Ha lépést tart az adatvédelemmel kapcsolatos hírekkel, akkor tudja, hogy 2019 nyomasztó év volt. Nehéz néhány napnál tovább elhaladni anélkül, hogy néhányról olvasnánk csapkod, néhány pénzbírság kiszabása adatvédelmi jogsértésekért, vagy valami új kormány kezdeményezés, amely (szándékosan vagy nem) távolítson el még egy kicsit a magánéletéből.

A látható bizonyítékok alapján úgy tűnhet, hogy csak a legapróbb személyes adatvédelem megőrzéséről kellene lemondanunk. De valóban olyan rossz a helyzet??

Ebben a cikkben a következők nagy számát vesszük szemügyre a magánéletünket fenyegető veszélyek amelyek nemrég jelentek meg. Elég sivár képet fest.

De befejezzük, ha megnézünk néhányat erőteljes magánélet védelmező erők amelyek még mindig játékban vannak, sőt növekszik a hatalmuk. Azokkal a forrásokra mutató linkekkel zárulunk, amelyeket most felhasználhat a magánéletének proaktív védelme érdekében. Bármennyire is rossznak tűnhetnek a dolgok, a személyes magánélet sorsa nem ebben az évben dől el.

A fenyegetések folyamatosan nőnek

Online adatvédelmünket minden irányból támadják. A hackerek a személyes adatok hatalmas adatbázisait veszik célba amelyek nagyvállalatok birtokában vannak, túl gyakran sikerül rekordok millióit lopni egyetlen célponttól. Minden méretű vállalat gyűjtsön bármilyen személyes információt (törvényesen vagy sem) felhasználni olyan módon, amely előnyös nekik, és nem annak a személynek, akinek az adatai vannak.

Online adatvédelem – Forrás: Shutterstock.com

A kormányok privát információkat gyűjtenek saját maguk, valamint megszerzik azt a cégektől, amelyek birtokolják. És anekdotikus bizonyítékok azt mutatják, hogy a kormányok még rosszabbul védik ezeket az adatokat, mint a legtöbb vállalat.

A szakasz további részében néhány online és / vagy legutóbbi példát fogunk megnézni adatvédelmi kudarcok és fenyegetések.

Cambridge Analytica és egyéb adatvédelmi katasztrófák

Mindannyian hallottunk róla adatvédelmi botrányok és csapkod, a Cambridge Analytica botránya különösen kellemetlen példa. Ők betakarított adatok emberek millióinak Facebook-fiókjából (engedélyük nélkül) és használt hogy az adatok politikai reklám.

Cambridge Analytica és Facebook – Forrás: Shutterstock.com

Ahogy az elnöki kampány során történt, ahol Donald Trump meglepte az összes „szakértőt” Hillary Clinton legyőzésével, ez az esemény valóban felkeltette a nyilvánosság figyelmét.

Még akkor is, ha az adatokat tároló vállalat nem bűnrészes, mint a Facebook volt, a személyes adatok milliárdnyi nyilvántartása van hackerek minden évben ellopják. Naponta egyre több ember érti meg, hogy a miénk a személyes adatok nem biztonságosak még a legnagyobb vállalatok kezében is.

Az arcfelismerés mindenütt jelen van

Ahogy azt korábban ismertettük, arcfelismerő a rendszerek mindenhol felbukkannak. És felhasználásuk növekszik gyorsabban, mint ahogy nyomon tudjuk követni. Csak néhány perccel azelőtt, hogy ezt megírtam, egy jelentés lépett át az asztalomon, és azt állította, hogy az óriás lakberendező cégek, a Home Depot és a Lowe’s illegálisan használja a technológiát éveken át üzleteikben.

Arcfelismerő rendszerek

Két keresetet indítottak ebben a hónapban, azt állítva, hogy ezek az üzletek titokban használták a technológiát azonosítani és nyomon követni minden ügyfelüket, megsértve az Illinois állam biometrikus információkról szóló törvényét (BIPA).

Talán még aggasztóbb, hogy a perek azt állítják, hogy a vállalatok megosztották a biometrikus adatokat ügyfeleik között egymással, valamint más üzletekkel, mindenféle vásárlói jóváhagyás és információk hiányában, az adatok felhasználásának idejéről és módjáról.

