt a következő szintre emelik. További VPN-kiszolgálók hozzáadásával (vagy akár több VPN-szolgáltatás együttes használatával) megtehetik növelje az erőt biztonságának javítása és a magánélet javítása.

Ebben a cikkben megnézzük hogyan működnek a multi-hop VPN-ek. Megnézzük a érvek és ellenérvek a multi-hop VPN két osztályából, és említsen meg néhány szolgáltatást, amelyek készen állnak a multi-hop megoldások használatára.

Hogyan működik a Multi-Hop VPN

A legelvontabb szinten egy multi-hop VPN működik továbbítja az üzenetforgalmat több titkosítási körön keresztül, ezáltal megnehezíti, hogy valaki áttörje a biztonságot és megsértse a magánéletét. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy az üzenetforgalma meg fog növekedni legalább két VPN-kiszolgálón kell áthaladni egy helyett, mint egy szokásos VPN-ben.

Részletesebben elmélyülhetünk, hogy ez pontosan hogyan működik, de mielőtt ezt tennénk, beszélnünk kell a kétféle multi-hop VPN.

A Multi-Hop VPN típusai

Mivel a Multi-Hop VPN több VPN-kiszolgáló használatát is magában foglalja, megvalósításuk kétféle módon lehetséges. Az egyik megközelítés az a használata egyetlen VPN szolgáltatás amely támogatja az üzenetforgalom átirányítását két vagy több saját VPN-kiszolgáló. A másik megközelítés a használat két vagy több VPN-szolgáltatás és egymás után továbbítsa rajtuk az üzenetforgalmat.

A következő néhány szakaszban részletesebben elmélyülünk a multi-hop VPN e két osztályában. Ez sokkal könnyebbé teszi az egyes előnyök és hátrányok kitalálását.

Egy VPN szolgáltatás, két vagy több VPN szerver

Egyetlen VPN-szolgáltatás, amely két vagy több saját VPN-kiszolgálón keresztül továbbítja az üzenetforgalmat a leggyakoribb módszer multi-hop VPN megvalósításához. Ezt a típusú multi-hop VPN-t néha „vízesésVagy egy „lépcsőzetes kapcsolat.”

Egy szokásos VPN-ben a számítógépéről érkező üzenetek így utaznak:

 • 1. lépés: Az üzenetet a számítógépén lévő VPN szoftver titkosítja, majd továbbítja egy VPN-kiszolgálónak.
 • 2. lépés: A VPN-kiszolgáló visszaállítja a dokumentumot az eredeti állapotába, de megváltoztatja az IP-címet. A számítógép IP-címe helyett az üzenet megkapja a VPN-kiszolgáló IP-címét.
 • 3. lépés: A VPN-kiszolgáló elküldi az üzenetet a végcéljára. Eredeti formájában érkezik, azzal a különbséggel, hogy a számítógép helyett a VPN-szerverről származik.

Lépcsőzetes kapcsolati stílusú VPN, az első két lépés megegyezik, de ezután az üzenet újra titkosítva lesz, és elküldik egy másik VPN-kiszolgálónak. Ott visszafejtik, az IP-címet megváltoztatják a második VPN-kiszolgálóra, és továbbítják a cél felé. Hívjuk a lánc első VPN szerverét a belépõ szerver és a lánc utolsó VPN-kiszolgálója a exit server.

Egy VPN szolgáltatás, két vagy több VPN szerver

Itt van egy példa a teljes folyamat csak két VPN szervert használ:

 • 1. lépés: A számítógépen lévő VPN szoftver titkosítja az üzenetet, majd továbbítja azt a belépési szervernek.
 • 2. lépés: A belépési szerver visszaállítja a dokumentumot az eredeti állapotába, de megváltoztatja az IP-címet. A számítógép IP-címe helyett az üzenet megkapja a belépési kiszolgáló IP-címét.
 • 3. lépés: A belépőkiszolgáló ismét titkosítja az üzenetet (beleértve az új IP-címet is), és elküldi a kilépési szervernek.
 • 4. lépés: Az Exit Server visszaállítja a dokumentum eredeti állapotát, de megváltoztatja az IP-címet. A belépési kiszolgáló IP-címe helyett az üzenet megkapja a kilépési kiszolgáló IP-címét.
 • 5. lépés: Ott az üzenetet visszafejtik, és az eredeti tartalommal és a kilépési kiszolgáló IP-címével küldik el a végső rendeltetési helyre.

