A most induló kereskedők számára a kriptovaluta piac néha vad hullámvasút útnak érzi magát. Míg sok kereskedő vagyonát szerezte, amikor a a piac szárnyalt 2017 végén ugyanannyi vesztett el, amikor a következő hónapokban visszaesett a földre.

A kriptovaluta piacok azonnal elutasította 2018 folyamán, és ezek közül sok egyik napról a másikra milliomos kriptokereskedők ugyanolyan gyorsan vesztette el nyereségét.

Kezdő útmutatónk a kriptovaluta kereskedelemhez azonban úgy készült, hogy a elölről azoknak, akik belépni akarnak a piacra.

Az emberek továbbra is kriptovalutával akarnak kereskedni

Szerencsére a halvány a piac teljesítménye 2018-ban nem riasztotta el a befektetőket a kriptovaluták kereskedésétől, ami azt jelenti, hogy a veszteségek megtérülésének lehetőségei továbbra is fennállnak jövőbeli bikapiacok.

Bitcoin kereskedési árdiagramok, amelyek a bikapiacot mutatják be 2017. Forrás: coinmarketcap.com

Ennek alátámasztására a Satis Group azt jósolja kriptokereskedelem volumene 2019-re valószínűleg akár 50 százalékkal is növekedhet.

Azok számára, akik újabb izgalmas kereskedési évre készülnek, íme a néhány tipp, amely segíthet kijön a tetején.

Ne ragaszkodjon a Bitcoin kereskedéshez – Tanulja meg a diverzifikációt

A mondás „ne tegye az összes tojását egy kosárba,”Lehet, hogy régi, de ez a tanács továbbra is igaz, ha kriptovalutákba fektet be.

A The Next Web (TNW), diverzifikáció digitális eszközállomány elengedhetetlen, ahogy csak lehetett csökkenteni az általános kockázatot – különösen, ha különböző szektorokat kiszolgáló érmékbe fektet be. A Bitcoin-hoz való ragaszkodás jó lehetőség lehet az egyszerű kereskedéshez, de igen korlátozza a potenciális nyereséget.

Crypto Diversity

Diverzifikáció akár jó stratégia is lehet, ha azokkal a kriptovaluta-tőzsdékről van szó, amelyekkel foglalkozol. Ahelyett, hogy csak egyetlen cserét használna, jobb lehet többféle cserét alkalmaznak hogy foglalkozzon a kereskedéseivel. A legnagyobb tőzsdék még a feltörések miatt is szenvedtek, ezért érdemes a számláit különböző számlákra osztani.

A kriptovaluta-kereskedési kockázatok megértése: Quadriga CX – kemény lecke

A vancouveri központú Quadriga CX tőzsde ügyfelei kissé későn tanulta meg a diverzifikációs leckét amikor megtudták, hogy már nem férhetnek hozzá digitális eszközeikhez.

Ennek oka az volt, hogy a cég alapítója, Gerald Cotton – az egyetlen, aki tudta a cég hideg pénztárca jelszavának kulcsát – 2018. decemberében halt meg Indiában. A kriptokereskedés kezdői kemény leckét kaptak arról, hogy mi történhet, ha Ön a kriptográfiát tőzsdén tárolja.

A kezdő kriptovaluta kereskedők sokkolták a Quadriga CX veszteségeit

Bár a diverzifikáció jó, túlzásba viszi nem segít elérni befektetési céljait. Ha túl vékonyan terjeszted magad, akkor elszalaszthatod a befektetési lehetőségeket és nem tudja kihasználni néhány érme látványos előadásai közül.

Ez azt eredményezheti, hogy digitális eszközportfóliója csak a teljes piac teljesítményének megfelelő teljesítményt nyújtja.

Kriptopénz kereskedelem kezdőknek: a kutatás még mindig szükséges

Az elterjedtségével ICO csalások 2017 folyamán, sőt 2018-ig, a kriptográfiai befektetők most vannak óvatosabb és úgy tűnik, hogy van megtanulta a leckéiket.

De még 2019-ben is, a csalók még mindig körülnéznek a könnyű zsákmányért.