A Google a gyermek adatvédelmi törvényeinek megsértéséért bírságolt

A Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága mostanában 170 millió dollárra büntette a Google-t a YouTube-hoz (amely a Google-hoz tartozik) a gyermek adatvédelmi törvényeinek megsértése és profitál belőle. Pontosabban, a YouTube megsértette A gyermekek online adatvédelmi törvénye (COPPA) a gyermekek adatainak összegyűjtésével szüleik beleegyezése nélkül, és dollármilliókat keresve ezeket az adatokat felhasználó hirdetésekből.

Bár ez a bírság lenyűgözően hangozhat, a Google több mint 136 milliárd dollárt keresett 2018-ban, így ez a pénz kevesebb, mint egy csukló.

A SIM-cserélők átveszik az Ön telefonszámának irányítását az adatok vezérléséhez

A telefonja lehet az átjáró nagy részedre személyes adatok. A telefonjával kézben elérheti a vállalatokat, hogy írjanak be egy belépési kódot, ha elfelejtette jelszavát. Ha valaki más kezébe veszi a telefonját, akkor megteheti hozzáférést kap számos online fiókjához.

SIM csere

SIM csere olyan technika, amelyet a hackerek használnak szerezzen ilyen irányítást anélkül, hogy valódi telefonja közelében lenne. Társadalmi mérnöki technikák alkalmazásával, például az ügyfélszolgálatnak való hazudozással vagy a telefonos társaság alkalmazottjainak megvesztegetésével, a bűnözők meggyőzik a telefonvállalatot erről váltson telefonszámot attól jelenlegi SIM-kártya kártya (a telefonjában található) másik SIM-re kártya (a hacker telefonján található).

Miután a telefonszámot átváltották a hacker SIM-kártyájára, megtehetik kezdje meg a kapcsolatot a cégekkel mint a Facebook, a Twitter vagy a Google és azt állítják, hogy elvesztették a jelszavukat. Ez túl gyakran működik. És te, áldozat, semmit sem tehetsz ellene. Még a hatalmas tech vállalkozók is szeretik Jack Dorsey, A Twitter vezérigazgatója és a híres hollywoodi személyiségek Jessica Alba, áldozatul eshet, és áldozatul esik.

Míg legalább egy SIM-kártyát cserélő hackert letartóztattak és börtönbe zártak, ez probléma valószínűnek tűnik egyre rosszabb amíg a vállalatok leállítják a közösségi média és más felhasználói fiókok telefonos hitelesítését.

Intelligens otthoni eszközök, amelyek esetleg érzékeny információkat küldenek váratlan helyekre

A kutatók nemrégiben készült tanulmánya szerint Északnyugati Egyetem és Imperial College London, intelligens otthoni eszközök, például intelligens tévék és más IoT-készülékek, néha a gyártótól eltérő célállomásokba küldik a titkosított adatfolyamokat (harmadik felek).

Intelligens otthoni eszközök

Mivel a küldött adatok nagy része volt titkosítva, a kutatók nem tudták megmondani, hogy milyen adatokat küldenek, csak annyit, hogy bizonyos adatokat egyes célállomásokhoz küldtek. Különösen azt találták, hogy sok IoT-eszköz kapcsolatba lép az Amazon-nal, a Google-lal és az Akamai-val. Ez lehetővé tenné ezeknek a szervezeteknek sokat megtudhat az eszközök felhasználóiról.

Egy másik érdekes apróság, hogy a kutatók ezt megállapították szinte minden Smart TV, amelyet teszteltek, kapcsolatba lépett a Netflix-szel, annak ellenére, hogy egyik tévét sem konfigurálták Netflix-fiókkal. A kutatók megint nem tudják, hogy az okostévék milyen információt küldenek a Netflixnek, csak azt, hogy valahogy kommunikálnak.

Néhány eszköz valóban küldött néhány adat titkosítatlan. A kutatók kijelentették, hogy a titkosítatlan adatfolyamokban nagyon korlátozott érzékeny vagy személyazonosításra alkalmas információt (PII) találtak. Sokat mond a világ magánéletének jelenlegi helyzetéről, hogy a kutatók csak ennek tűntek boldognak nagyon korlátozott PII szerepelt a titkosítatlan adatfolyamokban.