Ezzel a megközelítéssel a célwebhely az üzeneteket úgy látja, mint a kilépési szerverről származik. És a kilépési szervernek van sehogy sem tudhatod, ki vagy. Amikor visszafejti az üzenetet, csak az eredeti szöveget és a belépési kiszolgáló IP-címét látja.

Még akkor is, ha valaki teljes mértékben irányítja a kilépési szervert, nem tudja kitalálni a valódi IP-címét. A belépési szerver továbbra is megvédené.

Számos népszerű VPN-szolgáltatás kínál lépcsőzetes kapcsolatokat egyik vagy másik név alatt. Néhányat megnézünk a cikk későbbi részében.

Két VPN szolgáltatás

Míg a szokásos multi-hop VPN beállítás mindenképpen növeli a biztonságot és az adatvédelmet, még mindig elméletileg sérülékeny. Mivel minden, ami történik, egyetlen VPN-szolgáltatás ellenőrzése alatt áll, valaki, aki megszerzi a szolgáltatás irányítását esetleg képes lesz átvágni az összes védelmet hogy biztosítja.

Ennek kikerüléséhez létrehozhat egy multi-hop kapcsolatot a két különböző VPN-szolgáltatás. Ilyen módon egy támadónak szüksége lenne rá veszélyeztetheti mindkét VPN szolgáltatást hogy teljes hozzáférést kapjon az üzenetek forgalmához. Erre hivatkozunk, mint multi-VPN kapcsolatra vagy megoldásra.

Több VPN-diagram

Nem ismerünk ilyen kereskedelmi forgalomban kapható multi-VPN láncokat. Ha ilyen védelmet szeretne, magának kell megépítenie. Anélkül, hogy belemennénk a technikai részletekbe, íme néhány módszer a beágyazott láncszem létrehozására:

 • Telepítsen egy márkájú VPN-t egy útválasztóra, és egy másik márkát minden eszközre, amelyet védeni szeretne. Az eszközről érkező üzenetforgalmat mindkét VPN védi, amikor az eszköz VPN aktív.
 • Telepítsen egy márkájú VPN-t egy eszközre, és a böngészőben egy másik márka böngészőbővítményét. A böngészőből érkező üzenetforgalmat mindkét VPN védi, amikor mindkét VPN aktív.
 • Telepítsen egy márkájú VPN-t egy eszközre, egy másik márkát pedig az eszközön futó virtuális gépbe. Használhat egy ingyeneset virtualizáció megoldás, például a VirtualBox erre. A virtuális gépen futó alkalmazásokból származó üzenetforgalmat mindkét VPN védi, amikor mindkét aktív.

Ezek az összes lehetőség?

Nem, ezek nem minden lehetőség. Néhány VPN lehetővé teszi 3. kaszkád, akár 4 VPN-szerver mielőtt az üzenetek kilépnének a VPN hálózatból. És lehetséges láncoljon össze több mint 2 VPN szolgáltatást. Valószínűleg még egy olyan rendszert is létrehozhat, amely automatikusan átkapcsolja a szervereket a VPN hálózaton belül (hasonlóan ahhoz, ahogyan Tor néhány percenként változtatja a dolgokat).

Ennek a cikknek az alkalmazásában azonban csak a multi-hop VPN két osztályát kell figyelembe vennünk: lépcsőzetes kapcsolatok (több szerver egy VPN-ben) és Multi-VPN kapcsolatok.

A lépcsőzetes láncolódás előnyei és hátrányai

A sok lépcsős VPN-k, amelyek lépcsőzetes lánckapcsolatokat kínálnak, nagyszerűek extra védelmet nyújt. De mint bármi másnak, ezeknek is vannak előnyei és hátrányai.

