Unod már a jelzőlámpákról, autókról és tűzcsapokról készült kis képekre kattintást? Vagy megpróbálja megfejteni az elmosódott, torz számsorokat és betűket, mielőtt kitölthet egy online űrlapot vagy kereshet? Ha igen, jó helyre jöttél.

Ebben a cikkben elmondjuk neked mindent, amit tudnia kell ezekről az idegesítő emberi ellenőrző tesztekről (más néven: CAPTCHA-k), és kissé kevésbé bosszantó unokatestvéreik hívták reCAPTCHAs. A következő percekben megtudhatja:

 • Mi az a CAPTCHA és a reCAPTCHA és miért kényszerülsz rájuk
 • Néhány probléma velük (eltekintve a bosszúsági tényezőtől)
 • Öt trükk megkerülésére / elkerülésére (amennyire csak lehetséges)

Valószínűleg nyakig volt nálad ezekkel az átkozott dolgokkal, szóval térjünk rá.

Mi a CAPTCHA?

A CAPTCHA egyfajta teszt hogy a weboldalak kényszeríteni a megoldásra mielőtt engedélyeznék az olyan űrlapokhoz vagy keresésekhez való hozzáférést. A CAPTCHA egy rövidítés, amely az alábbiakat jelenti:

Ahogy a neve is mutatja, ezeknek a teszteknek a lényege az döntsd el, hogy ember vagy-e vagy gép. Ezeket a teszteket azért hozták létre, hogy a spammerek és a hackerek ne használhassanak automatizált eszközöket az információk bevitelére a webhelyekre.

Mi a CAPTCHA?

A századfordulón még különféle esetek voltak online versenyeket nyernek a hackerek szoftverek segítségével rengeteg belépési űrlap kitöltése. És minden webhely megjegyzés szakaszát elárasztották az automatizált spam üzenetek.

A CAPTCHA-kat a védelem e problémák ellen. A CAPTCHAs ötlete egy olyan teszt létrehozása, amelykönnyenhogy egy ember teljes legyen, de a számítógép számára nehéz befejezni. Ha a tesztet megfelelően hajtják végre, akkor a webhely feltételezheti, hogy a vezérlőelem helyett egy ember, nem pedig egy szoftver. A következő videó részletesebben elmagyarázza a koncepciót:

A probléma a korai CAPTCHA-kkal (azok, amelyeken a mocorgó szöveg van) az, hogy a A szoftverek képessége a tesztek elvégzésére folyamatosan javult. Ez azt jelentette, hogy a CAPTCHA-k mögött álló fejlesztőknek folyamatosan meg kellett őket nehezíteniük, hogy a szoftver ne tudjon rájönni.

Sajnos, ahogy a CAPTCHA-k kapták gépeknél nehezebb hogy kitalálják, ők is kaptak nehezebb az emberek számára kitalálni. Ez különböző megközelítések kidolgozásához vezetett a CAPTCHA problémához.

Mi a reCAPTCHA?

A reCAPTCHA a Google CAPTCHA speciális verziója. A cikk készítésének idején reCAPTCHA v3. Az ilyen típusú CAPTCHA kockázatelemző algoritmusokat alkalmaz a felhasználók és egy webhely közötti interakciókra, generálva a pontszám ez azt jelzi mennyire valószínű, hogy a felhasználó ember vagy szoftver. A webhely rendszergazdája ezen eredmények alapján szabályozhatja, hogy mi történik a felhasználó által bevitt adatokkal.

Mi a reCAPTCHA?

Például, ha a reCAPTCHA azt jelzi, hogy a a felhasználó valószínűleg bot, az adminisztrátor beállíthatja a reCAPTCHA-t tedd azt a spam üzenetet külön mappában, hogy az ember átnézhesse, mielőtt közzétenné a webhelyen. A következő videó részletesebben ismerteti a reCAPTCHA-t:

Milyen problémák vannak a CAPTCHA-kkal és a reCAPTCHA-kkal?

 • Elpazarolják az időnket
 • Nehéz lehet őket megoldani
 • Különösen nehézek bizonyos fogyatékossággal élő emberek számára
 • Lehet, hogy ingyenes munkát végez a Google-nál

Fecsérlik az időnket

Egyesek szerint a CAPTCHA-k csak a néhány másodpercig, akkor mi a nagy baj? De hány CAPTCHA-t kellett megoldania a héten? És ez mennyi időt töltött el a héten?