Ennek az az elvonása, hogy a saját otthonainkban az internethez csatlakoztatott eszközök valószínűleg igen megsértve a magánéletünket is. Példa erre a végletekig a Delta intelligens csaptelepeinek új sora. Szerint a sajtóközlemény:

„A VoiceIQ technológia lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén melegítsék a vizet, és be- és kikapcsolják azt hangaktiválással, kezet nyújtva egy aktív konyhai helyiségben. A fogyasztók utasíthatják a csapot, hogy a pontos mérés érdekében adagoljon különféle mennyiségű vizet. Ezenkívül a fogyasztók testreszabhatják a parancsokat, hogy megkönnyítsék a mindennapi feladatokat, például egy kávéskanna, egy gyermek kortyjának vagy kutyatálának kitöltését. ”DeltaDelta

Bár ez nagyszerű és minden, ha a mosogatód beszél a Google-val vagy az Amazon-szal, életed még további részleteit az óriások adatbázisaiba helyezi. És tekintettel a közelmúltra szabadalmi bejelentések amelyek ezeket az eszközöket képzelik el hallgat és szavait mindig elemezve, ez ahhoz vezethet, hogy mindent, amit a konyhájában mond, rögzítik és elemzik.

Bármennyire is népszerűek és hasznosak ezek az eszközök, szem előtt kell tartania, hogy az vagy meghívja ezeket a vállalatokat otthonába és abban a reményben, hogy valahogy mégis védeni fogják a magánéletét. Sok szerencsét.

RPSN – A rendszámtáblák valós idejű figyelése 30 államban, 2020 elejére érkezik

Amikor felnőttem, az egyik legjobb dolog a vezetői engedély megszerzésében a biztosított szabadság volt. Ugorjon az autóba, és induljon el az útra, és feltételezve, hogy nem buktatták meg gyorshajtás vagy valami hasonló miatt, alapvetően láthatatlan voltál. Lehet vezetni arra a politikai gyűlésre vagy az orvosi rendelőbe, ésszerű érzékkel, amelyet senki sem tudna (természetesen a célállomáson kívül).

REKOR honlap

De Az RPSN élőben lesz hamarosan az Egyesült Államok 30 államában. És ha ez megtörténik, akkor a rendőrség vagy más hatóságok számára gyermekjáték lesz, hogy nyomon kövessék, bárhová is megy az autójával.

Az RPSN a Rekor közbiztonsági hálózatot jelenti. Ez egy olyan rendszer, amely a bűnüldöző szervezeteknek nyújt segítséget hozzáférés a valós idejű rendszáminformációkhoz. Az összes ügyfelük adatainak összesítésével az RPSN állítólag 30 állam több ezer kamerájának adatait fogja hozzáférni. kombinált számolás rendszámfotókból meghaladja a havi 150 milliót.

Rekor szerint a rendszer:

„… Valós idejű rendszámtábla-leolvasást („ LPR ”), gyártmányt, modellt és színjelzést nyújt csak bűnüldözési célokra. Nem alkalmazunk arcfelismerési algoritmusokat, és iparágvezető technológiánk segítséget nyújt a bűnüldöző szerveknek a járművek, nem pedig egyének megtalálásában. Felépítve és elhelyezve egy olyan környezetben, amely megfelel a CJIS biztonsági politika, a hálózat nem fogad el olyan magánforrásokból származó fizetett adatokat, mint például a járműeszközök helyreállítása. 2020-ban az RPSN teljes mértékben megfelel a szövetségi NDAA 2019-es törvénynek, amely megtiltja bizonyos kritikus infrastruktúrában használt, külföldön gyártott kamerák használatát. ”Rekor Public Safety NetworkRekor Közbiztonsági Hálózat

Az AI és a gépi tanulási algoritmusok által generált követési adatok a következők lesznek ingyenesen biztosított bármely ügynökségnek, amely adatokat szolgáltat a hálózathoz. A rendszer nem csak azt tudja megmondani a felhasználóknak, hogy hol van éppen egy adott jármű, hanem azt is megjósolni, hol és mikor jelenik meg a megcélzott jármű.

Noha az RPSN-nek jogszerű felhasználása van a bűnözők felkutatásában, úgy tűnik, hogy azt is úgy tervezték, hogy a lehető legegyszerűbb (és kövesse nyomon bárki utazását a hatóságok a nyomon követést választják.