A lépcsőzetes láncolódás előnyei és hátrányai

Lássuk, mik az előnyök, ismét csak egy belépési kiszolgálót és egy kilépési kiszolgálót használva:

A lépcsőzetes láncos kapcsolat előnyei

 • Fokozott biztonság és magánélet egy szokásos VPN-szolgáltatáshoz képest. Az a támadó, aki a láncban csak egy szervert irányít, nem fogja látni az üzenetét és az IP-címét sem.
 • Bárki figyelemmel kíséri az internetkapcsolatot láthatja, hogy csatlakozik a belépési kiszolgálóhoz a láncban, de a kilépési szerver IP-címe rejtve van előttük. Ez sokkal nehezebbé teszi bármilyen forgalmi korrelációs támadás lefuttatását a forgalma ellen.
 • tudsz többféle internetes cenzúra megkerülése. Tegyük fel, hogy az Egyesült Államok úgy dönt, hogy blokkolja az összes kapcsolatot Oroszországgal, de hozzáférnie kell olyan tartalomhoz, amely csak az oroszországi felhasználók számára áll rendelkezésre. Válasszon egy belépési kiszolgálót, amelyet az Egyesült Államok nem blokkol, és egy Exit kiszolgálót, amely Oroszországban található. Hogy meg kell vezetnie a cenzúrát a kapcsolat mindkét végén.

Most nézzük meg a hátrányokat.

Hátrányok egy lépcsőzetes lánckapcsolattal

 • Több feldolgozási teljesítményre van szükség eszközén, mint egy szokásos VPN-nél, mivel az eszköznek mindent kétszer kell titkosítania / visszafejteni.
 • A kapcsolat késése valószínűleg növekedni fog mert a kiszolgálók közötti további fizikai kapcsolatok hosszabb ideig tartanak az üzenetek áthaladásához.
 • Ha több szerver van a láncban, annak nagyobb az esélye az egyik lelassítja a kapcsolatot a szerver ereje vagy a jelenlegi felhasználók nagy száma miatt.
 • Nem sok szolgáltatás kínál lépcsőzetes lánckapcsolatot.
 • Ha egy támadó irányítja a VPN-szolgáltatásodat, akkor az megteheti figyelje a teljes kapcsolatot és rögzítse üzeneteit, IP-címét és azokat a webhelyeket, amelyekhez csatlakozik.

A több VPN-kapcsolat előnyei és hátrányai

A több VPN-kapcsolat előnyei és hátrányai

Most pedig a beágyazott láncszem előnyeivel és hátrányaival, feltéve, hogy csak két VPN-szolgáltatással építjük fel:

A multi-VPN kapcsolat előnyei

 • Ha egy támadó megkapja az irányítást a lánc második VPN-szolgáltatása felett, akkor is nem láthatja az üzeneteit vagy az IP-címét mert az első VPN szolgáltatás továbbra is megvéd.
 • Bárki figyelemmel kíséri az internetkapcsolatot láthatja, hogy csatlakozik a második VPN-szolgáltatáshoz de nem fogja tudni látni, hogy üzenetei már átjutottak az első VPN-szolgáltatáson. Ez sokkal nehezebbé teszi bármilyen forgalmi korrelációs támadás lefuttatását a forgalma ellen.
 • Bármely webhely vagy szolgáltatás, amelyhez csatlakozik láthatja, hogy üzenetei átjutnak a második VPN-szolgáltatáson de nem lesznek információi az első VPN szolgáltatásról. Ez azt is sokkal nehezebbé teszi, hogy bármilyen forgalmi korrelációs támadást indítson a forgalma ellen.

Most nézzük meg a hátrányokat.

