Epikus kezdőknek szóló útmutató az uniswap használatához [2020]

Annyi új decentralizált pénzügyi (DeFi) protokoll jelenik meg szinte naponta az Ethereum blokkláncon, így a kriptográfusban tartózkodók szinte naponta hallanak újonnan vert milliomosokról, az apró befektetések hatalmas megtérüléséről és az alkalmi szőnyeghúzásról.

Kezdő útmutató az Uniswap használatáhozKezdő útmutató az Uniswap használatához

A DeFi hype azokra a protokollokra összpontosul, amelyek decentralizált módon kínálnak hitelezési megoldásokat, vagy más hagyományos, centralizált pénzügyi termékeket a blokkláncon, különös tekintettel a hozamgazdálkodási protokollokra. Ezek az alkalmazások lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a fix magas hozamok fejében „kölcsönadják” kriptovaluta eszközeiket, és ezeknek a platformoknak a kapcsolódó tokenjei egész 2020-ban a bikapiacot hajtották.

Ennek eredményeként az új belépők egyik leggyakrabban feltett kérdése a DeFi térbe az, hogy hol lehet megvásárolni a legújabb DeFi tokeneket? Nos, a könnyű válasz erre a kérdésre, és valóban a legmegbízhatóbb megoldás az Uniswap. De mi az Uniswap, és hogyan működik?

Mi az Uniswap?

A fő feloldásaAz Uniswap decentralizált csereügyleteket, likviditási készleteket és hozamgazdálkodást biztosít.

Uniswap kifejezetten az Ethereum hálózat számára kifejlesztett decentralizált, peer to peer cseréje, amelyet az Ethereum automatizált likviditás-biztosításának decentralizált protokolljaként is leírnak. Az Ethereum fejlesztője, Hayden Adams által 2018 novemberében indított Uniswap intelligens szerződéseken alapuló automatizált piacteremtési rendszert használ az ERC-20 token megrendeléseinek a teljes Ethereum blokkláncon keresztül történő teljesítéséhez..

Lényegében az Uniswap intelligens szerződés az ERC-20 tokenek cseréjére. A likviditási poolokból vonja le a likviditást, amelyet később megvizsgálunk.

Az írás időpontjában az Uniswap több mint 8.484 egyedi eszközzel rendelkezik, amelyekkel kereskedni lehet a protokollon. Itt meg fogjuk vizsgálni, hogyan kezdheti el az Uniswap protokoll használatát, de először vizsgáljuk meg a decentralizált csere mögött álló néhány alapvető fogalmat.

Mik azok a likviditási poolok?

Az Uniswap platformot működtető likviditási poolok elengedhetetlenek a decentralizált finanszírozáshoz. Minden likviditási készlet egy zsetonkészlet, amely egy intelligens szerződésbe van zárva. Ezeket a rendszeres kereskedők számára egyébként elérhetetlen tokenek a kereskedelem megkönnyítésére szolgálnak a likviditás biztosítása révén.

Hagyományosan a legtöbb decentralizált tőzsde ezekre a likviditási poolokra támaszkodik, hogy megfeleljen a könyveiben szereplő nyitott megrendeléseknek – mivel a felhasználónak mindig meg kell adnia mind vételi, mind eladási oldalt..

Hagyományos tőzsdéken, például tőzsdéken és nagy, jól finanszírozott kriptovaluta-tőzsdéken, mint például a Binance, a felhasználók közötti megrendeléseket könnyű összehangolni, és a piaci döntéshozókat is használják annak biztosítására, hogy a tőzsdén mindenkor megfelelő likviditás álljon rendelkezésre..

Azonban decentralizált tőzsdék esetén, akiknek kevesebb felhasználója van, nincs garancia arra, hogy lesz valaki, aki hajlandó vásárolni vagy eladni a kereskedni kívánt eszközt. Hasonlóképpen, mivel a decentralizált cserék a blokkláncon keresztül működnek, a hagyományos megbízási könyv modell használata hihetetlenül lassú és nem hatékony – mert a blokkláncok még mindig csak néhány tranzakciót dolgoznak fel másodpercenként.

Helyette, likviditási poolok felhasználható két eszköz azonnali és árstabilis kereskedelmének biztosítására decentralizált tőzsdén belül. A felhasználók zsetonok szállításával juttathatják el „likviditásukat” egy poolhoz, ami díjakon keresztül hozamot generál a felhasználó számára, miközben zsetonjaikat a likviditási szerződés zárja..

Ez mind jövedelmező lehetőségeket teremtett a hozamgazdálkodáshoz, jobb likviditást tett lehetővé a decentralizált tőzsdéken, és passzív megtérülést nyújtott a hosszú távú token tulajdonosok számára. Az Uniswap kihasználja ezeket a készleteket, hogy a felhasználók gyorsan válthassanak az ERC-20 tokenek között, és mint ilyen, ez lett az egyik legnépszerűbb hely az új tokenek kereskedelmében.