Iskolák AI-alapú megfigyelő kamerák hozzáadásával mindenki nyomon követésére

A mesterséges intelligencia, nagy felbontású videokamerákkal párosítva, manapság számos adatvédelmi gyilkossági forgatókönyvben szerepel. Különösen zavarónak tartom a használatát fejlett rendszerek mindenki azonosítására és nyomon követésére egy iskola területén, mint például a dél-karolinai Georgetown megyei iskolai körzet.

A tankerület csak egy a sok közül, amely állítólag bevetésre került AI-alapú videó rendszerek Avigilontól. Bár nem ismerem a Georgetown County által telepített pontos képességeket, az Avigilon rendszerek képességeinek leírása technológiailag lenyűgöző, és a magánélet rémálma.

Megjelenés kereső rendszerük az AI segítségével egy adott személyt keres bárhol is legyenek a helyszínen. Szokatlan mozgásérzékelési technológiájuk lehetővé teszi az AI számára a szokatlan dolgok észrevételét, és felhívja a kezelő figyelmét a helyszínre.

Még tovább haladva olyan rendszereket fejlesztenek ki, amelyek állítólag meg fognak azonosítsa a fegyvereket, és olvassa el az emberek arckifejezéseit. Ahogy John Tait, a Weld megyei iskolai körzet (ahol az Avigilon rendszert is telepítették) biztonsági menedzsere elmondja:

„Szinte félelmetes. Megvizsgálja az emberek arckifejezéseit és modorát, és képes lesz megmondani, hogy erőszakosnak tűnnek-e. ”John Tait, a Weld megyei iskolai körzet biztonsági vezetőjeTait János

Valamikor hamarosan gyermekét őrizetbe vehetik vagy felfüggesztik, mert AI szerint dühösnek látszott vagy viccesen járt és az iskola biztonsági szolgálata őrizetbe vette.

Az orvos milliók vagy emberek biometrikus adatainak valós idejű követését javasolja

David Sinclair orvos a leghihetetlenebb munkát végzi az emberi egészség és az öregedés terén, amelyet valaha is látni fog. Új könyvében, az Élettartamban ezt javasolta a következő járvány megelőzése milliókra lehet szükség biometrikus megfigyelő eszközöket viselő emberek kapcsolódni valamilyen központosított, valós idejű monitoring rendszerhez, amely észleli a betegségek terjedését, mielőtt azok megállíthatatlanná válnának.

Biometria – Forrás: Shutterstock.com

Ez nagyszerű példa a konfliktus között személyes magánélet és társadalmi jó. Bár egy ilyen rendszer valószínűleg biztonságosabbá tenné mindannyiunkat, megsemmisítené mindenki belekötött magánéletét.

Azok a készülékek, amelyekre egy szörnyű betegség észleléséhez és megakadályozásához lenne szükség, szintén megfelelőek lennének érzékeny elég tudni meddig és milyen jól aludtál tegnap este, mennyit ettél ma, ha dühös vagy szomorú, ha szexelsz, ha menstruálsz stb..

Nehéz tudni, hová kell húzni a határt a sok jó és a kevesek jogai között, de amint az ilyen típusú tömeges monitoring projektek megvalósításának technológiája elérhetővé válik, adjon több energiát a magánélet elleni erőknek a világban.

A béke jelének megmutatása fényképen felfedheti az ujjlenyomatokat

A klasszikus „V” béke az egyik legnépszerűbb kézmozdulat, amelyet az online fotókon láthatunk. De 2019-ben Kína kiberbiztonsági hét esemény során kiderült ennek a táblának a megjelenítése adatvédelmi katasztrófát jelenthet.

A béke jelének megmutatása fényképen felfedheti az ujjlenyomatokat

Zhang Wei, a Sanghaji Információbiztonsági Egyesület egyik helyettese ezt elmagyarázta fotók a béke jelét villogó emberek elegendő információt tartalmazhatnak generáljon valakinek az ujjlenyomatainak használható másolatát.

Zhang szerint fotók vannak 3 méteren belül elegendő információt tud nyújtani hozza létre az ujjlenyomat 50% -át, míg az elvittek 1,5 méteren belül elegendő információval rendelkezzenek szaporodni egy emberé ujjlenyomatok val vel 100% -os pontosság. Ezeket az ujjlenyomatokat fel lehet használni olyan rendszerek becsapására, amelyek ujjlenyomatokra támaszkodnak a helyekhez vagy a fiókokhoz való hozzáféréshez.