Több VPN-kapcsolat hátrányai

 • Szükség lehet sokkal nagyobb feldolgozási teljesítmény eszközén, mint egy szokásos VPN-szolgáltatással. Legrosszabb esetben az eszköznek virtuális gépet és két teljes VPN-szoftvert kell futtatnia.
 • A a kapcsolat késleltetése megnő két teljes VPN-szolgáltatást áthaladó üzenetek okozta késések miatt.
 • Ha egy támadó rendelkezik az első VPN-szolgáltatás irányításával, akkor ezt megteheti figyelje a teljes kapcsolatot és rögzítse üzeneteit, IP-címét és azokat a webhelyeket, amelyekhez csatlakozik.
 • Több VPN-kapcsolat beállítása sokkal bonyolultabb mint egy lépcsőzetes lánckapcsolat használata egy VPN-szolgáltatásból.
 • Valószínűleg több VPN-kapcsolat lesz drágább mint más megoldások, mivel fel kell fizetnie a lánc összes VPN szolgáltatására.

Néhány népszerű VPN multi-hop 700w-val

Most, hogy megláttuk, mit jelentenek a multi-hop VPN-ek, nézzünk meg néhányat VPN-szolgáltatások, amelyek multi-hop kapcsolatokat valósítanak meg. Ezek mind lépcsőzetes kapcsolatok lesznek, mivel tudjuk, hogy senki sem kínál kereskedelmi beágyazott láncszolgáltatást.

Nordvpn

Valószínűleg a legrugalmasabb multi-hop megoldás a Nordvpn-en keresztül érhető el.

A NordVPN az egyik világelső VPN-szolgáltatások. Ahogy illik ehhez az álláshoz, ők is Multi-Hop megoldást kínálnak. Double VPN néven létrehozza a két szerver lépcsőzetes lánc. Double VPN oldalukon áttekintik a megoldás alapjait, valamint felsorolják azokat a felhasználókat, amelyekről úgy gondolják, hogy hasznot húznának a Double VPN használatából, valamint azokat a típusokat, amelyeknek ezt nem szabad használniuk..

További információkért NordVPN-ek Kattintson duplán a VPN-megoldásra itt.

Vegye fel a NordVPN-t

Olvassa el NordVPN áttekintés itt.

SurfShark

A SurfShark egy hamarosan elérhető VPN-szolgáltatás, amely kevesebb mint két éve működik. Ennek ellenére számos fejlett funkciót kínál, beleértve annak is multi-hop megoldás, amelyet MultiHopnak hív. Mint a cikk példái, A MultiHop két manuálisan kiválasztott VPN-kiszolgálóra korlátozódik.

További információkért SurfShark’s Kattintson a MultiHop megoldás gombra itt.

Olvassa el SurfShark Review itt.

Vedd fel a SurfSharkot

Következtetés

Ha a szokásos VPN-kapcsolat nem elég biztonságos vagy privát az Ön számára, vannak ilyenek erősebb, egzotikusabb megoldásokat próbálhat ki. De minél erősebb vagy, annál további hátrányok kijön ezekkel az előnyökkel. Például a Tor böngésző segítségével valóban fokozza névtelenségét, de nagy sebességű találatokkal és inkompatibilitási problémákkal terheli meg.

Következtetés

Egy multi-hop VPN ad Önnek további biztonság és adatvédelem anélkül, hogy túl egzotikussá válna. Ebben a cikkben arról beszéltünk mi a multi-hop VPN, hogyan működnek, előnyeikkel és hátrányaikkal együtt. Rövid beszélgetést folytattunk néhány népszerűről VPN-szolgáltatások amelyek támogatják ezt a fajta megoldást.

Tényleg javasoljuk, hogy nézze meg a 4000 szó + legjobb vpn útmutatónkat a VPN-ek listájáról, amelyek valóban megfelelnek a szigorú adatvédelmi kritériumoknak. A legtöbben támogatják a multi-hopot, és mindegyiküknek nincs csillagfelfogási hozzáállása.

Ha azt szeretné, hogy a VPN megfeleljen bizonyos feltételeknek, tekintse meg a legjobb VPN-listáinkat a torrentezés, a Gaming, az iPhone, az Android webhelyen & Netflix.

Hivatkozások

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me