Elpazarolják az időnket

Mindezeken túl, befejezése e tesztek egyike megteheti csak néhány másodpercet vesz igénybe, de ez feltételezi, hogy csak egy tesztet kell kitöltenie. Nem tudok rólad, de sokszor kénytelen vagyok befejezni ezeket a dolgokat két, három, akár négy is alkalommal, mielőtt a rendszer meg lenne győződve arról, hogy valójában ember vagyok. És ha a Tor mögött vagy egy VPN IP-cím (amelyet visszaéltek) mögött van, akkor sok sikert a kitöltéséhez!

Ezeknek a kis teszteknek a teljesítése semmilyen előnyöket nem jelent. Ez csak a weboldal tulajdonosának kedvez. Ön kénytelen ingyenes munkaerőt biztosítani valaki más webhelyének védelme érdekében.

Nehezen oldhatók meg

Néhány típusú CAPTCHA lehet nehéz megoldani. Az általuk használt betűtípusoktól függően lehet nehéz megkülönböztetni bizonyos számokat és betűket, különösen, ha a karaktereket eltorzítják és eltorzítják, hogy összekeverjék az ellenséges szoftvereket. Az „I” (i nagybetű) és az „l” (l kisbetű) betűk könnyen összekeverhetők, akárcsak az „O” betű és a nulla „0” szám.

Nehezen oldhatók meg

Ezen túlmenően a CAPTCHA rendszereket karbantartó mérnököknek meg kell tartaniuk a tesztek nehézségének növelése. Ennek célja, hogy kompenzálja a szoftverek tesztek kitöltési képességének javulását. Ennek eredményeként az emberek a egyre nehezebben teljesíti őket is.

Különösen nehézek bizonyos fogyatékossággal élő emberek számára

A CAPTCHA-k lehetnek extra kemény az emberek számára látási problémák. Az elmosódott látás és a komplex háttérrel rendelkező, kirakós karakterek ötvözésével ez gyakorlatilag megvalósulhat lehetetlen hogy néhány ember elolvassa őket. Néhány CAPTCHA rendszer magában foglalja azt a képességet, hogy a rendszer beszéljen a karakterekről, de ez is nehéz lehet egyes emberek számára.

CAPTCHA – Forrás: Shutterstock.com

Egy dolog, amit az emberek tehetnek az ilyen helyzetekben, az az, hogy töltsön be egy új tesztet. A képernyőn található CAPTCHA mezőben lehet egy gomb, amelyre kattintva új képet láthat. Felváltva lehetne hagyja el az oldalt amely megjeleníti a CAPTCHA-t és egy pillanat múlva visszatér, abban a reményben, hogy lesz egy új teszt.

De mindez még inkább gondot okoz a fogyatékkal élő felhasználók számára a CAPTCHA-k számára.

Lehet, hogy ingyenes munkát végez a Google számára

Bosszantó annak bizonyítása, hogy ember vagy, mielőtt kitölthet egy online űrlapot. De legalább az a munka, amit csinálsz segít távol tartani a hackereket és a spammereket.

Mit éreznél, ha ezt elmondanám neked egy reCAPTCHA teszt kitöltésével, valójában egy kis ingyenes munkát végzett a Google számára is?

Kiderült, hogy pontosan ezt csinálod. A Google reCAPTCHA webhelye szerint,

„Naponta több száz millió CAPTCHA-t oldanak meg az emberek. A reCAPTCHA pozitívan használja ki ezt az emberi erőfeszítést azzal, hogy a CAPTCHA-k megoldására fordított időt a szöveg digitalizálásába, képek annotálására, gépi tanulási adatkészletek felépítésére irányítja. Ez pedig elősegíti a könyvek megőrzését, a térképek javítását és a mesterséges mesterséges intelligencia-problémák megoldását. ”A Google reCAPTCHAGoogle reCAPTCHA

Az 1966-os tudományos fantasztikus regényben: „A Hold kemény úrnő” – Robert Heinlein hozta létre a rövidítést TANSTAAFL. Azt jelenti, Nincs olyan dolog, mint egy ingyenes ebéd. Ez azt jelenti, hogy nem lehet kapni valamit a semmiért.

Google a reCAPTCHA kódot webhelyek millióinak adja meg, anélkül, hogy azokat felszámolná érte. De ha a TANSTAAFL igaz, miért teszi ezt a Google? Csak egy okot láttál. A reCAPTCHA kód terjesztéséért és fenntartásáért cserébe a Google megkapja napi több millió óra emberi szintű intelligencia a Google megoldani kívánt problémáira.