Ezek az egyszerű lépések megteszik segítsen az indulásban a kutatásával annak biztosítására, hogy ne fektessen be egy átverésbe vagy csaló projektbe:

  • A kriptovaluta kereskedőknek mindig kutassa a csapatot. Ha egy csapat tagjának megkérdőjelezhető múltja van, a befektetés valószínűleg rossz ötlet.
  • Google az érme nevét plusz a „átverés.- Vannak jelentések csalásról? Ha igen, kormányozzon szabadon.
  • Az eszköz elérhető a szabályozott és szabályozott tőzsdéken, vagy csak kis árnyékos cserék alacsony hangerővel? Ha igen, akkor valószínűleg biztonságosabb tét, mint más eszközök, és valószínűleg jobb lehetőség a kriptográfia-kereskedők számára.
  • Az érme GitHub nyílt forráskódú és rendszeresen frissül? Aktív fejlődésnek kell lennie.
  • A csapat rendelkezésre áll-e a kérdések megválaszolására? Az a szervezet, amely nem hajlandó kommunikálni a közösségével, általában vörös zászló, és a kezdő kereskedőknek vigyázniuk kell.

Természetesen a ragadozók elől való kormányzás egyik módja az befektetők az ICO-réstől való lemondáshoz és ragaszkodjon a népszerűbb kriptovaluták kereskedéséhez.

Bár áraik néha még mindig ingatagak lehetnek, biztosabb lehet abban, hogy a bevált, nagy piaci kapitalizációjú érmék mint például a BTC nem fog bezárni boltot hamarosan. A Bitcoin kereskedők mindig biztonságosabbak lesznek, viszonylag kevésbé, mint a kis kupakú érmékbe fektetők.

Szükséges a kutatás – Forrás: Shutterstock.com

De azok számára, akik bátrak akarnak lenni az ICO vizén, és kihasználják a potenciálisan alulértékelt új tokenek előnyeit, a kutatás még mindig elengedhetetlen. Mindig tegye ezt, mielőtt eldöntené, hogy az érme jó befektetési lehetőség-e. Emlékezni alaposan olvassa el a fehér könyveket, általában letölthető PDF formátumban találja meg őket.

Rövid távú kripto kereskedés? Próbálja ki a szociális kereskedést

A kereskedelemben kapható több száz kriptovaluta miatt a kemény rész benne van mely érmékbe fektet be. Ez különösen azok számára problémás, akiknek nincs idejük nyomon követni mindaz, ami a piacon történik.

Szociális kereskedelem

Ez az, ahol szociális kereskedési platformok, például az eToro bejöhetnek. A felhasználók nyomon követhetik, hogy a webhely legnagyobb befektetői mely jelzőket veszik fel, és felhasználhatják döntéseiket útmutatóként.

A felhasználók akár párosítsák portfóliójukat egy profi befektető portfóliójához, és az oldal automatikusan elvégzi a befektetést számukra a szakember lépéseinek utánzásával.

Kereskedjen kriptovalutával kizárólag kereskedési e-mail címmel

Az adatok megsértése mindig a fenyegetés a kriptovaluta befektetők számára. Forbes meglepően egyszerű módot kínál arra mérsékelni ezt a kockázatot, és ez azt jelenti, hogy külön e-mail fiókot kell nyitni a kereskedési tevékenységéhez.

Miért szeretné ezt megtenni? Ha egy hacker kényszeríteni tudja a belépést az e-mail fiókjába, és csak ezt használja az összes cseréjéhez, akkor van egy nagy eséllyel lesznek hozzáférhet az összes cserefiókjához.

Ne felejtsd el a kétfaktoros hitelesítést (2FA)

Ennek a kizárólag kereskedési célú e-mail fióknak rendelkeznie kell kétfaktoros hitelesítés a helyén extra biztonsági szint.

Ezenkívül a befektetőknek ki kell választaniuk egy felhasználónevet és jelszót nem tartalmaz semmilyen utalást ez vezethet a hackerekhez, hogy ki az e-mail cím.

Kezdő kriptovaluta kereskedők – korlátozza a mobil pénztárcák használatát

Forbes azt is mondja fokozott óvatosság mikor kell gyakorolni mobiltelefonok használata kriptokereskedelemhez. Szakértőik szerint az okostelefonok hajlamosabbak a fizikai vagy elektronikus beavatkozásra, és nem tanácsos őket nagy mennyiségű kriptovaluta kereskedésére vagy tárolására használni..

A kriptopiac hullámvölgyei ellenére az a tény marad, hogy az emberek mennek az idén minden eddiginél jobban kereskedik ezekkel a digitális érmékkel.

A kriptovaluta befektetők tervezik növelni részesedésüket

A SharesPost nemrégiben végzett kriptovaluta- és blokklánc-felmérése azt találta A kripto befektetők 72 százaléka azt tervezi, hogy idén több tokent vásárol, hogy növelje digitális állományát.

Remélhetőleg ezek a tippek hasznosak lesznek ezeknek az új befektetőknek a 2019-re kitűzött céljaik elérésében.

Hivatkozások