A technológiai rendszereink erejének és pontosságának növekedésével ismét megtehetik javítani az életünket hanem legyen a magánéletünket fenyegető veszélyek.

A remény okai

Eddig egy elég sivár képet mutattam be a jövőben a magánéletünkről. Szerencsére még mindig vannak olyan dolgok, amelyek reményt nyújtanak. Nézzünk három nagyot.

GDPR és egyéb törvények

Az Európai Unió GDPR-je (Általános adatvédelmi rendelet) és hasonló törvények másutt a világon úgy tervezték, hogy némi ellenőrzést biztosítson a személyes adataink tárolása és felhasználása terén. Mint várható volt, rengeteg részlet van a szabályozásban, amelyek elfoglalják a cég ügyvédeit és a megfelelőségi tisztviselőket, miközben a kisvállalkozások életét még nehezebbé teszik.

GDPR honlap

Az sem világos, hogy olyan megavállalatok lesznek-e, mint a Google vagy a Facebook az ilyen szabályozások túlságosan kellemetlenségeket okoznak. A GDPR GYIK oldala szerint a GDPR-előírások megsértéséért kiszabott bírságok a következők:

„A szervezeteket az éves globális forgalom legfeljebb 4% -áig büntethetik a GDPR megsértéséért, vagy 20 millió eurót. Ez a maximális bírság, amelyet kiszabhatnak a legsúlyosabb jogsértésekért, például ha nincs elegendő ügyfél beleegyezésük az adatok feldolgozásához, vagy ha megsértik a Privacy by Design koncepcióinak alapját. A bírságok fokozatos megközelítése van, pl. a társaság 2% -os bírsággal sújtható, ha nyilvántartása nincs rendben (28. cikk), nem értesítette a felügyeletet ellátó hatóságot és az érintettet a jogsértésről, vagy nem végzett hatásvizsgálatot. Fontos megjegyezni, hogy ezek a szabályok mind az adatkezelőkre, mind a feldolgozókra vonatkoznak – vagyis a „felhők” nem mentesek a GDPR érvényesítése alól. ”GDPRGDPR

Míg az éves globális forgalom 4% -a ártana a legtöbb kisvállalkozásnak, a maximális 20 millió eurós bírság egy kerekítési hiba azoknak a sokmilliárd dolláros vállalatoknak, amelyek a hackerek és az adatszivárgás forrásainak legnagyobb célpontjai. Még mindig, az ilyen szabályozások kezdetnek számítanak.

Igaz kriptovaluták

Ebben az évben (2019) nagy a zaj a médiában a kormányok saját „kriptovaluták” kibocsátását tervezik. Még a Facebook és a különböző pénzintézetek is beszélnek a saját kibocsátásáról. Miért? Mindannyian irányítást akarnak. Ahogy Rothschild báró 200 évvel ezelőtt fogalmazott:

– Nem érdekel, hogy milyen bábot helyeznek el Anglia trónján a Birodalom uralma érdekében.… A Nagy-Britannia pénzellátását ellenőrző férfi irányítja a Brit Birodalmat. És én irányítom a pénzkészletet. ”Nathan Mayer Rothschild báróBáró Nathan Mayer Rothschild

A kormányok jelenleg ellenőrzik a világ legnagyobb pénzellátását, de úgy látják, hogy a jelenlegi fizikai pénzkínálatot saját „kriptovalutájukkal” cserélik ki, hogy megerősítsék az alattvalók feletti ellenőrzésüket.. A kormányok által ellenőrzött, teljesen digitális pénzügyi rendszer megfosztaná az emberektől a pénzügyi magánélet védelmét. Ez megadná a kormányoknak:

  • Teljes információ a kiadásokról, megtakarításokról és befektetésekről
  • Adók közvetlenül a számlájáról történő visszavonásának lehetősége
  • Az a képesség, hogy közvetlenül tőled vegyen el pénzt, amikor bekövetkezik a következő pénzügyi válság
  • Az a képesség, hogy elpusztítsd az életedet pénz befagyasztásával vagy lefoglalásával

Röviden: a kormányok által ellenőrzött, teljesen digitális pénzellátás megadná őket teljes irányítás az életed felett. De bármit is mondhat a média és a kormányzati propaganda, a „kriptopénzek”, amelyeket ezek az entitások be akarnak vezetni, nem valódi kriptopénzek.