Google reCAPTCHA – Forrás: GitHub.com

Filozófiai hajlamaitól függően a reCAPTCHA erőfeszítéseinek ez a felhasználása a nagyszerű szolgáltatás a világ számára, az az ár, amelyet fizet a Google által a világért végzett csodálatos dolgokért, vagy a kényszerített hozzájárulás tőled egy óriásvállalatig, amely többet árt, mint használ.

5 trükk a CAPTCHA és a reCAPTCHA elkerülésére

Mi van, ha nem akar többet CAPTCHA-kkal és reCAPTCHA-kkal foglalkozni? Tehet-e valamit megszüntesse ezeket a bosszúságokat, vagy legalább elkerül amennyire csak lehetséges?

Amennyire sikerült felfedezni, van semmit sem tehet annak garantálásáért, hogy soha nem kell többet elvégeznie ezekből a tesztekből. A legjobb, amit tehetünk, ha felajánljuk neked ezt az ötöt trükkök hogy lehet csökkentse az esélyeket hogy a jövőben ezeken a bosszantó teszteken esnek át.

Az öt trükk, amelyet ajánlunk:

 • Csatlakozzon az Internet szolgáltatótól, csatlakozzon újra, és próbálkozzon újra
 • Ne használjon nyilvános WiFi hálózatokat
 • Csatlakozzon egy másik VPN-kiszolgálóhoz
 • Vizsgálja meg a rendszert rosszindulatú programok ellen
 • Kattintson lassabban?!

Kapcsolódjon le az internetszolgáltatótól, csatlakozzon újra, és próbálkozzon újra

Furcsa dolognak tűnik ez, de valójában nem az. Az egyik jel, amelyet egy weboldal megnézhet, hogy segítsen eldönteni, hogy a felhasználó emberi-e vagy sem, az az Ön IP-címe. Azért mert néhány IP-címet a múltban spamelők vagy hackerek használtak támadni a weboldalakat. De mi köze ennek hozzád?

Válassza le és csatlakoztassa újra a kapcsolatot

Az internetszolgáltatók (internetszolgáltatók) általában egy nagy IP-címkészletet irányítanak, és véletlenszerűen hozzárendelnek Önnek egy ilyen címet, amikor csatlakozik. Ha a CAPTCHA szoftver nem szereti a hozzárendelt IP-címet, elkezdheti dobni ezeket a # $% -ot& tesztek az utadon. Leválasztás és újracsatlakozás meg kell adnia a új IP-cím és remélhetőleg megszüntetjük a problémát.

Ne használja a nyilvános WiFi hálózatokat

Ez a trükk az előzőhöz kapcsolódik. Spamelők a hackerek pedig imádják a nyilvános WiFi hálózatokat. A biztonság általában gyenge, és a kúszók olyan hálózaton végezhetik piszkos cselekedeteiket, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül hozzájuk.

Ennek eredményeként a nyilvános WiFi hálózatoknak (és a hozzájuk tartozó IP címeknek) valószínűleg van egy nagyobb a kockázata annak, hogy a CAPTCHA kockázatosnak jelöli mint a saját internetszolgáltatója.

Csatlakozás egy másik VPN-kiszolgálóhoz

A VPN-ek (virtuális magánhálózatok) az egyik a magánélet online védelmének legjobb eszközei. Titkosítják az azokon átáramló üzeneteket, és megakadályozzák, hogy bárki megnézze a valódi IP-címét.

Javasoljuk, hogy válasszon egy nulla naplózási házirenddel rendelkező VPN-szolgáltatást, amely számos kiszolgálóhellyel rendelkezik. A két legjobb besorolású VPN-szolgáltatásunk a Nordvpn és az Expressvpn, mindkettő nagyon adatvédelemre összpontosít, és 1000 szerverrel rendelkezik.

VPN – virtuális magánhálózat – Forrás: Shutterstock.com

Tegyük fel például, hogy az IP-címem „A”, a tiéd pedig „B”. Ha mindketten ugyanahhoz a VPN-kiszolgálóhoz csatlakozunk, akkor az használhat más IP-címet, például „Q”, amikor bármelyikünkkel kommunikál a webhelyekkel. . Nemcsak a valós IP-címeinket rejti a VPN, de mindkettőnknek ugyanazt az IP-címet használva ez sokat jelent nehezebb a snoopoknak, akik megpróbálják elemezni az üzenetforgalmunkat.