Mennyire népszerű az Uniswap?

Noha az Uniswap kissé lassan indult, amikor a felhasználók kísérletileg bejutottak a DeFi térbe, az aktivitás 2020-ban hatalmas növekedést mutat, részben az Ethereum-alapú DeFi-protokollok, például az AAVE és a DMM DAO iránti növekvő érdeklődés miatt..

2020-ban az Uniswap teljes likviditása elérte a 300 millió dollárt, és a 24 órás kereskedési volumen rendszeresen meghaladja a 200 millió dollárt együttesen a platform különböző párosításainál – sőt, időnként meghaladja a Tetheret a generált gázdíjakban.

2020. augusztus 30-án az Uniswap napi mennyiségben megelőzte a Coinbase-t, 246 óra alatt mintegy 426 millió dollárt dolgozott fel, míg a Coinbase ugyanebben az időszakban csak 349 millió dollárt dolgozott fel..

Ugyancsak hozzájárult az Uniswap népszerűségéhez natív tokenjük, az UNI bevezetése. Fedezzük fel alább az UNI-t.

Az UNI token

UNI igényHa még nem tette meg, igényelje most UNI-jeleit!

2020. szeptember 16-án vezették be az Uniswap tokent, ill UNI, olyan irányítási token, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy részt vegyenek az Uniswap protokoll jövőjében. Az UNI teljes kínálatának több mint 60% -át elosztották a közösség tagjainak, így ez meglehetősen decentralizált jelző, csak 21,5% -ot kaptak a csapattagok és nagyjából 17,8% -ot a befektetők..

Körülbelül 150 000 000 UNI-tokent igényeltek a korábbi likviditási szolgáltatók a protokollon, és 430 000 000 tokent tartottak meg kormányzati kincstári tokenekként. Körülbelül 5 000 000 közösségi UNI-token is elérhető lesz a hozamgazdálkodók számára, akik különféle stablecoin-hozamgazdálkodási poolokon keresztül igényelhetik magukat.

Az Uniswap az UNI irányítási tokenjeit használja a közösségi kezdeményezések elősegítésére, a likviditásbányászat biztosítására és egyéb programok finanszírozására a protokoll érdekében. Ha Uniswap-ot használt, akkor jogosultnak kell lennie arra, hogy legfeljebb 400 UNI-tokent igényeljen, csak a pénztárca csatlakoztatásához.

Hogyan lehet megtalálni az uniswap drágaköveket

Gyakran előfordulhat, hogy a kriptovaluta közösség tagjai arról beszélnek, hogyUniswal drágaköveket’. Mivel az Uniswap könnyű peer to peer kereskedést kínál bármelyik ERC-20 token között, alacsony gázköltségekkel, a felhasználók gyakran az első helyen érhetik el a vadonatúj Ethereum-alapú tokeneket, például a legújabb DeFi protokollt vagy segédprogram-tokent..

Ennek eredményeként számos kriptokereskedő szorosan figyelemmel kíséri az Uniswap új kiegészítéseit, hogy a lehető legjobban kihasználja a vadonatúj kereskedési lehetőségeket. Ezeket gyakran „Uniswap drágaköveknek” nevezik, és bár a legtöbben elfogadják, hogy az ilyen típusú zsetonok kissé szerencsejátéknak számítanak, általában hasonló jellemzőkkel rendelkeznek, mint például az alacsony piaci kapitalizáció, a kis napi forgalom és a meglévő tokenek viszonylag kis száma tartó – minden olyan tulajdonság, amely tokent ad magas emelkedési potenciál, ha hangos projektekről van szó.

Nem kétséges, hogy az Uniswap drágakövek száma és a felhasználók számára megtérült hozamok jelentősen hozzájárultak a protokoll sikeréhez, különösen a 2020-as bullish piacon.

Az Uniswap használata

Van néhány dolog, amire szüksége lesz, mielőtt elkezdené használni az Uniswap alkalmazást. Először telepítenie kell egy böngészőbővítményt vagy bővítményt, amely lehetővé teszi a web 3.0 alkalmazásokkal való kapcsolódást. Ezek közül a leggyakoribb, és az Uniswap által leginkább támogatott a Metamask.

Wallet UniswapVálassza ki a kívánt pénztárcát, hogy csatlakozzon az Uniswap szolgáltatáshoz.

Lehetőség van a WalletConnect, a Coinbase Wallet, a Fortmatic és a Portis pénztárcák használatára is a hozzáférés megkönnyítése érdekében. A Coinbase pénztárca nagyszerű lehetőség azoknak a felhasználóknak, akik viszonylag új ismeretekkel rendelkeznek a kriptovaluta iránt, és amelyeknek az eszközei a Coinbase mobilalkalmazásban vannak tárolva. A Coinbase használatát itt tanulhatja meg.