Az igazi kriptovaluták, mint a Bitcoin decentralizált és kontrollon kívül bármely kormányzati, banki vagy közösségi médiahálózatról. Menekülést biztosítanak az embereknek a kormányzati pénzek elől, függetlenül attól, hogy ezek a javasolt új rendszerek, vagy a régimódi papír- és fémtípusok.

Igaz kriptovaluták

És minden erőfeszítés ellenére még olyan hatalmas kormányok is voltak, mint Kína képtelenek megakadályozni, hogy alanyaik a kriptovalutákat használják. Ezért olyan országokban az emberek, mint Venezuela (ahol a kormány által támogatott pénz alapvetően haszontalan) a lehető leggyorsabban veszik fel a Bitcoin-ot.

Az igazi kriptovaluták nem tökéletes és nem névtelenek, de segítenek az embereknek fenntartani az autonómia és a magánélet bizonyos látszatát pénzügyi életük során.

VPN-ek

VPN-ek (Virtuális magánhálózatok) megvédik felhasználóikat az internet használata közbeni kémkedéstől. Széles körben beszélünk a VPN-ekről itt, a Blokt.com-on, így itt nem fogok túl részletezni. Nézze meg a legjobb vpn útmutatónkat további részletekért

VPN – virtuális magánhálózat – Forrás: Shutterstock.com

A legfontosabb pont az VPN használatával árnyékolhat hackerek, kémek és mások részéről, akik szeretnék tudni, mit csinálsz, merre jársz és kivel beszélsz online. Az üzenet egyértelműen megjelenik, mivel a VPN-ek használata világszerte robbanásszerűen terjed.

Adatvédelmi hálózatok és alkalmazások

A VPN-ek védik a magánéletét, miközben Ön a nyilvános internetet használja. Az internetnek azonban vannak olyan részei, amelyek az adatvédelmet helyezik előtérbe. Ezek az adatvédelmi hálózatok használják különféle technikák hogy bárki nehezen tudja meg, mit csinál, amikor használja őket. A klasszikus példa a Tor hálózat.

Tor hálózati diagram

A Tor hálózat eredetileg az amerikai hírszerző ügynökségek tervezték hogy biztonságos kommunikációt biztosítsanak embereik számára. Úgy tervezték, hogy bárki számára nagyon nehéz legyen nyomon követni tevékenységeit a hálózat használata közben. Kombinálás Tor és egy VPN egy nagyszerű módja annak, hogy megvédje magánéletét ezen a hálózaton, polgári és kormányzati felhasználók millióival világszerte.

Az olyan hálózatokon túl, mint a Tor, vannak egyre több adatvédelem-orientált alkalmazás. Több mint egymilliárd ember használja a WhatsApp üzenetküldő alkalmazást privát csevegésre. De az adatvédelmi alkalmazások új generációja kezd megjelenni. Ezek vesznek előny a korábbi technológiák, mint például a blokklánc és a Tor hálózat, olyan rendszerek kiépítéséhez, amelyek vannak még erősebb a magánélet terén mint a jelenlegi vezetők. Az egyik ilyen hálózat az Lokinet, amelyet jelenleg tesztelünk.

Az adatvédelmi hálózatok és alkalmazások megjelenése és elterjedése reményt ad arra, hogy az online tevékenység legalább néhány aspektusában képesek leszünk visszanyerni és megvédeni a magánéletünket..

Következtetés: A csata még nem ért véget

Mit jelent mindez? Ez azt jelenti a csata még nem ért véget. Valóban hatalmas erők dolgoznak, amelyek megpróbálják megfosztani a magánéletünket az élet minden területén. De az emberek válnak egyre tudatosabb hogy mi történik és cselekedni kezd. Az adatvédelmi törvények növekvő száma, valamint a képességekre képes adatvédelmi technológiák kifejlesztése azt jelenti van még remény.

Következtetés

Még jobb, ha nem kell üldögélnie, passzívan várnia, hogy valaki jöjjön és megmentse a fenekét. Vannak rengeteg lépést tehet a magánélet védelme érdekében épp most. Építettünk egy gyűjteményt adatvédelmi útmutatók amelyet most használhat.

Hivatkozások

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me