Valóságos helyzetben előfordulhat, hogy egy VPN-szerver ezt a trükköt egyszerre több tucat, sőt több száz felhasználó számára teszi.

Bár ez a technika nagyszerű a magánélethez, okozhat problémák a CAPTCHA-val és a reCAPTCHA szoftver. Ez azért van, mert a szoftver számára úgy tűnik, hogy az előző példánkban szereplő „Q” IP-cím sokkal több üzenetet küld és fogad, mint amennyit egy ember képes kezelni. Más szavakkal, a VPN-kiszolgáló által használt IP-cím képes úgy néz ki, mint a CAPTCHA automatizált szoftverek blokkolása.

VPN és CAPTCHA

Ennek kezelése nehéz lehet. A tipikus tanács az, hogy hagyja abba a VPN használatát. De ennek semmi értelme nincs számunkra. Ha VPN-t használ, akkor a magánélet védelme érdekében teszi ezt. Őrültség abbahagyni ezt annak érdekében, hogy néhány CAPTCHA szoftvert boldoggá tegyünk.

Ehelyett azt javasoljuk, hogy próbálja meg csatlakozzon egy másik VPN-kiszolgálóhoz. Az olyan nagy VPN-szolgáltatások, mint amiket korábban említettünk, több ezer szerverrel rendelkeznek a világ legnagyobb részén. Gyakran van több kiszolgáló ugyanabban a városban vagy régióban.

Csak azért, mert a jelenleg használt VPN-kiszolgáló felborítja a CAPTCHA szoftvert, ez nem azt jelenti, hogy ugyanazon VPN-szolgáltatástól eltérő szerver lesz. Sokkal VPN-szolgáltatások, szerver váltás csak néhány kattintást és néhány másodpercet vesz igénybe. Érdemes szervert váltani, és megnézni, hogy a CAPTCHA tesztek ritkábbak-e, vagy teljesen eltűnnek-e. Ha ez még mindig nem oldja meg, akkor talán ideje megváltoztatni a VPN-szolgáltatót. A jó ajánlásokért olvassa el a legjobb VPN-szolgáltatásokról szóló cikkünket.

Vizsgálja meg a rendszert rosszindulatú programok ellen

A rosszindulatú programok sokféle formában fordulnak elő. Néhány típus spam küldésére és más rendszerek megtámadására használja a számítógépet. Ezt titokban teszik, így észre sem veszi.

De a CAPTCHA rendszerek megtehették értesítés és kezdje el a tesztelést a rendszeren lévő rosszindulatú programok miatt. A rendszer vizsgálata rosszindulatú programok ellen (és természetesen a megtaláltak kiküszöbölése) kiküszöbölhetik azokat a jeleket, amelyek miatt a CAPTCHA rendszerek folyamatosan tesztelik Önt.

Kattintson a Lassabb gombra?!

Mit? Kattints lassabban? Igen, ez az a tanács, amelyet egyesek adnak a reCAPTCHA rendszerek elkerülésére. A reCAPTCHA gépszerű viselkedést keres a felhasználótól a pontszámok előállításához Az adminisztrátorok eldöntik, hogy a felhasználó emberi-e vagy sem.

Az ötlet az ez elég gyorsan lehet kattintani a gombokra ahhoz, hogy a reCAPTCHA azt gondolja, hogy Ön gép lehet személy helyett. Nincs módom tesztelni ezt (és nem vagyok benne kétséges), de ha valaki olyan, aki gyors az egérrel, érdemes lehet egy kicsit lelassítani, hátha ritkábbak lesznek a tesztek.

Következtetés

A CAPTCHA és a reCAPTCHA itt marad. Lehet, hogy nem szeretjük őket, de mostanra úgy tűnik, hogy ők a legjobb technológiák, amelyeknek az internetes közösségnek vissza kell küzdenie a hackerek és spamelők ellen, akik automatizált eszközöket használnak piszkos munkájukhoz..

Következtetés - Forrás: Shutterstock.comKövetkeztetés – Forrás: Shutterstock.com

Ha a CAPTCHA-k valóban hibáztatnak, próbáld ki azt az 5 trükköt, amelyet itt adtunk neked. És amikor megjelennek (ahogyan időről időre biztosan megteszik), ne feledje: TANSTAAFL!

Hivatkozások

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me