Ennek sokkal könnyebbé kell tennie eszközeinek áthelyezését a Coinbase-ből, és könnyedén felcserélheti őket az ERC-20 tokenekre. Legyen óvatos, mivel csak az ETH és az Ethereum alapú tokeneket használhatja az Uniswap-on – ne próbálja például használni a Bitcoin-ot.

A csereélmény egyszerű az Uniswap-on. Először csatlakoztassa a választott pénztárca-hosszabbítót. A csatlakozás után a felső mezőben egyszerűen válassza ki a cserélni kívánt eszközt, írja be az összeget, vagy kattintson a „max” gombra, ha az összes eszközét fel akarja cserélni. Az alábbi példában az ETH-t felcseréljük az UBT-re.

UniswapAlapvető Uniswap tranzakció.

Az alsó mezőben válassza ki a cserélni kívánt eszközt. Esetenként előfordulhat, hogy manuálisan kell megkeresnie azt az eszközt, amelyre cserélni szeretne. Ennek legegyszerűbb módja a kívánt token szerződéscímének beillesztése. Ez is a legbiztonságosabb módszer, mivel a tokeneknek ugyanaz a neve lehet, mint másoknak, és nem garantálhatja, hogy a valódit a szerződés címe nélkül vásárolja meg.

Miután elégedett az árfolyammal és a csúszástűréssel, folytassa és kattintson a „Csere” gombra. Megjelenik egy másik átvilágítódoboz a csere további részleteivel. Ha szívesen folytatja, kattintson a „Csere megerősítése” gombra. Most a rendszer kéri, hogy erősítse meg a cserét a pénztárca pluginján keresztül, és válassza ki a gáz árát. Az alábbiakban többet fogunk megtudni erről.

Ha már ismeri a Metamask alkalmazását, vagy más Ethereum bővítményeket használ a decentralizált alkalmazásokkal vagy a DApps-kel való interakcióhoz, akkor az Uniswap használatának elég könnyű és ismerős élménynek kell lennie, de néhány dolgot szem előtt kell tartani..

Fedezzük fel a leggyakoribb dolgokat, amelyekbe az új Uniswap-felhasználók belebotlanak a decentralizált likviditási protokoll használatakor.

Csúsztatás feloldása

UNI csúszásVigyázzon az Uniswap megcsúszásával.

A csúszás akkor következik be, amikor az ár, amelyen kereskedést nyitott, vagy amelyre eszközöket kíván cserélni, a megrendelés teljesítésekor már nem elérhető. Ez számos okból történhet, különösen a piaci volatilitás erős időszakaiban, amikor sok más felhasználó próbál tokenbe vásárolni – az árak gyorsan mozognak.

Annak biztosítása érdekében, hogy ne veszítse el tranzakcióját a megcsúszás miatt, ami különösen bosszantó az Uniswapnál, mert néha még mindig díjat számítunk fel a tranzakció kezdeményezéséért, navigáljon a fogaskerékhez a cserefelület jobb felső sarkában..

A fogaskerékre kattintva egy többszörös átvilágító doboz jelenik meg, de a tetején látható a „csúszástűrés”. A csúszás általános fogalma egyszerű. Ha 0,1% csúszási tűrést határoz meg, akkor az eszközeiért fizetendő összeg 0,1% -kal meghaladja az azonnali árat – az eszköz aktuális piaci ára.

Ha 0,5% -ot állít be, akkor hajlandó az eszköz árfolyamánál sokkal magasabbra jutni, mint az azonnali ár, stb. Választhat 0,1% és 1% közötti csúszást az előre beállított lehetőségek közül, vagy beállíthatja saját csúszási tűrését a kézi szakasz segítségével.

Előfordul, hogy ritka körülmények között és erős piaci volatilitás esetén akár 5% -os csúszásra is szükség lehet a tranzakció sikeres feldolgozásához. Ez csak akkor ajánlott, ha valóban úgy érzi, hogy be kell szereznie egy tokenbe való bejegyzést, és biztos szeretne lenni abban, hogy jó pozíciót kapjon. Az 5% feletti csúszási tűréshatárok beállítása nem ajánlott, mivel lényegében csak prémiumot fizet az eszközért.

Gázdíjak

Mint minden, amit az Ethereum működtet, Önnek is fizetnie kell gázdíjak az ETH-ban a tranzakciók feldolgozásához az Uniswap protokollon. Annak ellenére, hogy képes egy ERC-20 eszközt felcserélni bármely más támogatott ERC-20 eszközre közvetlenül, ez a tranzakció még mindig az ETH-ban fizetendő gázba kerül, ezért meg kell győződnie arról, hogy az összekapcsolt pénztárcájában van néhány ETH, hogy sikeresen feldolgozza ezt a tranzakciót.

Az Ethereum hálózat gázdíjai hihetetlenül magasak lehetnek forgalmas időszakokban vagy nagy hálózati torlódások idején, és a közelmúltbeli Uniswap és a DeFi őrület hozzáadta az Ethereum blokklánc növekvő gázköltségeit.

A Uniswap túl alacsony gázdíjának beállítása a tranzakció megakadásához vagy teljes kudarcához vezethet. Figyelmeztetni kell, még akkor is, ha tranzakciója meghiúsul alacsony gáz miatt, akkor is elveszíthet néhány ETH-forrást a tranzakció kezdeményezéséért.

Ehelyett a legjobb, ha a hálózat akkor ajánlott gázárát használja (közepes sebesség), vagy úgy dönt, hogy a gyorsabb tranzakcióért több gázt kell fizetnie, hogy a csere sikeresen teljesüljön. Ha nem rohan az eszközei cseréjére, fontolja meg az Uniswap visszalátogatását, amikor a gázárak csökkennek, hogy csökkentse költségeit.

Tranzakciós határidők

Amint azt a fentiekben leírtuk, a túl alacsony gázdíj vagy az elégtelen csúszástűrés kiegyenlítése tranzakcióját elakadhat, vagy a legrosszabb esetben teljesen meghiúsulhat. Óvatosan kell eljárnia egy tranzakció beállításával az Uniswap-on, és egyszerűen el kell hagynia a számítógépet.

Magas piaci volatilitás vagy magas gázár időszakában megfizetheti a kezdeti tranzakciós díjat, de a csereügylete nem kerül feldolgozásra – és elveszít bizonyos összegeket. Magas gázidőszakokban ez meglehetősen jelentős pénzösszeg lehet.

Ennek eredményeként érdemes meghatározni a tranzakciók határidejét. Navigáljon ugyanabba a fogaskerekű menübe, mint a csúszás beállításakor, és meglátja a tranzakciós határidők megváltoztatásának lehetőségét. Az alapértelmezett érték 20 perc, bár ez egyesek számára még mindig túl magas lehet. Lényegében, ha a csere nem történt meg 20 perc alatt vagy a megadott időtartam alatt, akkor az automatikusan törlődik.

Azt javasoljuk mindenkinek, hogy ügyeljen a tranzakciós határidő meghatározására. A pontos hossz megfelel a kockázati profilnak és a csúszástűrésnek, de remek eszköz annak biztosítására, hogy a tranzakciója ne vesszen el az éterben!

Szakértői mód

Itt van egy kis felelősségkizárás, mielőtt megtanítanánk a Szakértő módra – ha nem szakértő, ne használja! A szakértői mód lehetővé teszi az ultramagas csúszásgazdálkodást, ami gyakran gyenge cserearányokat eredményezhet az eszközök között, sőt elveszítheti eredeti eszközének vagy alapjainak egy részét.

Szóval, miért használhatja elsősorban a Szakértő módot? Ha Ön tapasztalt kereskedő, felmerülhetnek olyan lehetőségek, amelyeket egyszerűen nem szeretne kihagyni. Például egyes DeFi-érmék csillagászati ​​napi nyereséget produkáltak az elmúlt hónapokban, és nehéz helyzetbe hozni egy érmében a normális csúszási tűréseket alkalmazva egy gyorsan mozgó piacon..

Ehelyett a nagy csúszás és a tranzakciós megerősítések kikapcsolásával sokkal gyorsabban rendezheti a csereügyleteket, mint az átlagos felhasználó. Nagy valószínűséggel azonban kevesebbet fog kapni abból az eszközből, amelyre cserél a jelenlegi piaci érték szempontjából. Ezért az Expert mód csak azoknak a tapasztalt kereskedőknek szól, akik biztosak abban, hogy profitot tudnak elérni egy kereskedésből, annak ellenére, hogy realizálatlan veszteségeket okozhatnak a kezdeti csere során..

Következtetés

Ha ismeri a decentralizált alkalmazások használatát egy böngésző kiterjesztésen keresztül, mint pl Metamask vagy Portis, akkor kevés problémát okozhat az Uniswap navigálása. Mindazonáltal ügyeljen arra, hogy elkerülje néhány gyakori hibát, amelyet az új felhasználók az Uniswap-on elkövetnek, hogy elkerüljék az alapok elvesztését vagy a nagyszerű kereskedési lehetőség elvesztését..

Most kezdi, és meg akarja vásárolni az ETH-t, hogy felcserélje a legújabb DeFi érméket az Uniswap-on? Itt megtudhatja, hogyan vásárolhatja meg az Ethereumot.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map